Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נראה שאני באמת לא בכיוון.

חשבתי לתומי שידע תיאורטי שנרכש בספרים, בקורסים באוניברסיטה ובמאמרים באינטרנט יכול לשרת אותי נאמנה בניהול שיחות עם אלים חיים שכמותכם, אבל כנראה שאין חכם כבעל נסיון וכזה אין לי הרבה, אני מודה.

אני מתנצל על שגיונות הגדלות שלי ואחזור לכאן בעוד שנים מספר, לאחר ששיברון הלב יתאחה ויהיה שובל של רכבים מוגדשים מאחורי.

מוקדש ליאשה, שדחף אותי למצויינות ולא הייתי היכן שאהיה בעוד כמה שנים בלעדיו

נ.ב

ההתנצלות כנה לחלוטין למרות האופי המעט סרקסטי של ההודעה

אף אחד לא מעוניין שתלך .

אבל אתה צריך להבין שלתת ייעוץ או המלצה , צריך לא להטעות .

עכשיו תחשוב מה היה קורה אילו הבחור היה באמת קונה ניסאן קרבורטור רק כדי להגדיש כי הוא שמע שזה יותר קל .

מי היה אוכל אותה בזמן , ריצות , עצבים , כסף וכו' רק כי הוא ניסה להגדיש את הנבלה הזאת ?

אז נכון , לא היתה לך כוונה רעה , אבל לא אתה קיבלת בולבול ( סליחה ) בגלל העניין .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צודק, לא השתמשתי מספיק בסימני שאלה, אין לי בעיה עם זה.

אין לי מספיק ידע בנושא, זה מה שלמדתי מהסיטואציה ההזויה הזו..

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

הרצתי חיפוש שעתיים בערך, ואני לא מוצא התייחסות לסיבה להעשרת התערובת תחת גדישה.

אודה לכם אם בכל זאת תתנו לי הסבר. הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא כדי להשתמש בחום האיוד של הדלק לקירור נוסף של התערובת לפני הדחיסה בצילינדר (בנוסף לאינטרקולר), וכך ניתן להגיע ללחצים גבוהים יותר בצילינדר תחת אותה מגבלת טמפ' (שמעבר לה שוכנת דטונציה)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

GUYST

הבעיה בהגדשה על קרבורטור היא לא רק התערובת, למעשה היא לא בעיה אלא בעיות.

קודם כל צריך למצוא קרבורטור מתאים לעבודה כזאתי, אם בכלל וכבר מצאת קרבורטור שיכול לעבוד תחת גדישה.

ואיכשהו מצאת בעל מקצוע או שבדרך פלא הצלחת להתאים אותו, רק עכשיו מתחיל בכלל הסרט, למה סרט?

כי לך תמצא כיוון אופטימלי של אותו קרבורטור, כפי שכבר כתבו לפני אנשים שיודעים זאת היטב יותר ממני.

היתרון של רכבי הזרקה בגדישה הוא המחשב ומיפוי הדלק במצב נכון, עם קרבורטור אתה זה שממפה את העניין וכל זאת עם כיוון הקרבורטור והתאמה של דיזות מתאימות.

ברוב המקרים הרכב יגמגם,יחנק,יכבה ואם כבר הוא יסע אז בצריכת דלק זוועתית.

מסובך, יקר, הרבה עצבים = לא כדאי.

הכל אפשרי, השמיים הם באמת הגבול או יותר נכון- עד כמה עמוק הארנק ועד כמה סף העצבים גבוה.

מעבר לזה, גם סופרצ'רג'ר יכול להיות פתרון טוב במקרים האלו וזה אפילו יכול להיות יותר זול יותר.

under construction..

פורסם

טוב אנשים האמת שרוב ההודעות שרשמתם פה לא קשורות אלי {לניסן סאני} ולא קיבלתי תשובות מפורטות,

אז תודה לאנשים שניסו לעזור,

אני כנראה ילך למוסך "מקס פאוור" שהציעו לי פה.

אבל אם יש לכם ידע או שאתם יכולים להפנות אותי למאמרים יותר במפורט מאשר "לך תעשה חיפוש", שכתבו לי פה, אני יודה לכם מאד

אגב, זה ממש ממש דחוף אני מת כבר להתחיל לשפר אותו, יש רצון יש כסף, יש הכל.... רק אין ידע, תודה שוב

פורסם

חפש את "עשרת הדיברות למשפר המתחיל" .

לאחר מכן תמשיך.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
GUYST

הבעיה בהגדשה על קרבורטור היא לא רק התערובת, למעשה היא לא בעיה אלא בעיות.

קודם כל צריך למצוא קרבורטור מתאים לעבודה כזאתי, אם בכלל וכבר מצאת קרבורטור שיכול לעבוד תחת גדישה.

ואיכשהו מצאת בעל מקצוע או שבדרך פלא הצלחת להתאים אותו, רק עכשיו מתחיל בכלל הסרט, למה סרט?

כי לך תמצא כיוון אופטימלי של אותו קרבורטור, כפי שכבר כתבו לפני אנשים שיודעים זאת היטב יותר ממני.

היתרון של רכבי הזרקה בגדישה הוא המחשב ומיפוי הדלק במצב נכון, עם קרבורטור אתה זה שממפה את העניין וכל זאת עם כיוון הקרבורטור והתאמה של דיזות מתאימות.

ברוב המקרים הרכב יגמגם,יחנק,יכבה ואם כבר הוא יסע אז בצריכת דלק זוועתית.

מסובך, יקר, הרבה עצבים = לא כדאי.

הכל אפשרי, השמיים הם באמת הגבול או יותר נכון- עד כמה עמוק הארנק ועד כמה סף העצבים גבוה.

מעבר לזה, גם סופרצ'רג'ר יכול להיות פתרון טוב במקרים האלו וזה אפילו יכול להיות יותר זול יותר.

1. תודה, אבל לא שאלתי על יתרונות ההזרקה על קרבורטור העניין נהיר לי, מדובר על חסכון בכסף.

2. אני מאמין שזה מסובך הרבה יותר להגיע לתוצאה סבירה, אבל למה יקר? (אם אתה מכוון בעצמך הכוונה). נראה לי שעלות החלקים גבוהה הרבה יותר בהגדשת הזרקה (מזרקים גדולים, חיישן לחץ, ניהול מנוע, משאבה).

KD2, יש לי את MAXIMUM BOOST ולא מצאתי התייחסותו לעניין. אתה יכול להפנות אותי לפרק? בפרקים של הזרקה\קרבורטור הוא לא מדבר על הצורך בהעשרת התערובת ובטח שלא על הסיבות לכך.

(ובכלל חסרים שם המון פרטים)

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

ולפי מיטב ידיעתי התערובת אינה נדרשת להיות עשירה יותר תחת גדישה כי אם זהה. יותר אוויר = יותר דלק, אינני רואה סיבה להעשיר את התערובת חוץ מאשר לאפשר העלאת יחס דחיסה (לא רואה טעם).

כמעט ענית לעצמך, בזמן גדישה נכנסת כמות גדולה יותר של אויר לחלל הצילינדר ,בסוף תהליך הדחיסה כמות האויר והלחץ בחלל השווא שווה ערך למנוע עם יחס דחיסה גבוה יותר ונפח גדול יותר.

בנוסף רצוי שהתערובת במנועים משודרגים תהיה קצת עשירה מעבר לאופטימלי ,לטובת קירור יותר טוב גם ע"ח ביצועים = אמינות.

לדעתי לא ניתן להגיע לכיוונים אופטימליים ע"י קרבורטור (מצערת,ונטיורי ושלוש דיזות במקרה הטוב).

ברכב אטמוספרי יש בגדול שלושה מצבי עבודה -סרק ,שיוט והאצה.

ברכב גודש יש בגדול ארבעה-סרק ,שיוט ,האצה ו"לחיצה"-האצה תחת גדישה.

בנסיונות הכיוון תצתרך "להקריב" את אחד המצבים .

רוצה מספיק דלק לגדישה - התערובת תהיה עשירה בהאצה ,ולהיפך.

מכיר את המושג "קרבורטור מקיא" - תאר לעצמך מה קורה לאחר גדישה ,כאשר מורידים את הרגל מהגז והמצערת נסגרת.

גם עם שס' פורק עדיין הלחצים גבוהים.

חישוב כלכלי קצר יבהיר לך שבתוך זמן קצר ההשקעה בניהול מנוע תשתלם בתצורה של חיסכון בדלק.

דוגמה כללית ביותר:

תצרוכת דלק משוערת עם קרבורטור 1:7

תצרוכת דלק משוערת עם ניהול מנוע 1:10

מס' קילומטרים : נניח 20K

ההפרש בליטרים למשך 20K קילומטר: 857 ליטר נכפיל ב6 ש"ח (מה לעשות אני אופטימי)

התוצאה:

5142 ש"ח שחסכת במשך 20K קילומטרים של נהיגה אמינה בראש שקט ,עם מנוע מכוון ,יותר ידידותית לסביבה ועוד לא דיברנו על ביצועים ותיכף נגיע לחשוב ביותר, הצתה.

בגלל לחצי הדחיסה הגבוהים עשויה להתרחש (מה זת'ומרת עשויה, מתרחשת -צלצולים ,פטישים ,לא נעים) דטונציה, לכן יש צורך לאחר את ההצתה בזמן גדישה .

בנוסף ,רצוי "לשחק" עם ההצתה בנקודות מסוימות לפני הגדישה ,על מנת שהטורבו "יכנס" מוקדם יותר.

אבל טיונינג זו תורה שלמה ואין לי כוונה לחלוק גם את הסודות הקטנים :wink:.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
כמעט ענית לעצמך, בזמן גדישה נכנסת כמות גדולה יותר של אויר לחלל הצילינדר ,בסוף תהליך הדחיסה כמות האויר והלחץ בחלל השווא שווה ערך למנוע עם יחס דחיסה גבוה יותר ונפח גדול יותר. אלא אם נוריד כנהוג את יחס הדחיסה מראש(?)

בנוסף רצוי שהתערובת במנועים משודרגים תהיה קצת עשירה מעבר לאופטימלי ,לטובת קירור יותר טוב גם ע"ח ביצועים = אמינות.

זה בדיוק האישור שחיפשתי, וזו השאלה היחידה ששאלתי..

לדעתי לא ניתן להגיע לכיוונים אופטימליים ע"י קרבורטור (מצערת,ונטיורי ושלוש דיזות במקרה הטוב).

ברכב אטמוספרי יש בגדול שלושה מצבי עבודה -סרק ,שיוט והאצה.

ברכב גודש יש בגדול ארבעה-סרק ,שיוט ,האצה ו"לחיצה"-האצה תחת גדישה.

בנסיונות הכיוון תצתרך "להקריב" את אחד המצבים .

רוצה מספיק דלק לגדישה - התערובת תהיה עשירה בהאצה ,ולהיפך.

מכיר את המושג "קרבורטור מקיא" - תאר לעצמך מה קורה לאחר גדישה ,כאשר מורידים את הרגל מהגז והמצערת נסגרת.

גם עם שס' פורק עדיין הלחצים גבוהים.

חישוב כלכלי קצר יבהיר לך שבתוך זמן קצר ההשקעה בניהול מנוע תשתלם בתצורה של חיסכון בדלק.

דוגמה כללית ביותר:

תצרוכת דלק משוערת עם קרבורטור 1:7

תצרוכת דלק משוערת עם ניהול מנוע 1:10

מס' קילומטרים : נניח 20K

ההפרש בליטרים למשך 20K קילומטר: 857 ליטר נכפיל ב6 ש"ח (מה לעשות אני אופטימי)

התוצאה:

5142 ש"ח שחסכת במשך 20K קילומטרים של נהיגה אמינה בראש שקט ,עם מנוע מכוון ,יותר ידידותית לסביבה ועוד לא דיברנו על ביצועים ותיכף נגיע לחשוב ביותר, הצתה.

ומה עם הטסט שלא תעבור? ומה אם יחליט שוטר שהוא עושה לך בדיקת מזהמים?.. שוב, דיברתי על עלות ראשונית, התקנה

בגלל לחצי הדחיסה הגבוהים עשויה להתרחש (מה זת'ומרת עשויה, מתרחשת -צלצולים ,פטישים ,לא נעים) דטונציה, לכן יש צורך לאחר את ההצתה בזמן גדישה .שוב אם נוריד את יחס הדחיסה בהתאם לצורך, כך שהלחץ המקסימלי בצילינדר ישאר אותו לחץ כמקודם, הטמפ' המקסימלית בצילינדר (בנפח השווא) תשאר בעינה והדטונציה לא תרים ראשה

בנוסף ,רצוי "לשחק" עם ההצתה בנקודות מסוימות לפני הגדישה ,על מנת שהטורבו "יכנס" מוקדם יותר.

אבל טיונינג זו תורה שלמה ואין לי כוונה לחלוק גם את הסודות הקטנים :wink:.

תודה על תגובה מלומדת, אבל באמת לא שאלתי על חסרונות הקרבורטור.. רק על הצורך בהעשרת התערובת, הזרקה או קרבורטור.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
ומה עם הטסט שלא תעבור? ומה אם יחליט שוטר שהוא עושה לך בדיקת מזהמים?

אני מתאר לעצמי שבעניין זה אתה מצדד בניהול מנוע ולמי שלא הבין ,עם ניהול מנוע ניתן לכוון את המנוע למינימום זיהום .

אם נוריד את יחס הדחיסה בהתאם לצורך, כך שהלחץ המקסימלי בצילינדר ישאר אותו לחץ כמקודם, הטמפ' המקסימלית בצילינדר (בנפח השווא) תשאר בעינה והדטונציה לא תרים ראשה

נכון שנהוג להוריד יחס דחיסה.

אך אם נוריד את יחס הדחיסה ברמה כזו קיצונית

א.התערובת תהיה עשירה מידי במצבי ביניים ללא גדישה.

ב.המנוע יהיה "עגלה" אלא אם אתה מתכוון לגדוש גבוה מאוד.

ד"א גם עם הלחץ המקסימלי בצילינדר ישאר אותו הלחץ מלפני הורדת יחס דחיסה ,הטמפ' המקסימלית לא תשאר בעינה מכיוון שטמפ' האויר הנכנס גבוהה יותר ,אבל בקטנה :wink:.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

משום מה....אין קרבורטור שלא נולד לעבוד עם טורבו ועושה את זה.

זה מצריך הסבה מאוד בעייתית והוא גם צריך להיות הרבה יותר הדרגתי , מכיוון שהוא צריך לספק דלק במגוון רחב יותר של מצבים.

גיא אני כמעט בטוח שיש על זה התייחסות במקסימום בוסט , אבל כבר הסבירו לך.

מה שאתה צריך להבין זה שלא מסבירים לך פה כי לא יודעים , להפך , פשוט מנסים לחנך לשימוש נכון במשאבי הפורום, כי לרוב שאלות כאלו נשאלו כבר והוסברו במלואם.

שבוע טוב

פורסם
נכון שנהוג להוריד יחס דחיסה.

אך אם נוריד את יחס הדחיסה ברמה כזו קיצונית

א.התערובת תהיה עשירה מידי במצבי ביניים ללא גדישה. בהנחה שאנו מנהלים הזרקה מוצלחת איני מבין מדוע התערובת לא תהיה מתאימה בכל מצב, הרי המחשב מקבל לחץ וטמפ' ויודע להזריק בהתאם.

ב.המנוע יהיה "עגלה" אלא אם אתה מתכוון לגדוש גבוה מאוד.מסכים איתך

ד"א גם עם הלחץ המקסימלי בצילינדר ישאר אותו הלחץ מלפני הורדת יחס דחיסה ,הטמפ' המקסימלית לא תשאר בעינה מכיוון שטמפ' האויר הנכנס גבוהה יותר ,אבל בקטנה :wink:.

נראה לי שאתה שוכח שבגלל האינטרקולר, עבור יחס לחצים מסוים, הטמפ' בסיום הדחיסה (מגדש + צילינדר) תהיה נמוכה יותר במנוע מוגדש מאשר אטמוספרי ולא גבוהה יותר (דחיסה רב דרגתית עם פינוי חום - פחות השקעת עבודה והפרש טמפ' קטן יותר).

הדבר היחיד שאני טוען הוא שלא חובה להעשיר, ואני מוכן להתערב שהרכבים המוגדשים במפעל לא מעשירים שכן כך הם לא היו עומדים באף תקנת זיהום.

אפשר להנות ולא לחנוק, רק צריך להתפשר קצת..

KD2, עברתי על הספר אתמול ולא מצאתי התייחסות לכך.

ולא חשבתי שאתם לא יודעים..

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...