Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני כמו הרבה מכם חולה רכב ומעוניין לקנות רכב עם מנוע גדול.

האם אפשר להמנע מצריכת דלק גבוהה במכוניות עם מנוע 3600-4600 סמ"ק?

אם נגיד אני נוסע בלי שום "קיקים" ולא מגיע איתו לטורים גבוהים מידי, בקיצור יחסית עדין עם הגז, האם יש מצב שהמנוע יצרוך אחד לעשר או משהו כזה, או שמנועים כאלה לא משנה מה צורכים 1 לחמש?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא. פיזיקה פשוטה.

אין כסף? אין מנוע גדול.

אין כסף בכלל? לא קונים אוטו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היום קונים מכוניות עם מנוע קטן והספק גבוה ולא מנוע גדול עם הספק נמוך, אני בטוח שאין לך תקציב למנוע גדול עם הספק גבוה אם אתה שואל על דלק.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

בנסיעה בינעירונית אפשר להגיע לצריכה סבירה, גם באמריקאיות עם מנוע גדול.

בנסיעה עירונית לא יעזור כמעט כלום, הצריכה בהחלט תהיה גבוהה עם מנוע גדול, כמעט ביחס ישר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ומה יתן לך מנוע גדול אם תהיה עדין בהגזמה כדי לחסוך בדלק?

קנה מנוע קטן עם הספק נחמד ותוכל להנות ממנו ועדיין לקבל צריכת דלק סבירה.

לא חבל לחיות סביב חישובי עלויות שאין לך, העיקר להגיד לי יש מנוע גדול?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

במנועים גדולים גם לחיצות עדינות על הגז נותנות המון כוח, ואם בא לי לבצע עקיפה או לפנות צומת מהר, אני לא צריך לחשב כל כך, בגלל שיש לי מנוע שיעיף אותי קדימה אם אני רק רוצה.

תודה רבה על התשובות.

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל אוטו אמריקאי ששוקל 2 טון עם מנוע 4 ומשהו ליטר ו300 כ"ס "סוחב" פחות מרכב יפני ששוקל 1,200 טון עם מנוע 2 ליטר שמפיק 200+- כ"ס.

לחיצה עדינה על הגז לא בהכרח תתן "המון כח", בטח ובטח אם ה"המון כח" הזה צריך להזיז "המון המון המוןןןןןן אוטו".

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תיקון קטן

1.2 טון \ 1200 ק"ג ולא 1200 טון

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

למשל פורד מוסטנג מנוע 3600, זה לא רכב של 2 טון.

יש המון רכבים לא גדולים יחסית עם מנועים מטורפים.

האמריקאים שמים מנועים גדולים בשביל כוח, לא בשביל להזיז רכב כבד במהירות כמו שרכב קל זז עם 1600.

נגיד שרכב ששוקל 1.3 טון יש לו מנוע 1600 אז יש רכבים ששוקלים 1.7 טון ויש להם מנוע 4600, וזה בכלל לא משתווה, פשוט לרכבים עם מנוע גדול תמיד יהיה יותר כוח לא משנה כמה הם כבדים.

בכל מקרה אני לא מחפש רכב כבד מידי.

למשל bmw 325 מנוע 2500 אני חושב שזה די סביר ולא מטורף.

יש המון רכבים זולים עם מנועים גדולים וזה מפתה, חמישים אלף בשביל מוסטנג 95 זה נראה לי סבבה אבל אני מפחד מצריכת דלק של מנוע 3600-3800.

פורסם

אז אל תקנה את המוסטנג.

הבחירה היא או מנוע גדול, ולעזאזל עם צריכת הדלק, או מנוע סביר וצריכת דלק סבירה. אין באמצע.

אם אתה פוחד מצריכת דלק של מנוע גדול, רד מזה, לא תוכל להחזיק כזה רכב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפעמים זה גם הפוך. כשאתה גר בעיר כמו חיפה עם כל העליות שיש פה, מנוע גדול לפעמים צורך פחות ממנוע קטן. למשל בישביל לעלות חלק מהעליות באוטו של 2 וחצי ליטר מספיק רק לגעת בדוושה אבל ברכב 1200 סמ"ק צריך להדביק אותה לריצפה...

פורסם

אני מסכים עם wil ואחרים. אני נוהג בשברולט מאליבו עם מנוע 3.5 ליטר (V6). תצרוכת הדלק(כפי שגם צויין במבחנים שונים שנערכו לרכב בשעתו) דומה לתצרוכת הדלק במכוניות עם 2000 סמ"ק. בשיוט נינוח מחוץ לעיר(90-100 קמ"ש) אני מגיע ליותר מ 13 קמ' לליטר ואילו בעיר בתנאים לא אופטימליים ל 8 קמ' לליטר. זה נכון לגבי מנועים גדולים אחרים(של אמריקאיות ולא אמריקאיות). שנות ה 70 וה- 80 בהן מנוע גדול הצריך תחנת דלק צמודה חלפו והמנועים כיום משופרים, מפוקחי מחשב, תזמון שסתומים משתנה ועוד ועל כן צריכת הדלק שפויה יותר(לא תמיד כמובן ולא בכל צורת נסיעה).

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

אז לדעתכם, איזה מכוניות בטווח שנת 94-97 (פחות או יותר) יש צריכת דלק סבירה ביחס למנוע גדול?

למשל המוסטנג שציינתי, לדעתכם שותה דלק או שהיא יכולה להגיע למצב כמו המליבו שDanny66 ציין?

פורסם

לדעתי המוסטנג תשתה דלק כמו רץ קנייתי אחרי מרתון...

ביננו- אם תקנה את המוסטנג תנהג רגוע וחסכוני- אל מי אנחנו עובדים?

אם תרכוש את הרכב צפה פגיעה בכיס.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם אתה מחפש רכב ספורט אמריקאי, עדיף לך על קאמרו או על פייבירד. מוסטנג 95 לא ממש תיתן לך תחושה לא של כח, לא של איכות, ובטח שלא אמינות. (זה עדיין פורד. אמריקאי, אבל פורד.) אין לך כסף לדלק? סע באוטובוס.

נכון לעכשיו ההוצאות דלק שלי עומדות על 1600 ש"ח בממוצע לחודש, אבל מצד שני בקליאו שהייתה לי, הן לא היו בהרבה יותר נמוכות.

קח בחשבון שרכב ספורט יגרום לך לחשוב שאתה שומאכר, ואי לכך תנהג בהתאם.

היום אני נוהג על סונומה, לאחר שהיו לי כבר נציגות כמעט מכל מדינה (רנו, פז'ו, פורד, רובר, דייהו, פיאט, וכמה אמריקאיות.)

נשבעתי שאוטו יפני לא יופיע ברשימת הרכבים שהיו בבעלותי- אופנוע יפני, בכיף.

בקרוב גם גרמניה תתווסף לרשימה.

אבל עד עכשיו לא היה לי אוטו שנתן תמורה למחיר כמו שאני מקבל מהסונומה.

היא אומנם לא הרכב הכי שמור שהיה לי, אבל היא מאוד נוחה בנסיעה ארוכה, לא מתחממת בעליות, לא עושה בעיות, די זריזה בכביש עירוני (עד כמה שטנדר יכול להיות), ממש לא פריירית בבין עירוני, והכי חשוב- V6 בנפח 4300.

נכון להיום, אני לא מנצל שליש מכח המנוע, והיא גם יודעת להיות די חסכונית בנסיעה רגועה.

לסיכום,לא משנה מה אומרים לך, אין על אמריקאית אמיתית.

ואין לך כסף להחזיק אוטו- סע באוטובוס.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...