Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני גר באשדוד וכידוע לאשדודים שביניכם ישנה מצוקה קשה לצאת מהעיר בכל בוקר במיוחד ביציאה הדרומית (היכן שבונים את המחלף כבר מיליון שנה). בכל אופן, נסעתי היום בבוקר בנתיב הימני של הכביש (מנחם בגין למי שמכיר) לכיוון צפון, אני בנתיב הימני בגלל שפניתי לכביש מצומת. אחרי שאני נוסע בכביש לכיוון היציאה מאשדוד אחרי התחנת דלק ישנו סימון שמראה שהנתיב הנוכחי הופך להיות נתיב פניה ימינה (לכיוון הדיונה) ויש שרטוט על הכביש שמראה על כך ששני הנתיבים הופכים להיות אחד (לצורך העניין הוא השמאלי שלי) ישנו רכב לפני ורכב מאחורי, המהירות הינה מהירות שיוט כיוון שלאט לאט הכביש הולך ונאטם והופך לגודש אחד גדול. אני נוסע ומהנתיב הימני מאותת ועובר לנתיב משמאלי שאליו כביכול מצטלב הנתיב שלי מאחורי נוסעת אונו ישנה שבקושי נוסעת ובהחלט ישנו מרחק ביני לבין הרכב מאחורי אשר בשום פנים ואופן אני יגרום לרכב שמאחורי לבלום או להוריד ממהירותו, השלמתי את העקיפה והתקדמתי עוד כ-200 מטרים לכיוון הצומת המרומזר - בתוך הצומת ניגש אליי שוטר שהגיע בכלל כ 50 מטר אחרי הצומת

ביקש רישיון והורה לי לעצור אחרי הצומת, עצרתי. האשים אותי בזה ש"קיפחתי זכות". נתן את הרישיון לשוטר אחר (היו שתי ניידות במקום עם 4 שוטרים, שניים בכל ניידת) השוטר השני שבכלל לא ראה ולא יצא מהרכב הוא יחסית חנה בירידה תלולה כזאת משהו כמו מטר וחצי מתחת לכביש ואין לו שום שדה ראיה על הנעשה בכביש לוקח את הרישיון ומתחיל לרשום לי דוח, שוב פעם זה לא אותו השוטר שכביכול "תפס" אותי. הוא עוד שואל אותי באיזה רכב נסעתי, מה הצבע וכו'... - המרחק מהמקום שבו עמד השוטר למרחק שבו אני עברתי נתיב הוא לפחות 400 מטר ואני די בטוח שמהמקום שבו עמד השוטר אי אפשר לראות את הסימון על הכביש.

ניסיתי לכפור ניסיתי להסביר לא עניין אותו בכלל וכל מה שהוא אמר לי אם אתה רוצה אתה יכול להישפט, מה גם שהוא אמר לי בגלל שהסוגיה בעייתית אז "הוא מוכן לוותר לי על הנקודות ורק לתת לי קנס כספי". 500 שקל על עבירה שלא ביצעתי, שוטר שלא ראה, אני לא מבין את הדבר הזה וממש קשה לי לעבור עם זה לסדר היום. אין לי בעיה לשלם את הדו"ח וכשאני מבצע עבירת תנועה (ופעמיים רק זה קרה שנכנסתי בטעות באין כניסה הודתי ושילמתי כי ידעתי שטעיתי). אבל העניין הוא שאני מרגיש שעושים עליי קומבינה אחת גדולה.

אני מצרף לכם תרשים של זירת האירוע, אני הרכב האדום.

מה אתם הייתם עושים? הייתם הולכים להישפט? לצורך העניין ישר צילמתי את המקום ואת שדות הראיה שיש לכל שוטר.

יש טעם להילחם בהם? צריך עורך דין? זה שווה בשביל 500 שקל?

לצורך העניין יש לי רישיון 6 שנים בלי עבירות חמורות יחסית רק שני כניסות באין כניסה ותו לא.

New Bitmap Image.JPG

פורסם

נתחיל מהמשפט האחרון שלך, עבירה של כניסה באין כניסה חמורה יותר מבחינת שופט מעבירת מהירות.

עכשיו שהבהרנו את הטעות שלך אפשר להמשיך.

אם יש לך איזו שהיא דרך להוכיח חד משמעית שהשוטר שרשם את הדו"ח לא ראה את הרכב ו/או עמד במקום בו אי אפשר לראות את הרכב אז יש לך אולי סיכוי במשפט, מילה שלך נגד מילה של השוטר הי "קצת" בעייתית...

עוד משהו קטן, שוטר לא יכול לוותר לך על הנקודות, הוא אמר לך את זה כדי להוריד אותך מהאוזן שלו. לשוטר אין מושג ולא רשום לו כמה נקודות זה כל עבירה (אם הוא יודע מידיעה עצמית מה טוב, אבל לרוב זה לא מעניין אותם כי נקודות זה ממשרד הרישוי ולא קשור למשטרה).

פורסם

תשים לב ששתי העברות האלה הללו התבצעו בשנים קודמות - ועליהם כבר שילמתי את הדין לכן לא נראה לי שהן רלוונטיות למקרה הזה שכן כל מקרה אמור להחשב לגופו, רשמתי את הסטוריית הנהיגה שלי כיוון שרציתי להדגיש שאיני נהג חדש/צעיר.

וזה לא מילה שלי גנכד השוטר... השוטר שרשם לי את הדוח אינו השוטר ש"תפס" אותי כביכול והוא בכלל ישב ברכב כל הזמן הזה התעסק בניירת קודמת... ואיתי ברכב הייתה חברה שלי שאומנם אין לה רישיון אבל תוכל להעיד באיזה איזור עברתי נתיב.

פורסם

גש צלם את העזור בו עברת נתיב ואת מיקום המשטרה. כך יהיו לך הוכחות במשפט שאין סיכוי שהוא ראה אותך.

פורסם
... ואיתי ברכב הייתה חברה שלי שאומנם אין לה רישיון אבל תוכל להעיד באיזה איזור עברתי נתיב.

"הו דון קישוט- אל תהיה כל כך תמים..."

אני מציע לך להתייעץ עם עו"ד כדי לדעת מה אתה מסכן אם אתה הולך למשפט.

נסה לברר האם ניתן להמיר דו"ח זה לאזהרה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מדובר בצומת שנמצאת בסמוך לתחנת הדלק ? (בדרך כלל אין שם משטרה וגם יש אחרייה 2 נתיבים,שבסוף מתפצלים לאחד צפונה ואחד דרומה)

בנתיב לכיוון דרום כמעט 24 דקות ביממה יש ניידת שעומדת במפרץ שאחרי ועוצרת לביקורת רק ששם זוהי תנועה דו סיטרית עם שטח הפרדה ככה שיש 2 נתיבים לכל כיוון.

לא מובן לי על איזה כביש אתה מדבר.

פורסם

צילמתי עוד באותו רגע את המקום את השוטרים ואת איך שהם בודקים מי לתפוס וכו'...

תשימו לב בתמונה שעם השוטרים שישנה תחנת דלק ואחריה רק אחרי 100 מטרים או אפילו יותר יש סימון שהנתיב מתחיל לפנות ימינה

06082008086.jpg

06082008087.jpg

06082008088.jpg

06082008089.jpg

06082008090.jpg

פורסם
אני לא מבין איך שוטר שלא ראה את המקרה יכול לתת לך דו"ח.

לדעתי תיוועץ עם עורך דין.

הוא לא יכול להגיד - שהשוטר שכביכול רשם את הדוח זה זה שבעצם תפס (למרות שלא כי הייתה לו מלא ניירת שם) ופשוט שלח שוטר אחר שיגש אליי?

פורסם

לא תיארתי לעצמי שזה ממש בצומת הזאת,יש שם כל כך הרבה רעש ובאלגן ביום יום שפשוט חייב להידחף שם.

מה גם שאתה אומר שעשית את זה לפי החוק והשוטר לא יכל לראות אז זה עוד יותר מצדיק אותך.

אבל לא נראה לי שיש כל כך מה לעשות,להתעסק עם עורך דין סתם יצא לך יקר,עדיף לשלם את הקנס.

פורסם

זהו שאני עושה כביכול שיקולים עכשיו אם לשלם עכשיו את הקנס או ללכת להילחם במערכת?תאכלס אני מעדיף לשלם 600 שקל לעורך דין מאשר למשטרה שקל אחד - העניין הוא אם האם יש כאן אנשים שקרה להם מקרה דומה וזוכו

כי אם אני יילכם בהם אז אני יצטרך לקחת ימי חופש מהעבודה והוצאות משפט בנוסף וכו'... - השאלה היא שאני יודע גם ששופט יכול להחמיר את העונש.... אז מה יוצא? לצאת פראייר ולהסכים ולשלם עם קנס שלא שלי או שללכת בפול גז מול המשטרה...?

פורסם

לדעתי מוטב שתלך לשאול עורך דין מה הכי טוב לעשות במצב הזה. לשאול לא יעלה לך כסף וכל מה שהוא יגיד לך יעזור לך.

במידה והוא יגיד שאתה צודק ואתה יכול לזכות אז בסוף תקבל הוצאות משפט+אובדן ימי עבודה ואם תרצה תזכה גם בעוגמת נפש.

***יש לציין שכל הדברים הללו נאמרו על ידי ולא על ידי עורך דין ממוחה. יש להתיעץ עם עורך דין לפני קבלת ההחלטה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי לכולם, יש לי עדכון בקשר למקרה, אחרי שחשבתי הרבה (לפני שנה כשרק קיבלתי את הקנס) החלטתי שאני הולך להילחם בהם ראש בראש ובמחינתי לקחת עורך דין ולהפסיד ימי עבודה העיקר לא לוותר לבריונות של המשטרה.

שלחתי להם בקשה להישפט וציפיתי בכליון עיניים לקבל את הזימון, עשיתי תחקירים והכנתי את עצמי נפשית למשפט.

חיכיתי וחיכיתי ועוד קצת חיכיתי וכלום, התקשרתי במהלך השנה שעברה מאז כמה פעמים למחלקת בירור קנסות, מס' ירושלמי אם אני זוכר נכון ולא ידעו מה אני רוצה מהם שם אמרו לי שהמס' דו"ח שאני נותן להם לא הוזן בכלל במערכת.

רווח לי לזמן מה למרות שעדיין הייתי דיי סקפטי בקשר לזה.

אתמול חזרתי הבייתה ואני מגלה מכתב ממערכת בית המשפט, נראה לי בית המשפט לענייני תעבורה סניף באר שבע.

במכתב נאמר שנשפטתי ונמצאתי אשם! עכשיו עליי לשלם את הקנס או לצבור ריביות ושהדבר הנ"ל ישפיע על עניין קבלת הרישיון שלי בעת חידושו ושאם לא אשלם יוציעו נגדי צו מעצר.

יכול להיות דבר כזה? ששופטים אותי מבלי שאני נוכח בבית משפט? מבלי שקיבלתי שום זימון למשפט? שום שיחת טלפון?

מבלי שבכלל ידעתי שהמשפט הולך להתקיים?

מה אני יכול לעשות במצב כזה? עם מי מדברים? צריך להתייעץ עם עורך דין?

אני כל פעם נדהם מחדש על הביזיון של מערכת המשפט הישראלית, אולי עוד ישפטו אותי על שותפות עם דודו טופז או כמה מעילות מההסתדרות?

ביזיון

פורסם

ראשון ראשון אחרון אחרון

את הבקשה להישפט שלחת ברשום אני מקווה יש לך העתק מהמכתב + אישור הרשום? בהנחה שכן נתקדם הלאה

שנית מקרה שקורה באשדוד בית המשפט הקרוב הוא אשדוד או אשקלון? ולא באר שבע?

לכן תבדוק אם לא מדובר בתיק אחר/מספר דו"ח שונה

האם לא הוצאת מכתבים רשומים שהתקבלו במהלך התקופה? האם הכתובת הרשומה היא הכתובת הנכונה?

צריך להיות בידי בית המשפט או אישור מסירה שמסרו לך את כתב האישום או אישור של הדואר שהוחזר כבלתי נדרש.

אני הגשתי בקשה להישפט לקח בערך חודש וקצת וקיבלתי הודעה שקיבלו את בקשתי וכי את הזימון למשפט אקבל במועד מאוחר יותר.

אחרי שתבדוק את את כל אלה ביסודיות , ספר לנו על כך ונראה אם יש הצדקה לכנות במקרה שלך את המערכת כבזיונית.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היי ישה,

כמובן ששמרתי את ההעתק של הבקשה להישפט - הם דורשים שזה יהיה גם בדואר רשום, יש קבלות עם התאריך אפילו.

בקשר לבית המשפט אני לא יודע אם החוק מחייב שזה יהיה באיזור העברה או מגורי הנהג, אבל ליידע כללי אני בטוח בזה שיש בית משפט באשקלון.

בקשר לדו" אני בטוח שמדובר על אותו הדו"ח, התאריך של העברה תואם, סוג העברה - "קיפוח זכות", וסכום הקנס.

הכתובת שלי מעודכנת תמיד, ואני בן אדם מאוד מסודר, אין שום סיכוי שאני אתעלם מדואר שממוען אליי (גם אם זה סתם מכתב ממועדון שופרסל אני מקפיד לקרוא אותו :) )

אני ביקשתי להישפט בערך שבועיים וחצי לאחר קבלת הדו"ח - לא קיבלתי שום מכתב ולא שום טלפון בנושא.

אחרי כמה חודשים התחלתי לחשוד והתקשרתי למחלקת בירור קנסות, רציתי לבדוק מה קורה עם הבקשה שלי, כמו שרשמתי קודם הם לא ידעו מה אני רוצה מהם.

אני באמת מצטער שלא הקלטתי את השיחה הזאת.

השאלה מה עושים עכשיו?

• תוכן חדש...