Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים , אני בדיוק הצטרפתי ופרסמתי מודעה על זה שאני מחפש דיזל ידני עד 30000 שקל -

רציתי להודות לכם מאוד על כל האשכול הזה, זה היה כמו לקרוא ספר טוב .

לצערי זה יותר מדי ספר אימה , מפחיד אותי ללכת לראות רכבים אפילו (: אני אקח איתי חבר'ה שמבינים במכוניות (אבא\מישהו מהעבודה) ואקווה לטוב .

אגב מי שיש לו המלצות לרכב שמתאים לדרישות שלי [המלצות של דגמים , לאו דווקא מישהו שמוכר] , מוזמן לכתוב לי על זה באשכול הנפרד שפתחתי (: [הכותרת שם אומרת אוטומט אבל זה היה בטעות , אם מנהל יכול לערוך אני אשמח ]

אגב אני בן 20 וזה רכב ראשון אז אני ממש מקווה לטוב (:

תודה לכולכם ,

שי.

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צהריים טובים לכולם,

הנה משהו שראיתי לפני 2 דקות ביד2

פיאט פונטו יד ראשונה - נשמע סבבה.

ואז אני מסתכל בפרטים, הבחור כותב שם סיפור ופתאום אני שם לב למשפט מוזר:

"יד ראשונה מזקנה" --- מה תגידו על זה? אפילו לא חשבתי להתקשר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

האמת שהסיפור בלינק שמעל כל כך נוגע ללב, שהחלטתי להביא אותו לטובת העצלנים.

בקיץ 2006 החלטנו שהגיע הזמן למכור את הפולו שלנו ולהתקדם לאוטו גדול יותר. את הפולו קנינו לפני שנולד יונתן, ומאז גדלנו והפכנו למשפחה עם שני ילדים, שזקוקה ליותר מקום ואם אפשר גם מנגנוני בטיחות טובים יותר. בדקנו את כל האופציות וההחלטה נפלה על רנו מגאן מודל 2004, שעמדה בגבולות התקציב שלנו וגם נחשבת למכונית בטוחה ונוחה באופן מיוחד. ממחירי הטפולים, שנחשבים יקרים ברנו, לא חששתי, כי גם הפולו לא זכתה להנחות מפליגות במוסך המורשה בו טופלה.

חיפשתי חיפשתי ובסוף הגעתי למודעה נחמדה בעיתון, רנו מגאן, אוטומטית, מודל 2004 - בדיוק מה שחיפשתי.

צלצלתי, וקבעתי עם בחור בשם אבי. אבי קבע איתי פגישה בשכונת נחלת יצחק בתל-אביב, במרכז המסחרי של מגדלי תל-אביב. בחור צעיר, בגיל צבא, שהגיע וסיפר לי ניסים ונפלאות על האוטו ועל כל משפחתו - אמא שלו עובדת בחיפה, לאבא שלו יש משרד במגדלי עזריאלי, יש לו 5 אחים, ועוד ועוד. אבי סיפר שהמכונית שומשה ע"י אמו, שמקבלת עכשיו רכב מהעבודה ולכן היא מוכרת אותה. מה שהיה צריך להדליק לי נורה אדומה היה שהמכונית היתה רשומה על שם דוד של אבי, אח של אמא שלו, מסיבות שונות ומשונות.

לא הדליק לי שום נורה.

לקחתי את המכונית לבדיקה. כן כן, במכון שאני בחרתי. הודעתי לאבי היכן לפגוש אותי, הוא כבר חיכה לי כשהגעתי. נורת אזהרה שניה? לא נדלקה. הבוחן לא מצא שום דבר יוצא דופן במכונית, פה ושם פגיעות קלות בפח וכד`. הורדתי את אבי עוד קצת במחיר והרגשתי נהדר. אפילו נסענו למוסך המרכזי של רנו לקבל את ההיסטוריה של האוטו. קיבלנו. הדבר היחיד יוצא הדופן שתועד שם היה החלפת המנגנון החשמלי באחד החלונות. לחצנו יד, ונסענו לבנק ולדואר, לאסוף את הצ`ק הבנקאי ולעשות העברת בעלות.

בדואר חיכה לנו דודו של אבי, שרון. שרון בא מלווה בשני גברים אימתניים. לא התייחסתי אליהם ולא לנורת האזהרה השלישית שהיתה אמורה להידלק. השוויתי את תעודת הזהות של שרון עם הפרטים ברשיון הרכב. נראה מצוין. חתמנו על חוזה מכירה שהורדתי מהאינטרנט, ובו צוין, בין השאר, שהאוטו לא עבר תאונות למעט מכה בכנף הקדמית-ימנית. יותר מזה?

העברנו בעלות, חזרתי הביתה שמחה וטובת לב.

השמחה לא נותרה על כנה יותר מדי זמן. תוך פחות משבוע התבררו מימדי הקטסטרופה: תדפיס משרד הרישוי הראה ששרון היה סוחר מכוניות שרכש את המכונית מחברת הביטוח, ששילמה את תמורתה לבעלים הראשונים שלה לאחר תאונה שבה הוגדרה המכונית כ"טוטאל לוס". המכונית עברה תאונה חזיתית קשה, כל החלק הקדמי שלה הוחלף (אם כי בצורה מאוד מקצועית, הודו שני השמאים שבדקו אותה). חישנים מסוימים לא עובדים ו"נעקפו" באופן חשמלי, והכי גרוע (מבחינת התחושה שלי, בכל אופן) היה שכריות האויר לא עובדות. הן לא הוחלפו בצורה הנכונה (החלפה שעולה כ-10,000 ש"ח).

בתקופה הראשונה הייתי המומה מהממצאים הללו. התביישתי שרומיתי בכזו קלות וכמעט לא סיפרתי על כך לאיש, מלבד למשפחה הקרובה מאוד. הרגשתי נורא ואיום, מועקה מכבידה כזו שלא יורדת ממני בשום אופן. ניסיתי, כמובן, להתקשר לאבי ולשרון - שהתנערו ממני בקלילות. התחלנו לברר עם עורכי דין מה ניתן לעשות, והסתבר שלא הרבה. בלית ברירה ספגנו את הנזק - המשכתי לנסוע במכונית שתוקנה עד כמה שאפשר בעלות של אלפי שקלים. החלטנו שברגע שהדבר יתאפשר כלכלית נחליף את האוטו.

כמה חודשים לאחר מכן הגיעו אלי חוקרים ממחלק ההונאה של המשטרה - הם ניסו לשאול בעדינות מה אני יודעת על המכונית שלי, וכמובן שסיפרתי להם כל מה שידעתי. הם נדהמו מכמות הידע שהצלחתי לצבור בכוחות עצמי, והוסיפו עליו עוד - הראו לי תמונות מהתאונה בה נפגע הרכב, וסיפרו לי שמדובר בכנופיה שעשתה את ה"תרגיל" הזה עם מעל 300 מכוניות בשנים האחרונות. רשיון הרכב שהיה לי, ושאותו בדקתי מול תעודת הזהות של שרון, זויף באופן מקצועי מאוד (כי הרי סוחר אינו נחשב "יד" בקניית המכונית ואינו אמור להירשם כבעלים שלה).

בשבוע שעבר, כשהבאתי את המכונית למוסך לטיפול והכנה לטסט, קיבלתי רשימה ארוכה של תיקונים נדרשים, בעלות של כ-8000 ש"ח. החלטתי שזה בדיוק הרגע המתאים לסתום את הגולל על הבור ללא תחתית הזה של ההוצאות הכספיות על הרנו, ולמכור את המכונית. פרסמתי מודעה באינטרנט, עם מחיר נמוך באופן משמעותי ממחיר המחירון של האוטו. לכל מי שהתקשר סיפרתי על דבר התאונה, עד כמה שידעתי. תוך יומיים המכונית נמכרה לבחור צעיר, נחמד, שהיה מודע לכל הליקויים במכונית. רק כשהגענו לדואר לבצע את העברת הבעלות התברר לי למה הוא לא נרתע: גם הוא סוחר רכב.

אני מאוד מקוה שהוא לא יכניס את המכונית הזו למוסך לתיקונים שטחיים וימכור אותה שוב במחיר המלא שלה.

פורסם

תודה על הקישור, זו אני בעלת המגאן לשעבר שרומתה.

תחושה נוראית שמרמים אותי כי אני אשה ולא ממש מבינה - אבל אני לא חושבת שהיה משהו שיכולתי לעשות כדי שלא ירמו אותי במקרה הזה - החוקר המשטרתי אמר לי בפירוש שהרשיון שהוצג לי (הוא היה בידי, הועברלמשטרה בינתיים) מזויף. אין לי כלים והכשרה לבדוק דבר כזה.

המסקנה שלי? לא נעים, אבל לקנות רק מאשה. הסיכוי שבחורה תרמה אותי הוא הרבה יותר קטן.

פורסם

המסקנה שלך ממש לא נכונה, יש המון נשים שהם מועסקות ע"י סוחרים או משפחה שלהם, שמוכרות את הרכב לסוחר.

תקני רכב רק בעזרת מישהו שמבין, ושהרכב רשום על שמו וכל דבר חשוד הקטן ביותר אפילו, פשוט תוותרי על אותו רכב.

פורסם
תודה על הקישור, זו אני בעלת המגאן לשעבר שרומתה.

תחושה נוראית שמרמים אותי כי אני אשה ולא ממש מבינה - אבל אני לא חושבת שהיה משהו שיכולתי לעשות כדי שלא ירמו אותי במקרה הזה - החוקר המשטרתי אמר לי בפירוש שהרשיון שהוצג לי (הוא היה בידי, הועברלמשטרה בינתיים) מזויף. אין לי כלים והכשרה לבדוק דבר כזה.

המסקנה שלי? לא נעים, אבל לקנות רק מאשה. הסיכוי שבחורה תרמה אותי הוא הרבה יותר קטן.

מה שבטוח שהוא לא רימה אותך בגלל שאת אישה , הם מרמים את כולם ולא מפלים על רקע כזה או אחר...

מיקרה שקרה לי לפני חודשיים בעת חיפושי אחרי רכב :

המודעה הופיעה תחת השם לימור מקריית ביאליק אך לטלפון ענה אמיר וטען שהוא בעלה . אמר שהרכב של אישתו אבל הוא מופיע על הרשיון.

קבענו בכתובת מסויימת , אך כשהגעתי לא ראיתי את הרכב. לאחר טלפון קצר הוא אמר שבדיוק הלך למכולת והוא כבר חוזר..

ניצלתי את הזמן לבדוק את תיבות הדואר ולא היה שם זכר לא ללימור ולא לאמיר.

יש לציין שמול הבית יש רחבה גדולה וניתן שם להציג את הרכב.

לא היתה מודעה"למכירה" על הרכב...כבר חשוד....כאמור טען שהלך בדיוק למכולת ולכן לא ראיתי את הרכב חונה אלא הוא הגיע עם הרכב למקום שקבענו בו מראש.

ברשיון רכב שהיה על שמו הופיעה כתובת אחרת מהמקום שבו היינו...הוא טען שבדיוק עבר דירה.

הודה מיוזמתו שהרכב עבר תאונה חזיתית "קלה" ולכן החליף מכסה מנוע+טמבון...אבל לדבריו לא היתה פגיעה במאוורר או ברדיאטור ולא החילפו אותם.לטענתו היה בדיוק בחו"ל כשזה קרה ולכן לא פגש בבוחן ולא יודע אם יש ירידת ערך , אבל בטוח שאין פגיעה בשסי. ספידומטר נמוך של 60K לרכב משנת 2003 ...כמובן שהיה לו מכון שרצה לקחת אותי אליו ( בדיעבד אני נזכר שרצה להיפגש באיזה קניון קרוב למכון אבל התעקשתי לבוא אליו הביתה).

מה שמוזר שלבנאדם היה מבטא ערבי קל למרות שמגוריו בקריית ביאליק ואשתו לימור , אבל יש לי אוזן חדה במיוחד....שם המשפחה יכול להיות גם דרוזי אבל בשינוי אות אחת גם יהודי...חשוד ביותר.

הוא הציג גם רשיון נהיגה וזה התאים לרשיון רכב אבל הוא לא נתן לבדוק בדקדוק אלא זירז אותי מאוד ...גם כשהציג את הרשיון הקודם של בעלים קודמים לא נתן לעיין בזה בצורה עמוקה אלא כל הזמן זירז.

כששאלתי אם יש ספר טיפולים אמר שהרכב נפרץ ונגנב ספר הטיפולים...טען שטיפל ברכב בזיכרון יעקב למרות שהוא כאמור מביאליק.

בקיצור כל כך הרבה מנורות נדלקו שממש נהיה דיסקוטק........למרות כל זאת , משום מה עדיין לא נפל לי ולאבא האסימון ורצינו לקחת לבדיקה...כאן הוא עשה טעות מבחינתו כי אמר שהוא לא יכול כרגע ושיכול רק אחר הצהריים (זה היה בבוקר).

כך היו לנו שלוש שעות למחשבה ואז סוף סוף הבנו שהוא סוחר ושיש כאן עוקץ.

לפי דעתי הרכב עם רשיון מזוייף.

לאחר שיטוט באתר יד 2 מצאתי רכב נוסף שנשמע נהדר.....הופיע על השם לימור מקריית ביאליק.....לטלפון ענה אמיר ואמר שהוא בעלה ...אמר שהוא מופיע גם ברשיון.......כמה רכבים יש לאשתו ? אתם חושבים שאני צריך ללכת למשטרה , מישהו יאכל אותה כאן בענק!!!

פורסם

[מקריית ביאליק.....לטלפון ענה אמיר ואמר שהוא בעלה ...אמר שהוא מופיע גם ברשיון.......כמה רכבים יש לאשתו ? אתם חושבים שאני צריך ללכת למשטרה , מישהו יאכל אותה כאן בענק!!!

הוא סוחר,נו אז? מה אתה חושב שעכשיו המשטרה תתחיל לעצור סוחרי מכוניות ?(אם כן כבר לפחות רבע נתניה היו בכלא על הונאה ונוכלות). נו באמת.,אתה ממש נאיבי ותמים ידידי.

אין מה לעשות- סוחרים הם ברובם רמאים-אתה רוצה תקנה,לא רוצה אל תקנה.

אם ההצלבה של רישיון נהיגה /ת"ז לא מתאימה לרישיון רכב אל תקנה,העניין נידון בעבר רבות בפורום.

כמובן שיחד עם זאת,יש מקומות של סחר רכב מוסדר עם תעודת איגוד לשכות המסחר שם יש אבא ואמא ואם קנית רכב דפוק יש למי ללכת.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בתקופה שבה חיפשתי רכב נחו עיניי על מודעה

לאנטיס 1.8, יד ראשונה, 2001, אוטומט,80000, מחירון

בפועל, ה"מוכרת" מציגה יפויי כוח על רישיון הרכב (שלא על שם הזוג) ולשאלה למה כתוב 01 ברישיון עונה הבעל ש 01 זה יד ראשונה.

משאבת הגה הרוסה, תיקוני צבע ורכב שהמודעה שלו פורסמה כשבוע 5K מתחת למחירון

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

משהו טרי מהיום ראיתי היום מודעה ביד 2 פורד פוקוס שחורה 100000 ק"מ שנת 2000 יד 1 מהר מתקשר בשבע וחצי בבוקר אוטו כזה יחטף עונה לי ה"בעלים" נותן לי פרטים ושאלתי אותו הרכב שלך בטח . בקיצור עם זה שחיכיתי לו קצת הפאנץ ליין

הוא בא מראה לי אופל קורסה לבנה??????????????:shock:

מעבר לזה כל מילה מיותרת

פורסם

סתם אנקדוטה קטנה - במסגרת חיפושי אחרי דיזל מסחרי ניגשתי לאחת מסוכנויות הרכב והטרייד אין שבמעלה רח' סחרוב בראשל"צ.

נחו עיני על קנגו כחול שנראה יפה והוצע במחיר סביר.

ביקשתי את הרשיונות לעיון, לאחר שהובהר לי שהרכב בבעלות חברה שנתנה אותו למגרש לצורך התעסקות במכירתו, ושהרכב מטופל בקרסו וללא תאונות.

well well...

מה נופל לי ליד מתוך הרשיונות ? טופס בדיקת מעבדה בטכניון שמאשר את עלייתו לכביש של הקנגו האומלל לאחר שנפגע בתאונה כ"כ קשה שהיה צורך באישור מעבדה מוסמכת להחזירו לכביש! וזה נקרא ללא תאונות...

ניחא, מה שבאמת הרגיז אותי היה התירוצים המטופשים של הסוחרים : "לא, זה של הטסט", "זה הבדיקה של הזיהום אוויר", "זה כל רכב עושה את הבדיקה הזו". יצאתי והודעתי להם שאני לא עושה עסקים עם שקרנים - אם תספרו לי הכל מהתחלה אולי נעשה עסק, בצורה כזו בטוח שלא.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צלצלתי, וקבעתי עם בחור בשם אבי. אבי קבע איתי פגישה בשכונת נחלת יצחק בתל-אביב, במרכז המסחרי של מגדלי תל-אביב. בחור צעיר, בגיל צבא, שהגיע וסיפר לי ניסים ונפלאות על האוטו ועל כל משפחתו - אמא שלו עובדת בחיפה, לאבא שלו יש משרד במגדלי עזריאלי, יש לו 5 אחים, ועוד ועוד. אבי סיפר שהמכונית שומשה ע"י אמו, שמקבלת עכשיו רכב מהעבודה ולכן היא מוכרת אותה.

גם אני זכיתי לפגוש את "אבי". :-o

רק שבמקרה שלי הייתה לו מיאטה משנת 97 או 98, ובדיוק חברה שלו נכנסה להיריון והם הולכים להתחתן וצריכים רכב גדול יותר. :?

כל שאר הפרטים זהים. :arrow:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במהלך חיפושי אחר רכב, נענתי למודעה ב-yad2, מודעה רגילה לגמרי:קורולה 99 יד 2, 140 ק"מ ופרטית לחלוטין.

מתקשר לברר פרטים על הרכב, המוכר עונה לי על כל השאלות, ואנחנו קובעים פגישה למחורת.

אנחנו נפגשים ברחובות, שלום שלום ומתחילים להתעסק עם הרכב, אני מבקש רשיונות, והבחור מוציא רשיון טרי של כמה חודשים בלבד

(בטלפון נאמר שהרכב ברשותו 3 שנים), רואה בעלים קודמים 02 (והוא כאמור יד 2)בודק את הק"מ, כמובן שהבחור לא דייק(150 בספידומטר).

הסתרתי ממנו שעליתי עליו, אמרתי נמשיך לשתף-פעולה, הבנ-אדם ממליץ בחום על מכון באיזור, אני נוסע איתו לשם.

מגיעים למכון (אני רואה עליו שהוא די מרוצה מעצמו),ואז אני מתחיל לשטוף אותו בשאלות בנוגע לשקרים שלו.

אני רואה שההתלהבות שהייתה לו נעלמת בתוך שניה ,להגנתו הוא מספר לי סיפור מצוץ מהאצבע.

היה ממש קטע, לשמוע אותו מנסה לשכנע אותי ש"בעלים קודמים 02" , זה אומר שהוא יד 2, זה היה ממש פטטי.

איך איזה סיפוק הרגשתי באותו הרגע, חזרתי לעבודתי בכיף.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הסיפורים האלה קרו לפני שהגעתי לשרשור הזה ואז ראיתי כמה תמים הייתי ואיך בנס לא נפלתי בפח.

חיפשתי בזמנו מיצובישי סופר לנסר.

מודעה: "יש ראשונה, מצב מעולה, טיפולים במוסך מורשה בלבד". קילומטרז' סביר, גם המחיר. מתקשר, עונה לי בחור ואומר שזה אוטו של אבא בלו והוא זה שיפגוש אותי. טוב, שוב, אני תמים, אז אני קונה את זה כמו ילד. נפגש עם ה"אבא" בנתניה, ליד המלונות עך החוף, הוא ישר פותח את האוטו ואת מכסה המנוע, מראה לי עד כמה הוא יפה ומסודר בפנים, איך שמנוע נראה נקי ושקט. מה אני אגיד לכם, אפילו אני שמתי לב שהמנוע יותר מדי נקי. אני מסתכל על הפח של האוטו ... אין מקום "חי" אחד, הכל בדפיקות, פנס אחד שבוא, אחד לא עובד ובכלל מבחוץ נראה זוועה. אמרתי לו את זה, עונה לי "עזוב אותך פח, תראה איך הוא מבפנים". אמרתי לו מה עזוב, אני לא מחפש בובה כמובן בשנתון כזה, אבל גם לא עגלה שנראית כמו האוטו הזה, אז הוא אומר לי "טוב, צאני אוריד לך 1000 שקל על הפח" - כשזה בערך יספיק לכנף אחת. אמרתי לו תודה רבה ונסעתי.

ניסים מנתניה, קובע איתי באיזו כתובת, בא באוטו אחר, האוטו השני עומד בלי שלט למכירה, דפיקה בכנף ש אותה הוא "יסדר ביום ראשון, למה הוא מכיר את כל המוסכניקים באיזור התעשיה" ואפילו כזה נחמד ש"יעשה לי בדיקה במכון בעצמו". אפילו אני שמתי לב לגוון אדמדם מהפרוז'קטור האדום הענק שנדלק מולי.

ואז הגעתי לשרשור הזה והבנתי כמה מזל היה לי בנפלתי על הסוחרים כל כך טיפשים, אחרת באמת הייתי קונה עגלה.

פורסם

אני רק יוסיף משהו בנוגע לחלק של המנוע "הנקי"

אני רוצה להגיד לך שאני אישית כול סוף שבוע מנקה את כול אזור המנוע וכול הפלסטיקה האפשרית.

זה לא אומר שאם זה נקי משהו חשוד שם.

יש אנשים כמוני שאוהבים לראות את האזור הזה נקי ולא מלא אבק וג'יפה.

• תוכן חדש...