Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שמעסיק אותי כבר כמה זמן.

הייתי עתודאי (ומזל שהפסקתי :)) להנדסת תוכנה בטכניון. עכשיו אני ממשיך לקחת קורסים תוך כדי הצבא וצריך להחליט עד סמסטר הבא מה כדאי לי ללמוד - תוכנה או חשמל.

מצד אחד - תוכנה יותר מעניין. מצד שני - מפחיד שזה ישעמם אחרי זמן מה - העיסוק רק בשורות קוד בלי דברים "מוחשיים". (יכול להיות ואני טועה בגדול - וכאן הייתי שמח שתתערבו).

הייתי שמח אם מי שמתעסקים כאן עם אלק' /חשמל יפרטו יותר על תחומי העיסוק.

תודה :)

פורסם

כיום (לצערי הרב) הנדסת חשמל (אלקטרוניקה) כוללת יותר ויותר תוכנה ( MATLAB,VHDL וכו'...).

לך בעקבות מה שמעניין אותך. בסופו של דבר העבודה לא שונה במיוחד.

אני אישית מתעב תוכנה ותכנות באשר הם, אבל אם אין ברירה ,אני מעדיף לתכנת רכיבי חומרה, מאשר לתכנת אפליקציות מחשב.

באוניברסיטת ת"א יש מסלול משולב : חשמל-מחשבים שעונה על הצורך של אנשים כמוך... בדוק האם קיים כזה בטכניון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תשמע בגדול זה תלוי הרבה במה יותר מעניין אותך. חשמל זה יותר פיסיקה (במיוחד אם תיקח אופטיקה או מיקרו' וכ"ו), לתוכנה אין להם כמעט בכלל פיסיקה (למעט פיסיקה 1 ו2 וזה לא נחשב לפיסיקה). לעומת זאת לתוכנה יש הרבה יותר תכנות ומחשבים, ומלא קורסים מגעילים שאני אישית לא מתחבר אליהם, ע"ע מבני נתונים, תכנות וכ"ו.

מה שבטוח הוא שמהנדס חשמל יכול להיות מהנדס תוכנה (כולה ללמוד קצת תכנות ועוד כמה דברים) לעומת זאת מהנדס תוכנה לא יכול להיות מהנדס חשמל (צריכים להשלים הרבה ידע בחשמל ובפיסיקה).

ROOONEEYY

פורסם

מה שבטוח הוא שמהנדס חשמל יכול להיות מהנדס תוכנה (כולה ללמוד קצת תכנות ועוד כמה דברים) לעומת זאת מהנדס תוכנה לא יכול להיות מהנדס חשמל (צריכים להשלים הרבה ידע בחשמל ובפיסיקה).

לא בטוח שאתה צודק.

2 דברים שאני שונא: נוסחאות מגעילות (מתמטיקה) ולזכור דברים בע"פ.

האם את שניהם יש יותר בתוכנה מאשר בחשמל?

פורסם

אני לומד כרגע במסלול המשולב באוני' ת"א. למיטב הבנתי הוא קצת יותר קשה מכל אחד מהמסלולים הרגילים. הוא כולל יותר חשמל מאשר תוכנה, בגדול. בשנה וחצי הראשונות לומדים מאוד דומה בחשמל, במחשבים ובחשמל-מחשבים, רק בשנים הבאות זה משתנה.

מתמטיקה ברמה יחסית גבוהה יהיה לך בכולם, כאשר הקורסים מעט משתנים בין המסלולים.

ת'כלס, הייתי באותו המצב כמו שלך - לא היה לי (ועדיין אין לי) מושג מה אני מעדיף, לכן בחרתי ללכת על שניהם. אני כרגע נכנס לשנה ב' כך שזה עוד רחוק לדעת מה אני באמת מעדיף בסופו של דבר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

LOL בעבודה. בעבודה יש לך MATLAB ומייפל שיעשו במקומך הכל. אבל לא יזיק לדעת דברים בסיסיים וכל מיני נוסחאות שקשורות לחשמל. ממתמטיקה לא ממש אפשר לברוח, הן בתוכנה יש את תורת האינפורמציה וגם בחשמל יש עיבוד אותות והרבה אותות אקראיים וסטטיסטיקה מגעילה. לזכור דברים בעל פה? מה הכוונה? אתה מדבר על מבחנים או שאח"כ במקום העבודה?

תשמע לפי דעתי אם אתה נוטה יותר לכיוון של תוכנה ותכנות אז סע להנדסת תוכנה, אם אתה יותר איש של אלקט' פיסיקה חומרה רכיבים וכ"ו סע לחשמלטוריה.

ROOONEEYY

פורסם

תודה רוני!

האמת היא שלי יש מושג מה אני מעדיף. לעשות כסף טוב.

וברצינות, אני לא מתכנן לעשות את התואר בשביל הכיף. יש לי הרבה תחביבים, והרבה מה ללמוד בשביל הנפש. לכן אני מתייחס לתואר כאל עבודה: משקיעים משהו כמו 300K ש"ח או יותר (אם תסתכלו גם על הזמן שאתם לא עובדים ומפסידים כסף - תראו שתגיעו לסכום דומה. רציני), וצריך להחזיר את ההשקעה.

מה שמעביר לי את הזמן יותר טוב - זו העבודה בתחום הזה.

במחשבה שנייה, תחום שבאמת אהנה ממנו זה ניהול - אני יותר אוהב את האקשן של לפקד על פרוייקט גדול (או להיות איזה סמנכ"ל), לקחת סיכונים ולכבוש יעדים שהוצבו. האמת היא שבגדול, קצת מבאס אותי לחשוב שכל העבודה שלי 'מתכווצת' לתוך 3-ס"מ-עובי של מסך ה-LCD. סליחה על המטאפורה הדפוקה, אבל הייתי מעדיף להיות בין מקבלי ההחלטות, לקחת חלק בפגישות וכו'.

נראה לי שאולי כדאי שאשאל: איך מגיעים לתפקידים ניהוליים?

לפני כן עובדה חשובה: אין לי גב כלכלי בכלל - כך שאין אפשרות לפתוח חברה או משהו דומה.

שמעתי על אנשים שלמדו תעשייה וניהול, ואח"כ תואר שני במנע"ס, ומנהלים חברות בתחומים מגוונים - כולל חברות תוכנה, ציוד לרפואה וכו' - וזאת מבלי שהם מהנדסים באותו התחום. (תוכנה, לדוג').

נניח ואלמד תעשייה וניהול או מנהל עסקים - הרי אינני יכול לבוא לחברה ולומר - בוקר טוב, אני אביעד, תנו לי להיות המנכ"ל. :) צריך להתחיל מאיזה בסיס ואיתו להוכיח את עצמך - ולכן תואר בהנדסה טוב להתחלה. אגב - קראתי בכל מיני מקומות שכ-20% מהמנהלים הבכירים במשק הגיעו לתפקידם מתפקידי הנדסה, אבל הרוב הגיעו מתפקידי שיווק/שטח. (שם, מה לעשות, ההתחלות יותר קשות).

אז בקיצור - הגדרתי את המטרה הסופית. מה הייתם ממליצים כדי להגשים אותה? האם באמת כדאי ללמוד תואר הנדסה כתואר הראשון שאני לומד? אולי כדאי לבחור באפיקים קלים יותר כגון תעשייה וניהול או מנהל עסקים?

נכון שאני רק בן 21 ואין לי מי-יודע-מה ניסיון חיים, אבל נתקלתי בהרבה מקרים בהם הדרך הקלה היא לא בהכרח הפחות מומלצת. כלומר - אולי לא חובה לקרוע ת'תחת ולהיות מהנדס (אמיתי, תעו"נ זה לא באמת הנדסה) לפני.

תודה רבה, אביעד.

פורסם
תשמע בגדול זה תלוי הרבה במה יותר מעניין אותך. חשמל זה יותר פיסיקה (במיוחד אם תיקח אופטיקה או מיקרו' וכ"ו), לתוכנה אין להם כמעט בכלל פיסיקה (למעט פיסיקה 1 ו2 וזה לא נחשב לפיסיקה). לעומת זאת לתוכנה יש הרבה יותר תכנות ומחשבים, ומלא קורסים מגעילים שאני אישית לא מתחבר אליהם, ע"ע מבני נתונים, תכנות וכ"ו.

מאוד נכון. כלומר, אין לי שום רקע אקדמאי כלשהו, אבל אני עוסק בתחום כבר מספיק זמן בשביל לראות הרבה טיפוסים. יש לא מעט אנשי חומרה שהפכו לאנשי תוכנה. בסך הכל, בשביל תוכנה אתה לא צריך אף נוסחה ושומדבר שנלמד באוניברסיטה מעבר למה שאתה יכול ללמד את עצמך. העניין הוא שבשביל להיות מתכנת טוב אתה צריך אינטואיציה, נסיון וראיה צלולה, מה שאין לרוב האנשים - בין אם בוגרי תוכנה או חומרה - כך שזה כלל לא משנה מה תבחר מהאספקט הזה.

עוד נקודות:

1. מהנדסי חומרה, שעוסקים בתחום, נוטים לקבל יותר כסף ממהנדסי תוכנה מקבילים

2. נוטים להסתכל על מהנדסי חומרה בצורה רצינית קצת יותר, וזה רקע עדיף לתפקיד ניהולי לדעתי

3. מהנדסת חומרה, תוכל להשתלב בקלות יחסית בתחום ה Embedded, כלומר תכנות "מערכות משובצות מחשב" (עם כזה משפט, עוד מעט דן חלוץ יתנצל גם בפניי), בניגוד להנדסת תוכנה שנוטה להתמקד באספקטים יותר תיאורטיים. כפי שזה נשמע, אתה מחפש יותר, מה נקרא "ברזלים" ופחות מסדי נתונים וכו - הרשה לי לברך אותך על בחירתך הנבונה והמושכלת (מאחד , שכאמור, מצוי בתחום מספיק זמן). נשמע כאילו שתוכנת Embedded היא בדיוק הדבר בשבילך - זה תוכנה, אבל קרובה לחומרה ואתה רואה את התוצאות של מה שאתה עושה, לא רק על מסך.

אגב, זה גם תחום רווחי הרבה יותר (מככב בראש טבלאות השכר למגזר ההיי טק).

יש גם תארי ביניים כמו הנדסת מחשבים, שנותן לך מבט כלשהו על תחום החומרה.

כאמור, אם לסכם את כל זה, הידע התיאורטי שאתה רוכש בתוכנה חסר ערך למדי, בכל מקרה, ומחומרה אפשר לעבור לתוכנה, בחומרה מקבלים לרוב יותר כסף וחומרה גם תתן לך כרטיס כניסה לעולם הEmbedded.

בהצלחה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז ככה: בגדול מסכים עם קודמיי עד כה. רק שאין לי מושג מה זה תחום הEMBEDDED. :oops: אני ותכנות רחוקים זה מזה (אלא םא כן אמבדד זה בערך כמו VHDL וכ"ו ? )

לעצם השאלה שלך: הרבה אנשים עושים קודם כל תואר מהנדס אלקט' ואח"כ מתחילים לעבוד, בהתחלה בקבוצה של כמה מהנדסים אח"כ עם הניסיון והידע הם הופכים להיות מנהלי פרוייקט, אח"כ עושים תואר שני בניהול עסקים ושוב ניסיון ואז מקבלים תפקידים ניהוליים. אני מבחינתי ויכול להיות שאני טועה אני כשאני ארצה להיות מנהל אני ארצה גם להבין משהו במה שאני מנהל, כלומר מעבר לאיך לנהל מבחינה כספית לדעת באיזה מוצר מדובר להבין את הטכנולוגיה שלו ממה הוא מורכב ואיפה ניתן לייעל אותו וכ"ו, וכשיבוא אליי המהנדס הבכיר שאחראי על המוצר שאני אדע להבין אותו ואדע שהוא לא מבלבל לי בשכל כדי להוציא ממני עוד כספים על הפרוייקט שלו. עם תואר בתעשיה וניהול אני לא ממש יודע איך אפשר להיות מנהל מהסוג הזה, תאכלס תעשיה וניהול זה הנדסה בעוונטה, הרי ידע ממשי בחשמל אלקט' ושאר הדברים הם לא ממש מקבלים.

ROOONEEYY

פורסם
אביעד, ההתלבטות שלך מזכירה לי מאוד את זו שלי.

ממליץ לך לבדוק את התואר שנקרא "ניהול טכנולוגיה" במכון הטכנולוגי בחולון.

http://www.hit.ac.il/departments/techmanage/index_h.asp

נרשמתי, ואני מתחיל ללמוד בעוד שבועיים.

באותו עניין, חשוב לציין שהמכון הטכנולוגי חולון, כמו גם מכללות אחרות, מספקים פתרון קל בעת מצוא, ובוגריהם יכולים למצוא עבודה כשהשוק רעב (נניח, עכשיו), אבל הביקוש בהיי טק נוטה להיות גלי, ועד שתסיימו את התואר יכול להיות שיהיה עודף אנשי הייטק - ואז תהיה עדיפות לבוגרי האוניברסיטה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אני אענה לעניין (אני מקווה) :

בהנדסה, ולא משנה איזה הנדסה, לומדים הרבה פיזיקה ומתמטיקה, כן ככה זה בארץ ואגב לא סתם אומרים שהמהנדסים בארץ הם הכי טובים, כל מהנדס יודע לפתור בעיות הנדסיות פשוטות מכל תחום.

עכשיו לדעתי עדיף לך הנדסת חשמל, למה ?

הנדסת חשמל הוא ענף עם הרבה יותר עתיד, לעומת תוכנה שזה די נדוש לדעתי.

מה גם לפי מה שפליקס אמר ואני מסכים איתו, מהנדס חשמל יכול להסב את עצמו למהנדס חשמל ביתר קלות מאשר מהנדס תוכנה לחשמל.

הבעיות בהנדסת חשמל הם הרבה יותר מורכבות ודורשות חשיבה לעומק וכך גם היישומים שאתה יכול לעשות הנדסת חשמל/אלקטרוניקה.

הענף של הנדסת חשמל הוא כמעט בלתי מוגבל, ובאמת ראיתי כמו פרוייקטים שעכשיו עובדים עליהם שאני ממש לא האמנתי שבכלל ניתנים לביצוע.

בקיצר, אני מעדיף לעסוק בחשמל ואלקטרוניקה מאשר להיות שקוע בין אלפי שורות קוד משעממות, שאגב המחשב מבצע אותם והוא פרי של הנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם
אז ככה: בגדול מסכים עם קודמיי עד כה. רק שאין לי מושג מה זה תחום הEMBEDDED. :oops: אני ותכנות רחוקים זה מזה (אלא םא כן אמבדד זה בערך כמו VHDL וכ"ו ? )

מיקרופרוססורים וכו'. כתיבת תוכנה לכל דבר שאינו מחשב אישי, למעשה. כמהנדס חומרה, הם אלו שבסופו של דבר מכניסים מעט שכל לערימת הטרנזיסטורים שיצרת ;)

• תוכן חדש...