Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חוזר לתחום לאחר שהעפתי את רכב הליסינג ורכשתי גולף חמודה שאפשר לשחק בה כאוות נפשי :)

אני מתכנן להתקין ברכב מערכת שתספק את התאווה לאיכות גבוהה, במה ממוקדת, צליל נקי ועמוק ומידבאס חזק (מת על תופים).

אני בעיקר מאזין לרוק קלאסי ואלטרנטיבי, ג'אז, בלוז ולפעמים גם נוטה למיינסטרים ואלקטרוני (Air, Infected, Portishead, Shpongle, Faithless ועוד...)

הרכיבים שברשותי כרגע הם אלו:

אלמנטים: Morel HCW6.5, Morel CDM54, Morel MT23 וקרוסאובר פסיבי Morel MX3.0

מגבר 4 ערוצים חזק Kicker KX850.4

סאבוופר Image Dynamics IDQ12 D2 V2 בתיבה אטומה 1cu

מחשב Mini-ITX, מסך Touchscreen חשמלי (מתקפל), אנטנת GPS, כ. רשת WiFi ועוד כל מני nuggets נחמדים :)

אני חושב להעיף את הקרוס הפאסיבי, להגביר את הסט בטרי-אמפינג, לחתוך ולאחד אותו בעזרת Audiocontrol DQX שנשלט מקדימה בעזרת תוספת נאה שנקראת Digital Dash Control או DDC בקיצור.

בנוסף להעיף את הקיקר ולרכוש במקומו שלושה מגברי אלפיין מהסדרה שהושקה בארה"ב ב-2005, שאותם אחבר ל HU בעזרת מתאם ה - Amplifier-Link של אלפיין שמותאם לשליטה וניתור של המגברים דרך המכשיר, בתקווה שעוד אוכל למצוא את המתאם הזה איפשהו, הוא דיי נכחד כמדומני.

צירפתי תכנון של המערכת בתמונה... (הרמקולים האחוריים אגב הם רק למקרים שנוסעים איתי חברים, ביום יום ה FADER יהיה רק על הבמה הקדמית)

השאלות שלי הם כאלו, ואנא מכם, תענו רק אם אתם מנוסים בהתקנות אקטיביות שכאלו, לא מעוניין בעצות ממתחילים (בלי לפגוע).

1. האם כל כאב הראש הזה באמת שווה את זה? טרי-אמפינג במקום הגברה ב-2 ערוצים עם קרוס פסיבי זאת אומרת. האם ההבדלים הם משמעותיים מספיק כד להצדיק את ההשקעה?

2. כמה קריטי האיטום בדלתות הגולף עבור האלמנט שלי (HCW6.5)? אני מבין שיש לי דלתות מאוד אטומות באופן יחסי לשאר הרכבים, וחשבתי ליצור תיבה מעץ עבור הרמקולים בתוך הדלתות ולכוון אותם לאוזניים של הנהג, ולוותר על איטום אלא אם כן זה יהיה ממש קריטי.

3. האם הייתם בוחרים ב IDMAX אחד או ב-2 IDQ ? (את הקבין האחורי אני מתכוון לבודד/לאטום בכל מקרה)

4. בגולף יש מקום סטנדרטי לטוויטרים מאוד קרוב ל A-Pillars (קורות), כמה גדול ההבדל במיקום בין שני אלו?

5. אני מחפש מתקין איכותי באיזור המרכז... אבל ממש לא במחירים של שמעון מ SOUNDSTORM, יש הצעות?

תודה מראש

מורן

Moran_Car.jpg

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ככה צריך!

הייתי מציע לך במקום הפרוססור של אודיו קונטרול(הוא מכניס רעשים לפעמים) לקנות את הפרוססור של אלפיין 701 .

בעל אפשרות לטרי אמפינג (לא אמרת איזה HU יש לך ).

להחליף את המידבאסים לאחרים הייתי הולך על משהו אגרסיבי (לא צריך מדבאס ווקאלי ב3WAY) אחד IDMAX

לגביי הגברה 1. דואל מונו ג'נסיס (יש פה למכירה יד שניה ) למידבאסים , ו4 ערוצים ג'נסיס למיד וטויטר .

פרוססור אלפיין http://www.nextag.com/alpine-pxa-h701/search-html כ2000שח

מגברים http://www.genesiscaraudio.net/main/ דואל מונו יד שניה כ 3K עד 3.5K 4 ערוצים כנל סה"כ 7K

מידבאס הייתי לוקח אלייט

ואת הHU אם אין אז אלפיין 9887 ששולט על הפרוססור גם.

לגביי התקנה יש את יוסי פה מהפורום בקלאס A אומרים עליו רק דברים טובים ... אין מה לעשות התקנה כזאת תעלה ביוקר .

אצלי ברכב המיקום של הטויטר ממוקם המיד שמאוד דומה למיד שלך באוף אקסיס .

והטויטרים מונחים באון אקסיס (עם טויטר של מורל אין בעיות של מיקום) מונח על הדשבורד

אני מניח שכל התענוג הזה יעלה לך כ15 K בנוסף על מה שיש לך .... רק אני לא מבין למה לך לקנות פרוססור אם אתה יכול לקנות כרטיס קול על רמה פי 100000 יותר טוב גם של M אדיו שתומך באין סופ אמפינג

זה הולך להיות חתיכת תרד

בגדול לגביי השקעה ... אני לא חושב (לי כבר יש פרוססור ואני לא עושה בו כלום )

אני אומר , תכלס תתקין פסאבי , אחריי התקנה תשמע מה יוצא

לא טוב ... תעבור לאקטיבי . למה ישר לבזבז , אולי תהיה מרוצה , רק חיווט ברמה לכל החגיגה עולה כ3K ש"ח

ככה עלה אצלי לפחות .

מדובר על 25 מטר כבל איכותי לרמקולים שזה כ600 ש"ח

לסאב עוד 100 ש"ח

הזנה ראשית 10 מטר ופיוז עוד 500

RCA 3 ארוכים ו4 קצרים עוד 1500

ושאר על שטויות מסביב .

רק איטום החומר גלם (באלק ) 1000 ש"ח

יש לך מגבר סבבה לגמריי אני אישית הייתי מחליף רק את המידבאס . ואם את רוצה לשמוע 4 WAY פאסיבי . אתה מוזמן לשמוע אצלי (אני חושב שאני בין היחידים בפורום עם 3 חלקים פאסיבי)

פורסם

אחריי שהתווכתי עם עצמי החלטתי ש...:)

לא צריך HU

מחשב עם כרטיס טוב

בי אמפינג עם המגבר שלך כאשר המיד והטויטר ביחד .

והתקנה מושקעת .

לגביי האחוריים תמצה להם מגבר ב500 שח ותשרשר מהמגבר שלך

פורסם

חשבתי שה-H701 הוא מעבד צליל עבור דולבי דיגיטל וכו', ולא עבור חלוקה אקטיבית של סט 3 חלקים, אתה בטוח שיש שם אוצפיה כזו? במפרט שלו זה לא רשום. בנוגע לשליטה עליו, היחידה שלי CDA-9855R (שרשומה בתמונה אגב) לא יכולה לשלוט עליו אבל אפשר לרכוש את היחידה RUX-C701, זה פאנל שמתקינים מקדימה שיעשה את עבודת השליטה ואני מניח שאפשר לתפוס אותו איפשהו מקדימה, אולי מתחת לבקרת האקלים.

בנוגע לכרטיס קול שיחליף באופן מלא את ה 9855 (אם לזה התכוונת) - אני קצת מפחד מלהסתמך באופן מלא על מחשב היות והמסך מקדימה מנקר עיניים ולא חוקי בזמן נסיעה, מה גם שמחשב לעולם לא יהיה אמין כמו HU של אלפיין, בוא נאמר את האמת.

תודה לגבי העצות של האלמנטים, אבל אני לא מתכנן להחליף את הרמקולים בגלל שאני מאוד אוהב איך שהם נשמעים, לפחות לא בהתחלה...

למה אתה לא עושה כלום על הפרוססור שלך? ואיזה פרוססור הוא?

פורסם

הוא צעצוע נחמד שמתחבר ללפטוף דרך BT עם תוכנה וכו של רוקפורד ..

ויש בחור בפורום שיש לו משב במקום HU (עתיד) זה הכי טוב אם יש לך אופציה (כמה שפחות מכשירים פחות צרות).

701 טוב ל4 WAY בדוק! כמה חברה פה משתמשים בו (בי אמפ לפרונט , ריר(מידבאס במקרב שלך) , סנטר , סאב).

לגבי המידבאסים הם נקניקיות , יש הרבה יותר טובים שלוקחים את הבאס קדימה.

פורסם

אני הייתי מציע לך לעבוד אקטיבית לגמרי דרך הפרוססור של אלפיין כמובן .

כמו שנאמר על ידי קודמי , אכן יש לו שליטה מלאה עבור מערכת של 4 WAY - סט שלושה חלקים מקדימה וסאב. למען האמת אני בימים אלו מחכה לפרוססור הזה שהוזמן מחול עבור המערכת הבאה שלי .. השילוב שלו עם היחידת שליטה הוא לטעמי הפיתרון הכי נח איכותי ומודולרי שיש (כמובן בלי להיכנס להוצאות יוצאות דופן).

לגבי הסאבים - ה IDMAX יותר איכותי ומדויק מאחיו הקטן . צמד ה IDQ יהיו דומיננטים יותר - תחליט בעצמך מה אתה מעדיף.

לגבי מתקינים - יוסי (המכונה ALPINE בפורום ) כבר מזמן לא עובד בקלאס A אלא עובד עצמאית . אני אישית מתקין אצלו ואני יותר ממליץ עליו להתקנות מהסוג הזה.

לגבי המגברים - מתן נתן לך אופציה מצויינת של מגברים ברמה מאוד גבוהה .. אם תמצא כאלו אתה לא תתחרט .

לגבי האם בכלל שווה אקטיבי או פסיבי - בתאוריה למערכת אקטיבית יש פוטנציאל גבוהה יותר להישמע טוב יותר מאותו סט פאסיבי . בפועל על מנת לממש את הפוטנציאל הזה אתה צריך להשקיע במעבד טוב (האלפיין בהחלט מתאים פה ) ולהשקיע בכיוונים .. אם תעשה זאת נכון התוצאה צריה להיות טובה יותר מסט אפ פאסיבי שכן אתה מתאים את הסט לרכב ומפצה על בעיות אקוסטיות ספציפיות שיש לך ברכב שמשתנות בכל רכב . היתרון בפאסיבי לעומת זאת שקל מאוד לממש את הפוטנציאל של הסט ויש הרבה פחות התעסקות בכיוונים וכו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ככה עלה אצלי לפחות .

מדובר על 25 מטר כבל איכותי לרמקולים שזה כ600 ש"ח

לסאב עוד 100 ש"ח

הזנה ראשית 10 מטר ופיוז עוד 500

RCA 3 ארוכים ו4 קצרים עוד 1500

המחירים שזרקת פה מוגזמים בטירוף,

כבל רמקול 2.5 מ"מ עושה את העבודה מצויין בלי שום בעיה, אתה יכול למצוא אותו בחנויות כבלים זולות יחסית ב5 שקל למטר, 30 מטר ב150 שקל, אם אתה רוצה להשתולל תיקח כבל 3.5 מ"מ (לא ברור למה - אין צורך בטח לא לקומפוננט*) יעלה לך 8 שקל למטר בערך, של כבל יחסית איכותי

סאב צריך מטר וחצי של חיווט אם מדובר על הספקים מפגרים אז נגיד 2X1.5 מטר של 8G, נגיד 30 שקל לפי 10 שקל למטר,

הזנה ראשית תעלה יקר כי צריך 2G או 2 כבלים של 4G כי מדובר על המון צרכנים, וזה נגיד יעלה בערך את המחיר שאתה מדבר עליו,

RCA קצרים טובים (גם לא צריך להשתגע סך הכל הם קצרים) עולים 50 שקל לאחד, וארוכים הוא לא צריך כי גם ככה הפרוססור\מחשב נמצא ליד המגברים

פורסם

מתן אני מוכן לעשות לך מבחן עיוור ולהוכיח לך שכבל ב50 שקל ישמע בדיוק כמו זה ב200 שקל

כל המשחק בכבלים איכותיים זה ספיחת רעשים, היות ומדובר על כבל באורך מטר ולא כזה של 5 מטר, כל כבל מסוכך יעשה את העבודה,

כמו שאמרתי שורה תחתונה משנה שאין רעש לא כלום מעבר לזה, אני מחובר עם כבל ב50 שקל ואין לי טיפת רעש רקע !

ובקשר לכבל רמקול, היות וזה אות מוגבר הסיכוי לספיחת רעש כמעט ולא קיים, וכל כבל מהום סנטר של 2.5 מ"מ יעשה את העבודה מצויין

פורסם

מתן אתה חושב שאתה תישמע איזה הבדל כלשהו בחוטים של רמקולים בין מונסטר או VDH לעומת סקורפיון או דומים שעולים פחות

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אל תהיה בטוח שתשמע הבדל בין כסף לנחושת, עוד אין שום הוכחה (להפך יש רק הוכחות בכיוון ההפוך) שחיווט שונה משפיע במשהו, כל המשחק הוא אי ספיחת רעשים, אם אין רעשים בחיווט זול החלפה ליקר יותר לא תעזור

פורסם

OK אולי זה נכון , אבל אם אני מוסיף 300 כדיי ללכת על הטובים אז עדיף .

לגבי RCA אני בטוח ב100 אחוז שיש הבדל בין אחד של 100 שח של רוקפורד לאחד ב300 של פיליפס .

נבדק אצלי ... בכל אופן זה לא העניין ...

עתיד למה שלא תתין לו חו"ד על המחשב

פורסם

איך אני יכול לתת חוות דעת ? הוא כתב בסך הכל :

" מחשב Mini-ITX, מסך Touchscreen חשמלי (מתקפל), אנטנת GPS, כ. רשת WiFi ועוד כל מני nuggets נחמדים"

זה כמו להגיד HU בגודל 1 דין, עם דיסק וUSB ועוד כל מיני פיצ'רים

לא רשום חברה לא כלום, אם הוא רוצה חוות דעת או רוצה עזרה אני אשמח אבל צריך לפרט

איזה לוח אם (אני מניח VIA) עם איזה מהירות שעון-מעבד, כמה RAM, איזה כונן קשיח, איזה מערכת הפעלה רצה והאם בגירסה סטנדרטית רגילה שלה, אם הוא מתכוון לעבוד עם GUI יעודי או עם סתם אייקונים וכו'

פורסם

מורן היקר שלום.

אם יש לך זמן וכסף הייתי מזמין כזה דבר:

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?g=182850&i=044C12021&tp=130

יש כאלו נוספים גם עם מקום לטוויטר ויותר זולים.

ומתקין שני קומפוננטים מקדימה וזהו.

אתה תקבל ככה סאונד מדהים.

לגבי הרכיבים הייתי מחליף את המגברים למשהו איכותי יותר.

הגולף היא רכב אטום ואקוסטי ומאוד שקט, אתה לא זקוק למשהו חזק אלא איכותי בעיקר :)

בנוסף הייתי מוכר את הסאב ולוקח את הJL שמוכרים CUSTOM לגולף , הוא נכנס לך בתוך הגלגל הרזבי ומשאיר לך תא מטען.

בכל מקרה הכי טוב זה לקחת סאב 10" או אפילו שניים של 8" למוזיקה שאתה שומע. אתה זקוק למישהו קטן ומהיר כמה שאפשר.

• תוכן חדש...