Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר צהריים טובים,

הגעתי להחלטה לרכוש את הדגם גולף עם מנוע 1.6 102 כ"ס, בנסיעת מבחן לא ניתן לבצע

עם גיר ידני, ואני חושש שהאוטו פשוט לא "סוחב".

יש למישהו נסיון עם האוטו שיכול להאיר את עיניי?

בתודה מראש, ירון

פורסם

מתוך ניסיון עם גולף דור קודם (בדמות אוקטביה - אותם מכלולים רק יותר משקל) עם מנוע 1.6 ואוטומט, אני יכול להגיד שהאוטו נוסע, אבל אל תצפה בעליות/עקיפות יותר מידי. מנוע הזה מיועד לנסיעה רגועה.

אם מדובר במנוע 1595, יש לו טווח עבודה די צר, עד 3000סל"ד האוטו נוסע, 3000-4000 מושך ואחרי זה ברוויה (הרבה רעש ומאט תועלת).

בנוסף, כפי שידוע לי, בגולף חדשה אוטומט 6 הילוכים, אני מניח שהמצב שם יותר טוב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

להבא אני מציע לך לדייק בפרטים כשאתה מייעץ למישהו לגבי רכב:

גיר ששה הילוכים בגולף מגיע או בתיבת ה-DSG או בגירסאות הבכירות יותר בצורת טיפטרוניק או ידני (ב-GTI). ה-1.6 הכי בסיסית מגיעה עם גיר ידני חמישה הילוכים.

לפותח השרשור:

ברכב הנ"ל לא נהגתי, אבל נהגתי רבות בבורה 1.6 אוטומטית של אבי (100 כ"ס). כל זמן שאתה לא דורש יותר מידי מהמנוע, הוא עושה את העבודה, אבל קח בחשבון שכשאתה נזקק לקצת יותר כוח מהרגיל, הוא אינו מספק את הסחורה כי פשוט אין לו מהיכן (ואם אבי טוען ש"עוד עשרה כ"ס לא היו מזיקים לו", אז תאמין לי שבאמת מדובר במנוע חלש).

תלוי בך ומה אופי הנסיעות שלך. באופן אישי לא הייתי הולך על האפשרות הזאת, ואם יש לך מהיכן לגרד עוד כ-17K ש"ח, שווה לך לשקול את ה-1.6FSI.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן לפחות ב-1.6 אוטומת.

פשוט כי זה הכי קרוב שאפשר, ואז תקבל מושג כללי על אופי המנוע.

יצא לי לנהוג לא מעט על השילוב של מנוע ה-1.6 הנ"ל עם גיר אוטומט, אבל לא בגולף 5 אלא באוקטביות ובגולף הישנה.

מה אני יגיד לך? אני לא הרגשתי חוסר כוח מיוחד, נוסע.

גיר ידני יצא לי לנהוג רק במנועי ה-2.0 ודיזלים, אז אין לי יותר מדיי מה לעזור לך.

רק חשוב לציין שיש הבדל גדול בין בהרגשה בין מנוע 2.0 אוטומט לידני.

ד"א, יש פה בחור בשם עומר שעובד ב-VW - אולי תנסה ליצור איתו קשר והוא יוכל לנסות לעזור לך במשהו (נסיעת מבחן על רכב חברה או טרייד-אין או לא יודע מה...)

פורסם

אתחיל בשורה התחתונה:

אם אתה רוצה משפחתית קומפקטית חדשה ידנית, אין כמעט תחליף לגולף.

יש לי ניסיון של כמה אלפי ק"מ על רכב שכור כזה בהולנד ואף ביקרתי איתו בנורבורגרינג.

ספורטיבית היא לא.

"סוחבת" או "לא סוחבת" הן הגדרות סובייקטיביות ואתה צריך להגדיר בסיס להשוואה.

בסיס ההשוואה שלי הוא: היא סוחבת טוב יותר ממכונית הליסינג שלי - פוקוס חדשה אוטומטית. מצד שני היא סוחבת הרבה פחות טוב מהפוקוס האצ'בק הידנית שרכשתי לאשתי (כמעט קניתי גולף וברגע האחרון מצאתי את הפוקוס).

אם עוד לא נהגת בה, כמו שהציעו לך, לך לצ'מפיון וערוך נסיעת מבחן על האוטומטית שיש להם כדי לפחות לקבל תחושה.

פורסם

בוא תגיד לנו איזה רכב יש לך כרגע או היה לך עד עכשיו ונשמח לענות לך אם תהנה מהגולף 1.6 שנה-שנתיים הראשונות, או לא :wink:

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
להבא אני מציע לך לדייק בפרטים כשאתה מייעץ למישהו לגבי רכב:

גיר ששה הילוכים בגולף מגיע או בתיבת ה-DSG או בגירסאות הבכירות יותר בצורת טיפטרוניק או ידני (ב-GTI). ה-1.6 הכי בסיסית מגיעה עם גיר ידני חמישה הילוכים.

לפותח השרשור:

ברכב הנ"ל לא נהגתי, אבל נהגתי רבות בבורה 1.6 אוטומטית של אבי (100 כ"ס). כל זמן שאתה לא דורש יותר מידי מהמנוע, הוא עושה את העבודה, אבל קח בחשבון שכשאתה נזקק לקצת יותר כוח מהרגיל, הוא אינו מספק את הסחורה כי פשוט אין לו מהיכן (ואם אבי טוען ש"עוד עשרה כ"ס לא היו מזיקים לו", אז תאמין לי שבאמת מדובר במנוע חלש).

תלוי בך ומה אופי הנסיעות שלך. באופן אישי לא הייתי הולך על האפשרות הזאת, ואם יש לך מהיכן לגרד עוד כ-17K ש"ח, שווה לך לשקול את ה-1.6FSI.

אתה הוא זה שטועה

הגולף 1.6 102 כ"ס מגיעה גם היא עם הטיפטרוניק שישה הילוכים המעולה.

או כפי שציינת גם עם תיבה ידנית בת חמישה הילוכים.

אין כל קשר בין הבורה האוטומטית שבה נהגת לבין הגולף שמעוניין בה פותח השרשור,

מכיוון שבבורה שנהגת בה יש תיבה בת ארבע הילוכים, לעומת שישה בגולף, מה שיוצר סחיבה הרבה יותר טובה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לגולף 1.6 אכן תיבת שישה הילוכים בגרסה האוטומטית, או חמישה בידנית.

ל-1.6 אין בעיית ביצועים, אל תשכח שבאירופה הגולף מוצעת גם עם מנוע 1.4 ליטר ו-80 כ"ס.

אז הביצועים אינם בעיה, אבל כן יש לה בעיה אחרת - המנוע רועש, מחוספס ואינו נעים בנהיגה "נמרצת".

מלבד זאת, מדובר במכונית שאין לה הרבה חסרונות אובייקטיביים.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, אתם ח'ברה רציניים! ;)

אני אזמין נסיעת מבחן על האוטומטית, בתקווה שזה ישקף על נסיעת הרכב,

בנוגע לאוטו הקודם, הוא איננו זו היא המכונית הראשונה שאני קונה,

ירון

פורסם

אחרי 3 וחצי שנים עם גולף 2005 1.6 אוטמטית(נמכרה שבוע שעבר)

אני חד משמעית לא ממליץ על המנוע הזה. התאכזבנו קשות וזה בייחוד אחרי נסיעה על מנוע ה2.0FSI שהוא מומלץ בהרבה, אם יש אפשרות לך עליו או על ה1.4TSI.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

וה GTI עוד יותר מומלצת..

לגולף 1.6 יש רמת ביצועים כמקובל במכוניות בנות קבוצתה,פחות או יותר.

מי שמחפש ביצועים מרגשים,מלכתחילה מומלץ לו לבחור קומפקטית עם מנוע 2.0.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפני בערך שנה , לאחד מהחברים שלי היה גולף 1.6 ידנית שנת 2007.

האוטו אמנם לא מטוס , אבל הוא בסדר גמור .. תלוי על מה אתה נוהג , באותה תקופה אני נהגתי על A3 1.6 ידנית ועל גולף מנוע 2.0 אוטומטית, ולא היה הבדל בין השלושה . הגולף 1.6 זריזה ויציבה יותר מהגולף מנוע 2.0 אוטומטית (MK4ׂ )

עכשיו הוא נוהג על FR ואני על A3 טורבו , וזה עולם אחר לגמרי .

קח נסיעת מבחן , הידנית צריכה להיות יותר זריזה מהאוטומטית ..

עוד מעט עו"ד אבל דלקוהוליסט !!!

פורסם
אחר צהריים טובים,

הגעתי להחלטה לרכוש את הדגם גולף עם מנוע 1.6 102 כ"ס, בנסיעת מבחן לא ניתן לבצע

עם גיר ידני, ואני חושש שהאוטו פשוט לא "סוחב".

יש למישהו נסיון עם האוטו שיכול להאיר את עיניי?

בתודה מראש, ירון

ירון, אני נהגתי על הג'טה 1.6 אוטומטית עם 6 הילוכים. הרושם שקיבלתי הוא שהמנוע חלש (אולי הגולף שוקלת קצת פחות), אבל הגיר המעולה מחפה על חוסר הכח של המנוע בצורה מצויינת. בסופו של דבר חוסר הכח כמעט ולא מורגש בנסיעה נורמלית.

פורסם

סוחב בסדר גמור.

מנסיון על אחת ידנית עם המנוע הזה במשך שנה.

אפשר לומר שביחס לפורד פוקוס העגלתית במיוחד, מדובר ברכב מהיר.

אם זה היה התקציב שלי, אולי הייתי מעדיף לקנות באותו כסף, אחת משומשת שנה על הכביש, עם המנוע החזק יותר.

אם חייבים רק חדשה, אז אין שום בעיה לקנות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בשביל מה?

הוא יקנה FSI יתדלק ב-95 ויקבל ביצועים של ה-1.6 הרגילה ואולי גם קצת צלצולים.

כבר עדיף יקנה סתם 1.6.

מצחיק אותי שאנשים פשוט נחרדים שהם שומעים שלמנוע הזה יש "רק" 102 כ"ס, אבל לא מבינים שיש עוד נתונים שצריך להתחשב בהם חוץ מהמס' הזה - כ"ס.

וגם אופי המנוע והשידוך לתיבת ההילוכים משנים הרבה.

לרכב הקודם שלי היו 150 כ"ס, אתם חושבים שהוא מיהר לאנשהו? לא. :nono:

כי הוא חובר לתיבת הילוכים אוטומטית מפגרת של ZF (הם אי פעם ייצרו תיבת הילוכים טובה ה-ZF האלו? כל פעם שאני שומע על תיבה שלהם זה באיזכור שלילי...)

אני מבטיח לכם שגולף ידנית תהיה זריזה ממנו.

• תוכן חדש...