Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורפים קבצים לבניית מד סל"ד לרכב וגם לאופנוע.

הפרוייקטים התפרסמו בחוברת אלקטור משנת 1994 ו-1998 וניתן עדיין להשיג את הרכיבים וגם את המעגלים המודפסים.

בהצלחה.

E98A034.pdf

Pages from Elektor (UK) Sep 1994.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק שני נקודות:

דבר ראשון יש הרבה מעגלים לבנית מד סל"ד אנלוגי מסתובבים ברשת. כוונתי היתה למד דיגיטלי עם תצוגת 7-SEGMENT או LCD.

דבר שני במעגל הזה יש מיצב מתח ל-5 וולט שמחובר למתח מקור של 12V. אין מצב שהוא יכול להוציא 5?? הם יכולים בדרך כלל להוריד רק 2-2.5 וולט...?

עריכה: ראיתי עכשיו את תגובתכם בנושא הקודם שמיצב מתח יכול להורי ממתחים הרבה יותר גבוהים.

גם אני קראתי את דך הנתונים של הסדרה הזו אך עלי לציין שבדקתי האם זה באמת עובד הכנסתי גל ריבועי בגודל 14 וולט ומיצב של 9 וולט הצליח להוריד אותו רק ד 11.5 וולט כאשר התדר היה 400 הרץ. יתכן שהמיצב ב-DC עובד אחלה אבל עבור גל ריבועי הוא לא מספיק לייצב.

מסכים לגמרי לגבי הנק' של איבוד חום, תמיד אפשר להוסיף צלע קירור שכזו.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה שלום,

התוצאות שקיבלת לא ממש ברורות לי ?

האם חיברת את הרכיב כמוצג בדפי הנתונים לגבי האות הריבועי אין לי שמץ של מושג כיצד הרכיב מתנהג כאשר בכניסה קיים אות ריבועי ?

התוצאה שקיבלת הינה נכונה והיא בגבולות סיבולת הרכיב, למייצבי המתח מסדרת 78XX יש אפיצות של 4 אחוז (הפחות מדוייקים) ויש סדרה של מוטורולה או חברות בעלות שם שיש להם סידרה עם אחוז דיוק במוצא של 2 אחוז.

כמו כן אין שום בעיה להשתמש במייצב 7805 לשם ייצוב מתח של עד 18 וולט במבוא ולקבל במוצא 5 וולט בגבולות האפיצות של הרכיב.ראה דף נתונים מצורף בטבלה שנקראת MAXIMUM RATINGS.

http://users.telenet.be/-ddbs-/datasheets/Voltage%20Regulators/LM340AT-12.pdf#search=%227812%20pdf%22

פורסם

מרק- חיברתי את הרכיב כמו שצריך. לא בדקתי אם הוא מיצב היטב מתח DC אבל אני מאמין לך ולדפי נותנים שהוא יכול להוריד גם 10 וולט מהמתח כדי לייצב. אני רק אומר שעבור גל ריבועי שכזה הוא לא הצליח לייצב, ואני תוהה האם זה בעיה ברכיב או שכך הוא אמור לעבוד - ובכל מקרה איך אפשר לגרום למעגל כזה להוציא אות יציב?

(הרעיון שלי היה פשוט לשים כמה מייצבים בטור)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה,

המעגלים לבניית מד סל"ד שקיימים ברשת הם חובבנים וליתר דיוק לא הייתי סומך ידי על כך.

אני אישית בונה פרוייקטים באלקטרוניקה שמתפרסמים בחוברת האלקטרוניקה 'אלקטור אלקטרוניקה' או במגזין לחובבי הרדיו 'ARRL' ככה שיש לך אבא לשאלות וגם ניתן לרכוש מעגל מודפס לפרוייקט.

בקשר למד סל"ד מצאתי לך תיכנון המבוסס על תצוגת 7 סיגמנטים סרקתי עבורך את המעגל מחוברת אלקטור.

כמו כן ניתן להזמין את המעגל המודפס במחיר של 20 אירו + 8 אירו משלוח כלומר 160 שקל.

לא בדקתי את זמינות החלקים, במידה ותרצה עזרה במציאת מקורות זולים לרכישת הרכיבים אשמח לעמוד לרשותך.

מצורף קובץ.

revolution counter.pdf

פורסם

מרק תודה רבה - נראה מענין...

רוב החלקים אפשר למצוא בקלות חוץ מאולי ה-IC שאני צריך לבדוק מה הם בדיוק...

מחיר הלוח ללא רכיבים קצת יקר - אני מאמין שאפשר לעשות את זה בארץ יותר בזול, לא?

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...