Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהי הדרך הטובה ביותר לחבר LCD?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם!

אני זקוק לעזרה בהבנת חיבורים שיש ל-LCD ובמציאת הדרך הטובה ביותר לחבר אותה.

בטלויזיה יש חיבור SCART, YUV ,AV/S VIDEO IN. בממיר (YES) ישנם חיבורי SCART ו-RCA פלוס עוד כמה שטויות.

נכון להיום ה-LCD מחובר לממיר פשוט דרך כבל אנטנה והכל עובד (תמונה וקול). ההתלבטות היא שאני בטוח שישנה דרך איכותית יותר לחבר את ה-LCD מאשר כבר אנטנה פשוט.

האם מישהו יודע מה הדרך הטובה ביותר לחבר את ה-LCD לממיר? מהם כל שאר החיבורים שיש ב-LCD?

תודה:)

פורסם

תלוי באופציות שיש בממיר, אם יש RGB או יציאה אופטית (קשה לי להאמין) אז עדיף.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בממיר אין RGB אבל יש אופטי. ב-LCD כמעט בטוח שאין אופטי (אני פשוט לא ליד הטלויזיה בבית כרגע).

פורסם

מה שאני עשיתי אצל ההורים שלי:

מהממיר יש להם כבל של 21 פינים ל-3 בננות (צהוב אדום לבן)

חברתי אותם לכניסה ב-LCD וזהו.

אני מעריך שקנית/קיבלת LCD חדש אז שיהיה לך בשעה טובה ומברוק.

רז

פורסם

לא מאמין שיש לך חיבור YUV בממיר.

אופטי הוא הכי טוב מביניהם, אם אין אז S.VIDEO.

לגבי הסקארט אני לא בטוח שהוא הכי איכותי כי הוא די ענתיקה...

אגב, LCD לכשעצמו לא הכי איכותי בעולם.

פורסם

YUV יש ב-LCD לא בממיר.

מהו YUV בכלל?

לגבי S.VIDEO צריך עוד משהו חוץ ממנו או שרק הוא מחבר בין ה-LCD לממיר וזהו?

תודה!

מתנצל על הבורות בנושא.

פורסם
YUV יש ב-LCD לא בממיר.

מהו YUV בכלל?

לגבי S.VIDEO צריך עוד משהו חוץ ממנו או שרק הוא מחבר בין ה-LCD לממיר וזהו?

תודה!

מתנצל על הבורות בנושא.

YUV זה חיבור מקצועי שמפריד בין אותות התמונה, בהירות, צבע וכו'. נקרא גם קומפוננט בשפה מקצועית.

S.VIDEO זה חיבור רק לתמונה, תצטרך גם לחבר כבל RCA (שתי בננות) לסאונד.

פורסם

איזה סלט...מה הקשר לאופטי ? זה רק עבור אודיו.

scart זה מחבר, לא שיטה. דרך הממירים של yes אפשר להעביר עליו או קומפוזיט (כמו בננת rca צהובה בודדת) או rgb (האופציה הכי איכותית) או svideo (לא כל הממירים עושים פה עבודה טובה).

האנטנה זאת אופציה מחרידה. הפתרון הכי גרוע שיש.

אם המסך שלך מקבל scart, הסתדרת. מן הסתם אפשר להגדיר במסך איזה פורמט נכנס בכניסה הזאת ותבחר שם rgb (ובמקביל כמובן גם בממיר) ותהנה.

לסאונד, אם יש לך מגבר אתה יכול לחבר לו ישירות את האופטי או שתעביר, כמו שאמרו לך, זוג rca (אדום לבן) למסך או למגבר.

ניר

פורסם

מסכים אחד לאחד עם מה שניר אמר.

חברה עשיתם פה סלט עם הרבה שטויות (לדוגמא - חיבור קומפוזיט - בננה צהובה + אדום לבן לסאונד - אחת הדרכים הכי גרועות! שיש לחבר ממיר , עדיף רק על כבל אנטנה - שהוא הכי גרוע).

אני אוסיף על מה שניר אמר שרוב הכבלי סקארט (במיוחד מה שמגיע עם הממירים) הם זבל עופות , פשוטו כמשמעו.

עשו לעצמכם טובה - קנו מתאם סקארט לCOMPONENT וחברו בקומפוננט לטלוויזיה , או כבל סקארט איכותי ולא הבדיחה שמגיע עם הממירים (הוא אולי נראה עבה , אבל קחו בחשבון שבפנים רצים 21 גידים - מאוד דקים ....)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איך אני מוודא שכבל SCART איכותי? הבנתי שקומפוננט הכי טוב, אבל כדי לחבר אותו יש צורך בממיר מ-SCART לקומפוננט (converter) והוא כבר עולה הרבה כסף.

פורסם

תגדיר הרבה כסף ?

זה סה"כ תקע קטן שמתחבר לSCART ומוציא קומפוננט.

כבל סקארט איכותי יעלה סביבות ה200 ש"ח ויהיה כבל עבה מאוד עם בידוד כמו שצריך (ולא הבדיחה המתפרקת של יס / הוט).

אם תעביר על SCART סיגנל RGB - זה יהיה בדיוק כמו לחבר קומפוננט.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...