Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נתקלתי בפעם הראשונה ברעשי אלטרנטור!

עשיתי חיפוש רחב בפורום על הבעיה ועשיתי מה שהומלץ אך כלום לא עזר

הנה כמה הסברים על הבעיה:

1.הרעש מופיע רק כאשר הרכב מונע.

2.כאשר חוטי ה rca מנותקים מה HU והרכב מונע הרעש מפסיק.

3.העברתי כבל RCA ב"אוויר" באמצע הרכב והרעש עדין מופיע.(RCA חדש)

4.חיברתי כבל חשמל(כבל של רמקול!!??) בין ה RCA למינוס של ה HU וגם לHU עצמו אך זה לא עזר.

5.את אותו הדבר עשיתי במגבר חיברתי כבל מ RCA למינוס של המגבר והרעש גבר לעוצמה מטורפת.

6.עכשיו אני אלך לנסות לחבר דיסקמן למגבר ולראות אם הרעש נפסק.

7.כאשר אני משחק קצת עם הRCA של ה HU הרעש משתנה (גובר)אך לא נפסק.

8.המינוס של המגבר לעולם לא עשה לי בעיות ככה שלא נראה לי שהוא במקום לא טוב.

9. יש מצב שה + שמגיע מהמצבר למגבר עושה את הרעש???הוא עובר בנפרד משאר החוטים!

האמת שלא ידעתי שאסור להוציא ולחבר RCA כשהמגבר וה HU עובדים ועשיתי את זה המון פעמים!יש מצב שזה דפק לי את המגבר?או את ה HU?

ועוד שאלה קטנה: איפה כדאי להעביר את כבל הרמוט שמפעיל את המגבר?(הוא עובר עכשיו יחד עם ה RCA)

פורסם

טוב אז ככה.

מהקל לכבד.

א.רימוט יכול לעבור איפה שאתה רוצה.

ב.להוציא ולהכניס בזמן עבודה לא בריא, אך רק אם הווליום גבוהה. אז הסיגנל שנכנס לתוך המגבר חזק מאוד ובאמת יכול לדפוק אותו או את ה CD.

אם התקנת אצל מתקין מקצועי חזור אליו.

יש סיכוי שהתקלה באמת ברדיודיסק.

נסה את העניין עם הדיסקמן זה לא רע.

איזה רדיו דיסק זה?

לאן חיברת ב RCA את המינוס של הרדיו דיסק?

פורסם

טוב אז ככה:

לא הבנתי את השאלה של לאן חיברתי את ה RCA במינוס של הרדיודיסק.ליפפתי את שתי החיבורים של ה RCA בכבל חשמל כאשר הם מחוברים ל HU וחיברתי אותו לגוף ה HU וגם למינוס של ה HU.וזה לא עזר.

אבל:

הורדתי לרכב CD ביתי וחיברתי אותו למגבר עם RCA העוצמה שה CD הוציאה למגבר היתה גבוהה מאוד ונאלצתי להוריד את הגיין לאפס.ואיזה פלא אין רעשי אלטרנטור.עשיתי עצירה לשיר בדיוק כמו שאני עושה עם ה HU ואין רעש הרמתי קצת את הגיין בערך לחצי וניהיה לי רעש ברמקולים אבל לא רעש של אלטרנטור כי הרעש הופיע גם כשהרכב מונע וגם כשהוא מכובה ולחיצות על הגז לא שינו בכלל את הרעש!!!(נראה לי בגלל העוצמה שה CD הוציא לו.כשהגיין היה על אפס העוצמה של השמע היתה גבוהה מאוד!!!)

אז לפי דעתי אין לי בעיה במגבר אלה ב HU מה אומרים?

השארתי את הגיין באותה הרמה כיביתי את הרכב והחזרתי את ה RCA שבא מה HU הנעתי את הרכב ואיזה רעש עצום של אלטרנטור שכל לחיצה על הגז גורמת לו להשתנות.

מה אומרים???

פורסם

בקיצור - מי התקין את המערכת?

כי כמו שזה נשמע לי?

אם אתה התקנת - אתה לא ממש מבין מה עשית (ואל תיעלב!) וחבל, הגיע הזמן לקחת את החבילה למי שכן מבין.

אם מישהו אחר התקין - לגשת אליו לפתור את הבעיה.

ישנם כל מיני גורמים לרעשי אדמה או אלטרנטור.

פורסם

האמת היא שאני התקנתי את הכל.

אבל עשיתי הכל לפי ה"ספר".

יכול להיות שיש לי בעיה ביציאות של ה HU?או במינוס שלו?

אני יודע בדיוק מה המתקין יגיד:

"זה המכבר שלך הואדפוק וצריך להחליף אותו, מה התקציב שלך?אפשר לסדר לך משהו טוב במחיר טוב".בלה בלה בלה.(המגבר הזה בן חודש)

את ה HU אני מחליף בעוד יומיים שלושה אני פשוט לא יודע על מה ללכת בתקציב של 3000 ש"ח (קניה בארץ)

פורסם

אז אם זה אתה, תתחיל לפעול צעד צעד כמו שמסבירים לך כאן בשביל לנסות להגיע לפתרון.

צעד ראשון שאני ממליץ (והומלץ כבר מעלי):

לקחת את נקודת המינוס של הרדיו דיסק לנקודת שאסי חדשה וטובה באיזור הרדיו דיסק (לא להשתמש במינוס קיים כבר)

תעדכן אחרי זה.

פורסם
השבוע נתקלתי בפעם הראשונה ברעשי אלטרנטור!

עשיתי חיפוש רחב בפורום על הבעיה ועשיתי מה שהומלץ אך כלום לא עזר

הנה כמה הסברים על הבעיה:

1.הרעש מופיע רק כאשר הרכב מונע. מה אתה אומר!!! - זה חדש...:-P

2.כאשר חוטי ה rca מנותקים מה HU והרכב מונע הרעש מפסיק. זה עדיין לא מצביע על מקור הבעיה - אתה פשוט ניתקת את מקור ההזנה של האות הנכנס למגבר - אתה עדיין לא יודע מאיפה הרעש נקלט.

3.העברתי כבל RCA ב"אוויר" באמצע הרכב והרעש עדין מופיע.(RCA חדש) תנסה להאריק את הRCA או אפילו להחליף אותו לאחר מסוג יותר טוב - לא נעלם הרעש - לא משם מקור הבעיה.

4.חיברתי כבל חשמל(כבל של רמקול!!??) בין ה RCA למינוס של ה HU וגם לHU עצמו אך זה לא עזר. תנסה במקביל להאריק את הצד השני של הRCA לבודי של הרכב. תבדוק שהמגבר מופרד בפלטת עץ מהבודי של הרכב ושהברגים שתופסים את המגבר לפלטה לא חוצים את עובי הפלטה.

5.את אותו הדבר עשיתי במגבר חיברתי כבל מ RCA למינוס של המגבר והרעש גבר לעוצמה מטורפת. תחליף מגבר - הרעש נעלם - המגבר מכניס את הרעש בעצמו.

6.עכשיו אני אלך לנסות לחבר דיסקמן למגבר ולראות אם הרעש נפסק. אם כן - תתקין פילטר על הHU ותראה אם זה עוזר.

7.כאשר אני משחק קצת עם הRCA של ה HU הרעש משתנה (גובר)אך לא נפסק. תשים RCA מסוכך ושוב תשקול לפלטר את הHU.

8.המינוס של המגבר לעולם לא עשה לי בעיות ככה שלא נראה לי שהוא במקום לא טוב. הנחה - גורם מספר ראשון לטעויות אנוש - תדאג שכבל המינוס יותר עבה מכבל הפלוס - וכן תנסה להחליף את נקודת ההארקה - אצלי זה פעמיים כבר סיים כזאת בעיה.

9. יש מצב שה + שמגיע מהמצבר למגבר עושה את הרעש???הוא עובר בנפרד משאר החוטים! כל עוד הוא לא קרוב לחוט האנטנה או הRCA זה לא אמור לקרות, בנוסף לזה עם החוט חשמל או הRCA עוברים בצמוד לאחד ממחשבי הרכב - יש מצב שזה יגרום לזה.

האמת שלא ידעתי שאסור להוציא ולחבר RCA כשהמגבר וה HU עובדים ועשיתי את זה המון פעמים!יש מצב שזה דפק לי את המגבר?או את ה HU? יש מצב - תנסה חלקים חלופיים HU ומגבר לסירוגין.

ועוד שאלה קטנה: איפה כדאי להעביר את כבל הרמוט שמפעיל את המגבר?(הוא עובר עכשיו יחד עם ה RCA)

ביחד עם כבל הפלוס.

אם אתה ממש רוצה לפתור את זה - תתחיל מאפס!

1. HU ורמקולים בלבד - בלי הגברה בלי כלום - מערכת סטנדרטית - יש רעש? תאריק את הבודי של הHU עצמו לגוף הרכב ותראה אם זה פוטר או שתשים פילטר חשמל לHU. - אין רעש - פטרת את הבעיה על השלב הראשון, יש רעש תנסה להחליף HU.

2. תחבר את המגבר והסאבוופר קודם - סביר להניח שבשלב הזה לא תשמע שום רעש כי הסאב לא מסוגל לנגן את תחום התדר הזה.

3. תוסיף את הRCA והמגבר של הסט האחורי - אם יש - אין רעש? תמשיך הלאה - יש רעש? תאריק RCA כל פעם בצד אחד עד שתגיע לשני הצדדים, לא עזר, תחליף RCA - לא עזר, תשנה נקודת הארכה ותבדוק את עובי החוטים - מינוס צריך להיות לפחות בעובי של הפלוס - רצוי יותר עבה. נקודת הארכה. אם כל זה לא עזר תנסה פילטר על המגבר ותוודא שהוא לא נוגע עם הבודי שלו בבודי של הרכב! - לא עזר - תחליף מגבר - סביר להניח שהמגבר מכניס את הרעש. כל השלבים האלה בזמן הRCA לא עובר במסלול המקורי שלו ותנסה להזיז ולשחק איתו.

4. תרכיב סט קדמי ותחזור אל אותם השלבים של שלב 3.

5. אם כל זה לא עזר - תנסה פילטר לRCA עצמו בצד המגבר כפתרון אחרון.

בהצלחה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עידכון קצר:

קיבלתי היום HU חדש.(ALPINE 9855)

חיברתי אותו והכל נעלם!!!אין יותר רעש אלטרנטור ואפילו אין יותר רעשי היס.(כבר הייתי בטוח שהמגבר עושה את ההיס)

אז אני מאמין שהחיבורים שלי היו טובים ועשיתי עבודה טובה והבעיה היתה רק ה HU מה אומרים?

טוב עכשיו אני חייב להבין איך לכוון את המערכת לפי מבט ראשון זה מסובך לאללה.

פורסם

אולי זה היה הרעש

כרגע אולי אתה לא שומע את הרעש אבל שתכוון את הגיין אולי הוא יחזור והייתי מתחיל משם

בנוסף יכול להיות שקיימת לולאת הארקה אם המגבר מחובר למתכת (כמו גב המושבים)

פורסם

החוק בוטל! נשתה קריסטל!

הבעיה נפתרה - מזל טוב!

שרגאמן - אם זה לא מקולקל - אל תתקן.

ואת כבל הרימוט רצוי להעביר עם כבל המתח ולא עם הRCA אם כי הקרינה שנפלטת ממנו היא זניחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממליץ שתקרא את סוף התגובה שלי

ברגע שהמכשיר יכוון- (בעל המכשיר ציין כי לא כוון עדיין) ישנו סיכוי שהרעש יחזור (אם בגלל גיין שהונמך וכעת יוחזר למצבו הקודם)

אני בא למנוע מצב בו בעל המכשיר לא ידע מה לעשות (מקדים תרופה)

כמו כן כאשר קבל הפיקוד עובר בסמיכות לRCA לא איכותי (ולא אני לא יודע איזה כבל יש לו) הוא גורם לרעש המדובר

ועל כן אני מנסה ללכת "בצד הבטוח"

אם אתה מנסה לתנצח על חשבון תגובתי כאן אז:

אין צורך לנסות להתנגח, אני בא לסייע

אם אתה מגיב כרגע ממניעים אחרים זה עלוב

אני אשמח אם לא תחליט מתי אני צריך להגיב ומתי לא

נ.ב

זה ממש ממש עלוב שאתה מתחשבן איתי על הת'רד הזה

עכשיו, תחזור לנושא המקורי של האשכול, המטרה שלך (או שלי לפחות) היא לעזור, ואם אתה לא יכול לעזור תשב בשקט ותלמד!

פורסם

אני רוצה שמשהו פה יסביר לי למה לחבר על פלטת עץ את המגבר . אני עדיין בחיים לא ניתקלתי בבעיה שהיה רעש או כל דבר אחר כשהמגבר מחובר לכסאות ישיר , הרי הגוף של המגבר משמש כמינוס ... !

תקחו מברג תתקעו אותו בבורג של הפלוס כשהמגבר דלוק תקריבו אותו לגוף המגבר והופה יש זיקוקים!

אז שמשהו יסביר לי למה?

בתנאי שכבל הפלוס לא נוגע בגוף הרכב(אני מתכוון הקצה המלופף שניכנס למגבר )

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

• תוכן חדש...