Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צ'יפ נכון והרכב שופך דלק בטורים גבוהים , ז"א מתי שהטורבו גודש ואנחנו זקוקים ליחס אוויר דלק די עשיר .

למצוא קרבורטור או לנסות לשחק עם דיזות וכו' כדי להצליח לתת מספיק דלק בגדישה זה כמעט בלתי אפשרי .

וגם אם הצלחת למצוא קרבורטור שיצליח לתת מספיק דלק לגדישה , רוב הסיכויים שהוא יציף בטורים נמוכים .

ובינינו , לא דיברתי בכלל על הצתה .

אני בכלל לא מדבר על הקלות של ניהול מנוע חיצוני . ( אמנם יקר מאוד , אבל תאמינו או לא , זה יוצא הזול ביותר בסופו של דבר )

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אם כבר מחשב וניהול בסאני , אין טעם לצ'יפים , להחליף את כל המחשב באחד אפטר מרקט זמין ויפה שעה אחת קודם.

תעשה חיפוש תמצא פה הכל.

פורסם

לחץ הגדישה פורק את כל האטמים של הקרבורטור (מי ששיפץ פעם וובר יודע שהאטמים שם בעובי נייר).

ניתן להתגבר על כך (רנו 5 טורבו היא ההוכחה החיה לכך) אולם זאת לא מערכת יציבה ובריאה אלא איזשהוא חוסר ברירה שנעשה ע"י רנו משיקולים תקציביים.

דוקא בקרבורטור הבעיה שדיברתם עליה חריפה יותר .

בזמן שבהזרקה המחשב קובע כמה זמן המזרק יהיה פתוח ולכמה זמן כל מה שצריך לדאוג לו זה שהמחשב ידע בדיוק כמה דלק לשפוך ומתי ולכמה זמן ושספיקת המזרק תהיה בהתאם.

בקרבורטור בסה"כ יש דיזה שיונקת דלק.

אם הדיזה היא רגילה (F2 או F6) אז בטורים גבוהים היא לא תהיה מסוגלת לשאוב מספיק דלק (בגלל בקוטר הצר שלה).

אם אנחנו הולכים על דיזה ממוצעת (F11) אז היא תיתן לנו סל"ד יפה ויציב בכל תחום הסל"ד אבל תיחנק בגבוהים.

אם הולכים על דיזות מפגרות לגמרי (F16 או F22)אז הן גם ישאבו את הכינרת אם יש צורך בכך. רק מה, הסרק לא יציב, עמידה בסרק מחייבת רגל על הגז על איזה 1500 סל"ד, יציאה מהמקום מחייבת הרמה של הטורים ל 2000 אחרת המנוע נחנק.

פקקים ונסיעה בעיר הם סיוט מתמשך.

באיזהשהיא תקופה המנטה שלי נסעה על צמד וובר 48 עם קיט גדישה סולידי (רכב מרוץ ולא כביש) והפגינה אמינות של ראש ממשלה וביצועים של טיל שיוט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה צודק .

ולכן במידה ותרשום עוד הודעה כזאת מלומדת ולא מטעה בכלל , אני אדאג למנותך לגולש החודש .

אני אעשה שרשור עליך ואדביק אותו בראש הפורום למען יראו וילמדו .

נ.ב.

זה בציניות . בפעם הבאה שתרשום משהו כל כך מגוחך , אתה תקבל אזהרה .

יאשה ידידי המתנשא מעט ומנהל פורום יקר,

התכוונתי לעלות של הגדשת רכב עם קרבורטור לעומת רכב עם הזרקה (אטימת ודיחוס קרבורטור, דיזות, ווסת לחץ דלק ואולי משאבה חזקה יותר לעומת מזרקים, חיישן לחץ ומערכת ניהול מנוע ושוב אולי משאבה) אני יודע, לא הסברתי עצמי כראוי ואני מתנצל, אולם לעניות דעתי אין כל פרופורציה בין קלקלתי לבין ענישתך, מעלתך.

אינך מסכים איתי - שאל להבהרה, תתווכח. למה ישר לאיים?

ולפי מיטב ידיעתי התערובת אינה נדרשת להיות עשירה יותר תחת גדישה כי אם זהה. יותר אוויר = יותר דלק, אינני רואה סיבה להעשיר את התערובת חוץ מאשר לאפשר העלאת יחס דחיסה (לא רואה טעם).

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אתה צריך להתאים קרב' שיכול לעבוד עם מגדש טורבו , סיימתי לעשות כזאת עבודה בדיוק היום.

העבודה עצמה לא הכי קשה , אבל ההתאמה עצמה של הקרב' והקניה שלו היא הבעיתית( והכיוונים אחרי זה - אם בכלל יצליחו )

פורסם
יאשה ידידי המתנשא מעט ומנהל פורום יקר,

לא מתנשא . ובטח לא ידידך .

לא מוכן שידברו שטויות ויטעו אחרים . בטח ובטח שלא בפורום אחראי עליו .

ולפי מיטב ידיעתי התערובת אינה נדרשת להיות עשירה יותר תחת גדישה כי אם זהה. יותר אוויר = יותר דלק, אינני רואה סיבה להעשיר את התערובת חוץ מאשר לאפשר העלאת יחס דחיסה (לא רואה טעם).

אתה חייב להעשיר את יחס האוויר דלק . אחרת תגרום למנוע לחוסר דלק במצב גדישה ומשם לשבירת מנוע הדרך היא קצרה . לא תמיד , לעיתים אף קצרה מאוד .

ממצב של 1:14.5 למצב של לפחות 1:12 בגדישה .

אל תשכחו,

פורסם

אחלה, אבל למה? אם התערובת תהיה זהה אז למה שיחסר למנוע דלק. או שמוסיפים דלק כדי לקרר את התערובת?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

KD2,

איזה קרבורטור? איזה מנוע?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שאלה: הרכבת ווסת לחץ דלק? באיזה הפרש לחצים הוא פועל?

והמשאבה - סטנדרטית? (אני מתאר לעצמי שהקרבורטור אחרי המגדש)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
אחלה, אבל למה? אם התערובת תהיה זהה אז למה שיחסר למנוע דלק. או שמוסיפים דלק כדי לקרר את התערובת?

זאת לא השאלה .

השאלה היא איך אתה ש"מתלמד" בכלל בכל הנושא הטכני , מרשה לעצמך לתת עצות לאחרים על סמך כלום , מטעה אחרים ועוד מספיק חוצפן כדי לעמוד על שלך ולהמשיך בנושא .

רוצה תשובה לשאלה ששאלת עכשיו ? ערוך חיפוש .

אל תשכחו,

פורסם

נראה שאני באמת לא בכיוון.

חשבתי לתומי שידע תיאורטי שנרכש בספרים, בקורסים באוניברסיטה ובמאמרים באינטרנט יכול לשרת אותי נאמנה בניהול שיחות עם אלים חיים שכמותכם, אבל כנראה שאין חכם כבעל נסיון וכזה אין לי הרבה, אני מודה.

אני מתנצל על שגיונות הגדלות שלי ואחזור לכאן בעוד שנים מספר, לאחר ששיברון הלב יתאחה ויהיה שובל של רכבים מוגדשים מאחורי.

מוקדש ליאשה, שדחף אותי למצויינות ולא הייתי היכן שאהיה בעוד כמה שנים בלעדיו

נ.ב

ההתנצלות כנה לחלוטין למרות האופי המעט סרקסטי של ההודעה

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אם לא ידעת שבגדישה אתה צריך להעשיר את התערובת אז חכה עם טורבואים ווסתי לחץ וכו...

זה לא צריך לעניין אותך , אבל רוצה תשובה? אז ווסת לחץ אפטר מרקט עם הערכים הכי דומים לרכב המקור ממנו הגיעו החלקים.

וכמובן משאבה שתוכל לספק את אותה ספיקה ולחץ.

• תוכן חדש...