Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי עקב התחייבויות קודמות וחשובות לא פחות (צריך להכין רכב לראלי ...לא ? ) לא ראיתי את מקצי הדרוג ..

דובי שאלה לי אליך

יכול להיות שאלונסו נוקט אסטרטגיה שונה???

יכול להיות שהוא מזנק עם כמות דלק יחסית גדולה מחר ולכן הוא הגיע בפול פוזישן רק חמישי ואז מחר במירוץ הוא יהיה עם שתי עצירות בעוד שרוב הנהגים האחרים כנראה יהיו 3 עצירות???

אלונסו כבר הוכיח את יכולת הזינוק הטובה שלו , אפילו במירוץ הקודם , ככה שלעיתים את מה שהוא לא משיג במקצי הדרוג הוא משלים בזינוק למירוץ.

בנוסף , מאחוריו יושב אחד המוחות היותר מבריקים מבחינה טקטית בפורמולה-1 , פלביו בריאטורה , אותו אחד שעזר למיכאל שומאכר באליפות הבנטון שלו , ככה שבהחלט יתכן דבר כזה , אם כי זה לא הפרש כזה גדול ולכן לדעתי הוא יעשה מירוץ זהה פחות או יותר כמו כולם .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יום ראשון בצהריים, החיים מאפשרים ואני יושב וצופה במירוץ להנאתי. בדיוק שומאכר בעצירת הצמיגים (ואם אוכל לצטט: "8.6 ו-8.3 זה אותו דבר"... ב-סדר...).

אבל...

שני המאפטס של ערוץ 5 טוחנים לי במוח.

אתם צופים בהם? אתם צופים ב-RTL? אתם צופים בהם במיוט? איך פותרים את זה? אני לא יכול עם גיבוב השטויות מחד, עם הפרסומות של RTL מצד שני וחבל לי לא לשמוע את המנועים מצד שלישי.

הפתרון האידיאלי הוא 100,000 שקל בחשבון שמור למירוצים וקצת זמן פנוי, אבל ברצינות... איך אתם מעדיפים לסבול?

בטאמן

(-;

פורצה

ברינג און דה סבבה

פורסם

היה מרוץ מאוד נחמד, שיחזור של שנה שעברה כמו שפרשני ערוץ 5+ שגורמים לבטאמן לסבול, בכל מקרה אני נהנתי. היו פעמים שממש קפצתי מהכסא, כשאלאנזו הכניס פעמיים את החרטום לעקיפה, וכאשר שומכאר יצא מהעצירה השניה שלו בידיוק כשפרננדו מגיע וחוסם לו את הדרך (בחאריין מישהו?).

סה"כ נחמד מאוד, אם שומכר יוכל לנצח גם במירוץ הבא, ומישהו יוכל לעצור את אלאנזו במקום השלישי או מתחת.. יכול להיות מאוד מעניין.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

גילוי נאות - בועז קורפל חבר שלי , ואפילו חבר טוב שלי !!!

אני לא יודע מה יש לכם נגד השדרנים של ערוץ-5 אבל מה שאני בטוח זה שלא הייתם עושים את זה יותר טוב .

ותאמינו לי אני יודע , הייתי שם !!!

וטעויות שהוא עשה - בבקשה - סנה לא הגיע לבריקלו באימולה 95 אלא היה הראשון שהגיע לתאונה של רצנברגר , אבל בטח לא כולם ידעו בכלל מי זה רצנברגר...

עוד אחת , בבקשה - התנועה שאלונסו עושה לקוחה מסרט של ג'ים קארי ולא משום דבר אחר ...לא קנגורו ולא בטיח , אבל את זה אלונסו אמר...

תודו שזה ממש לא משנה משהו בשידור מבחינתכם .

חברים , תתבגרו ותפסיקו להעביר ביקורת סתם .

יש לכם רעיונות לשיפור ?

להעביר ביקורת שלילית זו חוכמה מאד גדולה...

1145801900.jpg

ולעניין .

סוף שבוע מטובל בהיסטוריה ופיקנטריה הגיע לסיומו עם קרב אדיר בין מיכאל שומאכר לפרננדו אלונסו (השתתפו עוד נהגים...? )

פול פוזישן מספר 66 של מיכאל שומאכר , אחד יותר מאיירטון סנה , ואיפה זה נקבע...?

באימולה , המסלול עליו איירטון סנה נהרג .

כמו שצפיתי קודם , אלונסו מצליח לשדרג את מיקומו בזינוק , פשוט יש לו את זה , גם אם הפעם זה היה רק במיקום אחד בהתחלה .

מיכאל שומאכר...מירוץ מושלם מבחינתו בחלק הראשון , עד העצירה הראשונה .

כנראה שסט הצמיגים השני היה ממש לא משהו ואלונסו החל לזנב בזמנים שלו ,עד שהגיע אליו .

מי ימצמץ ראשון...?

רנו הכניסו את אלונסו ראשון לתדלוק השני , לא עזר הרבה כי פרארי הראו שגם הם יודעים ובוז לטקטיקה וקדימה לפייר פייט על המסלול .

אלונסו תקף פה ושם , אבל לא מספיק . היה נראה כאילו הוא "נכנס" פנימה בפניות...זה ממש לא כך , הוא פשוט נוהג בקוים שונים לחלוטין מאשר שומאכר , בולם יותר חזק ופונה יותר מאוחר , אגרסיבי משהו ולא עשה שום רושם על האייס הגרמני .

פרארי ושומאכר היו חייבים לנצח באימולה - בשביל פרארי , בשביל מיכאל , בשביל איטליה ובשביל הטיפוזי .

פרארי ושומאכר ניצחו באימולה גם בשביל ברידג'סטון .

חוץ מזה מה היה שם ?

סלטה עם בורג של אלברס שניסה לחקות איזה רכב ישראלי אדום...והוכיח שוב עד כמה הבטיחות גבוהה בפורמולה-1 .

חניית תדלוק עם טעות אנוש אדירה שכמעט גרמה לקטסטרופה בפיטס של הונדה שסיימה למעשה לבאטון את המירוץ .

מירוץ פאטטי של סופר-אגורי וממש אין מה להוסיף מעבר לזה .

מעניין שבקושי שמו לב בשידור שמונטוייה סיים שלישי .

1145802209.jpg

האמת שבשלב מסויים לדעתי ברני וחבר מרעיו היו צריכים להגיד לכל הנהגים לרדת מהמסלול ולהשאיר אותו ריק לשומאכר ואלונסו .

איפה רייקונן ?

דובי

פורסם

מירוץ קצת משעמם ביחס לקודמים .

אני חושב שצריך לצאת חוק שאומר שלפחות 3 מכוניות צריכות להתרסק במהלך מירוץ...

סוף סוף שומאכר סיים ראשון אבל בנהיגה איטית יחסית למוקדמות ( הוא תירץ את זה בסט צמיגים האחרונים שקיבל ביציאה מהפיטס ) בכל פנייה ראו בבירור איך אלונסו בולם הרבה יותר מאוחר ובכלל נכנס לפנייה במהירות גבוהה משל שומאכר

היה כייף לראות את השמחה של שומאכר ואת הקרדיטים שהוא נותן לעומת אלונסו שמתנשא מעל כולם

מקווה לראות קצת יותר שומאכר או בעצם לא קריטי אם זה שומאכר אלא העיקר לא אלונסו

קנגרו אעלק... :lol:

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

גילוי נאות - אני ממש לא אוהב את בועז קרפל. זה בסדר, אני בטוח שגם לי יש חברים שאתם לא אוהבים.

נדב יעקובי, ניחא. כאילו, לא ניחא, אבל אם הוא שדרן מקצועי שמשדר אירועי ספורט כבר הרבה שנים בערוץ הספורט, אני מבין למה הוא שם. הוא לא עוסק בפורמולה 1, זה לא המומחיות שלו. בשביל זה יש פרשן.

פרשן נמצא שם בשביל לספר לקהל שאלונסו פספס נקודת בלימה. אלונסו עשה את זה ארבע פעמים. אלו היו נקודות מפתח במירוץ, וכל פעם היה ניתן לזהות את זה ולהתייחס לפעם הקודמת שזה קרה. אחרי האובר-שוט הראשון, כבר היה ברור שבין אם זה הבלמים או אלונסו, עקיפה לא תהיה פה. כמה פעמים קורפל הזכיר את המילה "בלימה" בהקשרים האלה?

פרשן לא נמצא שם כדי להעריך הערכות מטופשות ("אלונסו איבד 3 שניות בקפיצה הזאת על אבני השפה... רגע, אתה מתכוון, 3 עשיריות...").

ואם הוא כבר מנסה להסביר למה קבוצת תחתית מנסה להשיג עוד כמה הקפות על מסלול, אולי כדאי שיתייחס למה שנכון (שזמן על המסלול שווה זמן פרסום פוטנציאלי, ששווה כמובן כסף, ואצל קבוצת תחתית כל סנט הוא דולר) ולא יספר לי מעשיות טלמטריה.

ואם תפסתי אותו בשלושה דברים שאני טורח לכתוב אוף דה טופ אוף מיי הד, ושאני בטוח בהם במאה אחוז (ואפילו לא התייחסתי לטעויות הבנאליות - אלונסו כן עבר / לא עבר את שומאכר ביציאה מהפיטס), כנראה שכן, הייתי יכול לעשות את זה יותר טוב. ואלו דברים שכן משנים לי. ידיעת ההיסטוריה זה דבר אחד, רכילות היא דבר שני, ופרשנות וניתוח בזמן אמת הם העיקר. וקורפל, צר לי כצופה, כושל בהם כשל חמור.

דובי, אם היית שם, אולי תספר לנו מה הקשיים שמפרידים בין הפרשן לפרשנות מוצלחת? כי אם בועז קורפל באמת שווה משהו, זה לא ניכר בשידור. ההיפך ניכר. בהפרש ניכר.

בטאמן

(-;

שידע כבר באוברשוט הראשון שינגנו את ההמנון האיטלקי...

ברינג און דה סבבה

פורסם

דובי ,

חבר שלך או לא , מדברים שם כל כך הרבה שטויות .

כמו שבאטמן אמר , היסטוריה זה יפה , אבל אנחנו רוצים פרשנות על המירוץ וזה חביבי לא היה .

לא במירוץ הזה ולא בשלושה הקודמים .

בטאמן

(-;

שידע כבר באוברשוט הראשון שינגנו את ההמנון האיטלקי...

אז למה לא אמרת מראש ? היית משאיר לי כמה שיערות לבנות על הראש...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

פרשנות היא עניין של השקפה , לפחות לדעתי .

הפרשן אמור לבוא ולהוסיף צבע לשידור .

אם הוא יגיד כל מה שהצופים כבר יודעים , וראינו שהרבה אנשים יודעים פה דברים , הרי תגידו , שהוא לא מחדש כלום .

חלק מהצבע זה בהחלט רכילות - לדוגמא הסיפור עם התינוק של מונטויה .

אם כל המירוץ רק נדוש בדו-קרב שומאכר VS אלונסו זה יעשה את זה משעמם .

לגבי תנאי השידור - ציינתי את זה כבר במקום אחר או אולי בדיון אחר פה .

אולפן קטן , טלויזיה 14 אינטש !!! ולא תמיד מחשב עם איטנרנט צמוד .

ידיעת היסטוריה , ביחוד של הפורמולה-1 , חשובה מאד למתן פרשנות , לטעמי לפחות , כי אי אפשר להתייחס למירוץ ללא העבר שלו , ושוב דוגמא - מיכאל שומאכר והפול פוזישן וכל מה שהתייחסתי אליו בהודעה הקודמת שלי ואין טעם לחזור על זה .

פרשנות במירוץ היא גם עניין של כימיה בין השדר לפרשן , והכימיה הפעם היתה ממש יותר טובה מאשר בשידור הקודם עם אילדיס .

אני לא רוצה להמשיך בקטע האישי יותר מדי , בכל זאת זה תמיד "יריח" לא טוב .

אגב - קורפל תמיד פתוח לביקורת .

דובי

פורסם

דובי,

איזה מוניטור צריך לקנות לקורפל כדי שהוא יידע, אחרי 4 מרוצים, שמקצה הדרוג האחרון לא נגמר עם השעון אלא באופן המסורתי עם דגל השחמט ? צריך פלזמה 42 אינ'ץ כדי להבין את זה. ?

אז נניח שבמרוץ הראשון זה נסלח ( וזה לא נסלח ! לא לפרשן ! זה אי הכנת שעורי בית בסיסייים).

אז בכל מרוץ הוא עושה לעצמו את הפדיחה מחדש. מספר לנו שהזמן של נהג מסויים לא נחשב, בגלל שהשעון נעצר - ואז רואים על המסף שהזמן כן נחשב. כל שבת זה קורה.

מה לא עשינו, פתחנו דיון מיוחד בפורום כדי לספק מידע לשדרנים, חזרנו על ההסבר, ושוב חזרנו. לא עזר.

אז אני אומר לך, העניין הזה הוא לא של השקפה, הוא עניין של חובבנות ממדרגה ראשונה, של העדרה המוחלט של מקצוענות. אנחנו לא צריכים לסבול מהבורות והאטימות הזאת בתור צופים.

כבר נמאס מזה שכל הזמן חוזרים על אותם משפטים. "סאובר הגיעו לאימולה עם מכונית משופרת במיוחד". מה זה ה"במיוחד" הזה לעזאזל ? אפשר לקבל פרטים ? ולא, להגיד שמנוע וגם האווירודימיקה שופרו, זה לא נקרא פרטים. תספרו לי שהחליפו את הכנף הקדמית, ששינו את לוחות ההסטה, שנגעו בדיפיוזר. תכבדו אותי.

השנים מספרים שקשה לעקוף באימול בגלל שהמסלול צר. דובי, זו הסיבה ? אימולה צר ? אולי הסיבה היא העדרה של ישורת ארוכה מספיק ?

לגבי הווארינטה אלטה - במקום לברבר 800 פעם שחלק מהנהגים אוהבים אותה וחלק לא, אפשר פשוט לומר שהידקו אותה ! זה המידע הבסיסי ביותר, עוד לפני זה שיש לאספלט בה אחיזה מועטת יותר. ואת זה כמובן לא אמרו.

כשלפני המרוץ יש מצלמה במסוק שרצה על כל המסלול, אני מצפה מקורפל שילווה אותה, שידע לפחות איך קוראים לכל פניה שהמסוק חולף מעליה. לא יזיק לו גם לדעת באיזה הילוך נלקחת כל פניה. אפשר למצוא מפות כאלה ולהעזר בהן. אבל לא. העצלות גוברת. ולא, זה לא קשור לטלוויזה הקטנה. אני יכול לתת לך את סדר הפניות בלי שום טלוויזיה. אז למה קורפל לא יכול ? אני בסך הכל אוהד, ואילו הוא הפרשן של 5 פלוס.

אם כבר מזכירים את עיקול ווילנב ( אחרי שב LIVE TIMING הזכירו שהיה שם ארוע מסויים יעקובי פתאום דיקלם את השם במקום הנכון..) - אי אפשר להזכיר שרצנברגר נהרג שם ? למה עושים רק חצי עבודה ? ואיך קורפל זוכר שסנה הגיע למקום התאונה של באריקלו באימולה 94 כשזה לא קרה בכלל ? יכול להיות שהוא מבלבל עם ארוע אחר ( התאונה של רצנברגר כמובן) ? יכול להיות שקורפל מזלזל בנו כל כך ומניח שאפשר למכור לנו הכל בגלל שאנחנו לא מצויים בפרטים ?

לצערי אבד לי הכיסוי של ITV השנה, ואני נאלץ לצפות בכל מרוץ כשברקע הפטפטת המתמדת וחסרת השחר. RTL מעולם לא היה נראה מפתה יותר.

גילוי נאות: פגשתי את קורפל מספר פעמים - הוא לא חבר שלי ובטח לא אויב שלי. אין לי שום דבר אישי נגדו. הוא איש נעים לבריות ואני בהחלט מרגיש סוג של אי נוחות כשאני מבקר אותו. אבל אני בטח לא הולך לעשות לו הנחות בגלל זה.

פורסם
דובי,

לגבי הווארינטה אלטה - במקום לברבר 800 פעם שחלק מהנהגים אוהבים אותה וחלק לא, אפשר פשוט לומר שהידקו אותה ! זה המידע הבסיסי ביותר, עוד לפני זה שיש לאספלט בה אחיזה מועטת יותר. ואת זה כמובן לא אמרו.

גילוי נאות: פגשתי את קורפל מספר פעמים - הוא לא חבר שלי ובטח לא אויב שלי. אין לי שום דבר אישי נגדו. הוא איש נעים לבריות ואני בהחלט מרגיש סוג של אי נוחות כשאני מבקר אותו. אבל אני בטח לא הולך לעשות לו הנחות בגלל זה.

אז כנראה שלא הקשבת!

אני לא זוכר אם זה היה הדירוג או המרוץ אבל אני בפרוש זוכר שהוא אמר:

חלק מהנהגים מתלוננים על חוסר אחיזה.

לתת ביקורת זה יפה. אבל תנסה להקשיב טוב ולא לפספס בדרך דברים.

to finish first first you have to finish

פורסם

אם הוא יגיד כל מה שהצופים כבר יודעים , וראינו שהרבה אנשים יודעים פה דברים , הרי תגידו , שהוא לא מחדש כלום .

....

אם כל המירוץ רק נדוש בדו-קרב שומאכר VS אלונסו זה יעשה את זה משעמם .

....

פרשנות במירוץ היא גם עניין של כימיה בין השדר לפרשן , והכימיה הפעם היתה ממש יותר טובה מאשר בשידור הקודם עם אילדיס .

....

דובי

1. הרבה יותר חמור כשהוא לא אומר מה שהצופים כן יודעים. אל תספר לי שהוא לא אומר את זה כדי שאני לא אגיד שהוא לא מחדש. איך שלא תנסה לסובב את זה - הוא לא יודע. ההפסד כולו שלנו. כל העניין הוא שהפרשן ירחיב את ידיעות הצופה, יחדד ויסביר לו מה קורה. לא יגמגם כשאלונסו כמעט עף מהמסלול בריוואצה. אני לא טוען שאני יודע יותר טוב מכולם, אבל קורפל לא נמצא במקום שבו הוא יכול להעשיר אותי ולו במיל. הוא רק מרגיז אותי בטעויות וחוסר הידע שלו.

2. כל המירוץ היה הדו קרב של שומאכר נגד אלונסו. הוא היה מרתק, אפילו בלי עקיפה אחת. היו אינספור דברים לומר בנושא. אם היה משעמם, זה היה כיוון שלא נאמר כלום משמעותי בנושא. לומר שההפרש קטן מארבע עשיריות השנייה לשלוש וחצי עשיריות השנייה זה לא בלתי-משמעותי. זה אווילי. זה מכעיס. אין מה לומר אז סופרים מאיות שנייה, בזמן שהן הכי לא רלוונטיות, כשכבר 20 הקפות אלונסו יושב לשומאכר על הזנב? בכל תחום אחר, היו בועטים את קורפל לאלף עזאזלים. זה כמו ששדרן כדורגל יספר לך בכל פעם שהכדור עוזב את הדשא וחוזר אליו. מה היית חושב על שדרן כזה? מה היית מסיק לגבי הפרשן, שהיה מספר לך איפה הקוון השמאלי נמצא עכשיו ביחס לקוון הימני?

3. מה, קורפל יודע עוד פחות כשהוא מדבר עם אילדיס? מישהו בחן את זה במכון ויצמן? זה מדעי? הייתי אומר שאני רוצה לראות את זה, אבל אני חושב שדי ברור שלא...

בטאמן

(-;

כשמשתינים עליי, אני יודע. גם כשמסבנים אותי.

ברינג און דה סבבה

פורסם
אז כנראה שלא הקשבת!

אני לא זוכר אם זה היה הדירוג או המרוץ אבל אני בפרוש זוכר שהוא אמר:

חלק מהנהגים מתלוננים על חוסר אחיזה.

לתת ביקורת זה יפה. אבל תנסה להקשיב טוב ולא לפספס בדרך דברים.

לא הבנת מה שכתבתי. ה"את זה כמובן לא אמרו" התייחס לכך שלא אמרו שהפניה הודקה. תיקרא שוב ותבין.

פורסם
לא הבנת מה שכתבתי. ה"את זה כמובן לא אמרו" התייחס לכך שלא אמרו שהפניה הודקה. תיקרא שוב ותבין.
אוקי סליחה טעות שלי...

to finish first first you have to finish

פורסם

דובי, אני חושב שבשורה התחתונה, האכזבה היא בעיקר ביחס כלפי הצופים היותר אדוקים.למרות שגם צופים חדשים , עדיף לחנך ברזי הספורט עצמו ולא בריכלות סבונית כגון; "מונטויה היה אצל ג'יי לנו שבוע שעבר"..

בערוץ הספורט תפסו את עצמם בזמן, לקחו את ה F1 ,ומאכילים אותנו פרשנות שמתאימה לגיבובי ההבל של אודטה. ממש לבעוט בדלי.

בינתיים , אני עדיין רואה את F1 ב RTL, איכות השמע טובה פי כמה, כיף לראות תמיד את ניקי לאודה, ובלית ברירה בסיום [מסיבת העתונאים] אני מעביר לערוץ הספורט.

חבל שזה המצב..

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

חברים אני נכנע !!!

יכול להיות שבגלל סיבות אלו ואחרות לא ראיתי את הדברים בצורה אובייקטיבית כמוכם , יכול להיות .

יכול להיות גם שלא נזקקתי להם , כי לפני כל שידור אני עושה לעצמי שיעורי בית ומתכונן למבחן...

מצטער

דובי

• תוכן חדש...