Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רציתי לא להגיב יותר בשרשור זה ,אבל רק להעמיד עובדות על מקומם,ולהיתייחס ל-"ולא לזרוק הנחות והשערות באויר על לוקשים וכדומה".העובדות הבאות "אינם הנחות והשערות".wonderd כתב:

א.כשהרכב הגיע למוסך הכל היה בסדר,מלבד בעיה של שמן במים.

ב.לאחר שבוע,חזר הראש והורכב על המנוע.

ג.בעל הרכב נסע הביתה לא יותר מ4 דקות.

ד.הסטרטר לא מצליח לסובב את המנוע,וכשמנסים הוא מתחמם.

ה.הצצתי פנימה דרך פתח המילוי עם פנס,במקום שבו היה שמן עכשיו אין.

ו.דבר שני בגל זיזים אחד הקונוסים שחוק לגמרי.(איך לא,עבד בלי שמן.אחד הקונוסים=אחד הפיקות)

ז.לא פירק אותה מהמקום, ניסה לסובב ביד ולא הצליח.(הכוונה למשאבה, בלתי אפשרי)

ח.אני מבטיח לך שהבעיה אמיתית (אני מאמין לו).

דניאל,לפני שנים עברתי בשביל הכייף, קורס בלשות וחקירה,יש לי תעודה על כך.

אני סבור שכל תלמיד שהיה איתי בקורס,ואפילו לפני סיומו,אם יקבל את 8 העובדות הנ"ל,יסיק את המסקנות הנכונות,ללא היסוס.ועכשיו נראה אם יקום עוד מליץ יושר,וייפה את עבודתו של המוסך.

זיכרו שאין לנו ולא כלום נגד המוסך,הוא למעשה עלום שם וטוב שכך.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני לא מתכוון פה להשמיץ את המוסך, אני רק רוצה לרדת לשורש הבעיה ולהגיע למסקנה, אני מבין עכשיו לאחר שאני קורא את ההודעות שלכם שאי אפשר לקבוע מה פה קורה פה ללא תמונות.

אני אנסה להגיע למוסך ולצלם את המצב.

מעבר לכך, המוסך עצר את העבודה עד להחלטה בדבר המשך: או לבצע אוברול מלא או להחליף מנוע.

אני אחזור לעדכן ברגע שאני אדע עובדות נוספות.

תודה רבה בינתיים.

בריאות לכולם!

פורסם

טוב, אז קודם כל חג שמח לכולם.

שנית, חזרתי מהמוסך בבוקר לאחר שראיתי במו עיני בפעם הראשונה את הרכב והחלקים והקשבתי לבעל המוסך המלומד ולהלן המסקנות:

1. DANIEL צדק, שמן אכון הגיע לראש המנוע ויעידו על כך השאריות המעטות והלכלוך.

2. דוד, הפילטר של משאבת השמן נמצא אחרי המשאבה ולא לפני, הוא מסנן כנראה לאחר השאיבה ולא לפני.

כל הבוכנות תקינות ושלמות, הקראנק שלם. בוכנה אחת נקייה לחלוטין כאילו עברה שטיפה מה שמשך את עיני לעבר הקאמשאפט, שם נגלתה לעיני פיקה שחוקה לגמרי - כנראה שהשסתום שם לא עבד בכלל.

הרינגים די גמורים, כנראה כשמילאו נפט הכל חילחל פנימה לבלוק, אמנם לאט אבל בכל זאת.

כל זה לא קשור לתקלה הספציפית;

הקראנק לא תפוס, הקאמשאפט לא תפוס. אטם הראש תקין לחלוטין ונראה טוב.

ראש המנוע תקין.

איך סף המתח???

בקיצור ולעניין..:roll: , משאבת השמן מפורקת מהמנוע ותפוסה לחלוטין, לא מסתובבת בכלל וכנראה זה מה שהיווה מרכז הבעיה. לאחר ביסוס ההנחה שהמסנן נמצא לאחר המשאבה, ישנה אפשרות שמשהו נכנס לשם ותקע אותה?

המוזר בכל הסיפור הזה הוא שהמוסכניק מתעקש לא לפתוח את המשאבה אלא לזרוק אותה כמות שהיא, אני ביקשתי שיביא מברג ואני אפתח אותה לראות מה גרם לה להיתקע, לא הסכים, אמר לי שזה יכול לקרות לאחר 300K ק"מ ואין מה לבדוק אלא לזרוק ולהחליף.

ביקשתי מבעל הרכב שיביא אותה הביתה אבל לא רצה, אמר לא משנה גם ככה צריך אוברול.

לסיום, לאחר בדיקת הממצאים המלצתי לו על אוברול מלא שיעלה לו 2000 ש"ח כולל הקאמשאפט, מנוע מפירוק יעלה לו עוד 500 ש"ח והעבודה על ההחלפה של המנוע תזנק גם ב 500 ש"ח.

המסקנה שלי היא שרוב הנזק של המנוע נגרם עקב שחיקה ולא בשל משאבת השמן, אם היו מפרקים רק את משאבת השמן, היו מגלים מיד את מקור הבעיה, מכיוון שכבר פירקו הכל, עדיף כבר לבצע אוברול מלא.

בריאות לכולם!

פורסם

wonderdי, אולי כבוד המוסכניק "המלומד" שלך,יכולים להסביר לנו מה מסומן באדום בקובץ המצורף ?.

באיזו ארץ יש מנוע ב- 500 ש"ח מפרוקיה,ובאיזה מוסך בארץ אפשר להרכיב מנוע ב-500 ש"ח ?.

ו-2000 ש"ח לאוברול מלא של מנוע,כולל קמשאפט, זה אפילו לא חצי ממחיר של אוברול מלא.

בשבילי המשפט הבא שכתבת אומר הכל,אחריו לא צריך יותר להוסיף, למרות שיש לי הרבה מה להוסיף.

"המוזר בכל הסיפור הזה הוא שהמוסכניק מתעקש לא לפתוח את המשאבה אלא לזרוק אותה כמות שהיא, אני ביקשתי שיביא מברג ואני אפתח אותה לראות מה גרם לה להיתקע, לא הסכים."

אם מותר לי,ברשותך אומר נראה לי שגם הפעם המוסכניק הוא ידיד או קרוב שלכם.

בברכת חג שמח דוד.

פורסם

דוד,

רק למען הסדר הטוב, הוא כתב שמנוע מפירוק יעלה עוד 500, בנוסף על ה 2000 של האוברול.

בלי שום קשר אלא מחירים הזויים לחלוטין ולא מציאותיים, אלא אם מדובר במוסך מהשטחים ובמנועים מ"פירוק כפוי" :-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
wonderdי, אולי כבוד המוסכניק "המלומד" שלך,יכולים להסביר לנו מה מסומן באדום בקובץ המצורף ?. אתה צודק, באם הציור המצורף הינו של דייהו רייסר, אז הוא טועה טעות מרה וחמורה.

באיזו ארץ יש מנוע ב- 500 ש"ח מפרוקיה,ובאיזה מוסך בארץ אפשר להרכיב מנוע ב-500 ש"ח ?.

המנוע מפירוק (יבוא, כך נטען) עולה 2000 ש"ח + מע"מ וזה לא דרך המוסך המדובר אלא דרך חבר. במוסך עלות הרכבת המנוע לפי דברי המוסכניק תעלה כ 1000 ש"ח.

ו-2000 ש"ח לאוברול מלא של מנוע,כולל קמשאפט, זה אפילו לא חצי ממחיר של אוברול מלא.

הסכום הכתוב הינו לאחר שכבר ביצעו מילוי ויישור ראש (הרי כך התחיל כל הסיפור), ללא החלפת שסתומים לדעתי. החלקים אמורים להגיע היום. גם אני חשבתי שזה זול מדי אבל למה להתווכח?

בשבילי המשפט הבא שכתבת אומר הכל,אחריו לא צריך יותר להוסיף, למרות שיש לי הרבה מה להוסיף.

"המוזר בכל הסיפור הזה הוא שהמוסכניק מתעקש לא לפתוח את המשאבה אלא לזרוק אותה כמות שהיא, אני ביקשתי שיביא מברג ואני אפתח אותה לראות מה גרם לה להיתקע, לא הסכים."

אם מותר לי,ברשותך אומר נראה לי שגם הפעם המוסכניק הוא ידיד או קרוב שלכם. לא ולא, אף פעם לא טיפלתי אצלו. בעצם כן טיפלתי אצלו פעם אחת כשהייתה לי ה- GSA הראשונה לפני איזה 8 שנים.

לא חבר לא קרוב ולא נעליים.

בברכת חג שמח דוד.

אני דווקא אשמח אם תוסיף מה שיש לך, כל הערה או עזרה תתקבל בברכה.

גיסי החליט שלאחר התקון ולפני התשלום הוא יפתח את המשאבה במוסך, ואז נראה מה גרם לה להיתקע.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

דניאל, את ההרגשה שיש לך עכשיו ,הייתה לי כבר לפני 5 ימים.לא בכדי כתבתי לו ב-5/10

"רוצים תמונות של משאבת השמן כשהיא פתוחה.מהר לפני שהמוסך יטען שזרק אותה לפח,

וגם את פקונג הראש."

wonderd,המשפט שכתבת : "כל הבוכנות שלמות" מביא אותי למחשבה שאלה לא דבריך ,אלא דברי המוסך.וזאת כדי להכין אותך ולא להחליף בוכנות, כמו שצריך להחליף באוברול מלא.(כתבת אוברול מלא)

הוונינינג והחלפת רינגים אינם אוברול מלא.ועוד כתבת שהראש היה מפורק,אבל לא ראית אותו בביקורך במוסך,למה ?, אולי הוסתר או נשלח לשיפוץ לאחר שנגרם נזק, בגלל שגל הזיזים נתפס ולא המשאבה.

אל תתרשם מסימני השמן שראית על הראש.הם יכולים להיגרם ממילוי השמן לאחר הרכבת הראש

או כשהראש היה כבר של השולחן.יותר סודות לא אגלה.רק שים לב אם יורכבו במנוע בוכנות חדשות.

לא הבנתי מה רצית בה"פ.

בהצלחה דוד.

פורסם

wonderd, הא לך עוד טיפ ממנוע ג'סטי לו עשיתי אוברול ,את הצינורית יניקה לפני (לא אחרי)המשאבה

החלפתי בגלל רשת הגנה קרועה.חיפשתי לך במיוחד בארגזים שלי.אם תירצה עוד כמה, תן כתובת ותקבל

בדואר.

בברכה דוד.

פורסם
דוד שלום,

נראה לי שפיתחת רגשות כלפי האשכול הארוך הזה....האם אתה יישן טוב בלילה ?

מרק 10 ידידי שלום רב!

כמסתכל מהצד, אני יכול להעיד שדוד מזר, הוא בעל מקצוע מהאסכולה הישנה, מקצועי, הוגן , בעל מח

חריף, חשדן, אשר לא נותן לפרטים קטנים כגדולים להתחמק מפניו, והוא מבחין כמוני, מיידית בחוסר

מקצועיות, יושר והגינות, אני חייב לציין ששרשור זה וקודמו, שהתרחשו במוסכים, שהאמון בהם היה עוור,

וחד משמעי, והיו בו קשרים משפחתיים , וידידותיים, אשר רק למסתכל מהצד שהוא נטול אינטרס,

ובעל מח אנליטי, יכול להבחין בדקויות המשמעותיות, ומסוגל להבחין , בין עיקר לתפל, ובין שקר לאמת.

והאמן לי דוד ואני האחרונים שיחשדו בכשרים, ללא עילה מספיקה, וללא נתונים מספקים, ועד עתה

הנתונים מראים שיש במה לחשוש ולחשוד, ודוד יכול לישון בשקט, אך לבעל הרכב, מומלץ להיות עירני, עד שיוכח ההיפך.

בברכת חג סוכות שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לאחר קריאת ההודעה שלך דוד, נזכרתי שלא ראיתי בכלל את הצינור עם המסנן, זה באמת חלק שנעלם מעיני.

את הראש כן ראיתי וחוץ מהקמשאפט עם הפיקה השחוקה לא ראיתי משהו יוצא דופן.

בוכנות בעל המוסך דווקא כן הזמין, אם יתקין אותן...נבדוק בהמשך.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...