Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובי,

קודם כל, השאיפה שלי שאם יש דור שמתחנך כאן, שיקבל חינוך טוב. אני חייב 99.9 אחוז מהחינוך שלי לווטסון, קאלף, אדוארדס,לנדס,אהרונוביץ וצלאל. מי שיגדל על הברכיים של קורפל ואילדיס\יעקובי, יידע אולי את הספירת זרע של פלאביו בצורה מדויקת, אבל הוא גם יידע שנהגים ב F1 קובעים בדרוג זמנים באופן פסול, שאין רוורס במכונית אבל איכשהוא היא נוסעת רוורס, שאפשר לעשות מנגל מהמכוניות F1,ושסאובר הביאו לאימולה מכונית "משופרת באופן מיוחד". וזה רק מזיכרון. הבאתי עוד 15 דוגמאות נוספות מא תחילת העונה. על זה אנחנו רוצים לגדל פה את הדור ?

אפשר ונכון לומר שצריך להתאמץ להפוך את הספורט לידידותי גם לצופה החדש. צריך לעשות את זה על ידי הסברים פשוטים, תוך כדי מתן דוגמאות ושימוש במיקרים חיים שקורים מול העיניים. כבר עשו את זה בצורה מצוינת ב91. אני לא רואה איך אינפורמציה מוטעית באופן מביך ( ואין מילה אחרת, אני יודע שאם הייתי אומר שאין רוורס למכונית ואז הנה היה מראה אחרת, בשידור חי, לא הייתי מראה את הפרצוף שלי יותר בשכונה) יכולה לעשות את הספורט לסקסי יותר.

בראיה שלי אני בהחלט מצפה שהשדרן והפרשן יידעו יותר ממני. בכל הכבוד, כל מה שאני עושה זה להסתכל בטלוויזה, לקרוא את המגזין הנכון (כבר לא) ולהיות ניזון מהרשת. זה פשוט לא יכול להיות שהאנשים האלה לא יוכלו לחדש לי. אם זה המצב - אז הם חובבנים. הם לא אנשי מיקצוע.

בתפיסה שלי חובבנים לא יכולים לעשות עבודה של מקצוענים. בתפיסה שלי אין כאן מקום לפשרות.

משה,

אין לי שום חשש שהביקורת שמושמעת כאן תשפיע על המישרות של הנ"ל. קודם כל מקבלי ההחלטות לא בדיוק מנויים אדוקים על הפורומים הרלוונטים, וגם אם כן- אני בטוח שההשפעה עליהם שווה לאפס.

אני לא חושב שהדברים שלך נאמרו כדי להגן על המשרה של קורפל, מעבר לכך קשה לי להתייחס.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
דובי,

קודם כל, השאיפה שלי שאם יש דור שמתחנך כאן, שיקבל חינוך טוב. אני חייב 99.9 אחוז מהחינוך שלי לווטסון, קאלף, אדוארדס,לנדס,אהרונוביץ וצלאל. מי שיגדל על הברכיים של קורפל ואילדיס\יעקובי, יידע אולי את הספירת זרע של פלאביו בצורה מדויקת, אבל הוא גם יידע שנהגים ב F1 קובעים בדרוג זמנים באופן פסול, שאין רוורס במכונית אבל איכשהוא היא נוסעת רוורס, שאפשר לעשות מנגל מהמכוניות F1,ושסאובר הביאו לאימולה מכונית "משופרת באופן מיוחד". וזה רק מזיכרון. הבאתי עוד 15 דוגמאות נוספות מא תחילת העונה. על זה אנחנו רוצים לגדל פה את הדור ?

אפשר ונכון לומר שצריך להתאמץ להפוך את הספורט לידידותי גם לצופה החדש. צריך לעשות את זה על ידי הסברים פשוטים, תוך כדי מתן דוגמאות ושימוש במיקרים חיים שקורים מול העיניים. כבר עשו את זה בצורה מצוינת ב91. אני לא רואה איך אינפורמציה מוטעית באופן מביך ( ואין מילה אחרת, אני יודע שאם הייתי אומר שאין רוורס למכונית ואז הנה היה מראה אחרת, בשידור חי, לא הייתי מראה את הפרצוף שלי יותר בשכונה) יכולה לעשות את הספורט לסקסי יותר.

בראיה שלי אני בהחלט מצפה שהשדרן והפרשן יידעו יותר ממני. בכל הכבוד, כל מה שאני עושה זה להסתכל בטלוויזה, לקרוא את המגזין הנכון (כבר לא) ולהיות ניזון מהרשת. זה פשוט לא יכול להיות שהאנשים האלה לא יוכלו לחדש לי. אם זה המצב - אז הם חובבנים. הם לא אנשי מיקצוע.

בתפיסה שלי חובבנים לא יכולים לעשות עבודה של מקצוענים. בתפיסה שלי אין כאן מקום לפשרות.

משה,

אין לי שום חשש שהביקורת שמושמעת כאן תשפיע על המישרות של הנ"ל. קודם כל מקבלי ההחלטות לא בדיוק מנויים אדוקים על הפורומים הרלוונטים, וגם אם כן- אני בטוח שההשפעה עליהם שווה לאפס.

אני לא חושב שהדברים שלך נאמרו כדי להגן על המשרה של קורפל, מעבר לכך קשה לי להתייחס.

תודו שיש משהו בדברים לעיל.

אפילו יותר מ"משהו"....

אלון

פורסם

אמנם זה קצת אופטופיק פה, אבל אם נחזור לרגע לדיון על הנהגים של היום מול פעם, אין כמו הסירטון הבא בכדי להדגים איך נראו מרוצים בימים של סנה VS פרוסט ובכלל איך נראו מאבקים ועקיפות ב F1 לפני יותר מעשור.

http://video.google.com/videoplay?docid=7107603909019200490&q=Michael+schumacher&pl=true

ללקק את האצבעות...

דני G.

פורסם

(לא היה לי כוח לצטט וכו', ואני גם ככה רוצה להתייחס פחות או יותר לכל הדברים)

חשבתי שהנושא כבר נסגר, והופתעתי לראות כי נפתח מחדש. כנראה יש אנשים שאוהבים לדפוק את הראש בקיר.

אני במיוחד לא מבין את משה פינצ'בסקי. איזו התלהבות שמעת בקולם של השדרן והפרשן שגרמה לך לחשוב שההתלהבות הזו עדיפה על ידע של פרשנים ש... יודעים?

דובי, באמת אפשר למצוא פגם בכל שדרן. אפשר למצוא פגם בכל בנאדם. פשרנות זה יופי, אבל אני חושב שכמות הטענות (שכל אחת מהן חקוקה בסלע) נגד קורפל, יחד עם העובדה ש"הרמת ידיים", כהגדרתך, מבטלת במשהו את לגיטימיות הקביעה שלך, או לפחות את חשיבותה.

אין סיבה להסכים עם הבינוניות, וגם לא להתווכח לשם הוויכוח. יש כאן שחור ולבן. קורפל הוא לא, נקודה. כל דוברי הפורום הסכימו בעניין, כל עוד הטיעונים היו ענייניים. כל הטיעונים האחרים שהועלו הם בגדר חוסר יכולת אבחנה במקרה הטוב.

הנקדה היא שעם זה אנחנו תקועים, ומאיפה שאני רואה את זה, כל מי שמצדיק את זה פשוט נמצא במקום של קבלת גורלו המר. צר לי עליכם. לחצו כאן, קחו קורס, אולי זה יעזור לכם.

אני לא יודע כמה ילדים גדלים על הפרשנות של היום (אני מקווה שהם מעדיפים ללמוד גרמנית), אבל אני חייב להסכים עם ניר. מי היה מוכן שהילד שלו ילמד שאחד ועוד אחד שווה שלוש, אם לדעתו (ולדעתו בלבד) העטיפה של הספר מגניבה?

לא חסרות פסקאות ומטאפורות. השורה התחתונה ברורה: קורפל לא, אבל ממש לא. נדפקנו. יש כאלה שמקבלים את זה ורואים, יש כאלה שחושבים זה אחלה, יש כאלה שמתלוננים ויש כאלה, עם מזל, שקולטים ITV.

בטאמן

(-;

לא קולט ITV, ואת האנשים שמוכנים לקבל את קורפל...

ברינג און דה סבבה

פורסם

חבר'ה אף אחד כאן לא נולד לתוך פורמולה 1 , קורפל הוא האלטרנטיבה הכי טובה

כרגע לפרשנות בארץ,סוף סוף ערוץ ישראלי משדר את המרוצים הכי יוקרתיים בעולם,

אז לא בסופר מקצעיות זו רק התחלה, והסיפורים של העבר ושל מאחורי הקלעים לא פחות חשובים

בפרשנות החייה בדרך כלל רואים בעיניים מה קורה על המסלול אבל מאחורי הקלעים

צריך לשאוב מידע ואת זה לא כל אחד יכול להשיג,יש הרבה ללמוד ולהשתפר אבל הספורט

המוטורי בחיתולים והוא צריך להתפתח בכל המישורים!!!

אז מי שיכול לעשות את זה יותר טוב מקורפל "שיקום"

פורסם
חבר'ה אף אחד כאן לא נולד לתוך פורמולה 1 , קורפל הוא האלטרנטיבה הכי טובה

כרגע לפרשנות בארץ,סוף סוף ערוץ ישראלי משדר את המרוצים הכי יוקרתיים בעולם,

אז לא בסופר מקצעיות זו רק התחלה, והסיפורים של העבר ושל מאחורי הקלעים לא פחות חשובים

בפרשנות החייה בדרך כלל רואים בעיניים מה קורה על המסלול אבל מאחורי הקלעים

צריך לשאוב מידע ואת זה לא כל אחד יכול להשיג,יש הרבה ללמוד ולהשתפר אבל הספורט

המוטורי בחיתולים והוא צריך להתפתח בכל המישורים!!!

קובי, זה לא בידיוק כך..

העניין הוא , למעשה כפי שאמרת "סוף סוף ערוץ ישראלי משדר וכוו".. , דופק פה לא מעט אנשים. עזוב רגע את כל המניירות של "אני משלם כסף ואני רוצה לקבל עבור זה תגמול הולם".. [נניח].

יש ערוץ ישראלי שמשדר F1? יופי , מצויין. בוא נחדיר בצופים תרבות השזורה בספורט מקצועני [דבר שאתה מבין אותו היטב] בוא ננסה לחנך אותם שמעבר לרכילויות סביב הספורט , קיימים בו אלמנטים בעלי רובד , עמוקים, שאינם מתומצתים ל "ואללה מונוטיה הולך לשרוף מנוע".

ויש, יש אנשים פה במדינה הזו [חלקם אמנם לא נמצאים פה כרגע] שמבינים משהו וחצי , והחצי הזה הוא בכמה דרגות יותר מהרבעון פוינט אחד, שקורפל חושב שהוא מבין.

אי אפשר לדלג על העניין הזה בכזו קלות. הספורט המוטורי , נו קובי, מי כמוך יודע אילו מאמצים נדרשו בכדי שיהיה פה משהו בעתיד. שהדור הבא ינהג פה על מסלולי מירוץ , תוך הבנה מעמיקה ותרבות -מאין למדנו, איך התקדמנו, ואילו נקודות חשובות להתפתחות של כל נהג והספורט בפרט.

בשביל זה הגענו לרגע הזה? שנשב מול המסך בשנת 2007 , 100 שנה באיחור לאחר המירוצים הראשונים בעולם , בכדי להקשיב לסבונייה? לא מקובל עליי, מצטער.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

כבר הזכרתי מספר שמות שאנשים מכירים. אני לא הולך להקים אף אחד בכח מהמקום שלו, ואני לא מצפה מאנשים שיקפצו ויצעקו "אני ! אני !", אבל אני יכול לומר לך שאני מכיר באופן אישי לפחות עוד 2 אנשים ( וזו הערכה שמרנית) שיכולים לעשות עבודה מצוינת ושהם מחזיקים בידע ה-ר-ב-ה יותר מעמיק ומקיף מזה שיש לקורפל.

אני לא יכול להתייחס לשיקולים טלוויזיונים אחרים, כמו קול רדיופוני וכיוצא בזה. אני לא מתיימר להבין בזה.

מבחינת הידע - יש כאמור אלטרנטיבות.

פורסם

ואני רוצה לחזור רגע לנושא המקורי - אימולה .

הרגע סיימתי לצפות במירוץ מאימולה 88 (ותודה לאחיה ) .

מדובר במסלול אחר לגמרי ממש . רק לראות את טמבורלו , מה היה פעם איך היום עושה הבדל גדול .

המירוץ בשנת 88 פשוט זרם נהדר , הרבה אקשן על המסלול , שנבע גם מהמשתתפים כמובן ומהחוקים "המוזרים" שהיו אז - שילוב מנועי הטורבו (בעונתם האחרונה ) עם האטמוספריים , ערימה של כ-30 מכוניות על המסלול , עם כל קבוצה איטלקית של פורמולה-3000 שרצתה להצטרף לקרקס פשוט שתלה מנוע קוזוורט 3.5 ליטר ונהג איטלקי עם כסף , הצבעוניות היתה שווה את זה .

וכמובן הקרב בין סנה לפרוסט שנמשך על פני כל העונה .

מה שבאתי להגיד בעצם הוא שהמשתתפים - נהגים,קבוצות,מסלול וכו' - תורמים הרבה לאוירה מסביב ולהנאה .

והאמת - מ-88 נהניתי יותר !!!

Em-Imola-88.jpg

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ובאימולה 1989 התחיל בעצם הסכסוך הכי גדול בתולדות הספורט. אם מישהו מחפש את השורשים של סוזוקה 89 ו 90, הרי הם טמונים כאן. הנה הסיפור:

It was at Imola that the most bitter feud in motor-racing history took seed. Senna and Prost, as usual, qualified 1-2, a second and a half clear of the rest, and Ayrton suggested that they not jeopardise their prospects by fighting at the first corner, Tosa, on the opening lap: whomsoever got there first would keep the lead. Alain agreed. At the start, Senna led away, and at Tosa Prost duly fell in behind him.

Then, however, the race was stopped, when Gerhard Berger had a serious accident. On the restart, it was Prost who got ahead - but at Tosa Senna snicked by into the lead.

"Afterwards, he argued that it wasn't the start - it was the restart, so the agreement didn't apply. As I said, he had his own rules, and sometimes they were very... well let's say strange. It had been Ayrton's idea, in the first place, and I didn't have a problem with it. Afterwards, though, I said it was finished; I'd continue to work with him, in technical matters, but as far as our personal relationship was concerned, that was it. And the atmosphere in the team became very bad, of course."

It was at Imola that the most bitter feud in motor-racing history took seed.

פורסם

ניר - רק הערונת . הציטוט שייך ל....?

כמו שאומרים אצלנו הכל עניין של השקפה ...:wink:

יש תמונה על הקיר וכל אחד רואה אותה אחרת .

אני ראיתי את התמונה של סנה....יופי של רעיון . :-)

אגב- קולטארד הוא בדיוק הדוגמא ההפוכה , או שבאוסטרליה הכל עובד אחרת...:wink:

* מחצית ומכבי מובילים , זה זמן להרגע .

פורסם

הציטוט של פרוסט, אבל זה בכלל לא משנה. לא חשוב מי צדק במחלוקת ההיא - חשוב שהיא הציתה את כל מה שקרה אחרי כן.

פורסם

כפי שנאמר כאן לעיל, המשרדים של הנהלת 5+ מופיעים באתר שלהם. כתבו להם עם קורות חיים והסבירו להם מדוע אתם מתאימים יותר מבועז לפרשן ושכמובן תסכימו לעשות את כל המאמץ בלי תשלום. אם תצליחו אשמח להגן עליכם בפורום הזה ובאחרים...

ברמה האישית שלי הביקורת מתמצה בכך שצריך LIVE TIMING ושבועז צריך לתקן טעויות שלו כמו בעניין החלק השלישי של הדירוג או הרוורס.

בסוגיית הנהגים, אני מסכים לחלוטין עם דני שסנה לא רק שנהג מול נהגים גדולים יותר, אלא גם עשה זאת במכוניות ולא בחלליות של ימינו. דווקא התקרית של מונטויה באוסטרליה מדגימה עד כמה המצב כיום חמור מבחינת עזרי הנהיגה. אני לא אשכח את הרשמים של ניקו רוזברג מהנהיגה הראשונה שלו בוויליאמס F1 לאחר שלקח את אליפות הפורמולה במוו. הוא אמר שמלבד הצד הפיזי המדהים, הנהיגה עצמה הזכירה לו... פלייסטיישן! כמובן שזה פשטני ויומרני. אין שום דבר קל או פשוט בנהיגה ב F1 כיום, אבל לפחות המרחק בין הדברים שהיכולת של הנהג מאפשרת לו לבין מה שהצופה הממוצע קולט גדלו כיום למימדים מפלצתיים.

ניר מתעצבן כל פעם שאני מאזכר ציטוט של סנה כפי שרויבק מצטט אותו. רויבק מספר שאחרי דונינגטון 93, הוא ראיין את סנה ואמר לו שזאת בוודאי הייתה תצוגת נהיגת הגשם הטובה ביותר שלו. סנה ענה לו שבכל הכבוד, דונינגטון היה כלום לעומת אסטוריל 85 למשל. בדונינגטון היו לו עזרים לכל דבר (נדמה לי שאפילו ABS) ואילו באסטוריל הייתה לו רק הרגל שלו (שלא לדבר על מנוע טורבו של רנו עם עקומת מומנט שנדמה לי שמנסל תיאר שנה קודם כקיר המוות).

פורסם

ואל תשכח שהיום יום השנה ה-12 למותו של סנה !!!

אחרי מונקו 84 ששאלו אותו על הנהיגה המופלאה שלו בגשם שם הוא סיפר שפשוט נסע עם הילוך אחד גבוה מהרגיל וכאשר אנשים השתוממו על זה הוא שאל אם לא כולם נוהגים כך....

דובי

פורסם

לא צריך לחלק עצות לאנשים כאן. הם בוגרים מספיק. מעבר לכך, אני מניח שקורפל זוכה לתואר "הפרשן הטוב ביותר שמגיע בחינם". כל העניין הזה עם התשלום הוא בכלל עלה תאנה קטן מדי לחוסר מקצועיות ונמאס כבר לחזור על זה. אם הבעיה היא העדר הלייב טיימינג אפשר פשוט לשים בנויבורגרינג את אודטה עם לייב טיימינג. אני בטוח שהיא תהיה מעניינת ( הדבר האחרון שאפשר לומר עליה הוא שהיא מלאת חשיבות עצמית) ושתהיה אווירת שכונה. דווקא בקשר להגנה שלך זה נשמע כמו הצעה מפתה ( למי שזה רלוונטי לגביו). נראה לי שאתה בין היחידים שמגינים על ההרכב הנוכחי, אם כי זו ממש אינה ערובה בעיני להגנה גורפת.

לגבי סנה בדונינגטון 93, אני באמת לא יכול לחלוק על דברים שהוא אמר ( אם כי הדיווחים של נייג'ל ראבאק לא נתפסים אצלי כידוע כשיא המקצועיות). היה לו קל בדונינגטון 93 ? ניחא. מערכות דומות היו מותקנות אצל היל,פרוסט שומכר וגם אנדרטי. עוד שם ששווה להזכיר בהקשר הזה הוא אלזי. לא זכור לי מה הוא עשה בדונינגטון 93 אבל ככל הנראה פקטור הוא לא היה.

צריך להזכיר שבאותה שנה סנה ניצח גם את ברזיל (בגשם) את סוזוקה (בגשם) ונדמה לי שגם אוסטרליה היה גשום.

לגבי היורצייט שמצויין היום, כל מה שאני יכול לומר הוא שעד היום קשה לי לפעמים להאמין שהאיש איננו.

אם היתה אי פעם דמות מופלאה ב F1, דמות בלתי מנוצחת, הרי היא איירטון סנה. עבורי הוא באמת דמות ניצחית.

• תוכן חדש...