Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש משתמטים שיוצאים מהצבא על סעיף נפשי, אותם אני ממש לא ארצה לראות על הכביש, ולא משנה אם הם מתחזים או שלא.

ל'

לא חשבתי שאני אגיד את זה אי פעם אבל הנה זה בא: נהגת שודים, אני לא מסכים איתך בכלל.

בלי להיכנס לפרטים אישיים, אני רק אגיד שאני שירתתי בצבא שנה וחצי ויצאתי על סעיף נפשי.

התחלתי בתור לוחם ובגלל סיבות שרובן נעוצות בתפקוד וההתנהלות של הצבא מול החיילים נאלצתי לצאת מהצבא(לא מדובר על הלם קרב).

לחמתי כל הדרך כדי להגיע להיות לוחם. התחלתי מפרופיל 64 ונלחמתי כל הדרך עד לפרופיל 97.

בגלל סיבות מסויימות(כל אדם והבעיות שלו) ועזרה לא קטנה מהצבא עצמו, שציונו בהתמודדות עם חיילים עם בעיות שואף לאפס, התחלתי פשוט לטייל בין בסיסים עד שבסופו של דבר יצאתי מהצבא לגמרי כי ידעתי שאני יכול לתרום יותר באזרחות.

ואני יכול להגיד, שעם התנהלות טיפה שונה מצד הצבא הייתי ממשיך ומסיים שירות מלא בתור לוחם.

מאז שהשתחררתי עבדתי בעבודה ממשלתית ובעוד עבודות עם אחריות, ובכל המשרות התעסקתי בשירות לקוחות ועבודה עם אנשים ובלי להישמע מתלהב,אני יכול להגיד שאני טוב בזה.

אין לי תיקים פליליים, ואין לי אפילו דו"ח תנועה אחד.

אז מה שאת אומרת, זה שאת לא מוכנה שאני אנהג? שאני נהג גרוע? שצריך להעניש אותי? לקחת לי את הרישיון ולא לקבל אותי לשום עבודה? שחייל שסיים שירות צבאי מלא יותר טוב/נורמלי/יציב/מיומן ממני?

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה לא חשבת? אנחנו בני אדם לפעמים יש דעות שונות:)

אתה יודע מה מוזר לי, שכל אחד מאמץ לעצמו את האמרה, "אני יכל לתרום יותר",אז תתרום תעשה מעשים ואל תעמוד בחיבוק ידיים.

נשלחתי לפלוגה מבצעית בתום הטירונות וקורס מכים, הייתי שם מספר חודשים, לאחר מכן החלטתי שאני רוצה לחזור לבסיס ההדרכה ולהדריך לוחמים ולוחמות.

אתה יודע מה עשיתי בשביל זה?

שלחתי פקסים לקצין כח אדם במשמר הגבול וביקשתי שימשוך אותי לבסיס ההדרכה, המ"פ בפלוגה המבצעית טיפס על הקירות ממה שעשיתי אבל אני עמדתי על שלי, והצלחתי, הכל תלוי בך.

השרות הצבאי שלי היה הדבר הטוב ביותר שעשיתי למדינה ואני לא מצטערת על שום דקה שלי כי אני לא רואה בכך בזבוז.

אם חיל מרמה את המערכת וטוען לאי שפיות כדי לצאת מהצבא, אז המערכת לא צריכה לתת לו זכות לרישיון נהיגה, אולי הוא עלול לפגוע בטעות לא בכוונה באנשים חפים מפשע על הכביש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בעצם אתה מכיר בשחרור מצה"ל כסוג של נכות - שהרי אם הבנאדם לא יכול לשרת, הוא כנראה נושא עמו בעיות רציניות. אם כך, מדוע שאותם משתחררים לא יקבלו הקלות כמו כל נכה אחר? קצבה? משהו?

האם מדובר כאן בענישה, או במכלול סיבות רציונלי?

מקרה מהחיים: איך היית מסווג מישהו שלא סיים בית ספר, ולאחר מכן גם לא הצליח לסיים צבא עקב בעיית התאמה למסגרת? אין לו סכיזופרניה, אפילפסיה או רעידות. הוא מתפקד כאדם נורמלי לחלוטין, פשוט לא מוצלח בהתמודדות עם מסגרות. לפי הפרדיגמה החדשה, הוא לא יכול לנהוג. מה דעתך?

יש הבדל בין משתחרר אמיתי לבין מתשמט "בתואנות שווא".

אם אתה משתמט על כך וכך, יפה, לך תוכיח את זה גם למשרד הרישוי. אין לך את זה? תעוף חזרה לצבא. מה הבעיה פה?

מה זה "אי-התאמה למסגרת"?

אני לא מכיר מקרים כאלה, ובכלל יש דבר כזה?

מה שאני מכיר, זה ילדים קטנים שחושבים שהמדינה שייכת לאבא שלהם, ולא בראש שלהם לקרוע קצת את התחת "ולבזבז" 3 שנים. ושוב אני אומר גם אם הם ג'ובניקים שלא עושים כלום! "אי-התאמה למסגרת" פירושה מעבר למסגרת אחרת, אז מה אם היא משעממת ומה שאתה עושה כל היום זה להקליד במחשב. ואם מחוץ לצבא אתה יכול לנהוג, למה שלא תוכל לנהוג בצבא??

ובשבילך, מקרה מהחיים:

בחור בשם שלמה (שם בדוי) שאח שלו נהרג בצבא בפעולה בג'נין בשביל שאתה ואני נוכל לישון בשקט (מבצע חומת מגן, שהפסיק את הפיגועים, להזכירך) עומד להתגייס לצבא. ה"חבר" שלו שלמד איתו באותה כיתה, השתחרר על קב"ן (בלבל לו את השכל עם נמלים) ועכשיו הוא התחיל לעבוד. כששלמה יסיים את הצבא, בתקווה על הרגליים (כי הוא לא הולך להיות ג'ובניק) הוא יגלה שה"חבר" שלו כבר עשה הרבה כסף, סיים תואר, טייל בחו"ל ונהנה מהחיים. איך אתה היית מרגיש אם זה היה קורה לך???

לדעתי הבעיה היא ששהשרות בצה"ל הוא חובה 50% מהחיילים לא מתים על הצבא ואם הייתה להם האופציה הם היו בורחים .

זאת מדינה שמגייסת אנשים בעל כורחם ואם לא תתגייס אז מתנכלים לך .

גועל נפש איפה זכות הבחירה

ואל תגידו אם זה לא ישרת וזה לא ישרת לא תיהיה מדינה .

כמו שיש משטמתים יש גם את המורעלים שהצבא בשבילהם הוא בסדר העדיפויות הגבוהה .

אני מאמין שצריך לתרום למדינה אבל לא ע"י מתן שירות ל3 שנים ועל 300 שקלים בחודש.

אפשר להתנדב בכל מיני מקומות לעזור לזולת ולאוכליסיות חלשות אבל לא בדרך כזאת .

אין קשר בין רישיון לבין שירות צבאי זאת התנכלות לשמה וזה מגעיל כמו הרבה דברים שהולכים במדינה .

אתה כנראה חי בסרט.

מה זה לא מתים על הצבא??

למה אני רוצה להיהרג? למה שאתה לא תבוא ביחד איתי ונשמור על הבתים שלנו?

אתה פה הגועל נפש!!

בזכות 30,000 חיילים שנהרגו על האדמה הזאת אתה חי בשקט! בזכות חיילים שנהרגו במבצע חומת מגן אין יותר פיגועים בישראל!

למה שאלה שיש להם ערכים ילכו להיהרג בצבא ואלה שאין להם ילכו לעשות חיים? אין כזה דבר מורעלים, יש אנשים שמבינים שאין לנו דרך אחרת אלא להילחם על חיינו.

ודרך אגב, מי שמשתמט לא הולך לעשות "שירות לאומי", הוא בד"כ מבזבז את הזמן בטיולים ובעבודה.

מה שמגעיל פה בעניין הזה, זה שיש אנשים שלא אכפת להם שחיילים נהרגים והם לא עושים כלום בתמורה.

אני לא מתכוון לשמור על זה שעושה חיים על חשבון הדם שלי. מצטער. אם אתה לא רוצה לשרת בצבא, תטוס לחו"ל, לאיפה שאין ערבים שרוצים להרוג אותך.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם
למה לא חשבת? אנחנו בני אדם לפעמים יש דעות שונות:)

אתה יודע מה מוזר לי, שכל אחד מאמץ לעצמו את האמרה, "אני יכל לתרום יותר",אז תתרום תעשה מעשים ואל תעמוד בחיבוק ידיים.

נשלחתי לפלוגה מבצעית בתום הטירונות וקורס מכים, הייתי שם מספר חודישם, לאחר מכן החלטתי שאני רוצה לחזור לבסיס ההדרכה ולהדריך לוחמים ולוחמות.

אתה יודע מה עשיתי בשביל זה?

שלחתי פקסים לקצין כח במשמר הגבול וביקשתי שימשוך אותי לבסיס ההדרכה, המ"פ בפלוגה המבצעית טיפס על הקירות ממה שעשיתי אבל אני עמדתי על שלי, והצלחתי, הכל תלוי בך.

השרות הצבאי שלי היה הדבר הטוב ביותר שעשיתי למדינה ואני לא מצטערת על שום דקה שלי כי אני לא רואה בכך בזבוז.

אם חיל מרמה את המערכת וטוען לאי שפיות כדי לצאת מהצבא, אז המערכת לא צריכה לתת לו זכות לרישיון נהיגה, אולי הוא עלול לפגוע בטעות לא בכוונה באנשים חפים מפשע על הכביש.

ל'

תשימי לב שכתבתי, שנלחמתי רבות כדי להעלות את הפרופיל ולהגיע קרבי.

נילחמת גם הרבה כדי להמשיך ולהיות בצבא, בגלל זה עברתי בין הרבה בסיסים.

ועדיין אף אחד לא ענה לי על השאלה שלי,

האם מגיע לי שיקחו לי את הרישיון?שאני נהג גרוע? שצריך להעניש אותי? לקחת לי את הרישיון ולא לקבל אותי לשום עבודה? שחייל שסיים שירות צבאי מלא יותר טוב/נורמלי/יציב/מיומן ממני?

פורסם

הדיון שהתפתח פה אמנם מענין מאד, אבל פשוט לא רלבנטי לידיעה המדוברת. די מצחיק לגלות שהרוב המכריע של המגיבים כנראה לא טרחו בכלל לקרוא את הידיעה - כי אז היו מבינים שאף אחד לא דיבר כאן על עיכוב הרשיון או הערמת קשיים לגביו!

מדובר על דיווח לצבא. משרד הרישוי ידווח לצה"ל על כאלו ששוחררו על בסיס נפשי והוציאו רשיון נהיגה. כאן מסתיימת מעורבתו של משרד הרישוי בסיפור! לאחר מכן צה"ל יכול לשקול אם בא לו לזמן את הבנאדם לבדיקות חוזרות, או מה שלא יהיה.

ואגב, סתם לידע כללי... קשיים בקבלת סוגי רשיון מסוימים קיימים כבר היום לבעלי סעיף נפשי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מה זה "אי-התאמה למסגרת"?

אני לא מכיר מקרים כאלה, ובכלל יש דבר כזה?

יש סעיף שחרור על אי התאמה למקרה שאתה לא יודע

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש סעיף שחרור על אי התאמה למקרה שאתה לא יודע

את זה אני יודע.

השאלה היא, האם קיימת חיה כזאת?

אני חושב שזאת עצלנות בתחפושת.

ואם לא עצלנות, אז חשיבה מעוותת של "מה יש לי לחפש פה, אני מבזבז את הזמן שלי"

וזה גורר ל"אני ייתן לאחרים להיהרג, אני לא מוכן למות בשביל המדינה שלי".

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מצחיק לראות כאן תגובות של ג'ובניקים שמלינים על חוסר תעסוקה בצבא.

אותם ג'ובניקים שמחפשים רק איך לברוח מהעבודה מטורנויות ומשמירות הם הראשונים שיתלוננו , ככה זה שמשעמם , מתעסקים בתפל.

אני זוכר שני סוגים של ג'ובניקים מהסדיר שלי , כאלה שאכפת להם והם מגדילים ראש ועושים את העבודה - כל סוג של עבודה.

וכאלה שאוהבים לבכות על כל דבר שזז.

אלה האנשים שמרגישים שעצם גיוסם הוא מעשה אצילי, הרי היום לא כל אחד מתגייס , וככה טופחים לעצמם על השכם בהבעת פנים שמשדרת "ואללה אני בסדר אני"

אותם חיילים אחרי 3 שנים יוצאים לאזרחות ואחרי שנה בערך מקבלים צו מילואים ראשון - אתה לא תראה בחיים את הפרצוף שלהם , למה? הם עשו 3 שנים , הם את שלהם עשו!

אני חושב שהרעיון של "רשיון בסכנה" גרוע.

לא יעזור לאף אחד נחילים של ג'ובניקים שיציפו מרפאות צבאיות. כמו כל דבר בחיים הכל מתחיל בחינוך , אתה יכול להיות בצבא ועדיין "להשתמט" מכל דבר שזורקים לכיוון שלך.

אני זוכר כתבה בערוץ 2 על חבורה של ילדים מוגבלים שכלית שביקשו להתגייס ולתת ממה שיש להם את המקסימום , זה מגמד לגמרי כל טענה של ג'ובניק שבוכה שאין לו מה לעשות ו/או שהוא לא כשיר מספיק.

GOT סחוג?

פורסם

מישהו כאן יודע לקרוא?

מישהו כאן קרא את הכתבה בכלל?!

אף אחד לא קושר בין זכויות. מה שעושים זה דבר פשוט:

צעיר מגיע לצבא, נבדק ע"י קב"ן, מזוהה כבעל בעיה נפשית, ומקבל פרופיל 21.

אותו צעיר בא לבדיקה במכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ושם מתברר שהוא בריא בנפשו.

עד היום לא עשו עם זה כלום. מהיום - המכון הרפואי ידווח לצבא על הממצאים, כדי שהצבא יבדוק שנית האם אותו צעיר מתאים לשירות בצה"ל או לא.

אני חושב שיש בעיות נפשיות שלא פוגעות ביכולת לנהוג, ויש בעיות שכן. אבל אני מעדיף להשאיר את זה למומחים.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

שלום יאיר!!!

קוראים לי אביגדור, ואני, להגדרתך - "משתמט קלאסי". אני לא יודע בדיוק איך הגדירו את הססטוס שלי בסולם הפרופילים של הצבא היות ומעולם לא קיבלתי לידי מסמך העוסק בנושא הנ"ל, אך הכיוון בסגנון הימין/שמאל קיצוני וכדו'.

להוסיף על הנאמר לעיל אומר לך כי יכולתי לקבל בקלות רבה דיחוי על בסיס "תורתו אומנותו" היות ואני עומד בהחלט בקריטריונים ולמרות שאר העיסוקים הלא מעטים שיש לי אני גם לומד תורה במשך כ-7 שעות ביום, אך לא חפצתי בכך, ולא בגלל ההגבלות על היציאה מן הארץ , פגיעה בחופש התעסוקה (במאמר המוסגר: ועוד אח"כ טוענים שחרדים לא רוצים לעבוד - הם עובדים ועובדים, אך זה לא מובא בסטטיסטיקה היות ורובם עובדים ב"שחור" וממילא לא משלמים מס בכדי שלא לעבד את "תורתו אומנותו". המדינה יורה לעצמה ברגליים, אמרנו?) וכל שאר המגבלות האבסורדיות המוטלות על אילו אשר רוצים באופן חוקי וללא קומבינות ושקרים להיות ה"בני לוי" (הגדרתו של הרמב"ם לחלק קטן מעם ישראל אשר שומר על גחלת התורה ע"י העמקת ידיעותיהן בה ע"מ להורות לרבים את דיניה), ואגב אורחא, הכמות הריאלית של האנשים הנמצאים בשכבת הגיל התעסוקתית ואעפ"כ מקדישים עיתיהם ללימוד התורה היא כ- 50,000 איש, שזה כשליש אחוז בלבד מכלל עם ישראל!!!

למה באמת לא בחרתי בדרך הקלה והחוקית, אלא חיפשתי אפשרות לפתור את עצמי לגמרי מכל חובה של שיעבוד גופני כלפי השלטון???

ראשית, ראיתי בדבריך כי כתבת על ש"חונכת על אהבת ארץ ישראל". אני, להבדיל ממך אוהב את ארץ ישראל - עקב היותה הארץ המובטחת לאבותינו, הארץ הנבחרת והמיחודת בעיני הבורא, כמו כן אני אוהב את עם ישראל - כל יהודי באשר הוא, היות וכולנו בני א-ל חי. ובאשר לשלטון הקם כאן על חורבן יהודי ויהדות אירופה לאחר השואה האיומה - אין לי מנוס אלא להכיר בו דה-פקטו, ולנהל עימו מעכת יחסים כמו שסבותיי וסבתותיי ניהלו עם הפריץ של השטייטעל באירופה.

ולמה אינני יכול לאהוב גם את המדינה?

ראשית כל אציין כי הנני חי ע"פ התורה שבכתב ובע"פ כפי שהועברה מדור לדור ע"י ה"בני לוי" של כל דור.

יש שלושה רשויות שיהודי מחוייב להשמע להן: בית-דין סמוך (לא קיים בימינו), מלך ישראל שמולך ע"פ חוקי התורה, מלך נוכרי שהינו שליט אבסולוטי של הארץ בה גר יהודי - היהודי מחוייב לשמוע בקולו היות ורק על דעת כן הוא נותן לו רשות מגורים בארצו.

היות ומדינת ישראל אינה עונה לאחד מן הקריטריונים הנ"ל הרי שעומק וטיב היחסים שלי עימה הינו דבר הנתון בידי ובידיה. היות והמדינה והעומדים בראשה בחרו מלכתכילה דרך שפוגעת בפרט, במידה ואיננו מן המחנה ה"נכון" והמשפחה ה"נכונה", בדרך שמכשירה את כל המטרות בעת התקדמות לעבר להון ושלטון, בדרך שהקשר בינה לבין חופש הפרט ששניהם מתחילים באותה אות, ודי למבין בכדי שלא אכשל בניבול פה.

אם כן, כיצד אתייחס אל יישות זו?

כסוחר. יש כלל ששמעתי מחברי שהשתתף בקורס יזמות. הכלל אומר שכל שקל שלא שילמת למישהו, למרות שהיית אמור לשלם מכל סיבה שהיא הינו שקל שהרווחת. לשיטת התורה זה כמובן גזל, אך במקרה דנן כל המגבלות, ההיטלים הכספיים, ה"חובות למדינה" למיניהם הופכים כל פרוטה שהצלחת להוציא לממון שלך שהוצל מכלייה בשריפה. הדבר נכון גם לגבי שירות צבאי - אני לא אפקיד בשום אופן, גם אם יסופק לי מזון עם הכשר של הרב לנדא, בד"ץ עד"ח והרב רובין יחד + אין נשים ברדיוס של 100 ק"מ + שיעורי תורה כל היום, את חיי בידי רודפי ספינים חסרי עקרונות, אחריות ויושר למשך שלושה שנים שבהם אני לכל הפחות סתם אתבזבז למען מטרה דימיונית, או אף אהרג בשביל ספין כמו החיילים שנשלחו לשם כך ללבנון במלחמה האחרונה, הי"ד ז"ל.

עכשיו קשה, מי יעשה את העבודה?

בעקרן אנחנו. כולנו. העבודה מתחילה בכך שאנו מתנתקים מכל השלטון הנ"ל ונותנים בכך דוגמא לאחרים שטיפה חושבים ומבינים כי אין למען מי להקריב זמן, כח וחיים כי אם אתה ואהוביך/אוהביך בלבד. ככל שהציבור ההולך בדרך זו יגדיל את כוחו הוא יהיה בעל פוטנציאל יותר גדול לשנות את מסדר השחיתות, ולהתחיל הכל מחדש על בסיס של יושר וכבוד הדדי, עד שנזכה לביאת גואל צדק במהרה בימינו. אמן. במידה ולא יכול כל שינוי, אני עדיין אף פעם לא אתן יותר מהמינימום שישמור אותי מלהיפגע, ואעשה כל מאמץ סביר (כמובן אם ההשקעה תצדיק את הרווח) ע"מ שלא לתת גם זאת.

ומה עם כל החוקים והמגבלות החדשות, תאמר?

אינני מתרגש מכך כלל ועיקר. ידוע ובדוק כי במחוזותינו רודפים את אילו שיש באמתחתם דבר המכחיש את ה"אמת" שמנסים למכור מוכרי הספינים והלוקשען, או סתם אילו שלא מיישרים קו עם ה"חזון המרכסיסטי" של הליסטים האוחזים בכח הזרוע בשלטון. יודע אני כי אנו עדיין בגלות, וכפי שמובא בספרים הקדושים, הגלות של ישראל בתוך הערב רב(נוכרים שהתערו בעם ישראל ע"מ להחריבו מבפנים) היא הקשה מכולם, ולכן אני ערוך לכך שאם וכשהתנאים כאן יהיו בלתי סבילים, אצטרך ליטול את מקל הנידודים ולהרחיק למחוז יותר ידידותי, ואף לכתכילה הייתי עושה כן, שכן במקומות רבים בחו"ל לא אהיה נרדף כמו כאן, אלא אהבת הארץ מונעת זאת ממני כל עוד התנאים כאן נסבלים באיזושהי צורה. סה"כ לאילו שמשתייכים למחנה ה"נכון", ובמיוחד ליוצאי חלציהם ובני משפחתם, כבר מזמן נהיה כאן בלתי נסבל (ראה מקום המצאותם של צאצאי המנהיגים המדיניים, במיוחד מהמחנה ה"נכון").

רק אל תראה בביטוי "נכון" השתייכות שלי לימין - אינני ימני כלל וכלל. אני אדם רציונלי שרוצה לתת לאלו שהוא אוהב ולא לאילו ששונאים אותו, וקל-וחומר לא להיות נותן את נפשי וחיי בידיהם ה"חסודות" - במסגרת הצבא.

מהודעותיך לעיל נוטפת שחצנות ויהירות על כי עשית שירות צבאי, וזלזול כלפי כל אילו שלא. כמו כן ראיתי כי הינך מזלזל בזכויותיהם של אילו שמסיבה כלשהי לא עשו כמוך.

אינני יכול להגיד מה הייתה המציאות מבחינת הנודות שהעלתי לפני 20-2 שנה, אך נכון להיום, מנקודת המבט שלי, אתה, וכל אילו שנתנו ממיטב שנות בחרותם וצעירותם למדינת הספינרמאכערים למיניהם ללא שום תמורה שהפיקו מכך (שאם כך פני הדברים -זה ביזנס), אלא למען האידאולוגיה- הם טיפשים ופרריירים מדופלמים.

למה שתושב עזה לשעבר יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שזרקו את הוריו,משפחתו מביתם, החריבו את מפעלי חייהם, ועדיין הם זרוקים ומופקרים, ללא גרוש וללא קורת גג?

למה שתושב שדרות ועוטף עזה יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שמפקירים ומזניחים כבר מס' שנים את חייו וחיי משפחתו וידידיו?

למה שתושב הצפון יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שחשבו איך לקבל כותרת יפה ולעשות קצת הון כספי ופוליטי בזמן שחייו וחיי שכניו היו נתונים בסכנה?

למה שבן לעדת תימן יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שחיפו בגלוי בחטיפת תינוקות מאימהותיהן תמורת בצע דמים?

למה שתושב מאה שערים, בית ישראל וגאולה יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שהכו נשים, ילדים וזקנים באמתלות שמתאימות למופע סטנד-אפ?

למה שתושב חדרי יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שנציגם "מכיר את החרדים האלו... ל***ין להם את הצורה" (כפר מימון, ניסו שחם - אמר את מה שכולם חושבים)?

למה שבן או צאצא לניצולי שואה יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שהעדיפו לקנות כבשים לקיבוץ מאשר לפדות אלפי יהודים הי"ד מידי הצוררים והמרצחים הרשעים?

למה שישראלי יפקיד את חייו ואת מיטב שנותיו בידי אלו שמוכנים לתת חופש לרוצחים שופכי דם עמינו שלכידתם עלתה דמים מרובים הן בנפש והן בממן בשביל להרוויח כותרות, קריצת פידבק מידידנו ג'ורג' הבן, ולהנצל מחרב וינוגרד ושאר צרות שהם "זיכו" לעצמם?

לסיכום, אני חושב שצריך להעביר לוועדת בדיקה חוזרת של כשירות נהיגה לאילו, שלמרות הכל שירתו.

תחליטו ההיפך? לא נורא, יש לי עוד 2 אזרחויות ו-2 רשיונות נהיגה....

פורסם

"יאירוס" בתור אחד שעדיין לא התגייס ,אתה מדבר הרבה מעל הגובה שלך .

ברוך השם עדיין אין לך בעלות על המדינה , אז את ההצעות למי מותר לחיות פה ולמי לא ,תשמור לעצמך .

בכל אופן ,מה קרה ,הצבא נזכר להלחם בבעיית ההשתמטות ,זכור לי שלפני שנה ,שנתיים דיברו בעיתונים על צבא קטן ומקצועי .

אותנו צריך להדאיג , זה ששנה לאחר המלחמה ,במקום לתקן טעויות ולקחת אחריות בדרגים הגבוהים ביותר (הן בכנסת והן בצבא).

אנחנו מחפשים אשמים לכשלון בלבנון ומה יכול להיות יותר קל מלהאשים את החלשים שלמרבה האירוניה הם המשתמטים.

אני ראיתי נערים בגיל 18 שנכנסו "מורעלים" לצבא ולאחר 3 שנים (במקרה הטוב) השתחררו מהצבא ,כשהם נשבעים לא ללבוש מדים בחיים.

לכן ,עד שהצבא או כל דבר שקשור למדינה הזאת ייגלה אחריות וייסתכל במראה קודם, לפני שהוא מפנה אצבע להאשים מישהו .

אנחנו נראה תופעות "שוליות" כאלה או אחרות שפוליטקאים שפלים מנסים לרכב עליהם בדרך לעוד נק' פוליטית.

ועוד יותר גרוע ,אנחנו נראה ילדים שהמוח שלהם נשטף , והם חושבים שהם המציאו את הגלגל ,באים ,מאשימים מגזרים שלמים ,רוצים להטיל עליהם סנקציות שהם ירגישו סוג ז' והאבסורד הוא שהם עוד לא הלכו לצו ראשון.

rover r75 -2.5L v6 -177h.p

פורסם
מה הקשר בין השתמטות לרשיון נהיגה ?

התנכלות ? האמנם ?

אתה לא משתמט בטענת "לא בא לי צבא" על זה אפחד לא ישים.

אנשים משתמטים בטענת "אני עושה פיפי במכנסים רק מלחשוב על מדים/יש לי בעיות נפשיות/אם יגייסו אותי אני אתאבד" ועוד אי אילו דרכים אקזוטיות.

הרציונאל הוא שמי שיש לו בעיות נפשיות ומנטליות יכול להוות סיכון גם בכביש , למה למהר ולתת לו רישיון כמו לכל אחד אחר?

פורסם
אתה חופר , יש אנשים שיש להם רפואי 64 ובכל זאת השתמטו..

סתם דופקים לחיילים האלה את החיים , שירות רפואי מזוויע , אוכל גרוע , משכורת נמוכה (11 שקל ליום),תפקידים משעממים טילים.

אני לא רואה שום תרומה שחייל מגיע לבסיס מ8 עד 5 ויש לו נטו עבודה שעתיים ביום.

אבל מה ? לפי צהל אז מה אם אין לו עבודה!!! שילך קיבינימט וישב ויחכה עד הדקות האחרונות ושתגיע השעה 5 כבר!!

וכמובן אם הוא חולה .... אז מה שיחכה שעות בתור לרופא... אולי גם שם הרופא בקושי יתחייס אליו , קח את הכדור הזה הוא יוריד לך את החום מ39 ל36.5 תוך חצי שעה.

ונשים זין על התאבון של החיילים , נגיש להם אוכל ברמה הכי נחותה שאפשר , שניצל שעשוי כולו מגידים , קבב והמבורגרים חיוורים , קוסקוס חול , אורז לא מבושל.

העיקר יש המון תקציבים לג'יפים רכבי מנהלים וקצינים. אבל נשים זין על הסדירניקים ובמיוחד על הג'ובניקים , הרי הם ג'ובניקים נדפוק להם את החיים עד כמה שאפשר עם פרופיל 64 , ויגידו תודה שיש להם פרופיל 64 , אחרת ממזמן הם היו מוצאים את עצמם קפואים מקור באיזה מוצב ליד עזה.

אם לא יעלו את המשכורות לג'ובניקים ועוד יותר יעלו את משכורות של קרביים , ישפרו את מטבחים ואת השירות הרפואי , אנשים עדיין ישתמטו !

עד כאן העצבים שלי על היחס לחיילים הג'ובניקים.

חייל שעבר תאונת דרכים עם בעיות רציניות בגב עם פרופיל 64.

אולי די עם טיעוני ה"אבל גם זה וזה לא בסדר" , אם משהו לא בסדר גם בו צריך לטפל , זה לא מכשיר את השרצים והמשתמטים.

לא מקומך או מקומי להחליט אם מקומך או מקומי בצבא , את זה הצבא צריך להחליט , אם הצבא מחליט לשחרר אותך , תפאדל , אבל שאדם יקח בחשבון שאם הוא משקר לצבא על בעיות נפשיות - הוא צריך לקבל את אותו היחס ואותם הקשיים שיש לאדם עם בעיות נפשיות אמיתיות.

פורסם

לי אין בעיה עם לדפוק את אלו שהשתמטו כי הם חארות קטנים שלא אכפת להם מהמדינה ומאף אחד. אבל!

יש לי בעיה עם העובדה שאולי הצבא מביא אנשים מסוימים (למשל ג'ובניקים) למצבים נפשיים בלתי אפשריים שמכריחים אותם לפרוש מהצבא, ואחר כך עוד רודפים אותם בשביל לקחת להם עוד זכויות.

אני עליתי לארץ בשביל להתגייס עם כל המוטיבציה שבעולם. שרדתי שנתיים בתפקידים מעפנים וקשים בלי טיפת היגיון כי פשוט אין כלים לעשות את העבודה.

כל הזמן איימו עלי שישלכו אותי לכלא, לא נתנו לי רגילות, הייתה שחיתות איומה בתוך החיל (מ"צ), ואפילו בדרך הביתה היו מקללים אותי בגלל הכומתה. מי שקורא כאן באוף טופיק יודע את כל הסיפור.

את כל השטויות שלהם סבלתי, אבל הסיבה שבגללה פניתי לקב"ן הייתה שרצו לשלוח אותי לכלא ולי יש OCD, ככה שהייתי מת שם.

מה זה אומר? זה אומר שהצורה היחידה שבה אני יכול לזוז ממקום למקום היא באוטו הפרטי שלי איפה שאין את כל החיידקים של שאר האנשים. זה לא אומר שאני נוהג מוזר, מסוכן לשאר האנשים או אפילו שניסיתי לצאת מהצבא כשאין לי בעיה אמיתית (כי יש לי, אבל בצבא היא מפריעה, באזרחות לא).

בקיצור, כעקרון אם יש אנשים שמשתינים על המדינה ועל שאר האנשים שחיים בה אז שידפקו אותם, אבל אני מרגיש ממש לא בנחת עם העובדה שיכול להיות שיקחו אותי לקב"ן שוב, בזמן שאני נמצא בלימודים וכבר סיימתי את זה, ויחזירו אותי לאותם טראומות שהיו לי, או שישללו לי את הרשיון.

אני בן אדם שאוהב את המדינה והאהבה הזאת כמעט עלתה לי בחיים שלי. את שלי נתתי.

אם לוקחים לי את הרישיון למעשה לוקחים לי את החופש לזוז ואת החופש לחיות במדינה הזאת.

אם היו מוצאים רק את האנשים שדפקו את הצבא ושמגיע להם להחזיר את החובות שלהם אז בסדר, אבל אני לא חושב שהצבא יעשה את ההפרדה הזאת. הוא ידפוק גם אנשים אחרים.

אני בן 24 ולא מוכן לעבוד בשביל 11 שקל ליום. תזכרו שתאריך הגיוס הראשון שלי היה בגיל 20. אם יגייסו אותי אני עף מכאן.

פורסם
חינכו אותי לאהוב את המדינה אבל אני שונא אותה

אני לא יעזוב כי המשפחה פה

לתרום למדינה זו לא חובה, כי המילה הראשונה במשפט הזה הוא תרומה

אז המדינה כופה על שירות צבאי, אז זה כן חובה.

שירתתי 3 שנים, אבל עדיין איני רואה בהישתמטות משהו לא תקין, ובטח שלא קשור לרשיון נהיגה.

אם אתה לא רוצה נפשית לשרת זה לא אומר שנפשית אתה לא יכול לינהוג או לעבוד בכל עבודה.

די עם הבולשיט , המדינה החליטה שאין לך זכות להחליט "אם אתה מעונין או לא" , ברגע הזה נגמר הדיון לגבי מה בא לך ומתחיל הדיון לגבי אם אתה פועל כחוק , או משקר כדי להשתמט , אין דבר כזה "יש לי בעיות נפשיות בשביל הצבא , אבל אין לי בשביל כל דבר אחר"

מאיפה בכלל צורת החשיבה המעוותת הזו?

מרגיש ונשמע כמו הגיג של ערס.

• תוכן חדש...