Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועוד דבר,

עתיד, האם המחשב שלך משמש למולטימדיה?

האם אתה עובד עם הדרייבר של KX?

אם כן, איך קינפגת את הסאב כך שיתאים גם למוזיקה וגם ל-5.1?

אני לא ממש זוכר, אבל זוכר שהיתה לי בעיה עם הנושא.

באסה לכם הקטע עם הKX (למרות שאם מורן עובר למארז עם PCI אז הוא פתר את הבעיה, כי כמו שאמרתי עם הPCI זה לא קורה),

המחשב משמש למולטימדיה, עם זאת אין לי ברכב 5.1 מסיבה פשוטה שהמערכת שלי מורכבת מקומפ' מקדימה וסאב מאחורה, זה סט-אפ שאני לא מוכן להתפשר עליו כי האיכות סאונד חשובה לי הרבה יותר מסראונד, (למרות שאפשר להתקין ואז "לכבות" בזמן שלא בשימוש)

בקשר ל5.1 סראונד ו2.1 בזמן מוזיקה, זה לא בעיה בכלל, כל מה שצריך לעשות זה למשוך לסאב 2 ליינים נפרדים אחד שהוא מיקס צ'אנל שנוצר על ידי הFL וFR, וזה מה שיגרום לו לנגן ששומעים מוזיקה בסטריאו, ולמשוך לו עוד צ'אנל שהוא כבר מונו צ'אנל מכיוון הערוץ ה6 של ה5.1, ואז ב2 המצבים הוא ינגן בלי בעיה

בקיצור - זאת לא הבעיה, הדרייבר הזה מספיק גמיש,

אגב עודד אתה עובד עם הייברנט ? אני עובד עם כיבוי מלא, העליה של המחשב שלי כלכך מהירה שלא מצאתי עיניין להשתמש בהייברנט, זה מדהים כמה מחשב עולה מהר שהוא בלי FW ובלי AV

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אצלי במוסיקה אני מנגן 2.1, על סאונד אני כמעט לא מתפשר (במסגרת התקציב ושינויים נורמליים ברכב)

הכוונה היא לשלב סטריאו במוסיקה ו-5.1 בהופעות DVD ובקרוב גם DVD-Audio.

הרעיון שלך ממש לא רע, אבל בשביל זה אני צריך כבל 7.1 שלא הצלחתי להשיג בינתיים.

מורן מצא כבל אחר שעשוי להתאים, נחכה ונראה.

כשאתה אומר המחשב עולה מהר, כמה זמן עובר מרגע ההפעלה ועד שאתה שומע מוזיקה?

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

לא הבנת אותי ידידי,

את מה שהצעתי אתה צריך לעשות ברמה הוירטואלית של הכרטיס ולא ברמה הפיזית - לכן אתה לא צריך כבל שונה מהקיים לך היום

פורסם

אני מתכנן להשתמש בכל ה 7.1

2 עבור מידרנג' וטוויטר קדמיים, 2 עבור מידבאס קדמי (bi-amp עבור הסט הקדמי) .1 עבור הסאב

2 עבור הזוג האחורי, 1 עבור הסנטר - את אלו אני רוצה לשמוע רק כאשר המקור הוא סוראונד, לא רוצה את זה כשהמקור הוא סטיראו. נראה לכם שזה יעבוד עם ה KX לדוגמא? לא איכפת לי לעבור לכ. קול אחר אם יש צורך...

פורסם

יעבוד כמו נינג'ה !

אתה(מורן) ועודד מדברים על דברים שונים

שאתה אומר 7.1

אתה מדבר על מערכת 4WAY

ועודד מדבר על סראונד DTS, קיצר שניכם מדברים על דברים שונים ובכל מקרה את הכל אפשרי לעשות

פורסם

לפי דעתי זה קצת בעיה,

ב-KX אם אני מושך כבל וירטואלי מהערוצים הקדמיים דרך רכיב מונו וקרוס לסאב בנוסף לכבל הוירטואלי שיש מהסראונד

כאשר אני ינגן 5.1 אני אשמע בסאב את שניהם יחד.

כמובן שאני יכול לכבות ולהדליק את זה ידנית אבל זה כבר מבחינתי פתרון קצת עקום.

בכל מקרה, KX תומך בזה יודע לעשות את זה באופן אוטומטי אבל רק עם נקודת חיתוך אחת כלומר, הסאב מקבל מתחת ל60 והרמקולים מעל 60 למשל, אי אפשר לכוון כך שהסאב יקבל מתחת ל-80 והרמקולים מעל 60 למשל. כל זה כמובן כשרוצים גם 2.1 וגם 5.1.

פורסם

נראה לי שלא הצלחתי להסביר את עצמי מספיק טוב.

מה שאני רוצה להשיג זה 5.1 סוראונד אבל רק כשהמקור מקודד בצורה מתאימה.

אני רוצה להשתמש בזוג הערוצים הנוסף. בשונה מהסטנדרט של חיבור רמקולים צדדיים לערוצים האלו כנהוג במערכת 7.1 אני רוצה להשתמש בהם עבור המידבאסים הקדמיים וזאת בעיקר עבור שליטה וכיוונים.

מה שאני מנסה להבין זה האם ה KX מספיק ורסטילי על מנת ליצור סדר במצב עבודה שכזה.

במוזיקה רגילה שמקודדת כסטיראו אני רוצה לשמוע את ארבעת הערוצים שמחוברים לסט הקדמי + ערוץ הסאב.

כששמים מדיה דיגיטלית כדוגמאת DVD עם קידוד Dolby Digital / DTS או XviD עם קידוד AC3 אז ארבעת הערוצים שמחוברים לסט הקדמי יחד עם שאר הערוצים (סנטר/סאב/אחוריים) צריכים לעבוד כנדרש על מנת להפיק 5.1

הוספתי תמונות כדי להראות את כל התמונה. מספר המגברים בפועל לא משנה, זה רק על מנת לתאר ערוצי הגברה.

routing.jpg

פורסם

לדעתי ניתן לבצע זאת בתנאי אחד - שאתה תדאג שרק מדיה אחת מנגנת, זאת אומרת שאם סטריאו מנגן אז התוכנה של הDVD שותקת ולהפך אחרת יהיה סלט :)

פורסם

מורן, זה בדיוק מה שאני הולך לעשות ברגע שיהיה לי את הכבל 7.1, כרגע אני חותך bi-amp דרך המגברים.

עכשיו אחזור על ההסבר.

KX בברירת המחדל שלו יודע לעשות bass redirection לערוץ הסאב מהערוצים FR ו-FL (או במילים אחרות לשים LFP על הערוצים הנ"ל ולשים HPF לערוץ הסאב) לצערי הוא יודע לעשות את זה על תדר אחד (cut off freq), למשל מ-60 ומעלה לרמקולים ומ-60 ומטה לסאב.

במצב הזה אתה יכול לשמוע DTS בכל הרמקולים וסטריאו רק בקדמיים והסאב (ככה זה עובד אצלי היום).

בנוסף, אתה יכול לשנות את הקונפיגרציה של הדרייבר ולהשתמש בערוצי הסרואנד הנותרים (הכרטיס הרי תומך 7.1) כך שתקבל Bi-amp לערוצים הקדמיים (גם בסטריאו וגם ב-5.1) עד פה אין שום בעיה.

הבעיה מתחילה כאשר אתה רוצה לחתוך את הסאב והרמקולים הקדמיים בנק' חיתוך שונות.

אצלי ברכב הסט הקדמי (אוטופיה) מסוגל לעבוד עם חיתוך של 50 הרץ בלי בעיה, בעוד שאת הסאב אני רוצה לחתוך על 70.

אני לא מצליח (בינתיים) לעשות את זה מבלי לפגוע במה שתארתי קודם לכן לגבי המולטימדיה.

אני לא מכיר כרטיסים אחרים שמסוגלים לעשות את זה, אשמח לשמוע אם קיימים.

אני כן מכיר את תוכנת console היפנית שיודעת לעשות את זה בתוכנה ולזה צריך מחשב מאד חזק :) הרבה חשמל וכרטיס תומך

http://console.jp/

דרך אגב,

קריאייטיב וחברות רבות אחרות מחוייבות לתקן שנקרא AC97 בסטריאו. כדי לעמוד בתקן זה היציאות של הרמקולים הקדמיים פחות איכותיות משאר היציאות (שאינן מחוייבות לתקן), KX דרייבר מחליף והוך את היציאות הקדמיות לסרונד כך שהיציאות לרמקולים הקדמיים מקבלות את האיכות המקסימלית של הכרטיס.

פורסם

או שהכרטיס PCI מאפשר דברים שPCMCIA לא מאפשר או שלא יודע מה

אבל אצלי החיתוכים גמישים בצורה מטורפת לחלוטין, וניתן לעשות מה שרוצים עם כל ערוץ וכל מקור במחשב

צריך לבדוק את זה ויתכן ובאמת הPCI מאפשר דברים אחרים

פורסם

אז שוב - או שאנחנו משתמשים בצורה שונה או שלא יודע מה בקיצור כל המגבלות המוזרות שאתה מציין פה פשוט לא קיימות אצלי

פורסם

טוב אנשים, יעזור לי אם תתנו חוות דעת לגבי תכנון החשמל שמצורף בתמונה...

כל הציוד נמצא בתא המטען, הכבל מהמצבר 2Gauge מגיע עד לבגאז' ומתפצל.

אל ה DLS A3 מתחברים 4 מידבאסים ELATE 6, כל זוג על יציאת הגברה ב-2 אום

אל ה DLS RA40 מתחברים אל זוג היציאות הראשונות המידים/טויטרים של ה ELATE דרך קרוס פאסיבי, אל זוג היציאות הנוסף יתחבר סט קומפוננט אחורי כלשהו (יעבוד רק במצב 5.1)

אל המגבר הקטן (לבן) יתחבר רמקול סטנר (יעבוד רק ב 5.1)

אל האלפיין המונו מתחבר IDQ 12 כרגע אבל צריך לקחת בחשבון שבעתיד אולי יוחלף למטרת מגבר/סאב יותר עוצמתיים אם יהיה בזה צורך...

שאלות:

1. האם מישהו יודע כמה אמפר מוציא אלטרנטור של גולף דור 4? אם זה משנה אז שלי היא דגם GTI 2004

2. במגבר ה - A3 יש אופציה לחבר קבל בנפרד (יש שם כניסת +/- נוספת עבור זה, זוג הכניסות + וזוג הכניסות מתחברים בתוך המגבר במקביל). האם יותר נכון לעשות שימוש בכניסות הללו שאין לזה משמעות ועדיף להשאיר את הקבל מחובר לכל המגברים?

3. האם באמת יש צורך בפיוז הנוסף שמתחבר אל ה DLS A3 או שמספיק הפיוז הראשון?

4. מה קורה אם המגבר דורש יותר אמפרז ממה שהפיוז תוכנן להכיל דרכו? הפיוז ישרף?

תודה מראש

Electrical.jpg

פורסם

הלאטרנטור שלך כנראה 90 אמפר

האלטרנטור בדגם הדיזל הוא 120 אמפר מה שאומר שבגרושים ומעט מאוד עבודה (דיי קלה) תוכל להחליף אלטרנטור לאחד חזק יותר

הפיוזר ישרף אם יעבור דרכו זרם קבוע של מתח גבוה ממה שהוא מתוכנן,

עם פיק קצר יש סיכוי להשרדות

• תוכן חדש...