Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מורן היקר שלום.

אם יש לך זמן וכסף הייתי מזמין כזה דבר:

http://www.crutchfield.com/App/Product/Item/Main.aspx?g=182850&i=044C12021&tp=130

יש כאלו נוספים גם עם מקום לטוויטר ויותר זולים.

ומתקין שני קומפוננטים מקדימה וזהו.

אתה תקבל ככה סאונד מדהים.

באמת שקלתי לקנות את הרכיב הזה כשהתחלתי לתכנן את המערכת, הבעייה איתו היא שהוא יקח לי הרבה מקום ברגליים, אני מעדיף להשאיר את משענת הרגל בעיקר היות וזה רכב גיר רגיל וזה ממש מחלה להשאיר את הרגל על הקלאץ בזמן נסיעה. בנוסף אני מפחד שהבמה תהיה נמוכה מדי אם המידרנג' והטוויטר יהיו מותקנים כל כך נמוך. אתה בטוח שהוא מתאים לדגם ה GTI ?

בנוסף הייתי מוכר את הסאב ולוקח את הJL שמוכרים CUSTOM לגולף , הוא נכנס לך בתוך הגלגל הרזבי ומשאיר לך תא מטען.

בכל מקרה הכי טוב זה לקחת סאב 10" או אפילו שניים של 8" למוזיקה שאתה שומע. אתה זקוק למישהו קטן ומהיר כמה שאפשר.

לגבי ה JL שנכנס בגלגל הרזרבי ומגביה מעט את הבגא'ז, גם על זה חשבתי כשעשיתי את התכנון, הבעייה פה היא שלא מוכרים את המוצר בארץ ולהביאו מארה"ב יהיה סיוט, יש לך רעיון איך אפשר להביא דבר כזה, שכן משלוח הוא יקר מדי פה. בנוסף נראה לי שעלול להיות חוסר באס בהרבה מצבים היות והתיבה הזו מאוד קטנה. אני חושב שאני מוכן להקריב את הבגא'ז עבור משהו יותר עוצמתי.

בנוגע למגברים, רובכם יעצתם לי ללכת על ג'נסיס אבל אני מאוד רוצה את מגברי האלפיין של הסדרה הזאת, היכולת לשלוט עליהם בצורה מלאה ולנטר אותם (טמפרטורה, מאווררים, מתח וכו') מאוד קורצת לי, בנוסף אלו מגברים איכותיים... האם ההבדל של מגברי ג'נסיס הוא מורגש בצורה ניכרת לעומת המגברים של אלפיין ?

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לך על PDX 4X150

סדרה אחת מעל מאפשר לך את כל מה שרצית .

לגביי 4 ערוצים אני בספק אם תרגיש הבדל ... זה מגבר מעולה .

אבל אם את הולך על דואל מונו .. זה כבר סיפור אחר לגמריי

פורסם

הגנסיסים הם מגברים מעולים בכל אמת מידה ואין ספק שהם טובים יותר מהאלפיין בכל פרמטר. יש כאלו שיטענו שיש יותר הבדל בין מגברים ויש כאלו שיענו שפחות .. לי לפני כמה שנים היה יופי של מגבר של אלפיין וכאשר החלפתי אותו בגנסיס ההבדל היה משמעותי מאוד. המגבר הוא הרבה יותר מרק הספק. לגבי האם התוספת במחיר שווה לך או לא זה עניין של תקציב ותקצוב ..

בלי קשר לעניין הגנסיס , אני חושב שהגימיק של שליטה על המגברים היא לא ביג דיל. מגברים ברמה הזו לא צריכים שישחקו להם בטמפרטורה במתח וכל שאר הדברים ..

לגבי הבמה - מיקום מיד בקיק פאנל בהתקנה וכיוון נכון של המערכת לא יוריד לך את הבמה למעטה אלא יתן לך במה רחבה עמוקה ותמונה יציבה של הסאונד . קיק פאנלים זה אחד המקומות המעודפים להתקנה מקצועית .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לגביי התקנה עופר צודק 100 אחוז עיון בפורמים בחול יניב תוצאות . כמה שיותר רחוק מהשומע יותר טוב .

לגביי אלפיין של לפני המון שנים ... זה לא רלוונטי בעוד שג'נסיס לא חידשו כלום

לאלפיין יש כבר 3 דורות אחיי הV12 המפורסם .

לגביי טכנולוגיה במגברים זה מעולה לטעמי ויש הרבה מגברים כאלו מתקדמים בשוק

זאפקו ,סטיג' ,אלפיין. והדואל מוניטור של פוקל שהוא על הנייר 40 רמות מעל כולם .

עופר מה אתה יכול להגיד על הגנסיס שמלבד שאתה משווה אותו למגבר דומה והוא נותן יותר הספק מה עוד מורגש?

פורסם

חבר'ה אין ספק שהג'סיס נהדרים.

השאלה פה לדעתי היא תמורה למחיר. ופה האלפיין כנראה מנצח .

אפילו שאני כן מאמין שסאונד הוא לא משהו שאפשר לכמת מדיי.

מה שכן מערכת כמו שהייתה לעופר הייתה יכול לנצל את מה שהג'נסיס נותן. המערכת פה לא בטוח.

פורסם
לך על PDX 4X150

סדרה אחת מעל מאפשר לך את כל מה שרצית .

אני לא רואה אפשרות לחבר אותו לשליטה וניטור דרך ה HU.

איך אני יכול לתת חוות דעת ? הוא כתב בסך הכל :

" מחשב Mini-ITX, מסך Touchscreen חשמלי (מתקפל), אנטנת GPS, כ. רשת WiFi ועוד כל מני nuggets נחמדים"

זה כמו להגיד HU בגודל 1 דין, עם דיסק וUSB ועוד כל מיני פיצ'רים. לא רשום חברה לא כלום, אם הוא רוצה חוות דעת או רוצה עזרה אני אשמח אבל צריך לפרט.

המחשב אם אתם תוהים הוא בדיוק עבור מטרות כאלו, יש בו לוח של Jetway עם הרבה יכולות הרחבה כמו PCMCIA, FIREWIRE, CompactFlash ושאר הדברים הסטנדרטיים יותר. על הלוח יושב מעבד VIA C5 1.8GHz שמיועד לעבודה בתנאי חום של רכב. אני עדיין מתלבט עם לעשות סטאפ דומה לזה של עתיד ולוותר על ה HU, יכול להיות שזה באמת מה שאעשה בסוף, זה נראה כמו התמורה האידיאלית לכסף ויש לי את רוב החלקים שצריך כבר פה. כמובן שזה דורש ממני לחזור לפורומים בחו"ל ולקרוא אין סוף תרדים כדי להוציא את כל היכולות האלו מהמחשב.

אגב, אני מנסה להשיג את התיבה המיוחדת לרכב עם הסאב של JL ולגבי ה QLOGIC אני עדיין מתלבט.

לגבי המגברים אני נשאר עם אלפיין, ואת המידבאס אני אשקול אם להחליף או לא אחרי שאשמע אותו.

תודה לכולכם על העזרה!

פורסם

המחשבים האלו נחמדים מאוד וסך הכל עושים את העבודה (למרות שאני הלכתי על סיפור אחר לגמרי בנושא המחשב)

בקשר לקונפיגורציה אתה לא צריך פורומים בחול - אני פה :)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב חברים, אחרי חפירות עמוקות באתרים שונים והתייעצויות עם חברי פורום שונים (תודה מיוחדת לעתיד ומתן) החלטתי לעשות מספר שינויים ותכנון מחודש (תמונות תכנון מצורפות - מומלץ להגדיל אותם לרזולוציה מקסימלית עם הכפתור בצד ימין למטה).

קודם כול אני רוצה לספר למי שלא מכיר על חברה גרמנית שנקראת Jehnert. זו חברה שמייצרת מוצרים אידיאלים עבור אנשים כמוני שרוצים להשאיר את מראה הרכב כמה שיותר קרוב לרמת גימור היצרן. החברה מייצרת מגוון לא מבוטל של בניות עבור דלתות ברכבים שונים (בעיקר גרמניים) ואמורה להיות ברמה מאוד גבוהה היות והיא מכוונת בעיקר לרכבי יוקרה (מרצדסים/פורשים/בימרים ועוד). אני בכל אופן הזמנתי את המוצר הזה (ללא הרמקולים כמובן). המוצר מאפשר התקנה של 2 רמקולים 6.5 אינץ' במקום אחד וגם 4" שמכוון עם זוית כלפי הנהג. צריך לחתוך את דופן הדלת כדי להתאים אותה למוצר אבל עדיין זו נראית לי האופציה הכי מתאימה עבורי. קיק-פאנלים אני לא רוצה בגלל הקרבה לקלאץ' והנוחות שמספקת משענת הרגל ובניות בקורות מושכות יותר מדי עיניים אז גם זה לא בא בחשבון ולכן ה"פשרה", שלטעמי לא ממש פשרה. (תמונות מצורפות)

עכשיו שסיימנו עם זה נמשיך. החלטתי ללכת על סט-אפ ממוחשב לגמרי ללא האלפיין היות והתכנות של היום בשילוב עם כרטיסי קול מתאימים נותנות חיתוכים וכיוונים ברמות יותר ממספקות וזאת במחיר נמוך מאוד באופן יחסי. לי זה טוב כי יש לי רקע מתאים וגם עתיד פה אם אני נתקע :wink:

יכולות שאפשר להגיע אליהם בלי הרבה כסף הם:

1. קרוסאוברים 12/24db (lowpass/highpass/bandpass) בכל אחד מ7.1 הערוצים הקיימים כאשר ההחיתוכים נעשים ברמת ההרץ הבודד.

2. Time Alignment עבור כל ערוץ הגברה בודד, מתאים גם ל4WAY.

Phase Control

10 band EQ Parametric ועד המון המון דברים.

בנוסף עם רוצים יותר אפשר גם להגיע לרמות הרבה יותר גבוהות בסגנון 31 בנד שליש אוקטבה ועוד...

החלטתי להתחיל כרגע בהגברה בבי-אמפינג לסט שלושה חלקים הקדמי ולא לתת ערוץ נפרד למיד/טוויטר, זאת על מנת שתהיה לי נקודת השוואה לפני שאני עובר לאקטיביות מלאה מתישהו, מאוד מעניין אותי כמה זה באמת עוזר ולכן אני מוכן להתנסות כאן...

ההגברה שיש לי היום היא:

1. המגבר של KICKER KX850.4 שיחובר ב-2 ערוצים לזוג ELATE 6" מקדימה (יציב ב-2 אום סטיראו) ועוד זוג ערוצים ילכו לסט אחורי שעדיין לא בדיוק קיים וישמש יותר עבור מדיה דיגיטלית כמו הופעות ב-DD 5.1 וכו'.

2. עבור הסאב יש לי Alpine MRD-M605 שנרכש באופן קצת אימפולסיבי אבל מכל מה ששמעתי מגבר נהדר ברמה שלו. המגבר יגביר בתור התחלה את הסאב שלי IDQ12V2 D2 ואני מנסה להשיג את תיבת ה-CUSTOM של JL AUDIO שיושבת מתחת לגלגל הרזרבי בגולף, זה הולך קשה בגלל המימדים של המוצר בשליחה מארה"ב. לרדיו מילאנו אגב אין אותו והם דורשים יותר מ-4 אלף שקל עבור המוצר כמו גם צ'יפר אז אני מחפש אלטרנטיבות.

3. בנוסף צריך לרכוש איזשהו מגבר (בתמונות שמצורפות מאויר KICKER שלא קיים באמת) עבור המידרנג' והטוויטר שיחוברו בתור התחלה עם הקרוסאוברים של מורל, וזאת כי אני חייב איזשהי הגנה אחרי החיתוך של המחשב (במקרה ויעשה מה שבא לו...). יכול להיות שכאן הג'נסיס קומפקט 4 יהיה רעיון טוב, אם יש לו BANDPASS עבור המידרנג'ים שלי. כרגע יש לי איזשהו מגבר של אוטוטק שאני ישתמש בו עבור הצורך הזה עד שנרכוש משהו אחר.

4. אחרון חביב, והכי חמוד מכולם הוא רמקול סנטר מוגבר, ופה אני אשמח לקבל הצעות. מה שמצאתי מעניין כרגע הם 2 מוצרים של אלפיין. האחד (מידע פה) מגיע עם מגבר קטן שמתאים לו אבל אין לי מושג איפה אני ימקם אותו ואם בכלל עוד אפשר להשיג. השני, שהוא גם חדש יותר (עוד מידע פה) יושב לו במגניבות בסלוט סטנדרטי של 1DIN שיש לי היות והמסך נגיעה הינו חשמלי רק שפה אין לי מושג איזה מגבר אני מצמיד לו... בכל אופן הסנטר זה סיפור שיכול לחכות וללא לחץ...

הדלתות והבגא'ז יאטמו לגמרי, גם פה עשיתי איזשהו דיל לגבי החומר. רכשתי מאיבי 9.6 מטר רבוע של המוצר הזה. אני וחבר נקח חצי כל אחד ונשתתף בעלות החומר + משלוח. סה"כ יוצא לנו ממש משתלם ואני יעדכן כשיגיע ויותקן ברכב.

קניתי גם סט לדלתות של Second Skin, ה Damplifier Pro, נראה כבר למה זה יספיק... כ1.1 מטר רבוע.

בנוסף רכשתי קיט התקנה שצריך להגיע מחו"ל, 2 ג'יג עם פיצול ל 4 ג'יג וכבל 5 פאראד (הכבל מוגזם לטעמי, מקווה שלא יגרום לבעיות חשמל...)

עכשיו מחכים שיגיעו המוצרים ולעבודה...

GTI Audio System.JPG

GTI Computer Peripherals.JPG

דלת של גולף 4 סטנדרטית.jpg

דלת של גולף 4 עם קיט של ג'נרט.jpg

פורסם

אהלן מורן ..

כל הכבוד על ההשקה והנועזות בתכנון הפרוייקט !

בהחלט מעניין ומסקרן .

בהצלחה !

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תיקון: שרשמתי ש2 ערוצים של ה 840.4 יגבירו זוג אילייט קדמיים התכוונתי לרביעיה, בגלל זה ציינתי שהמגבר יציב ב-2 אום סטיראו.

תודה על הפרגון עופר. אגב, מה אלו בתמונה? שגעון חדש? :)

פורסם

באמת כל הכבוד על התכנון המוקדם. מקווה שיצא כמו שאתה מתכנן מחכה כבר לראות את התקדמות ההתקנה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם
תיקון: שרשמתי ש2 ערוצים של ה 840.4 יגבירו זוג אילייט קדמיים התכוונתי לרביעיה, בגלל זה ציינתי שהמגבר יציב ב-2 אום סטיראו.

תודה על הפרגון עופר. אגב, מה אלו בתמונה? שגעון חדש? :)

אלו הטוויטרים החדשים ברכב שלי ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

מורן, אל תדאג לגבי כל הנושא של המחשב אני מאחוריך :)

בהצלחה !!

*בקשר לתיבה אני לא מוצא בעיה לבנות תיבה שתשב כמו התיבה של JL,

• תוכן חדש...