Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אמא של מנהלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הונדה אקורד, 2 ליטר, אוטומטי.

לבת זוגי יש רכב כזה, שהחליף אקורד מהדגם הקודם.

הדגם הבסיסי, אבל האיבזור בהחלט מספיק.

אני לא מסכים איתך לחלוטין!

קודם כל עוד חצי שנה יהיה אקורד חדש, אז חבל עכשיו לרכוש דגם שממש עכשיו יוצא

דבר שני הוא האבזור בגרסאות הפשוטות הוא דל מאוד! אלה גרסאות דיאט. אין בקרת משיכה, אין חישוקים ורק 2 כריות אויר. בשביל 150.000 ש''ח זה ממש לא מספיק. גרסה פחות או יותר מאובזרת עולה בערך 170.000 ש''ח, הגרסאות הפשוטות לא שוות (רק המנוע שווה).

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הRAV4, אם אני זוכר נכון, עולה כ220 אלף שקל. ככה שאני מניח שהוא מחוץ לתקציב?

הפריוס, אם לא מדובר על כמעט 90 אחוז נסיעה עירונית, לא באמת יותר חסכונית או פחות מזהמת מרכבי בנזין בעלי נפח מנוע דומה.

הרבה פעמים דווקא רכבי דיזל מזהמים פחות ונותנים תצרוכת דלק עדיפה על הפריוס.

השאלה הגדולה היא האם אמא שלך תסתדר עם לרדת מג'יפ מגודל כמו הטרופר לרכב פרטי כמו פריוס/מונדיאו.

אני יודע שלאמא שלי היה מאוד קשה ולכן הוחלט לקנות לה ג'יפון (מיצובישי OUTLANDER).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
תגיד לי באמת - אמא שלך פותחת סאנרוף? נוהגת מספיק זמן בנסיעה אחת כדי שתצטרך יותר מדיסק אחד? משנים לה הריפודים?

כמובן שלי זה משנה, אבל תחשוב על זה שלנהג שזה לא מעניין אותו גם ככה, זה סתם הוצאה מיותרת...

יוליה, אימי תמיד אמרה לי - "למה צריך סאן רוף? אני ממילא לא אשתמש בו, זה סתם צעצוע מיותר".

ונחשי מה? עכשיו שיש לה סאן רוף - היא פותחת אותו כל הזמן (חוץ מימים גשומים כמובן).

מצטרף להמלצות על המונדיאו - מאוד מרשימה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

המונדאו מצויינת עפ"י כל פרמטר והיא רכישה חכמה.

אופציה נוספת היא המאליבו החדשה. אינני יודע מה תהיה סחירותה ושמירת הערך שלה אבל היא הפכה להיות בזמן קצרצר מושא להערכה גורפת מצד מומחי רכב וירחוני רכב מכל רחבי הגלובוס. היא נתפסת כמי שסגרה את הפער מול המתחרות(קאמרי ואקורד) ומציעה תמהיל מעולה של עלות-תועלת. איכות הרכבה מצוינת, התנהגות כביש טובה מאוד, מנוע חזק וחסכוני(זהה לזה המותקן בדגם שלי מ 07 אך מחוזק בעוד 2 כ"ס) ועיצוב שובה עין.

אני מתכוון להחליף את המאליבו שלי בחדשה(ההזמנות מתחילות ביום א' הקרוב כנראה).

לא אוכל להעיד עד סחירותה של המאליבו החדשה אבל אגיד כמה מילים על שלי ועל שני השנתונים המוקדמים יותר). למאליבו היוצאת שוק לא רע בכלל ולמעשה חלקן הארי נמכרות במחירון ואף מעליו. את שלי אני מפקיד בטרייד-אין של UMI והוצע לי ללא כל ויכוח ו/או ניסיון למיקוח מחיר המחירון + 5% ובסה"כ יוצא שהפסדתי בשנת דגם 7%. יכולתי לדרוש/לקוות ליותר...?

ההערכות הן שהיא הולכת להתחרות באופן משמעותי במכירות בסגמנט המנהלים.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

פריוס - בנסועה של כ-1000 ק"מ בחודש (לפי מה שתיארת) החסכון בדלק לא יהיה מדהים. היא אמנם תצרוך קרוב ל-20 ק"מ לליטר, אבל בתרגום לכסף זה לא יהיה חסכון מאוד גדול. כמכונית היא סבירה בהחלט. מרווח מספק, ביצועים סבירים, אבזור טוב, איכות לא רעה ויש אחריות לחלקים החשמליים ל-8 שנים ומוניטין של טויוטה. חברה של אבא שלי נהנית ממנה מאוד. בכל זאת מומלץ מאוד לבצע נסיעת מבחן מכיוון שהתחושה בנהיגה בפריוס שונה מאוד ממה שאמא שלך רגילה. גם בגלל ההנעה החשמלית וגם בגלל התיבה הרציפה.

רכבי מנהלים - מונדיאו מעולה אבל גרסת הבסיס לא קיימת במלאי למשך החצי שנה הקרובה, והגרסה המאובזרת מתחילה ב-170 אלף. היא גם מאוד גדולה ומרווחת והשאלה היא האם יש צורך במכונית כזו עבור אמא שלך (שתרשה לי לנחש שהנסיעות שלה הן ברובן לבד או עם אדם אחד או שניים נוספים). אולי עדיפה פשוט פוקוס 2.0 ל'? (שהיא מצוינת).

בכל מקרה, בקטגורית המנהלים המונדיאו היא, ככל הנראה, הטובה בקבוצה.

ג'יפונים - אם אין צורך בשטח זה מיותר ויקר סתם - אלו שציינת עולים יותר מ-200 אלף והזולים יותר לא מתקרבים לאיכות של מונדיאו, לצורך העניין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המונדאו מצויינת עפ"י כל פרמטר והיא רכישה חכמה.

אופציה נוספת היא המאליבו החדשה. אינני יודע מה תהיה סחירותה ושמירת הערך שלה אבל היא הפכה להיות בזמן קצרצר מושא להערכה גורפת מצד מומחי רכב וירחוני רכב מכל רחבי הגלובוס. היא נתפסת כמי שסגרה את הפער מול המתחרות(קאמרי ואקורד) ומציעה תמהיל מעולה של עלות-תועלת. איכות הרכבה מצוינת, התנהגות כביש טובה מאוד, מנוע חזק וחסכוני(זהה לזה המותקן בדגם שלי מ 07 אך מחוזק בעוד 2 כ"ס) ועיצוב שובה עין.

אני מתכוון להחליף את המאליבו שלי בחדשה(ההזמנות מתחילות ביום א' הקרוב כנראה).

לא אוכל להעיד עד סחירותה של המאליבו החדשה אבל אגיד כמה מילים על שלי ועל שני השנתונים המוקדמים יותר). למאליבו היוצאת שוק לא רע בכלל ולמעשה חלקן הארי נמכרות במחירון ואף מעליו. את שלי אני מפקיד בטרייד-אין של UMI והוצע לי ללא כל ויכוח ו/או ניסיון למיקוח מחיר המחירון + 5% ובסה"כ יוצא שהפסדתי בשנת דגם 7%. יכולתי לדרוש/לקוות ליותר...?

ההערכות הן שהיא הולכת להתחרות באופן משמעותי במכירות בסגמנט המנהלים.

שלום דני,

3 דגמים נעים על כבישי ארה"ק. ביום ו' אני עומד לקחת אחת מהם לנסיעה של כמה שעות.

בתחילת שבוע הבא יוצאות שלושת המכוניות לירדן למבחן דרכים ראשון "בארץ".

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
שלום דני,

3 דגמים נעים על כבישי ארה"ק. ביום ו' אני עומד לקחת אחת מהם לנסיעה של כמה שעות.

בתחילת שבוע הבא יוצאות שלושת המכוניות לירדן למבחן דרכים ראשון "בארץ".

אשמח לשמוע התרשמויות מהנהיגה בכבישי ארצנו.

הרכב מסקרן מאוד ונתוניו נשמעים נהדר.

ממתין להתרשמויות שלך....

בברכת סופ"ש נהדר

דני

פורסם
אולי עדיפה פשוט פוקוס 2.0 ל'? (שהיא מצוינת).

פרקטית הפוקוס אכן עדיפה, אבל הרכב ממלא עוד צרכים, כך שמכונית מסגמנט גדול יותר נדרשת.

כרגע המתמודדות העיקריון הן קאמרי Executive ומונדאו טיטאניום, עם מאזדה 6 שעדיין במירוץ.

אחרי שהיא תבצע נסיעות מבחן, נדע מה מתאים יותר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם לומר את האמת, אחרי שנה עם הפוקוס 2.0 אני חייבת לציין שלא יכלתי להיות מרוצה יותר מהרכב, והייתי מעדיפה לרכוש עוד אחת כזו במקום המונדיאו אבל אמא שלי משום מה דורשת רכב גדול... אז אני מציעה לבדוק את האופציה כי תמורת פחות מ-150 אש"ח הרכב הזה לדעתי עדיף על השאר (אם אני לא טועה החדשות נמכרות ב-145).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
אשמח לשמוע התרשמויות מהנהיגה בכבישי ארצנו.

הרכב מסקרן מאוד ונתוניו נשמעים נהדר.

ממתין להתרשמויות שלך....

בברכת סופ"ש נהדר

דני

היי,

היום עשיתי נסיעת התרשמות מהמליבו החדשה - ובכן, יש הפתעות..

הנסיעה היתה רגועה יחסית ובלי להתחיל לרדת לרמת הבורג ארשום בקצרה :

עיצוב חיצוני :

הרכב גדול מאוד ועיצובו נאה. מימדיו החיצוניות משייכות אותו לקבוצת רכבי הסלון, ולידו הדגם הישן נראה ממש קטן.

אישית אהבתי את עיצובו הקדמי המחולק לשלושה חלקים עם הסמל הגדול באמצע. מהצד הוא מזכיר את הביואק לוצרן.

אחורי הרכב מעוצבים בצורה מסיבית עם פנסים פינתיים המשוכים פנימה.

בסך הכל הרכב מרשים ביותר ונראה גדול.

עיצוב פנים :

בפרק זה היתה לי אכזבה מסויימת בגלל הציפיות הגבוהות. העיצוב לא מתאפיין באלמנטים מיוחדים אך הוא נאה. מה שהורס את החגיגה זה הפלסטיקים של פנים הרכב. החלק העליון של הדשבורד מתאפיין בחומרים יפים למראה ורכים למגע, אך ככל שיורדים מטה הפלסטיקה נעשית קשה וזולה - ממש לא מתאים לרכב עם יומרות הידור.

מה שממש הורס זה דיפון הדלתות שעשוי מ .... פלסטיק שחור לאאלה. אין אפילו ריפוד בדלתות. יש לציין שלמליבו שלושה צבעי דיפון : שחור, אפור, ובז' - רק שהכל מפלסטיק.

האיבזור טוב וכולל ESP,ETC, ששה כריות אוויר, מערכת קול MP3, כיוון מרחק דוושות וכו'.

יחידת הנעה :

המליבו מצויידת במנוע המוכר 3.5ל' עם 6 צלנ' ו 12 שסתומים. הוא מספק 219 כ"ס ו 29.9 קג"מ מומנט. תיבת הילוכים ישנה בת 4 הילוכים בלי תפעול ידני.

המנוע מאיץ את הרכב בצורה יפה וגם קולו ערב לאוזן, רק שהוא נחנק בטורים גבוהים - תוצאה של שני שסתומים לצלינדר. יש לציין שרכב המבחן עבר רק 600 ק"מ בתוליים.

בסך הכל ביצועיו טובים מאלה של מכוניות המנהלים (6, B4, אקורד,מונדיאו) אך לא מרשימים ביחס לנפח כזה.

נוחות והתנהגות :

בסעיף זה הגיעה עוד הפתעה אבל הפעם טובה. טובה מאוד אפילו.

אפשר לשכוח את כל מה שיודעים על רכב אמריקאי. ההגה סוף סוף מדבר (לא מושלם אבל נו...), השלדת מרגישה כמקשה אחת וכתוצאה מזה אחיזת הכביש מצויינים. גם במהירויות גבוהות הרכב שמר על יציבות גבוהה יחסית ולא היו שם נדנודים מיותרים. אני לא אשווה אותו לשאר המכוניות בסגמנט כי צריך לנהוג בהם באותם תנאים על מנת להחליט.

נוחות הנסיעה טובה באופן כללי, אך במהירות נמוכה הרכב מקפץ על גבשושיות שנפוצות במדינתינו. האשמים הם גלגלי ה 17" עם החתך הנמוך (225/50R17).

הרכב שקט יחסית, ורעשי הכביש נשארים לרוב בחוץ.

סיכום:

מליבו 2008 היא בהחלט רכב מרשים. טוב לאין ערוך מקודמו ובטח ביחס לרכבים מתוצרת ארה"ב.

מחיר רכב ההדגמה 167000 ש"ח, וזו הגרסה הזולה. היקרה יותר מוסיפה ריפודי עור וגג שמש ועלוה 170000 ש"ח.

איו בינתיים גרסת 2.4ל'.

כל מה שרשום בהודעה משקף את דעתי האישית כמובן .

תמונות בהמשך.

שבת שלום.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

מה לגבי ג'טה 2.0 - מהתרשמות אישית היא נותנת תמורה טובה ומהווה פשרה מתויינת לרכב גדול אך לא גדול מדי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
היי,

היום עשיתי נסיעת התרשמות מהמליבו החדשה - ובכן, יש הפתעות..

הנסיעה היתה רגועה יחסית ובלי להתחיל לרדת לרמת הבורג ארשום בקצרה :

עיצוב חיצוני :

הרכב גדול מאוד ועיצובו נאה. מימדיו החיצוניות משייכות אותו לקבוצת רכבי הסלון, ולידו הדגם הישן נראה ממש קטן.

אישית אהבתי את עיצובו הקדמי המחולק לשלושה חלקים עם הסמל הגדול באמצע. מהצד הוא מזכיר את הביואק לוצרן.

אחורי הרכב מעוצבים בצורה מסיבית עם פנסים פינתיים המשוכים פנימה.

בסך הכל הרכב מרשים ביותר ונראה גדול.

עיצוב פנים :

בפרק זה היתה לי אכזבה מסויימת בגלל הציפיות הגבוהות. העיצוב לא מתאפיין באלמנטים מיוחדים אך הוא נאה. מה שהורס את החגיגה זה הפלסטיקים של פנים הרכב. החלק העליון של הדשבורד מתאפיין בחומרים יפים למראה ורכים למגע, אך ככל שיורדים מטה הפלסטיקה נעשית קשה וזולה - ממש לא מתאים לרכב עם יומרות הידור.

מה שממש הורס זה דיפון הדלתות שעשוי מ .... פלסטיק שחור לאאלה. אין אפילו ריפוד בדלתות. יש לציין שלמליבו שלושה צבעי דיפון : שחור, אפור, ובז' - רק שהכל מפלסטיק.

האיבזור טוב וכולל ESP,ETC, ששה כריות אוויר, מערכת קול MP3, כיוון מרחק דוושות וכו'.

יחידת הנעה :

המליבו מצויידת במנוע המוכר 3.5ל' עם 6 צלנ' ו 12 שסתומים. הוא מספק 219 כ"ס ו 29.9 קג"מ מומנט. תיבת הילוכים ישנה בת 4 הילוכים בלי תפעול ידני.

המנוע מאיץ את הרכב בצורה יפה וגם קולו ערב לאוזן, רק שהוא נחנק בטורים גבוהים - תוצאה של שני שסתומים לצלינדר. יש לציין שרכב המבחן עבר רק 600 ק"מ בתוליים.

בסך הכל ביצועיו טובים מאלה של מכוניות המנהלים (6, B4, אקורד,מונדיאו) אך לא מרשימים ביחס לנפח כזה.

נוחות והתנהגות :

בסעיף זה הגיעה עוד הפתעה אבל הפעם טובה. טובה מאוד אפילו.

אפשר לשכוח את כל מה שיודעים על רכב אמריקאי. ההגה סוף סוף מדבר (לא מושלם אבל נו...), השלדת מרגישה כמקשה אחת וכתוצאה מזה אחיזת הכביש מצויינים. גם במהירויות גבוהות הרכב שמר על יציבות גבוהה יחסית ולא היו שם נדנודים מיותרים. אני לא אשווה אותו לשאר המכוניות בסגמנט כי צריך לנהוג בהם באותם תנאים על מנת להחליט.

נוחות הנסיעה טובה באופן כללי, אך במהירות נמוכה הרכב מקפץ על גבשושיות שנפוצות במדינתינו. האשמים הם גלגלי ה 17" עם החתך הנמוך (225/50R17).

הרכב שקט יחסית, ורעשי הכביש נשארים לרוב בחוץ.

סיכום:

מליבו 2008 היא בהחלט רכב מרשים. טוב לאין ערוך מקודמו ובטח ביחס לרכבים מתוצרת ארה"ב.

מחיר רכב ההדגמה 167000 ש"ח, וזו הגרסה הזולה. היקרה יותר מוסיפה ריפודי עור וגג שמש ועלוה 170000 ש"ח.

איו בינתיים גרסת 2.4ל'.

כל מה שרשום בהודעה משקף את דעתי האישית כמובן .

תמונות בהמשך.

שבת שלום.

כל הכבוד. סקירה עניינית וממוקדת.

אבל....

אני עדיין בהתלבטות. הנתונים בהחלט טובים מאוד והמאליבו הפכה לשחקנית רצינית בסגמנט המנהלים.

השאלה היא האם נכונה השמועה ש UMI יביאו את ה LTZ בעוד כמה חודשים. או אז האבזור, המנוע והיכולות עולים בכמה וכמה דרגות לרף הגבוה ביותר. UMI טוענים שאין כרגע כוונה להביא את ה LTZ.

אגב, המנוע הנוכחי של ה 3.5 ליטר(219 כ"ס) איננו אמנם החדיש שבמנועים בהם המאליבו מאובזרת אבל יש לו כמה יתרונות: חסכוני בדלק(בצורה משמעותית יחסית ל LTZ, אם לשפוט מנתונים שדווחו ע"י מבקרי רכב ישראלים שבחנו את ה LTZ), פשוט מאוד לטיפול ואמין בצורה מרשימה. מכר שלי שמשמש בתפקיד טכני באחד ממוסכי השרות הגדולים במרכז הארץ סיפר לי שעד כה לא נתקל בהחלפת מנוע במאליבו(גם ברכבים שמשמשים חברות השכרה ו/או מנהלים בחברות שהצליחו לצבור 250000 קמ' והרבה הרבה יותר) ומסוף 2004 זה מצב קבוע בכל מוסכי השרות, עד כמה שהוא יודע. מנוע פשוט, בלי פירוטכניקה של המאה ה 21 אבל "סוס עבודה" שיוכל למשוך עם טיפולים מאות אלפי קמ'. אמריקאי אמיתי.כל זה כנ"ל לגבי הגיר: לא 6 הילוכים/טיפטרוניק וכו' אבל אפס תקלות .

נמתין עוד טיפה.....

פורסם

שלום דני,

הרכב הרשים אותי גם בגלל הקפיצה שהוא עשה ביחס למליבו הקודמת, וגם האלירו מנוחתה עדן.

אבל ממנוע בנפח כזה הייתי מצפה יותר. עד כמה הוא חסכוני אני לא בדקתי - אך הכוח שהוא סיפק התמודד עם המשקל הרב (1600 ומשהו ק"ג) אבל לא יותר. אין ספק שבתאוצות הוא יהיה זריז משאר מכוניות המנהלים אבל ביום יום קשה לי להאמין שלמנוע הזה יהיו הרבה יתרונות. מצד שני גם ליריבות שלה לא מחליפחם גיר ומנוע כל יום !!!

מינוס אחר הוא תא הנוסעים שלה. ושוב אני לא מדבר עכשיו על אבזור אלא על תחושה. עזוב את ה B4 "המיושנת" (שאני כל כך אוהב), אבל למונדיאו, ל 6 וגם לפאסאט יש תאי נוסעים מזמינים ונראים טוב שערות מונים. נכון שהיבואן מציע שלושה גוונים לדשבורד ולדלתות, אבל גם אלו יהיו עשויים מפלסיק חלול ודק. זה הזכיר לי את דיפוני הסובארו B3 (וזו בכלל לא מחמאה).

אין ספק שהאבזור עשיר וכולל כמה גאדגטים שאני לא אתחיל לפרט - אך חסר דברים קטנים וכה נפוצים כמו סימון הילוך נבחר בלוח השעונים כך שכל פעם צריך להביט לעבר הבורר כדי לראות איפה אנחנו נמצאים ...

בסך הכל הרכב נראה יפה חיצונית, ומרווח פנימית וביחס לשאר המחיר טוב טוב ביחס לגודל, וגם להתנהגות הלא אמריקאית (וזו בהחלט מחמאה), אבל לדעתי המונדיאו מלאי תתן לה פייט טוב מאוד ובמחיר שלה אין הצדקה לעדיף את המליבו. כי בפירוש לדעתי היא טובה יותר.

כמו שקראת אני לא ירדתי לנבכי המתלים, אבל ביום ראשון הרכב שנהגתי בו (שהוא פרטי ושייך לבעל סוכנות) ועוד שניים יוצאים לירדן עם עיתונאי ישראל - אך קשה לי להאמין שהם יסיקו מסקנות אחרות.

בברכת סוף שבוע נעים ושקט.

ג'ימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...