Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא וולוו 740 gl מנוע 2000 שנת 92.

העניין הוא כך לפני שבוע בזמן הנסיעה הפסיק המזגן לפעול ואפילו המאוורים של המזגן גם הן הפסיקו לפעול.

במוסך, החשמלאי טען שיש קצר בחוטים של כפטורי המזגן (כפטורי ac וכו') ובנוסף פיוז הלמבדה שרוף והחליף אותו, הוא תקן את הקצר ע"י סרט טפ והמזגן התחיל לפעול שוב.

לאחר חצי שעה נסיעה כאשר הטורים היה מעל 3000 התחיל עשן לצאת מהלוח של כפטורי המזגן .

אחרי בדיקה שנייה התברר כי יש קצר וחלק ממדחס המזגן עושה קצר ויש להחליף אותו . החשמלאי אמר שחלק זה נקרה סליל או צליל של המדחס (אין לי מושג איך נקרא בדיוק) . אחרי ההחלפה, המזגן פעל בסדר אך נוצרה בעיה נוספת שהיא כאשר מכבים את המזגן הטורים יורדים בצורה חדה והרכב רועד ולפעמים נכבה .

החשמלאי טוען כי הבעיה הזו מכנית ואינה חשמלאית וכי הוא עשה את העבודה 100% . וכי הבעיה הזו היא במייצב הטורים של הרכב והוא הציע לי ללכת למכונאי לבדוק את הרכב. המכונאי אמר שמייצב הטורים בסדר גמור ואין שום בעיה בו וכי בעיה זו מתרחשת בגלל בעית חשמל ולא בעיה מכנית. אחרי ביקור נוסף לחשמלאי הוא אמר כי משאבת הדלק האחורית עושה קצר מתמיד כל פעם שהאוטו נדלק ומכך פיוז הלמבדה נשרף בכל פעם . הוא החליף את המשאבה האחרוית ובך בעית הקצר נפטרה ופיוז הלמבדה לא נשרף עוד אך בעיית הטורים עדיין קיימת בזמן כיבוי המזגן והחשמלאי עדיין טוען כי הבעיה היא מכנית ולא בעית חשמל.

אז בקיצור עכשו יש לי בעיה בטורים בזמן כיבוי המזגן אחרי כל התיקונים האלה .

עזרה בבקשה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר נוסף חשוב לציין הוא כאשר מפעילים/מכבים את המזגן מנורת הלמבדה מופעלת על לוח השעונים

וכאשר לוחצים על הגז לטורים 2000-2500 המנורה נכבת .

פורסם

כמי שיש לו נסיון רב עם וולוו, טיפול רשלני בתקלה שתארת יכול לעלות אלפי שקלים.

כדאי שתגש למוסך מורשה יבואן, ע"מ לקבל פתרון מקצועי לבעיה.

אם תספר היכן אתה גר אולי אוכל לכוון אותך למוסך מומלץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מהנסיון שלך zvit מה יכולה להיות הבעיה לדעתך ?

כי הרי התיקון שעשה החשמלאי באחריות ואם אני יכול להוכיח כי בעית הטורים נובעת מתיקון רשלני שעשה החשמלאי אז אני יכול לחייב אותו לתקן את הרכב שוב בלי לשלם עוד סכום נוסף .

החשמלאי טוען שהבעיה מכנית והוא אינו אחראי על דבר זה .

האם לדעתך ירדת הטורים החדה כאשר מכבים את המזגן יכולה להיות מסיבה מכנית ?

אגב. אני גר בצפון הארץ , איזה מוסך וולוו מורשה או יבואן שכן מומחה לדברים כאלה .

פורסם
הרכב הוא וולוו 740 gl מנוע 2000 שנת 92.

לאחר חצי שעה נסיעה כאשר הטורים היה מעל 3000 התחיל עשן לצאת מהלוח של כפטורי המזגן .

אחרי בדיקה שנייה התברר כי יש קצר וחלק ממדחס המזגן עושה קצר ויש להחליף אותו .

עזרה בבקשה.

בדוק איזה נזק (חוטים שרופים או צמה מקוצרת) יש מהעשן שיצא מלוח השעונים, אני מאמין שהתקלה החדשה נגרמה מהקצר השני !.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
בדוק איזה נזק (חוטים שרופים או צמה מקוצרת) יש מהעשן שיצא מלוח השעונים, אני מאמין שהתקלה החדשה נגרמה מהקצר השני !.

יום טוב יצחק.

הקצר השני "זה עם העשן" נגרם כנראה מהקצר הראשון . אך זה אינו משנה עכשו.

מה שאני רוצה לדעת זה האם נפילת הטורים החדה שנגרמת אחרי כיבוי המזגן היא בעיה חשמלית או מכנית?

כי אם הבעיה היא חשמלית אז החשמלאי הוא זה שצריך לתקן אותה על אחריותו.

איך אפשר לדעת? דעות? בערות?

פורסם

אני מעונין עכשו לברר את מהות הבעיה כדי לחייב את האחראי לתקן אותה באחריותו כדי לא אהיה כמי ששלמתי סתם כסף שהיה לשווא . מי שהתרשל בתיקון וקבל כסף תמורת העבודה צריך לחזור על הבעיה ולתקן שוב כדי שיהיה זכאי לכסף שקבל.

אני כמובן אשמח לקבל דעה מדני על מהות הבעיה מטיב לבו אם הוא מוכן .

פורסם
דרך המסך והמקלדת לא ניתן לדעת מה הסיבה.

בברכה - רפי לין :smile:

ניחוש סביר מספיק לי.

בעיה מכינת או חשמלית ?

לפי עובדות המקרה שספרתי .

האם בכלל יש בעיה מכנית שיכולה להשפיע על פעולת הטורים כאשר מכבים את המזגן ? בהנחה כי מייצב הטורים תקין ב- 100% .

פורסם

יש קשר ישיר בין החלפת מתג השרוף ואי בדיקת צריכת הזרם הנכונה של מצמד המדחס. וכאן שורש הביעה, אם החשמלאי היה בודק מה הסיבה שהמתג התקצר ונישרף (דבר שלא היה קורא בעבודה תקינה של המזגן) תקלה של העליות והירידות של הטורים לא היה קורה. בכול מקרא החשד שלי מניסיון שהעשן שיצא מכיון המתג זה חוט שנישרף וגרם לקצר או תקלה חדשה, ואני חושד שהבעיה חשמלית.

נ. ב. לא יזיק שתפנה לדני ותקבל חות דעת בבדיקה פיזית מדויקת. כפי שרפי המליץ.

יום טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
מניסיון שהעשן שיצא מכיון המתג זה חוט שנישרף וגרם לקצר או תקלה חדשה, ואני חושד שהבעיה חשמלית.

יום טוב יצחק.

חשוב לציין כי בעית הטורים לא הייתה קיימת כאשר המזגן היה תקין וגם לא הייתה קיימת בזמן שהמזגן והמאווררים הפסיקו לפעול "בקצר הראשון" אלא הבעיה הזו החלה אחרי התיקון של הקצר השני "בעל העשן" .

מה העובדות האילו אומרות לך ? מה תחושת הבטן שלך לגבי הבעיה ? חשמלית או מכנית ?

פורסם

קצר ועשן זה חשמלי. יתכן ויש לפתוח את כל הקו של החיוט הרלוונטי. לא משהו קצר.

נראה שאתה מעוניין שיצביעו לך על הבעיה, אך לצערינו, בלתי אפשרי ליתן חוות דעת ו/או דיעה מדוייקת כפי שאתה רוצה מבלי שהדברים יבדקו לבסיס מקור הבעיה בפועל אל מול האוטו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מהנסיון שלך zvit מה יכולה להיות הבעיה לדעתך ?

אין לי מושג - ואינני יודע מה הבעיה.

א-ב-ל יחידת בקרת מזגן ב-740 היא חלק נדיר ויקר בפרוקיות, ואני מכיר כמה 740 שהושבתו עקב העדר מזגן אחרי שהיחידה הזאת הלכה.

הדלקות נורת הלמדא בלוח השעונים מצביעה על בעיה באחד מחיישני מערכת הדלק.

הצעות של רפי לין לגשת לדני זומרשטיין היא מצויינת, ואני ממליץ לך לברק אצלו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לכל המגיבים (zvit רפי דני ....)

zvit אמרת שמנורת הלמדא מעידה על כך שיש בעיה עם חיישני הלמדא .

האם אתה בטוח שיש חיישני למדא בוולוו 740 gl שנת 92 ?

על מכסה תיבת הפיוזים מתחת למזגן יש רשימת הפיוזים המותקנים והסבר על כל אחד .

פיוז מספר 11 שהיה נשרף בכל פעם שמדלקים את האוטו רשום עליו שהוא פיוז למדא אבל בין סוגריים רשום שהוא שםויז מיועד לחיישני הדלק או משהו כזה !!! sensor fuel....... לא זוכר בדיוק אבל החשמלאי אמר שזה מיועד למשאבת הדלק האחורית וכי סימני הקצר נמצאים שם. בכל מקרה אחרי החלפת המשאבה פיוז מס' 11 לא נשרף עוד .

דבר חשוב הוא כאשר מפעילים את המזגן מנורת הלמדא פועלת וכאשר לוחצים על הגז היא נעלמת .

כאשר מתנעים את הרכב בלי המזגן מנורת הלמדא מופעלת בצורת הבהובים ונכבת מיד .

איך כל זה מתקשר ?

פורסם
עזרה בבקשה.

בוא אני יעזור לך - תחליף חשמלאי.

אני כבר למוד ניסיון מכל הבעלי מקצוע שמתקנים משהו אחרי זה יש תקלה במערכת שלא הייתה קודם וזה אף פעם לא אשמתם...

לך לחשמאלי אחר, מוסך מרכזי, מי שתרצה.

אם תראה שאכן התקלה הייתה עקב בעיה חשמלית שהקודם גרם לה או לא הצליח לתקן תוכל תבוע ממנו את עלות התיקון.

גם אם לא עדיף לך לנסות מישהו אחר, כי נראה לי שהנוכחי לא יעזור לך יותר מדיי.

• תוכן חדש...