Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אביגדור, התשובה שלך היא חולנית והיא ומבטאת בדיוק את סוג הדברים שאנשים שונאים אצל הדתיים.

אתה לא מוכן לשרת כי אתה חושב שיש לך שירות אחר, יותר "רוחני".

יש חוקים במדינה אבל אתה לא מקבל אותם או את הקיום של המדינה ואתה רוצה שאנשים לא יכבדו את השלטון, למרות שאני מזכיר לך שיש משהו שקוראים לו "דינא דמלכותה דינא", כלומר חוק תלמודי שאומר לך לכבד את השלטון בכל מקום שבו אתה נמצא.

אתה בגולה? לא, אתה בישראל. זה שמישהו על חמור לבן לא הגיע עדיין (ולא ברור אם הוא יגיע או אם הוא קיים כי אין ראיות לכך חוץ מקבוצה של פנאטים שמשוכנעים שכן) לא אומר שאתה צריך לבוא ולהגיד שאתה גר בגולה ושאין לנו זכות קיום כאן.

אתה לא מוכן להתגייס כי זה שיעבוד גופני אבל מוכן שאחרים ימותו במקומך. כן, ממש "פיקוח נפש".

מה קרה עם משפטים כמו "המציל נפש ישראל כאילו הציל העולם במלואו"?

כן, אתם דתיים עד איפה שנוח לכם ואחר כך יושבים ומחרבנים על המדינה.

גועל נפש!

מסכים עם הרוב , במיוחד כאדם דתי.

ולאביגדור , מה שכתבת בהודעה שלך הוא גיבוב של שקרים , שטויות , והתנשאות שמובילה לעוד חילול ה' מתוצרת חוסר ההבנה שההסתגרות שלכם בעצמכם.

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלומי, אידיאולוגיה היא משהו שהולך ונעלם מהעולם ומה שמחליף אותה הוא ההיגיון.

אי אפשר לצפות שאנשים יתנו שלוש שנים מהחיים שלהם בתנאים מזעזעים ועם איומים, ושירגישו שאף אחד לא מכבד אותם ושהם לא באמת נחוצים.

אני הרגשתי די מיותר חלק גדול מהשירות שלי בגלל שיש לי בעיות גב ואסטמה, ככה שלא יכולתי ללכת לקרבי.

אני יודע שזה נשמע כמו "אוי אוי אוי", אבל כמישהו רוצה לשרת ולעשות הכל ולא נותנים לו את התנאים, אז הוא נכנס לדיכאון כי הוא מבזבז את הזמן שלו ושל המדינה.

3 פעמים ניסיתי להציג למפקדים שלי פרוייקטים של בטיחות בדרכים ושדרוג מערכות בלימה של סופות צבאיות ממוגנות (לדעתי רכב הכביש הכי מסוכן בכביש). הם איימו שאם אני לא גונז אותם ישר ולא גורס אותם אז ישלחו אותי למשפט, ונתנו לי הוראות לשמור על ראש קטן.

לא מוצדק.

בסופו של דבר בשם ההגיון המערבי אותו אנחנו מהללים כל הזמן , אננחו הולכים ונעשים חולים יותר , מפורדים יותר , אגואיסטים יותר , חברים פחות , בודדים יותר

.

אם אני לא טועה וובר השתמש במונחים כמו סולידריות אורגנית , סולידריות מכנית , אין תחליף לאידיאלים , כיוון שאם הגיון ישתלט פה לגמרי על העסק , אין לך לא צבא ולא ניצחון גם במבצע הצבאי הפשוט ביותר.

אנחנו מדינה שנמצאת במציאות מסוימת , אין לנו את הפריבילגיה לחשוב מה יוצא לנו מכל דבר , כיוון שכל קיומנו כאן טמון בנכונותנו להקריב למען הזולת והנכונות הזו היא לא הגיון , היא הפוכה מהגיון , אין שום רציונל (לפחות לא במובן של הגיון צרוף) בהקרבה למען אדם שאינך מכיר.

אתה אולי יצאת מתוסכל ואני אולי יצאתי מתוסכל מכך שצה"ל לא ניצל אותנו כמו שחשבנו שאפשר , אבל לפחות איפשרנו לו לעשות את זה.

צריך להבין שארגונים כה גדולים חייבים לעשות פאשלות , ולא יכולים לרצות כל אחד ואחד , אבל הנכונות של כל פרט ופרט היא זו שמשנה.

דור הזקנים שהקים את המדינה עשה את זה כי היו מוכנים למות ללא היסוס למען האדם שלצידנו שאולי אנחנו לא יודעים את שמו , היו נכונים לעשות כל עבודה בכל מקום , זה הערך המוסף של אידיאלים , חברה נטולת אידיאלים היא גם נטולת חיות ונטולת אמונה בעצמה , ובלי אמונה בצדקת הדרך לא צריך הרבה בשביל ליפול.

אני מסכים איתך שההגיון מחליף את הערכים , אבל העובדה שזה קורה לא הופכת את זה לחיובי , יש הרבה יותר מהגיון בקיום האנושי ובכלל.

אם רועי קליין לא היה קופץ על הרימון בניגוד לכל הגיון אישי ומקריב את חייו למען חייליו (במלחמת לבנון השניה) , לך תדע כמה היו נפגעים שם , אבל זה מה שמחזיק אותנו כאן.

הרבה אנשים לא חושבים שזה קשור , חושבים שההשמתטות האישית שלהם לא תשנה כלום , אבל אחד ועוד אחד ועוד אחד זו כבר צרה אמיתית.

ממש כשם שאחד שמוכן לתת את הכל שביל השני ועוד אחד ועוד אחד , יוצרים חברה שמבטיחה את הקיום שלה.

או שאנחנו "עם" שמאמין במשהו (וזה לא חייב להיות משהו דתי , אבל אידיאלים חיבים להיות) , או שאנחנו אוסף של יחידים שיפלו אחד אחד בצורה הגיונית.

פורסם
כן, אתם דתיים עד איפה שנוח לכם ואחר כך יושבים ומחרבנים על המדינה.

ואתה יודע שהם המציאו את תפילת השחרית כדי להתחמק ממסדר בוקר?:lol:

3 פעמים ניסיתי להציג למפקדים שלי פרוייקטים של בטיחות בדרכים ושדרוג מערכות בלימה של סופות צבאיות ממוגנות (לדעתי רכב הכביש הכי מסוכן בכביש). הם איימו שאם אני לא גונז אותם ישר ולא גורס אותם אז ישלחו אותי למשפט, ונתנו לי הוראות לשמור על ראש קטן.

אם היית מגיש דבר כזה בתור עובד חברה אזרחית להנהלת החברה, הם היו רושמים פטנט על שם החברה, ואתה במקרה הטוב היית מקבל בונוס חד פעמי בצורת טוסטר או מפזר חום או משהו, והדירקטוריון היה גוזר קופון נאה על חשבונך. זה עדיף?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קצת סדר בדמגוגיה

נתוני הגיוס (אי גיוס) של 2007 הם

התפלגות הלא מגוייסים היהודים - גיוס יולי 2007:

44% לא גויסו בשל הסדר 'תורתו אומנותו'. (תלמידי ישיבה חרדים)

16% לא גויסו בשל רישום פלילי.

16% לא גויסו בשל שהות בחו"ל.

12% שוחררו מטעמים רפואיים שונים, לרבות פטור נפשי.

4% לא גוייסו בשל נתונים הנמוכים מרף הגיוס הצה"לי.

8% אחרים

סימו לב שהנתונים מתיחסים ליהודים בלבד ישנה עוד אוכלוסיה של בני מיעותים שלא מתגיסת פרט לפטור הנפשי ותורתו אומנותו המדובר לא נראה לי שלמישהוא יש טענות לגבי שאר הפטורים. צה"ל לא רוצה ולא צריך את הפושעים או אנשים בעלי נתונים נמוכים מאוד לדוגמה.

לגבי הפטור הנפשי - פטור נפשי לא מקבלים כי באים אם חיתול לקב"ן, פטור מקבלים על בעיה אמיתית שמפריעה לחייל לשרת קבנ"ים הם אנשי מקצוע שתפקידם לאבחן את נפש החילים, הם אנשים משכילים ומנוסים ולא כל כך קל לעבוד עלייהם מדיניות השחרור שלהם נובעת מכמות המתאבדים הגדולה בצה"ל. מדובר ברוב המיקרים באנשים שבאמת ובתמים לא מסוגלים להתמודד אם מחבש הלחצים שהצבא מפעיל על נער בן 18, ובחיי היום יום מתפקדים נורמאלי ותקין גם אם לעיתים בליווי תרופות כל שהם. אנשים אלו אינם מהווים סכנה על הכביש. מכיוון שיש קצת הבדל בלחץ שמפעיל גיוס לזה שמפעילה נהיגה זה מצב נפוץ יחסית

כל מי שמקבל פטור נפשי נבחן ע"י קבן ומשוחרר ע"י צה"ל לפי פרמטרים שצה"ל קבע ולא מכיוון שלא התחשק לו לשרת. ולכן לא ניתן להגדיר אדם כזה כמשתמט

פורסם
קצת סדר בדמגוגיה

נתוני הגיוס (אי גיוס) של 2007 הם

התפלגות הלא מגוייסים היהודים - גיוס יולי 2007:

16% לא גויסו בשל רישום פלילי.

16% לא גויסו בשל שהות בחו"ל.

12% שוחררו מטעמים רפואיים שונים, לרבות פטור נפשי.

4% לא גוייסו בשל נתונים הנמוכים מרף הגיוס הצה"לי.

8% אחרים

סימו לב שהנתונים מתיחסים ליהודים בלבד ישנה עוד אוכלוסיה של בני מיעותים שלא מתגיסת פרט לפטור הנפשי ותורתו אומנותו המדובר לא נראה לי שלמישהוא יש טענות לגבי שאר הפטורים. צה"ל לא רוצה ולא צריך את הפושעים או אנשים בעלי נתונים נמוכים מאוד לדוגמה.

לגבי הפטור הנפשי - פטור נפשי לא מקבלים כי באים אם חיתול לקב"ן, פטור מקבלים על בעיה אמיתית שמפריעה לחייל לשרת קבנ"ים הם אנשי מקצוע שתפקידם לאבחן את נפש החילים, הם אנשים משכילים ומנוסים ולא כל כך קל לעבוד עלייהם מדיניות השחרור שלהם נובעת מכמות המתאבדים הגדולה בצה"ל. מדובר ברוב המיקרים באנשים שבאמת ובתמים לא מסוגלים להתמודד אם מחבש הלחצים שהצבא מפעיל על נער בן 18, ובחיי היום יום מתפקדים נורמאלי ותקין גם אם לעיתים בליווי תרופות כל שהם. אנשים אלו אינם מהווים סכנה על הכביש. מכיוון שיש קצת הבדל בלחץ שמפעיל גיוס לזה שמפעילה נהיגה זה מצב נפוץ יחסית

כל מי שמקבל פטור נפשי נבחן ע"י קבן ומשוחרר ע"י צה"ל לפי פרמטרים שצה"ל קבע ולא מכיוון שלא התחשק לו לשרת. ולכן לא ניתן להגדיר אדם כזה כמשתמט

1- האם אפשר לקבל לינק לאתר רשמי המציג את המידע שאתה מתאר כאן?

2- לא יודע איפה את חי , במדינת ישראל שאני ורוב חברי הפורום חיים בה , הקלות להשתחרר מצה"ל על נפשי היא מדהימה , בבקשה אל תספר סיפורים , אין לי כוח להתקשר לבן דוד שלי לבקש ממנו להיכנס לכאן ותאר לך ממקור ראשון כמה קל היה לו.

שתבין , הוא עוד מתגאה בזה הדביל , בקלות.

פורסם

הסוד הוא שבצבא יש יותר מדי חיילים, והחישוב שלהם שעדיף לא לגייס חייל מאשר לגייס מישהו שיעשה נזק, ולכן מי שחפץ בפטור משירות צבאי (בין אם זה 21 או אי התאמה (שזה אותו ח%א, ודופק אותך באותה מידה)) בד"כ מקבל אותו. ולגבי מתאבדים - כאן זו אותה מדיניות - עדיף לשחרר עשרה מתחזים מאשר לגייס מישהו שבאמת יתאבד ואז לשאת באחריות.

אנמי דווקא מכיר אנשים שפויים לחלוטין שקיבלו 21, ושאמרו לי במפורש שהוציאו 21 כי לא בא להם ללכת לצבא. הם למעשה אותם משטמתים, פשוט הם הלכו בדרך הקלה יותר כי לא בא להם ללכת ראש בקיר ולנסות להשתחרר על רקע רעיוני (ושהצבא יעשה מהם שעירים לעזאזל).

ועוד 5 א"ג ממני - דווקא כאלה עם אי התאמה צריך לבחון ביתר קפדנות את זכאותם לרישיון נהיגה, כי ההתנהגות שלהם בכביש בד"כ ניראית כמו התעודת פטור שלהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כל הכבוד על היוזמה הזאתי!!!

שיחקקו כבר שמי שלא עשה צבא לא יוכל להתחיל לימודים אקדמיים עד גיל 21!

יש איתי אין ספור ילדים באוניברסיטה (בני 19-21) שלא עושים צבא ולומדים כבר וסיימו כמעט 80 אחוז מהתואר!

כל אחד מהם בא עם אוטו פרטי, אחד בא לי עם A3 אחד עם BMW קומפקט , עוד אחד עם אימפרזה טורבו,

וכן בשנים שאנחנו עושים צבא וחוסכים , אנחנו עושים צבא והם עושים חיים, ממש בושה וחרפה !

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם
אתה צודק, אבל כמה כאלה יש?? 2% אולי 3%

לא 25%!!!!!!!

ותאמין לי שאפשר להפיק לא מעט תועלת גם מאנשים שהם אנטי-של אנטי של הצבא. הם יתאימו את עצמם למסגרת ולא המסגרת תתאים את עצמה אליהם.

יאיר.

אז תסלח לי, אבל יש לי מקורבים שהם אי שם בצמרת הצבאית. יש "קצת" יותר מ-25% שמשתמטים. אז תתחיל לחיות את המציאות, ולא את החלום שלך!

אין לצבא פיתרון בשבילך, וכן, הצבא לא יכול לשחרר כל אחד, כי אז גם הנהגים (שהעבודה שלהם חיונית) יבואו בטענות. זה מה יש. אני מצטער להגיד לך את זה, אבל אני לא מכיר את הסיבות, ולכן אני לא יכול לתת לך פיתרון. וכן, אתה צודק בזה שצה"ל מבזבז כסף, אבל קשה לתקן גוף כזה גדול בכמה שנים בודדות.

ולגבי החרדים אתה צודק בהחלט, אני גם חושב שהם לא צריכים לחיות פה, הם גם לא מאמינים במדינה, גם לא משרתים בצבא, וגם מקבלים ממנה כסף. ניגוד אינטרסים.

ואני דתי, שכן חושב שלימוד תורה חשוב. אבל המדינה וחיי אדם חשובים לא פחות. ולכן אני משרת את המדינה, למרות שאני לא מאמין בצעדים המדיניים שלה, וזה מה יש, לי יהיה קשה בצבא לפנות יישובים, אבל אני יעשה את זה, ואח"כ אני יעבוד קשה בשביל לתקן את העוול, אבל אי-אפשר להרים ידיים ולהגיד שאני הולך מפה לא משנה מה יהיה. כי פעם ככה ופעם ככה, אני מקווה שבעתיד המדינה תתיישר.

יאיר.

החרדים יכולים ללכת להתנשק עם אחמדינג'אד, ולתמוך בו! זה בעקיפין מה שהם עושים! אם אין מספיק חיילים, לא תהיה מספיק הגנה על המדינה. זה כמו מחשב בדיוק: אם אין לך אנטי וירוס, צבע שלהם יתקיף אותך.

עם כל הכבוד לצה"ל, אין לו מספיק חיילים!

אז בשורה התחתונה, ואני לא מדבר על גזענות, החראדים יכולים ללכת לתני*ק. הם לא עושים כלום! אבל כלום! למען המדינה. אז מי הם שאני ואתה וכל החברים שלנו נסכן את התחת שלנו בשביל תחת מסריח של חרדים שנמצאים על נדנדה על היום!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

ועוד 5 א"ג ממני - דווקא כאלה עם אי התאמה צריך לבחון ביתר קפדנות את זכאותם לרישיון נהיגה, כי ההתנהגות שלהם בכביש בד"כ ניראית כמו התעודת פטור שלהם.

גם החברה עם נטיות ההתאבדות הם לא כאלה שהייתי רוצה לראות מאחורי ההגה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

במידה ואכן נמצאו כאלה שהצליחו להתחמק במירמה מהמסגרת ראוי להענישם במלוא המובן.

ידוע אם החוק נכנס לתוקף ומתי ישלחו צוי גיוס ?

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

הסתכלתי על המסמכים שלי והחלטתי ללכת על זה!

אני עומד לתבוע את הצבא על הנזק הנפשי שהם גרמו לי ועל החובות שאליהם נכנסתי כשהחליפו לי את הבסיס למקום רחוק מאוד ככה שלא יכולתי לעבוד אפילו עם אישור עבודה.

אם הם רוצים לגייס אותי אחרי שהייתי חייל בודד ועם כמות מטורפת של בעיות בגללם (אני לא בן אדם מסכן ואני שונא כשמתייחסים אלי כאל מסכן), אני פשוט אגיד את מה שיש לי במסמכים רשמיים ואדפוק שרשרת פיקוד רצינית בתוך משטרה צבאית שיש לה כל כך הרבה שחיתות שהם לא יבינו מאיפה זה יצא להם.

הנה קצה הקרחון של הדוגמאות:

-התעלמות מחייל במצוקה

-איומים וסחיטות

-אי דיווח למצ"ח על חייל אובדני נעדר (לא באמת אובדני, אבל זה מה שגרמנו לו לחשוב)

-שלילת רגילה ללא משפט או סיבה

-שלילת זכות לקב"ן ועיכובים של חודש וחצי

-התעללות נפשית

-יצירת טראומות בלי סיבה (אני עדיין עומד כמעט בדום כשאני מדבר עם מישהו עם סמכות. זה מפריע לי ביחסים בין אישיים)

-התעלמות מצרכים רפואיים (פעם היה לי חום והלכתי למחנה 80. אחרי 5 שעות אמרו לי שאני בסדר ושיש לי רק חום קל. נו ברור, לקחתי תרופות...)

יש לי עוד המון המון מה להגיד על צה"ל ועל משטרה צבאית באופן כללי.

עכשיו אני אחפש עורך דין, כי כל המסמכים קיימים.

פורסם
אז תסלח לי, אבל יש לי מקורבים שהם אי שם בצמרת הצבאית. יש "קצת" יותר מ-25% שמשתמטים. אז תתחיל לחיות את המציאות, ולא את החלום שלך!

החרדים יכולים ללכת להתנשק עם אחמדינג'אד, ולתמוך בו! זה בעקיפין מה שהם עושים! אם אין מספיק חיילים, לא תהיה מספיק הגנה על המדינה. זה כמו מחשב בדיוק: אם אין לך אנטי וירוס, צבע שלהם יתקיף אותך.

עם כל הכבוד לצה"ל, אין לו מספיק חיילים!

אז בשורה התחתונה, ואני לא מדבר על גזענות, החראדים יכולים ללכת לתני*ק. הם לא עושים כלום! אבל כלום! למען המדינה. אז מי הם שאני ואתה וכל החברים שלנו נסכן את התחת שלנו בשביל תחת מסריח של חרדים שנמצאים על נדנדה על היום!

יש דברים שבמקום לומר ויש דברים שלא.

יש גם חרדים שהולכים לצבא , נכון שכמגזר הנוהג אצלם הוא לא ללכת לצבא , אבל כמו שלא כל חילוני באשר הוא הוא רוצח ואנס רק כי מצאו כמה חילונים כאלה , גם לא כל חרדי הוא משתמט , ובטח ובטח שאל תדבר בצורה כזו , הגזמת.

פורסם
1- האם אפשר לקבל לינק לאתר רשמי המציג את המידע שאתה מתאר כאן?

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3468233,00.html

איך 11.2 אחוזים שלא מתגייסים בשל "תורתו אומנותו" ב2007 , הפכו אצלך ל"התפלגות הלא מגוייסים היהודים - גיוס יולי 2007:

"

תמהני.

• תוכן חדש...