Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הכנסתי את הקסארה 2 1.6 2001, למוסך בשל ידית בלם יד גבוהה. במוסך החליפו רפידות דיסקים אחוריים, ולאחר בדיקה גם את הצלחות הקדמיות (שהיו חרוטות קצת) והרפידות שלהן. בסך הכל יצאתי עם יותר מאלפייה פחות ממה שנכנסתי :-x .

לי היה נראה שיש עוד הרבה בשר ברפידות, אשמח אם מישהו יכול לקבוע מהו הכלל שלפיו מחליטים אם להחליף או שלא.

פורסם
שלום לכולם,

הכנסתי את הקסארה 2 1.6 2001, למוסך בשל ידית בלם יד גבוהה. במוסך החליפו רפידות דיסקים אחוריים, ולאחר בדיקה גם את הצלחות הקדמיות (שהיו חרוטות קצת) והרפידות שלהן. בסך הכל יצאתי עם יותר מאלפייה פחות ממה שנכנסתי :-x .

לי היה נראה שיש עוד הרבה בשר ברפידות, אשמח אם מישהו יכול לקבוע מהו הכלל שלפיו מחליטים אם להחליף או שלא.

הכלל זה מדידה של עובי הסוליה שנשארה, בחלק מהרפידות יש גם סמן התראה ממתכת שמתחיל להרעיש לפני שהרפידה נגמרת.

לענין המוסך - רכב חדש שעושה טיפול כל 15000 ק"מ ונכנס לטיפול עם רפידה שתעשה עוד 10000 היא תוחלף כיוון שלא תשרוד עד הטיפול הבא.(דיי דבילי ויש מוסכים הוגנים שיתריאו על הבלאי וימליצו לבוא לפני הטיפול הבא)

STI 2004

פורסם

לא לקחתי את הבלמים שהוחלפו, אין לי את הנתון לגבי החלפת הבלמים, הרכב עבר טיפול אצל הבעלים הקודמים לפני כ 10,000 ק"מ ועשרה חדשים.

להערכתי היו עוד כ 6-8 מילימטרים עובי לכל רפידה.

הרכב אוטומטי.

פורסם

האם מישהו יודע מה העובי של רפידות חדשות קדמי / אחורי בקסארה 2 1.6? (דיסק מאורר/ דיסק).

פורסם

יש נתון מדויק לעובי שבו צריך להחליף רפידות, והוא לא נתון למצב-רוח של מוסכניק כזה או אחר. הנתון נמצא בספר הטיפולים שיש למוסך, או בהיינס. בכל מקרה, כדאי לקחת את החלקים המוחלפים על מנת שתוכל לבחון אותם מאוחר יותר, וכדי להוריד את המוטיבציה של המוסך להחליף סתם חלקים, כי אחרת הוא עלול לשים את החלקים שלך ברכב אחר, ולגבות עליהם עוד כסף.

כרגע יצרת דיון של נפנופי ידיים, כי בלי למדוד את הרפידות, השארת לכולם רק לנחש, ולקשקש.

פורסם

אני מסוגל להעריך לא רע מידות, נשארו 6-8 מ"מ על כל רפידה, (למיטב זכרוני בסוזוקי GS500 שהיה לי לפני שנים, הרפידות היו מגיעות חדשות בעובי כזה).

לדברי המוסך רפידה קדמית יחד עם התושבת שלה מגיעה בעובי של כ 30 מ"מ, נראה לי מוגזם...

פורסם

במוסך שלי תמיד משאירים את הרפידות המוחלפות בתוך הרכב, בתוך קופסה. ככה מתנהג כל מוסך חכם וישר. לפעמים כדאי להחליף רפידה גם בגלל שטח פנים לא חלק או הצטברות של לכלוך שיוצר "זיגוג". נכון שקל לחשוד שמחליפים לך סתם, אבל מצד שני הם מפרקים כדי לבדוק, ואם יש קצת ספק הם חייבים להחליף. האפשרות השנייה היא שתגיע אחרי 17 אלף (באיחור קל) לטיפול הבא כבר בלי ברקסים.

פורסם
האם מישהו יודע מה העובי של רפידות חדשות קדמי / אחורי בקסארה 2 1.6? (דיסק מאורר/ דיסק).

תנסה לחפש בקטלוגים באתר של רמסה - Remsa, מידע לגבי עובי הרפידות:

http://www.remsa.com/index.php?idnet=en

תלך דרך הלינקים של הקטלוגים משם ל-Comercial catalogue ומשם ללינק של "לפי מודל ויצרן".

לא נשמע לי סביר שעובי רפידות אצלך הוא 30 מ"מ. אולי הדיסקים הם בעובי של 30 מ"מ.

העובי המינימלי הבטיחותי המותר אמור להיות משהו סביב ה- 10-15% מהעובי של רפידה חדשה, ככה קראתי פעם.

סתם מניסיון בפונטו במשפחה: שהרפידות היו בעובי של בערך פי 2 מהעובי המינימלי היו כבר שריקות בזמן בלימה שהשכנים איימו שהם יישרפו את האוטו אם לא יחליפו בלמים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...