Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי רנו מגאן 2002 5 דלתות יד שניה, סה"כ נראה בסדר. הבעלים הנוכחיים מחזיק בו כ3 חודשים ומעוניין למכור אותו, הוא טוען שאין ברכב מספיק מקום בשביל המשפחה שלו ובשביל כל ציוד הטיולים שלו (כי הוא חולה טיולים ואין מספיק מקום בשביל כל האוהלים והצידניות בשביל טיולים של כמה ימים). הוא הראה לי את טופס הבדיקה (סה"כ נראה בסדר חוץ מהחלפה של הכנף הימנית ועוד כמה דברים קטנים) של הרכב שבוצעה לפני שהוא קנה את הרכב, בטופס כתוב שהבדיקה בוצעה עבור "גלרי קאר" (שזה כנראה סוכנות ליסינג/טרייד אין או משהו כזה), הוא אומר שהוא קנה את הרכב דרך הסוכנות, אבל בבעלות הקודמת של הרכב כתוב את שם הבעלים הפרטי הקודם, הוא אומר שהסוכנות הפנו אותו למוכר (או משהו כזה).

האם הסיפור נשמע קצת יותר מדי חשוד בשביל להתעסק עם הרכב? או שאני סתם פרנואידונתפס לקטנות וקראתי יותר מדי את השרשור של "דוגמאות מהחיים על רמאויות בקניה מיד 2" ?

פורסם

אם הבעלים נראה סבבה, והמחיר סבבה, הייתי לוקח לבדיקה. אפילו כדי לכסות את האופציה שהבדיקה הקודמת היתה קומבינה, או שהיתה תאונה בכמה חודשים האלה, ואז נוהג על פי תוצאות הבדיקה.

פורסם

אתה לא פרונאודי, זאת שיטה ידועה של סוחרים.

אל תקח סיכון, אחרת אתה עלול להופיע בשירשור הדביק על רמאויות.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אני לא יודע אם זה אדם פרטי או סוחר. הדבר היחיד שנשמע לי חשוד זה העובדה שכביכול לאחר 3 חודשים הוא גילה שהרכב צפוף לו ולא מתאים לצרכים שלו. אני מאמין שאם הרכב לא היה מתאים לשימוש שלו/משפחתו הוא היה עולה על זה לפני הרכישה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

לאחר שקראתי את זה:

.....הוא טוען שאין ברכב מספיק מקום בשביל המשפחה שלו ובשביל כל ציוד הטיולים שלו (כי הוא חולה טיולים ואין מספיק מקום בשביל כל האוהלים והצידניות בשביל טיולים של כמה ימים).

אני לא יכול שלא לחזק את הדברים הבאים:

...הדבר היחיד שנשמע לי חשוד זה העובדה שכביכול לאחר 3 חודשים הוא גילה שהרכב צפוף לו ולא מתאים לצרכים שלו. אני מאמין שאם הרכב לא היה מתאים לשימוש שלו/משפחתו הוא היה עולה על זה לפני הרכישה.

לא קשה להסתכל על תא מטען של רכב ולהבין אם "כל האוהלים והצדניות" ייכנסו או לא. במיוחד שמדובר על טיולים של כמה ימים ולא נסיעה של לעשות עם חברים על האש ולחזור באותו היום.

להראות לך את הבדיקה מאז, זה בהחלט יכול לפתות קונה תמים לוותר על בדיקה חוזרת/נוספת ולשים את כספו על קרן הצבי.

אתה לא פרנואיד, אתה זהיר. וטוב שכך.

פורסם

לא מחייב שהמוכר סוחר. אבל בהחלט יכל להיות מתוחכם וזהירות מתבקשת. יתכן שהמוכר גילה בעיה. אבל הוא לא יגיד שהוא מוכר בגלל זה, הוא יטען סיבה שטותית, שלך תראה עניין של מה בכך. ותתפטא לרכוש. מאוד סביר שהוא התאכזה מביצועי המכונית בכביש ובעיקר עם ציוד מלא.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
הוא טוען שאין ברכב מספיק מקום בשביל המשפחה שלו ובשביל כל ציוד הטיולים שלו (כי הוא חולה טיולים ואין מספיק מקום בשביל כל האוהלים והצידניות בשביל טיולים של כמה ימים).

הוא הראה לי את טופס הבדיקה (סה"כ נראה בסדר חוץ מהחלפה של הכנף הימנית ועוד כמה דברים קטנים) של הרכב שבוצעה לפני שהוא קנה את הרכב, בטופס כתוב שהבדיקה בוצעה עבור "גלרי קאר"

שתי הערות:

שלושת החודשים האחרונים היו חודשי חורף - טיולים? אוהלים? בחורף? :shock:

למכון הבדיקה יש אחריות כלפי מזמין הבדיקה ובמקרה שלך זה 'גלרי קאר'. כלומר אפילו אם מיד אחרי הבדיקה הרכב מתפרק, למכון אין כלפיך אחריות אלא כלפי 'גלרי קאר' בלבד - תביא את זה בחשבון.

לכן - אם הרכב נראה לך תקין וטוב ועשית את כל הבדיקות הנחוצות, אל תוותר על ביקור במכון בדיקה.

בכל מקרה רכישה של רכב שהיה אצל בעליו כל כך מעט זמן, מחייבת משנה זהירות.

פורסם
במידה וסיומת לוחית הרישוי היא 5X- מדובר ברכב צבאי.

רכבים צבאיים שיוצאים לאזרחות מקבלים מספר רישוי שונה מהמספר שהיה להם בצבא.

לגבי הרכב - כבר היו מקרים בעבר שאנשים מכרו את הרכב שלהם אחרי מספר חודשים ספור. שלושה חודשים זה די הרבה זמן ולא סביר שסוחר יחזיק רכב במשך זמן ארוך כל כך, הוא הרי צריך למכור רכבים כדי לגלגל כסף.

בכל מקרה, אל תוותר על בדיקה כמו שכבר הציעו ונסה את כל הטריקים הידועים כדי לבדוק אם מדובר בסוחר או לא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה שטויות בשרשור אחד...

תחתים את המוכר שהוא מתחייב שהרכב יצא תקין בבדיקה, ואם לא, אז הוא ישלם עליה.

קח לבדיקה במכון שלך, אם הרכב בסדר, ובאמת מתאים לך, קח אותו לבדיקה נוספת במכון אחר, קצת יקר, אבל שווה את השקט הנפשי שלך.

אני מוכר את האוטו שלי אחרי 3 חודשים והשקעה רבה, כי יש לי רכב עבודה, וסתם לשלם על אחזקה של רכב נוסף, לא מתאים לי כרגע.

אז תגידו לי שאני סוחר?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

ואוו, תודה לכולם על כל העצות :) לא ציפיתי לכזו הענות.

לצביקה - מה הם כל הטריקים הידועים שבודקים אם מדובר בסוחר או לא?

בנוסף, שכחתי לשאול, בבדיקה כתוב " יש לבדוק רצועת טיימינג", המוכר אמר לי שהוא בדק במוסך שמטפל ברכב ונאמר לו שם שטיפול טיימינג בוצע ב 57,000 ק"מ (לרכב יש 106,000 ק"מ), מה יכול לגרום למישהו לעשות טיפול טיימינג כל כך מוקדם?

פורסם
כמה שטויות בשרשור אחד...

תחתים את המוכר שהוא מתחייב שהרכב יצא תקין בבדיקה, ואם לא, אז הוא ישלם עליה.

קח לבדיקה במכון שלך, אם הרכב בסדר, ובאמת מתאים לך, קח אותו לבדיקה נוספת במכון אחר, קצת יקר, אבל שווה את השקט הנפשי שלך.

אני מוכר את האוטו שלי אחרי 3 חודשים והשקעה רבה, כי יש לי רכב עבודה, וסתם לשלם על אחזקה של רכב נוסף, לא מתאים לי כרגע.

אז תגידו לי שאני סוחר?

שטויות?!

מפיך הכל נשמע כ"כ פשוט וטוב, אבל לי ברור כשמש שהסיפור שמסתתר כאן לא תמים בלשון המעטה, לדעתי אפילו מדובר בסוחר.

אולי אתה עיוור לכך, אבל אל תשים מכשול לפני אחרים.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אז תגידו לי שאני סוחר?

אתה לא סוחר והרכב שלך יכול להיות מעולה.

א-ב-ל בהרבה מאוד מקרים רכב שנמכר אחרי פז"מ כל כך קצר - הוא פשוט לימון.

• תוכן חדש...