Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למה לא הגיוני,"המרימים ההידראולים לא היו נפתחים" ומי אמר שהם נפתחים ?."והמנוע לא היה מניע או נוקש חזק."wonderd" כתב: "הסטרטר לא מצליח לסובב את המנוע בכלל ואם מנסים הוא מתחמם מאוד."

נראה שהמנוע תפוס,ואפילו אעיז ואומר שרצועת הטיימינג קפצה שיניים,ושסתום פוגע בבוכנה

וזאת בגלל שהקמשפט נתפס.ובגלל ש."wonderd" כתב "ראש המנוע נקי משמן" והוא בוודאי לא מתכוון

נקי מבחוץ.

בברכה דוד.

אין מפגש שסתומים ובוכנה במנוע של רייסר גל זיזים בודד.

מרימים הידראוליים כדי לעבוד אמורים לקבל שמן בלחץ, אם המעבר היה סתום פעולת המרים הייתה מתבטלת והמרים לא היה סוגר את המרווח בין גל הזיזים לקנה השסתום. ספק אם המנוע היה מניע.

לדעתי, פוצח השרשור לא ממש מיקצוען להעריך האם הראש מנוע מפנים נקי משמן או לא, אולי מזויית הראייה האפשרית לא אמור להיות שם שמן. תחשוב על זה.

אתה יודע איזה רעש גל זיזים עושה שהוא עובד בלי שמן עוד לפני שהוא נתפס?

פורסם

שמר הסביר את זה נכון,דניאל אם גם אתה מדבר על ההנעה במוסך, אתה צודק.והתגובה האחרונה שלי מיותרת.חשבתי שאתה מדבר על המצב הנוכחי.

אם כך הגענו למבוי סתום,מה לדעתכם הבעיה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

כפי ששאלתי את פותח השרשור,איזה שבבים הוא מצא. שבבים בהירים, כסופים או צהובים מצביעים על התפרקות מייסבי מנוע, אזי באמת שמן מנוע שמהול עם נפט יכול לגרום לכך. ניתן לבדוק זאת בקלות עפ"י הריח של השמן.

פורסם

קשה לי להאמין שמייסבי המנוע התפרקו,להערכתי הבן אדם לא נסע הביתה יותר מ15 דקות.

למה?,לדבריו, לקח לו חצי שעה להניע שוב את האוטו מאז שעזב את המוסך.ז.א. עלה הביתה

חירטט עם האישה לפחות רבע שעה, וירד להניע שוב.כמה נפט שם מכונאי כדי לבדוק את הרינגים?.

(פעולה שביצעתי לא פעם) צריך למלות עד שהנפט יכסה את הבוכנה 2-3 מ"מ כפול 4.

לא כל הכמות חודרת לשמן,את העודף מוציאים.הכמות הנ"ל היא אפסית,פחות מכמות שעושים פלשינג.

ובזמן של רבע שעה עם כמות נפט אפסית,הנפט יתאדה דרך הנשם לפני שיפגע במייסבים.

נקווה שהבחור יעדכן לאחר התיקון,ולא יברח כמו שעושים רבים בפורום.

בברכה דוד.

פורסם

לא בורח לשום מקום, אני פה, תמיד. (יש לי רכב חמישי של סיטרואן, אין לי ברירה..:oops:).

בבדיקת ראש המנוע להימצאות שמן, הצצתי פנימה עם פנס דרך פתח המילוי, במקום שבו תמיד היה שמן עכשיו אין.

בעל הרכב נסע הביתה במשך כ 4 דקות לא יותר.

את השבבים שנמצאו בשמן לא רואים אלא מרגישים והריח הוא ריח חזק של נפט מהול ולא של שמן מנוע.

שאלה: אם הקאמשפט תפוס מאיזושהי סיבה (לדעתי חוסר בחורים למעבר שמן באטם הראש), רצועת הטיימינג לא אמורה להחליק או להיקרע? גל הארכובה לא אמור להיות עדיין משוחרר?

בריאות לכולם!

פורסם

הקיצר (כמו שכותבים המחוננים פה...), מתברר שנתפסה משאבת השמן, ממה זה יכול לקרות אם לא חתיכות מתכת וקצת נפט?

הדבר גרם להרס הקאמשאפט ולפגיעה אנושה ברינג של אחת הבוכנות.

המוסך מתנער מאחריות כמובן, איך מוכיחים אשמה?

בריאות לכולם!

פורסם

מי סיפר לך את הסיפור המוזר הזה,היית נוכח בשעת הפירוק ?

נשמע כמו סיפוריי פוגי לילדים מפגרים.

"חתיכות מתכת וקצת נפט?" לא מתכת ולא כצאת נפט.במשאבת שמן יש פילטר (רשת)

שלא יאפשר לחתיכת מתכת להישאב.

רוצים תמונות של משאבת השמן כשהיא פתוחה.מהר לפני שהמוסך יטען שזרק אותה לפח.

צביקה, תתכונן עוד שרשור שעלה על דרך ההזייה.

דוד.

עריכה* וגם את הפקונג ראש,לבדוק אם חור השמן מתאים לסוג בלוק זה.

פורסם

שום דבר לא עלה על דרך ההזייה, לא הייתי שם בזמן הפירוק, אבל המכונאי טוען שהמשאבה אינה מסתובבת ולמעשה תפוסה. דבר שני בגל זיזים אחד הקונוסים (?) שחוק לגמרי. דבר שלישי אחת הבוכנות נמצאה נקייה לגמרי, אולי נטחנו הרינגים?

דוד, השרשורים שלי יכולים להיות קצת מוזרים אולי אבל לא מומצאים אם לזה אתה חותר.

אני מבטיח לך שהבעיה אמיתית וגם אני לא מבין איך הגיעו ממילוי ראש מנוע, יישור והרכבה מחדש, למצב הקיים.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

wonderd ידידי לא הבנת,הזוי לא מבחינתך.ידוע שלא אתה מספר את הסיפורים.

זה שגרם לנזק עכשיו מספר סיפורים.היכן הפקונג ראש והמשאבה ?.

דוד.

פורסם

לא פירק אותה מהמקום, ניסה לסובב ביד ולא הצליח, הראש מפורק אבל לא ראיתי אותו.

ביקשתי מגיסי לצלם מחר בבוקר ולשלוח לי את התמונות, בינתיים המוסך מחפש לו מנוע חליפי.

בריאות לכולם!

פורסם

כאן מתחיל להיות סיפורים לא משטח המכונאות. איך אפשר לסובב משאבת שמן ביד כאשר"לא פירק אותה מהמקום" ?.

נראה שאין לכם בעיה, וכבר המכונאי מחפש לכם מנוע חליפי.אשרכם וטוב לכם.

אני מרגיש כמו בסיפור של הפרה והעגל. אומרים ש"יותר מה שהעגל רוצה לינוק,הפרה(אני)רוצה להניק"

תצליחו.

בברכה דוד.

פורסם

אם הבנתי את ידידי דוד, כוונתו שלא סיפורך הזוי אלא גירסת הפרה (המוסך) שרוצה להניק(להעניק לך את הנקניק), העגל אתה רוצה לינוק.

החלפת מנוע תכסה על הפשלה המקצועית, שיותר ממוזרה, נראית לא מקצועית כלל, וכסוי תחת כל הזמן,

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

את "משל מוסך_רון" זוכרים? כנראה שלא, המידע מגיע לפורום מיד שנייה או שלישית וכבר ממהרים לפסוק ולבשל כל מיני בשרים...

המנוע מפורק במוסך ואין כרגע הרבה ברירות ללקוח אלה להמשיך עם המוסך. במידה ורוצים תחקיר מעמיק, יש לעצור מיידית את העבודה ולזמן שמאי רכב.

כל השאר השערות באויר.

פורסם

דניאל עם כל הכבוד, המשל והנמשל הוא מה שמשקף גירסה אחת של פותח השרשור, ומכיוון שלמטבע יש שני צדדים, נתיחס לצד אחד של המטבע, באין לנו את גירסתו של המוסך, אלא ציטוט כביכול מפיו, ואתה בוודאי מסכים איתי שהסיפור נראה מוזר, בדומה לשרשור הקודם, שמוסך רון נקלע אליו שלא באשמתו, ולו רק כדי להיות מליץ יושר על המוסך, שהיה נשוא השרשור.

אני אחרון שאשמיץ מוסך, לא מוכר לי אישית, ושלא שמעתי את גרסתו, ולו רק מן הסתם מהפתגם "למטבע יש שני צדדים". ויש בשרשור זה הרבה נסתר מן הגלוי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...