Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רנו סניק דגם 2002 - 1600 אוטומט עם 62000. מקריאה בפורום הבנתי שבדגם הספציפי הזה הגיר לא להיט.

ברכב שקניתי בבדיקה נכתב "נקישה והשהיה מעבר שלוב הילוכים" במוסך בוצעה בדיקה ממוחשבת מכנית והגיר נמצא תקין (לרגע זה לפחות). אין מכה מהגיר בבלימה והאצה (שזו הבעיה הנפוצה לפי דעתי).

האם כדאי להוסיף קולר לשמן גיר לרכב? האם קולר שכזה מעריך את חיי הגיר? למשל משהוא כזה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HAYDEN-1403-TRANSMISSION-COOLER-18-000-lbs-GVW_W0QQitemZ320111366347QQcmdZViewItem

מחיר כולל משלוח לארץ - 65$ (בתוספת מכס ומע"מ)

ואם זה לא עוזר האם Cooler כזה יכול להזיק? איפה אפשר לקנות Cooler דומה בארץ והאם העליות דומות?

תודה

פורסם

לפי מייטב הבנתי אין לו קולר שמן גיר מקורי, יש מעגל החלפת חום (heat exchanger) ש"מחבר" את השמן עם המים שמקררים את המנוע (כמו שניתן לראות בדיאגרמה).

השאלה היא אם קירור נוסף מעריך את חיי הגיר (בהתחשב במזג האוויר החם בארץ)?

(הקולר בקישור מתוכנן "להיפתח" רק כאשר השמן מתחמם לטמפרטורת פעולה תקינה)

heat.jpg

פורסם

לא צריכה להיות בעיה עם המחליף חום שהצגת, כמובן בתנאי שתשמור על מערכת קירור תקינה ( נוזל קירור ע"פ הוראות יצרן והחלפתו בזמן).

הרכב שלך מודל 2002 וזה אומר שהרכב עבר 5 קייצים ויכול לעבור עוד5 .

פורסם

השאלה היתה אם קירור נוסף עוזר לחיי הגיר, לא עושה כלום או יכול להפריעה.

למשל בפוסט אחר היתה תלונה ששמן גיר ברנו סניק מתחמם מעל 110C ואז יש בעיות בגיר. טמפרטורה תקינה לפעולת שמן גיר היא 95c - 105c

ברור שיכול להיות שלא יקרה כלום לרכב גם בלי קירור נוסף, אך זו לא היתה השאלה.

פורסם

שאלה מענינית, אבל אף אחד לא יוכל לענות לך על זה. הסברה הכללית היא שכן, שמן שנישמר בטמפרטורה עדיפה ליותר זמן - יחזיק מעמד טוב יותר ובעקבותיו גם הגיר עליו הוא מופקד. אבל, מה תרוויח? שבמקום 100000 ק"מ הגיר יחזיק 120000 ק"מ? 200000 ק"מ? ברור שלא. ומי יבצע את העבודה? ייתן אחריות? הרי ברגע שתהיה זליגת שמן קלה שאתה לא תהיה מודע לה - הנזק לגיר יהיה משמעותית הרבה יותר מאשר גיר שנוסע עם שמן חם בקיץ. לא הייתי מתעסק עם זה; יצרן הרכב בנה ותיכנן אותו כאשר גם ימים חמים נלקחו בחשבון.

פורסם

אני אקח 20000 ק"מ נוספים ב-350ש"ח - תודה.

לגבי התקנה אני יכול להתקין לבד - סה"כ מחברים את הקולר ליציאת שמן מהמחליף חום וחזרה לגיר, והקולר עצמו מתברג לפני הרדיאטור.

בדיקת נזילות זה גם לא סיפור, ברכב יש חיישן חשמלי לגבי רמת שמן גיר ואפשר גם לבדוק ידנית מדי פעם. לגבי אחריות, איזה אחראיות, הרכב בן 6.

אני לא יודע למה תוכנן הגיר והרכב אבל בגיר הזה יש יותר מדי בעיות כדי להניח הנחות על איכות התכנון.

פורסם

לא ידוע לי אם הוחלף שמן גיר בעבר, הרכב עבר 62000 ק"מ, אז כנראה לא הוחלף, הבעלים גם לא נראה פדנטים במיחד.

למה יכולות להיות בעיות אם אני אחליף שמן עכשיו? בגלל השמן הישן שחלקו ישאר בפנים? (בגלל שקשה\לא אפשרי לנקז את הכול?)

פורסם

ההתקן שהיצגת מיועד לתיבות תחת תנאי שימוש אינטנסיביים - גרירה של משאות כבדים.

בתיבה שלך אין שום סיבה יוצאת דופן להתחממות של שמן הגיר, אבל אתה כמובן מוזמן להוסיף לתיבה שלך התקנים נוספים בתקווה שחייה יתארכו.

בתיבה שלך אין צורך בהחלפת שמן גיר כחלק משיגרת הטיפול.

מחשב הגיר מונה את שעות המנוע שחלפו, משקלל זאת עם תנאי השימוש (טמפ. שמן גיר) ומציג אינדיקציה כאשר יש צורך בהחלפה.

פורסם

ההתקן הוא לרכבים בינוניים ומעלה וגרירה קלה, הנה התקן לגרירת משאות כבדים.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HAYDEN-1405-TRANSMISSION-OIL-COOLER-26-000-lbs-GVW_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1742Q2em153Q2el1262QQcategoryZ33727QQihZ011QQitemZ320111367613QQtcZphoto

לדעתי ההתקן שהצגתי מתאים לחום בארץ, הזמנתי את ההתקן הקטן יותר, אני אעדכן על מהלך הניסוי בפורום :shock:

פורסם

הלינק המקורי שהבאת הוא להתקן המיועד ל "full size vehicles" וכן ל Pickup trucks - שניהם ממש אינם ההגדרה הנכונה למימדי הסניק.

הוא מיועד לכלי רכב שמשקלם עד 18,000 פאונד - קצת יותר משמונה טון - עוד סעיף שלא מתאר את הסניק במדויק.

לפי דף המכירה, הוא מיועד לכלי רכב הגוררים משקל של עד 2500 פאונד, שהם 1100 ק"ג - שוב, משקל שהסניק שלך לעולם לא תגרור, ובוודאי לא באיזורים שאינם מישוריים.

יש ליצרן הזה דגם קטן יותר, 401. גם הוא חורג מהגדרות הרכב שלך, אבל אם אתה חש צורך בלתי נמנע לרכוש מצנן שמן גיר, יש סיכוי מעט יותר טוב שתצליח לתחוב אותו לתוך תא המנוע של הסניק.

רצ"ב לינק לקטלוג היצרן.

פורסם

אם תקרא את מדריך ההתקנה, עוצמת הקירור מושפעת ממיקום ההתקנה, לפני הרדיאטור, לפני המעבה של המזגן, בין הרדיאטור למאוורר. לפי מיקום ההתקנה מומלץ להגדיל את הדגם בהתאם לירידת ביעילות המיקום. בכל מקרה העובי זה הדבר המגביל - והעובי של כל הדגמים בסדרה 4** הוא 1.9 ס"מ כך שזה לא ממש משנה לקושי לדחוף את הרכיב בתא מנוע.

אם תסתכל ברשימת דגמי רכב-קולר בקובץ שצירפת 403 הוא הדגם החזק ביותר שמומלץ לרכבים בגודל של הסניק. וברכבים גדולים יותר - כמו Jeep, דגם 403 נחשב לחלש (light duty)

פורסם

כן. מומלץ תחת הכותרת Heavy-Duty, שזה לא האופי בו אתה משתמש בסניק שלך.

יש דגם קטן יותר תחת הכותרת Medium-Duty, וגם זה לא האופי בו אתה משתמש בסניק שלך.

יש את הדגם הקטן ביותר, תחת הכותרת Light-Duty, וזה, אולי, אופי השימוש שלך.

דרך אגב, יצרן חום חשוב בתוך תיבה אוטומטית הוא ממיר המומנט.

התיבה של הסניק מתפקדת רוב הזמן עם ממיר מומנט נעול (מבוטל) בהילוכים 2,3,4, ולכן החום שנוצר שם עקב חיכוך הוא נמוך יחסית.

הוסבר לך שהגיר שלך מסוגל לדאוג בהצלחה לטמפ. הפנימית שלו.

אתה מעוניין לסייע לו ומעוניין דווקא לעשות זאת עם קולר Heavy-Duty ?

אין לי התנגדות. בהצלחה.

וברכבים גדולים יותר - כמו Jeep, דגם 403 נחשב לחלש (light duty)

כי שימוש Heavy Duty ברכבים כמו ג'יפ זה טיפוס שעות ארוכות בשטח, גרירה של משקל רב, בטמפרטורות של מדבריות נוואדה בקיץ. אצלך, לא בדיוק.

פורסם

שבת שלום

לא ברור לי מאיפה נכנסתם לזה אבל זה חביב

יש במשפחה סניק 2003 מנוע 2000 מע הקרור המקורית

תחזיק גם קראוון של 1400 קג

משקל מורשה לגרירה בקישור הבא

http://www.brinkweb.com/trekhaak.php?lid=4&mid=28&moid=10495&artnr=385800&tid=3

וגם בארץ הכל תלוי באופיין הנהיגה שצריך להתאים למטרה

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8