Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב המשפחתי שלנו הוא איביזה 1400 שנת 98.

האיביזה אצלנו מ2001 (7 שנים) ואנחנו מאוד מרוצים מהאוטו שבמשך 7 שנים כמעט ולא היו בו תקלות.

הרכב משמש כיום בעיקר את אשתי (לוקחת ומביאה את הילדה מהגן ונוסעת איתו לעבודה וממנה).

עד היום עבדתי רוב הזמן מהבית, וכמעט לא הזדקקתי לרכב. אבל המצב השתנה.

אני מחפש רכב פרטי (ידני) שני שישמש אותי לעבודה (טכנאי מחשבים, רשתות ועוד.. רכב פרטי יספיק בהחלט). בסכום של עד 30,000 ש"ח. וכמובן שיהיה אמין , בטוח וחסכוני (לפי הסדר הזה).

מצד אחד, בגלל שאנחנו כ"כ מרוצים מהאיביזה, הנטייה שלי היא לקנות עוד סיאט איביזה/קורדובה. הרכב נוח, שקט ומאוד אמין.

ואין פלסטיקים מרשרשים שעושים רעשים מעצבנים בנסיעה (אלרגי לאלה)

מצד שני, קראתי בהרבה מהנושאים הדומים בפורום.. רבים ממליצים לשואלים לגבי רכישת רכב בתקציבים דומים לרכוש רכב יפני אמין. גם מחוץ לפורום.. אמרו לי דברים דומים.

האם יש הצדקה להעדפת רכישת רכב יפני משנתון ישן יותר בגלל אמינותו ו/או עלות חלפים ו/או טיפולים זולה על פני רכישת סיאט איביזה משנתון מתקדם יותר?

האם הפרשי השנתונים שוודאי ייצרו נחיתות מבחינת ק"מ רשום לרעת היפנית.. לא יגדילו את הבלאי שלה ומכאן את הוצאות התחזוקה/טיפולים?

האם עדיפה יפנית עם 160,000 ק"מ על פני סיאט עם 60-70 אלף?

אני הבנתי מקריאה בפורום שחלקי פולקסווגן הם יקרים.

האם למרות הנ"ל לדעתכם ייטב לי אם אעדיף רכישת מזדה 96 מול סיאט צעירה ב5 שנים או יותר?

איפה ההגיון פה?

לפי איזה פרמטרים אתם עושים את השיקולים?

האם לדעתכם התקציב הזה ינוצל יותר טוב אם במקום הסיאט אקנה רכב אחר?

הערה: אני לא יודע כמה ק"מ אעשה בשנה עדיין ולכן מעדיף רכב עם מנוע בנזין.

תודה מראש על התגובות

פורסם

אני חושב שבמקרה שלך שמדובר על הבדלים כאלה בשנתונים לך על הרכב החדש (יותר). אל תשכח שגם הרכבים היפנים הכי אמינים אחרי 10+ שנים מתחילים לגלות סימנים של עייפות חומר בכל מיני רכיבים שאורך חייהם הוא מוגבל... העלות אחזקה תקזז בסוף.

פורסם

בסכום הזה תוכל למצוא פונטו ספייס 2001 ידנית- זריזה ומאובזרת.

אמינות טובה וסחירות מצויינת.

תחשוב על זה...

אני אישית מעדיף שנתון יותר גבוה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הבאתה לדוגמה מאזדה 96. חבר שלי קנה כזאת עם 160 אלף ק"מ.

צריכת דלק גבוהה(מנוע 1800, אוטומטי), ביטוח יקר ויש לא מעט תיקונים.

אני מעדיף שנתון יותר גבוהה עם קילומטראז' יותר נמוך.

במקרה שלך גם מדובר בגיר ידני כך שנושא האמינות של גיר אוטמטי ברכבים אירופאיים לא רלוונתי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובות. אני מאוד מעריך את עזרתכם.

תודה גם על ההמלצות,

הסיאט עדיין בעדיפות גבוהה, הן בשל האמינות המוכחת אבל בעיקר בגלל שהרכב יסיע מדי פעם גם את ילדתי הקטנה. והסיאט היא הרכב המאסיבי ביותר מבין ה 3 לדעתי. וזה יתרום לא מעט לשקט הנפשי שלי.

למרות זאת, אם אמצא קליאו או פונטו עם ק"מ נורמלי לשנתון.. אבדוק גם אותן.

נכון לבדיקה שעשיתי היום, עבור הסיאטים, פונטו וקליאו.. כל מה שמצאתי היה עם ק"מ אסטרונומי לשנתון.

• תוכן חדש...