Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב, פיג'ו 205 קולור ליין שנת 92

לא קיים שעון חום ברכב ואני רוצה להרכיב

למרות שאני מרגיש כבר מכיר את האוטו ויודע מתי הוא קצת חם... אני בכל זאת חושב שכדאי להוסיף שעון חום!

חבר שלי הביא לי שעון חום פשוט כזה, ממנו יוצאים 4 חוטים!

-+ של הנורה

ועוד 2 חוטים ירוקים.

אמרו לי שאחד שייך לחום ואחד לקור וזה הולך לראש מנוע...

יש דרך קלה יותר? או שאולי קיים חוט בדש, שנותן אופציה להוסיף שעון חום?

פורסם
ועוד 2 חוטים ירוקים.

אמרו לי שאחד שייך לחום ואחד לקור וזה הולך לראש מנוע...

:roflmao:

ענק :lol: יש בטח גם אחד של קפוצ'ינו ואחד של שוקו שוויצרי...

אלו הם שני החוטים שהולכים ליוניט חום (שאכן נמצא בראש המנוע).

פורסם

וואלה לא! שוקו עושה לי כאבי בטן!

זה אני יודע שהם הולכים לראש מנוע וכו'..

אבל שאלתי אם קיימים כבר חוטים מהראש מנוע לדש...

ואם לא אז איך אני מחבר את זה לראש מנוע? (הסבר יותר נורמלי מ-זה מתחבר ליוניט בראש מנוע).

תודה

פורסם
וואלה לא ידידי היקר! שוקו עושה לי כאבי בטן!

ואם לא אז איך אני מחבר את זה לראש מנוע? (הסבר יותר נורמלי מ-זה מתחבר ליוניט בראש מנוע).

תודה

יש כבר חוטים , הם אלה שמגיעים למנורת האזהרה בלוח השעונים. אני מניח שתצטרך להחליף יוניט כי זה שיש אמור לתת מצב פתוח או סגור לפי החום.

אה...הסברים נורמליים ?תנסה אצל אישפוז... :twisted:

פורסם
וואלה לא ידידי היקר! שוקו עושה לי כאבי בטן!

תודה

יש כבר חוטים , הם אלה שמגיעים למנורת האזהרה בלוח השעונים. אני מניח שתצטרך להחליף יוניט כי זה שיש אמור לתת מצב פתוח או סגור לפי החום.

אה...הסברים נורמליים ?תנסה אצל אישפוז... :twisted:

אתה מסתלבט? מה, אני לא יודע להסביר כמו שצריך?

תראה, לכל רכב ששמעתי עליו יש יוניט חום שמחובר לנורה בלוח השעונים. היוניט הזה אכן נמצא בראש המנוע.

עכשיו - בדרך כלל היוניט הזה הוא דו מצבי ולא הדרגתי. כלומר - נותן רק שתי אינדיקציות:

בסדר או חם.

שעון חום צריך יוניט שנותן גרדיאנט. כלומר מוציא טווח של ערכים, נניח בין אפס לאחד וולט. וכאשר מחברים אותו לשעון שמכוייל לערכים האלו הוא יודע לפרש כמה חום מייצג כל וולטז'.

במכוניות שקיים בהן שעון חום קיימים לרוב שני יוניטים בראש - אחד לנורה ואחד לשעון.

הכי טוב זה לבדוק בפז'ו 205 עם ראש מנוע זהה שמותקן בהן שעון - האם הן באות עם יוניט נוסף שמחובר לשעון. אם כן, אתה בבעיה אם אין לך את היוניט הזה ותצטרך להתקין אותו.

אם היוניט הזה בא עם אותה הברגה - הרווחת. תוכל להחליף ביניהם - אבל אז לא תהיה לך מנורת התרעה, ובדרך כלל היוניטים של המנורה יותר אמינים אז אני לא בטוח ששווה לך לעשות את ההחלפה הזאת.

בכל מקרה, נראה לי שאם תחבר את השעון שקיבלת לחוטים של נורת ההתרעה לחום - הוא יראה לך רק מינימום מוחלט, ובמקרה של התחממות יקפוץ למקסימום מוחלט או ערך קבוע אחר כלשהו. בלי ערכי אמצע.

פורסם

ובקיצור... לפתוח את כל הלוח שעונים, להעביר את 2 החוטים מהמנורת חום אל השעון חום ולבדוק אם השעון עובד בהדרגה ואם הוא על MIN או MAX אז זה אומר ש-אני בבעיה

כמו שאמרת.

ואם זה ככה, אז עדיף כבר שעון מכאני שהוא יותר אמין...

ועכשיו לדבר הכי מסובך...

איך אפשר לפרק את הלוח שעונים מבלי לשבור את כל הדש בפיג'ו?!

פורסם

שים אותו חיצוני אתה לא חייב להכניס אותו פנימה

דבר שני יש לך מקום בכלל בלוח שעונים ?

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

מצבך הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב.

כשהייתה לי 205 GR 1400 89 התקנתי שעון חום ולהפתעתי בבלוק כבר היה יוניט חום לשעון. רק לחבר את החוטים. יש לך בקיר האש כיסויי פלסטיק שמאפשרים העברת חוטים בין אזור הדש לאזור המנוע צריך לעשות חור קטן בכיסוי הכי קרוב לשעון ולהעביר בו את החוטים.

תזהר לא לעשות חור גדול ממה שאתה צריך שלא יכנס ג'יפה לתוך הרכב.

בהצלחה.

פורסם

היוניט נמצא צמוד לטרמוסטט.

היוניט הוא לא שני מצבים.

אין צורך לפרק את לוח השעונים.

יש לחבר חוט ליוניט בנוסף לחוט הקיים ולחבר אותו לשעון.

יש למצוא חוטי מתח שמספקים 12 וולט עם סוויצ ואפס כאשר אין סוויצ ולחבר לשעון חום.

יש למצוא חוטי מתח שמספקים 12 וולט למנורה שבשעון כאשר מדליקים את האורות וכאשר האורות כבויים.

ניתן להוליך חוט מהיוניט דרך החור שנועד להעביר חוטים מהמנוע לתא נוסעים ולמקם את השעון במקום נחמד.

סה"כ 5 חוטים.

חשוב מאוד, להלחים את החוטים ולבודד אותם אחד מהשני, אחד המצבר יגמר מהר מאוד.

חלקים איכותיים ל- 106 ראלי ו- GTI :

http://eyalrallye.ucoz.com/photo/hlkims_lmkairha/3

• תוכן חדש...