Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמיר עוד שלושה שבועות אני מתגייס, מצער לשמוע שזה מה שאני הולך לעבור.

מקווה שלא.

לצערי הרב, תמיר צודק...

אומנם המצב שלי מעט שונה (אני דווקא מרוצה מהתפקיד שלי), אבל גם אני עם פרופיל 64 (רפואי)

וגם לי יש תלונות לא מעטות כלפי המזון (הדי מזעזע ברב הבסיסים. אצלי בבסיס המזון נחשב טוב - אבל הכל יחסי, כמובן)

וכלפי היחס של הרופאים (שהוא מתחת לכל ביקורת. לא משנה מה, הם תמיד חושבים שמשעמם לך, אין לך כלום ואתה סתם בא להוציא ג').

במידה והחייל לא מרוצה מתפקידו - השירות לא יזוז לו והוא סתם יעשה צרות

וזאת הבעיה בצבא.

בכל מקרה, נחזור לעניין המקורי - אני מסכים חלקית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להבטיח לך שאם יקצצו קצת.. רק קצת מהתקציבים של הקצינים למען התנאי השירות של הסדיר.

כמו המשכורות במקום 350 שקל 750-1000 שקל לחייל ג'ובניק ובמקום 750 שקל לקרבי 1500-2000 שקל.

מטבחים עם אזרחים שיודעים לבשל. ושיפור בייחס לחייל חולה.

אם כל זה יבוצע. אתה תראה מ25% השתמטות זה יכול לרדת גם מתחת ל15-10%

נ.ב אפילו אני בשוק מהמספרים של המשכורות שרשמתי. חזון אחרית הימים

פורסם
זה לא קשור אחד לשני . אין קשר אם אני בסכנת חיים או לא.

אין סיבה להתעלל בחייל ולגרום לו להשתגע משיעמום.

ועוד לקבל 11 שקל ליום ! חהחה! פשוט תודה רבה צה"ל

אין שום תרומה בזה שהחייל יושב במשרד ומשחק סוליטר\פינבול למרות שכבר נמאס לו ושיחכה שהשעה 5 תגיע!

להפך זה בזבזני. משרד שנשאר פתוח למרות שאין שום פעילות במשרד,החיילים מבזבזים חשמל ומים. עוד ניהול פיננסי כושל בצהל

ויותר מכך , למה חייל שהשתמט צריכה להיות בעיה שיהיה לו רישיון , שהחרדים זה בכלל לא מעניין אותם כן צהל לא צהל הם גם ככה לא מתגייסים ואפילו לא שואלים אותם אם כן או לא. אבל הם יכולים להשאר בראש שקט , המדינה תממן אותם יותר מחייל קרבי, ובעיה עם הרישיון הנהיגה לא תיהיה.

אין לצבא פיתרון בשבילך, וכן, הצבא לא יכול לשחרר כל אחד, כי אז גם הנהגים (שהעבודה שלהם חיונית) יבואו בטענות. זה מה יש. אני מצטער להגיד לך את זה, אבל אני לא מכיר את הסיבות, ולכן אני לא יכול לתת לך פיתרון. וכן, אתה צודק בזה שצה"ל מבזבז כסף, אבל קשה לתקן גוף כזה גדול בכמה שנים בודדות.

ולגבי החרדים אתה צודק בהחלט, אני גם חושב שהם לא צריכים לחיות פה, הם גם לא מאמינים במדינה, גם לא משרתים בצבא, וגם מקבלים ממנה כסף. ניגוד אינטרסים.

ואני דתי, שכן חושב שלימוד תורה חשוב. אבל המדינה וחיי אדם חשובים לא פחות. ולכן אני משרת את המדינה, למרות שאני לא מאמין בצעדים המדיניים שלה, וזה מה יש, לי יהיה קשה בצבא לפנות יישובים, אבל אני יעשה את זה, ואח"כ אני יעבוד קשה בשביל לתקן את העוול, אבל אי-אפשר להרים ידיים ולהגיד שאני הולך מפה לא משנה מה יהיה. כי פעם ככה ופעם ככה, אני מקווה שבעתיד המדינה תתיישר.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
אתה צודק, אבל כמה כאלה יש?? 2% אולי 3%

לא 25%!!!!!!!

מאיפה הבאת את המספר הזה? נדמה לי שהמספר הזה כולל גם את החרדים ש"תורתם אמנותם".

לעניין הגיוס של אלה שלא מסתגלים לצה"ל, לדעתי הצבא לא יפיק מהם שום תועלת. אחד כזה ידרוש תשומת לב ניהולית של: ת"ש, קב"ן, המפקדים שלו ומי לא.

ניזקו יעלה על התועלת שתופק ממנו.

פורסם

אולי לא שמתי לב, אבל איפה כתוב שם שישללו למשתמטים את הרשיון?

נאמר שמשרד התחבורה ידווח לצה"ל אם מישהו נמצא כשיר לנהיגה אבל בכל זאת השתמט מהצבא על נפשי.

לדעתי רעיון טוב. ככה יתפסו משתמטים מהצבא שניסו לצאת על נפשי.

פורסם
מאיפה הבאת את המספר הזה? נדמה לי שהמספר הזה כולל גם את החרדים ש"תורתם אמנותם".

לעניין הגיוס של אלה שלא מסתגלים לצה"ל, לדעתי הצבא לא יפיק מהם שום תועלת. אחד כזה ידרוש תשומת לב ניהולית של: ת"ש, קב"ן, המפקדים שלו ומי לא.

ניזקו יעלה על התועלת שתופק ממנו.

המספר ידוע, 1ל4 לא מתגייסים לצבא.

ומספר החרדים הוא יחסית נמוך, אחוזים בודדים.

וכך גם מספר הלא מסתגלים, אחוזים בודדים.

ונותרנו עם עוד 20% אזרחים משתמטים.

וכן, תאמין לי שיש מה לעשות איתם.

אם יתזזו ערס קטן (שחושב שהוא לא מסתגל) כמה ימים תאמין לי שהוא יבין שלא מתעסקים עם הצבא, והוא יתיישר וילך בדיוק לפי מה שיגידו לו. ואני מכיר לא מעט כאלה. והצבא עשה להם טוב, והם הפכו מערסים קטנים וחסרי מעצורים לבוגרים ואחראיים, כי הצבא מחנך אותם להדדיות עזרה לחבר והקרבה עצמית. בודדים הם האלה שלא נענים לתיזוזים ונכנסים לכלא פעם אחר פעם. בד"כ הם נשברים מהר, ובודדים ממשיך להזיק עד שעפים מהצבא או שעוברים לשירות של ג'ובניק.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

אומנם ישמע לכם הזוי אבל בצבא יש עודף חיילים.

בקרבי אולי חסר, אבל בכל השאר יש מלא שמשחקים כל היום ולא עושים כלום על חשבון משלם המיסים.

במקום שהצבא יתחיל להתייעל, מחפשים לשנות נושא לכיוון מי מתגייס ומי לא.

אם הצבא היה של שכירים היה קיצוץ של שליש בכוח אדם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יוזמה ברוכה.

דרך אגב בארהב פלורידה לדוגמא עם הוצאת הרשיון אם אתה נעדר מבה"ס ולא תלמיד טוב יקחו ממך את הרשיון.

וזה עובד יופי.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
הצבא עשה להם טוב, והם הפכו מערסים קטנים וחסרי מעצורים לבוגרים ואחראיים, כי הצבא מחנך אותם להדדיות עזרה לחבר והקרבה עצמית.

לא הייתי ערס כשהתגייסתי, אבל גם אני - כמו האחרים שהתגייסו - עברתי את מטחנת הבשר הזו.

כשאתה משתחרר אתה מגלה שמהצבא השתחרר רובוט מתוכנת - לטוב ולרע.

המוטיבציה לשרת צריכה לבוא עם ה"גזר" קרי:

- לימוד חינם באוניברסיטה.

- סיוע במשכנתא מסובסדת לרכישת דירה (0% ריבית).

- עדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי.

ולא מכיוון ה"מקל", קרי:

- פגיעה ברשיון הנהיגה.

לא יתכן, שאדם ששירת בצבא, ישתחרר מהצבא ויגלה שבן גילו המשתמט ניצל את הזמן כדי להשיג אותו בסיבוב.

את זה המדינה צריכה לעצור. מי שמשתחרר צריך להיות לפני המשתמט ולא להפך.

פורסם
המוטיבציה לשרת צריכה לבוא עם ה"גזר" קרי:

- לימוד חינם באוניברסיטה.

- סיוע במשכנתא מסובסדת לרכישת דירה (0% ריבית).

- עדיפות בקבלה לעבודה בשירות הציבורי.

ולא מכיוון ה"מקל", קרי:

- פגיעה ברשיון הנהיגה.

לא יתכן, שאדם ששירת בצבא, ישתחרר מהצבא ויגלה שבן גילו המשתמט ניצל את הזמן כדי להשיג אותו בסיבוב.

את זה המדינה צריכה לעצור. מי שמשתחרר צריך להיות לפני המשתמט ולא להפך.

אתה צודק במאה אחוזים.

אמנם המתגייסים מקבלים הטבות, אבל לא מספיק.

ופעם הייתה עדיפות לקבלה בעבודה של החיילים לעומת המשתמטים, היום לצערי, לא כ"כ שמים לב לתכונה הזאת.

אבל לפי דעתי צריך גם להעניש את המשתמטים, ולא רק לתת הטבות למתגייסים.

לא ממש נעים לי לשמור ב2 בלילה בקור כלבים (אני אישית עדיין לא התגייסתי, אבל לצורך העניין, חבר שלי) כשבעיר הקרובה משתמט רוקד לו במסיבה על חשבון השמירה שלי. תתפלאו לדעת, אבל אין פיגועים בגלל הצבא, כך שהמשתמטים רוקדים על הדם שלנו, כואב כמה שזה יישמע.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

עוד לא התגייסת וכבר אתה מדבר על משתמטים?

חכה תתחיל לאכול חרא נראה אותך מדבר אחרי זה, אתה כנראה עוד לא יודע מה זה שאתה חולה מת והקובעים שאתה משחק אותך ועוד שלל הסיפורים שגורמים לצבא להראות כמו גוף לא מקצועי וגם לא מקבל אחריות על הטעויות שלו.

אני מקווה בשבילך שלא יקרו לך כאלה דברים, כי אז תדבר בדיוק הפוך ממה שעכשיו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני לא רוצה להכנס לפוליטיקה, אבל הדרך צריכה להיות מתנות למשרת ולא סנקציות למשתמט.

זה לא יקרה, אתה יודע למה? כי הלובי החרדי ידרוש לכלול את אלה שמתים באוהלה של תורה ברשימת מקבלי ההטבות. הח"כים הערבים יצעקו אפליה וירוצו לבג"ץ (שימצא איזה לקונה בחוק שמצדיקה אותם), אירגון עדאללה יפנה לאו"ם ופקידי האוצר יצעקו שאין כסף (דווקא יש והרבה - אבל לא בשביל המטרה הזו).

לדעתי הפתרון צריך לבוא מהצבא ע"ח תקציב הביטחון, כשהצבא יתגמל כפי שצריך את מי ששירת בו, אז הצבא יגייס באמת רק את אלה שצריך אותם, האחרים ישוחררו כי הם יהפכו ליקרים מידי.

אז בתום שלוש שנות השירות לחייל המשוחרר יהיה מיקדמה בהשוואה לזה שלא שירת.

כך זה צריך להיות ובעבור המטרה הזו אני מוכן גם שיעלו לי את מס ההכנסה.

תחשוב על זה.

פורסם

מסכים עם תומר.

עוד לא התגייסת בכלל - אתה עוד לא מכיר את המערכת.

תתגייס ואח"כ נדבר (שתרגיש על הפנים, כשבקושי תעמוד על הרגלים - וישימו עליך פס [כי חושבים שאתה בשביל ג']).

ואגב, אתה עוד לא יודע מזה לשמור בלילות הקפואים האלה...

אוראל, שהיה תורן הלילה (אומנם בתור ס. תורן ולא שומר שומר)

ועדיין לא מרגיש את הידיים והרגליים מהקור המטמטם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
מה הקשר בין השתמטות לרשיון נהיגה ?

התנכלות ? האמנם ?

מי שאומר לקב"ן שהוא משוגע והקבן "הסכים" אני לא רוצה שמשוגע יסע על הכביש.

אתה חופר , יש אנשים שיש להם רפואי 64 ובכל זאת השתמטו..

סתם דופקים לחיילים האלה את החיים , שירות רפואי מזוויע , אוכל גרוע , משכורת נמוכה (11 שקל ליום),תפקידים משעממים טילים.

אני לא רואה שום תרומה שחייל מגיע לבסיס מ8 עד 5 ויש לו נטו עבודה שעתיים ביום.

אבל מה ? לפי צהל אז מה אם אין לו עבודה!!! שילך קיבינימט וישב ויחכה עד הדקות האחרונות ושתגיע השעה 5 כבר!!

וכמובן אם הוא חולה .... אז מה שיחכה שעות בתור לרופא... אולי גם שם הרופא בקושי יתחייס אליו , קח את הכדור הזה הוא יוריד לך את החום מ39 ל36.5 תוך חצי שעה.

ונשים זין על התאבון של החיילים , נגיש להם אוכל ברמה הכי נחותה שאפשר , שניצל שעשוי כולו מגידים , קבב והמבורגרים חיוורים , קוסקוס חול , אורז לא מבושל.

העיקר יש המון תקציבים לג'יפים רכבי מנהלים וקצינים. אבל נשים זין על הסדירניקים ובמיוחד על הג'ובניקים , הרי הם ג'ובניקים נדפוק להם את החיים עד כמה שאפשר עם פרופיל 64 , ויגידו תודה שיש להם פרופיל 64 , אחרת ממזמן הם היו מוצאים את עצמם קפואים מקור באיזה מוצב ליד עזה.

אם לא יעלו את המשכורות לג'ובניקים ועוד יותר יעלו את משכורות של קרביים , ישפרו את מטבחים ואת השירות הרפואי , אנשים עדיין ישתמטו !

עד כאן העצבים שלי על היחס לחיילים הג'ובניקים.

חייל שעבר תאונת דרכים עם בעיות רציניות בגב עם פרופיל 64.

מה רצית? בית מלון עם רופא צמוד ושף?. באמת צבא זה לא בית זונות והתנאים לא משהו אז מה? לספר לך מה סבא שלי מספר לי מהשירות בצבא האדום כשסטלין היה חי? (מדדו את כמות האוכל על מאזניים, ומה זה בכלל רופא?)

ויותר מכך , למה חייל שהשתמט צריכה להיות בעיה שיהיה לו רישיון , שהחרדים זה בכלל לא מעניין אותם כן צהל לא צהל הם גם ככה לא מתגייסים ואפילו לא שואלים אותם אם כן או לא. אבל הם יכולים להשאר בראש שקט , המדינה תממן אותם יותר מחייל קרבי, ובעיה עם הרישיון הנהיגה לא תיהיה.

כי יש רוה"מ אחד שקוראים לו אהוד, ויש שר בטחון שקוראים לו אהוד, ויש רב שקוראים לו עובדיה- והם מנהלים את המדינה.

איזה באסה לנו נכון?!

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
אני לא רוצה להכנס לפוליטיקה, אבל הדרך צריכה להיות מתנות למשרת ולא סנקציות למשתמט.

זה לא יקרה, אתה יודע למה? כי הלובי החרדי ידרוש לכלול את אלה שמתים באוהלה של תורה ברשימת מקבלי ההטבות. הח"כים הערבים יצעקו אפליה וירוצו לבג"ץ (שימצא איזה לקונה בחוק שמצדיקה אותם), אירגון עדאללה יפנה לאו"ם ופקידי האוצר יצעקו שאין כסף (דווקא יש והרבה - אבל לא בשביל המטרה הזו).

לדעתי הפתרון צריך לבוא מהצבא ע"ח תקציב הביטחון, כשהצבא יתגמל כפי שצריך את מי ששירת בו, אז הצבא יגייס באמת רק את אלה שצריך אותם, האחרים ישוחררו כי הם יהפכו ליקרים מידי.

אז בתום שלוש שנות השירות לחייל המשוחרר יהיה מיקדמה בהשוואה לזה שלא שירת.

כך זה צריך להיות ובעבור המטרה הזו אני מוכן גם שיעלו לי את מס ההכנסה.

תחשוב על זה.

אין ספק שאתה צודק.

אבל עדיין כואב לי לשמוע על תופעת המשתמטים. אזרחים שלא אכפת להם שחברים שלהם ימותו בשדה הקרב.

יש לא מעט מה לעשות איתם, ואת רובם אפשר לגייס. וכן חסרים לצבא לוחמים שיעשו את העבודה. ותאמין לי שהצבא יכול להשקיע קצת כסף בחיילים סוררים אם אפשר ליישר אותם ולהפוך אותם ללוחמים מן המניין. עובדה שעד לפני כמה שנים זה היה ככה. איך פאות יש 25% משתמטים? כי פעם היה להם קשה בחברה, פעם מי שהתשמט התבייש ללכת ברחוב, היום, להיפך הם מרימים את הראש.

ואני מכיר כמה. מניסיון אישי, זה ככה.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

• תוכן חדש...