Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים אני נכנע !!!

יכול להיות שבגלל סיבות אלו ואחרות לא ראיתי את הדברים בצורה אובייקטיבית כמוכם , יכול להיות .

יכול להיות גם שלא נזקקתי להם , כי לפני כל שידור אני עושה לעצמי שיעורי בית ומתכונן למבחן...

מצטער

דובי

אם הייתי יכול הייתי נותן לך נשיקה עכשיו :-)

דובי, אתה איש גדול ! אני מצדיע לך.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תראו עקבתי אחרי כל הדיון הזה, וגם אני הרגשתי חוסר מקצועיות כלשהו בפרשנות.

רוב הדברים נאמרו פה, אבל לא נאמר שלפעמים בועז פשוט מתחיל לדבר - ופשוט עוצר. ככה, סתם, באמצע המשפט.. ומשתוררת דממה. לעומת זאת, יש המון פעמים שבהם נדרשנת פרשנות למה שרואים על המסך, והיא פשוט לא באה.

מבחינתי כל דבר עדיף על הגרמנית הארורה הזאת, פשוט הורסת את כל חווית המירוץ, ולראות ב 5 + עדיף בכמה מונים על לראות בRTL, אבל ברור שרצויה פרשנות מקצועית ככל האפשר. נקווה לשיפור עם הזמן.

לגבי ההערה האחרונה של דובי, באמת ראוי לציין שדרושה אמיצות, לא פחות, לבוא ולכתוב הודעה כזו. יישר כוח!

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני לשם שינוי מסכים עם דובי!!!

תגידו לא נמאס לכם לשמוע גרמנית???

נמאס לי מהפרסומת של קרומבאכר - אלכוהוליק פריי!!!!(למרות שהייתי מת לשתות את הבירה הזאת)

סוף סוף אני שומע דברים בעברית במהלך השידור ולא מילים כמו היינץ ובלה בלה בלה בגרמנית

תנו קצת כבוד אנשים סה"כ אין פרסומות, משהו שבאמת יכול לשגע אותי במירוץ פורמולה 1!

אני אישית ראיתי רק חצי מירוץ עד לעצירת תידלוק של אלונסו

עשיתי מאמצים אדירים כדי לראות את המירוץ בשק"ל בצבא!

תודה לאל שומאכר חזר לנצח והראה לנו שיש לו עדיין את זה ויש עוד על מה לדבר בנוגע לאליפות של העונה הנוכחית

סלחו לי על הקללה שאני עכשיו הולך להרביץ...

קיבינימט עם הפליפה מאסה הזה!!!!!!!!!

איזה מין נהג הוא?

איזה מקום הוא בכלל סיים?

בקצב הזה אין מצב שפרארי יזכו באליפות היצרניות אם מאסה המסטול הזה לא יודע לגמור מירוץ במקומות הגבוהים אם בכלל הוא גומר את המירוץ!

בדוק הוא לוקח איזה חומר טוב לפני המירוץ

:lol::lol::lol:

נ.ב.:עדיף כבר את ולנטינו רוסי שיהיה בפרארי הוא נראה לי יכול להיות פרטנר טוב לשומאכר והוא כלי די רציני.אני חושב שיש לו את זה גם על מכוניות ולא רק על אופנועים אבל זוהי דעתי האישית

,It's not how you stand by your car"

"It's how you race your car

,It doesn't metter if you win by inch or mile"

"!!!winning is winning

פורסם
קיבינימט עם הפליפה מאסה הזה!!!!!!!!!

איזה מין נהג הוא?

איזה מקום הוא בכלל סיים?

בקצב הזה אין מצב שפרארי יזכו באליפות היצרניות אם מאסה המסטול הזה לא יודע לגמור מירוץ במקומות הגבוהים אם בכלל הוא גומר את המירוץ!

בדוק הוא לוקח איזה חומר טוב לפני המירוץ

:lol::lol::lol:

מקום 4 כבר לא טוב בשבילך?

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

ובואו נחזור רגע למירוץ עצמו .

גם לכם היתה הרגשה במירוץ כאילו מיכאל שומאכר ופרננדו אלונסו , נמצאים לבד על המסלול ?

אני הרגשתי מעין קרב על המלוכה בין המלך הישן , הקיים שמנסה לשמור על הכתר שלו לבין היורש הצעיר שמנסה להוכיח לו שכבר מגיע לו להחליפו...

שומאכר כאילו כל הזמן אמר לו , חכה רגע , לא השנה , זמנך יגיע .

שנה שעברה קיבלת אפשרות לטעום ולהבין שזה שווה...

במהלך כל הקריירה של הגרמני לא רציתי שינצח כמו שרציתי באימולה , וממש קורה לי מה שחששתי ממנו .

שבסוף הקריירה שלו אני מתחיל להעריך אותו , על מה שעשה .

תראו , אני מהדור ש"מכור" לאיירטון סנה , וככה גם ניר, מבחינתי , אין עוד מישהו , את קירות המשרד שלי עוטפים פוסטרים שלו , יחודיים שלא תראו בהרבה מקומות אם בכלל , ומיכאל שומאכר הגיע ונחשב אצלי ככופר לפחות .

כאשר סנה מת , הפורמולה-1 גוועה אצלי שומאכר ממש לא עשה לי את זה .

ככל שהצליח יותר ושבר שיא זה או אחר של סנה , התרחקתי ממנו יותר .

תמיד אמרתי ואני עדיין טוען שהנהגים ששומאכר נלחם בהם לא שווים ברמתם לפרוסט , כאשר היה נגד סנה , במכונית זהה כמו המקלארן למשל .

בקיצור , אימולה , מבחינתי היתה עוד נקודת שינוי או שאני סתם מזדקן...(רק זקנים ערים כבר ב-5 בבוקר )

senna_index.gif

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

אני מסכים איתך דובי שאין ספק שסנה היה טיפוס נדיר באומץ, בחן ובטח בכשרון. אבל אי אפשר לומר על שומאכר שהוא נלחם נגד להקה של חובבנים. בכל זאת, F1 מקבץ בו נהגים כשרוניים מכל קצוות התבל.

את הפייט האמיתי ראינו בשנים בהם האקינן היה על המסלול.. שם, שומאכר גילה כשרון לא פחות גדול ממנו ואולי אף יותר. אבל גם האקינן בדרכו היה נדיר כמו כל נהג פיני [ראו רייקונן, מקינן ,קנקונן וכו] והצליח לדחות משומאכר את ההצלחה עד שפרש.

זה נכון ששומאכר מאוד "מכני" , לא אמוציונלי כמו הנהגים של פעם [ג'יל ווילנייב למשל] ואולי קשה לך להתחבר אליו מהסיבה הזו.

אבל לזכות 6-7 פעמים באליפות העולם ,גם אם זה נגד נהגים פחות כשרוניים , לא עושים כלאחר יד . בשביל זה צריך להיות ווינר, וצריך להיות פנומן . מיכאל שומאכר הוא שניהם , לא חייבים לאהוב אותו, לא חייבים להשתחוות לו, אבל רבאק, הבן אדם בן 37 ונוהג בפסגת ה F1 ועוד מנצח... כבודו במקומו מונח.

היו 16 איטלקים מוגדשים, חזרנו ל 20. רק בלי הטורבינה בישבן.

ניר

פורסם

ההבדל המהותי בין סנה לשומכר נמצא בתמונה הזאת שלמטה. שומכר פגש שלושת הענקים שבתמונה כשכבר היו מתאימים יותר לכסא גלגלים. סנה נלחם עם השלושה כמו מאלף בכלוב של אריות. במשך כל הקריירה שלו.

in_Ayrton_Senna_11.jpg

פורסם

Nir , With the respect , I strongly belive that Schumacher could compete any of the other three (maybe except Nigel , at the right mood - after all , bigger balls do give you an advantage sometimes

:wink: ).

Senna is a different story . The only one who (in my opinion) could compete him was villenuve senior. Those two guys never gave up - no matter what , and the hell with the result.

Prost ? I think Alosso reminds me of him. very consistent , quite tallented - but mostly consistent and "cold blooded". The granny - well , I don´t really know how he did it. never looked that good - but stiil - 3 world championships

However - except for Hungary (86 as far as I recall) , he never showed he is capable of going head to head with any of the others.

Shucmacher could definately fight with each one of the three, being almost as fast as Senna , and almost as consistent as Prost.

I trully hope we will have a chance to see Schu and "Il doctore" fighting each other in the same group (Scuderia) next year...

פורסם

ברור ששומכר יכול היה להתחרות עם כל אחד מהחברים. העניין הוא שאם זה היה המצב, היו לו הרבה פחות מ 85 נצחונות ו 7 אליפויות. נכון ש"אם" זו מילה פסולה בהקשר של F1, אבל אלמלא אותו יום ארור באימולה, סביר להניח שהכל היה נראה אחרת. אפילו המשכורת של מייקל...

בתור אוהד של סנה נשארה בי עוינות כלפי מייקל עד היום. הוא פשוט המשיך מאותו מקום שסנה הפסיק. זה בלתי נסבל בעיני שיש לו יותר פולים למשל. מי כבר היו המתחרים הגדולים שלו - הקינן ? דיימון היל ?

מה זה השטויות האלה ? :-)

פורסם

שמר ,

משהו קרה למחשב שלך . הוא השתגע . יוצאים לך מן קווים לא ברורים...

:wink:

וכמו שנאמר מקודם , אין אפשרות לדעת מי טוב יותר או פחות ( בהקשר של שומאכר ) כי כל ההשערות שוות לתחת ( סלחו לי ) כאשר אין מסלול לבדוק . וכידוע , לצערנו , אי אפשר לבדוק .

אם זה אנשים שכבר לא איתנו או זמנים אחרים...

סנה או לא סנה , שומאכר מנפץ כל שיא והוא בן 800 בערך ועדיין ממשיך כאילו אין מחר . אני חושב שהוא לא פחות טוב משאר האגדות .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אם זה אנשים שכבר לא איתנו או זמנים אחרים...

אולי לא כאן המקום לפתוח דיון על סנה מול שומכר. בכל אופן, אפשר לבחון את התקופה בה שניהם נהגו ב F1. עדיין, מדובר על מכוניות שונות ועל שלבים שונים בקריירה. סנה היה בשיאו, ומייקל היה בתחילת דרכו. העונה היחידה ששוה אולי לדבר עליה היא 1993, העונה השניה וחצי של מייקל. הוא היה במכונית שרוב האנשים יאמרו שהייתה עדיפה על המקלארן של סנה, עם מנוע שהיה בוודאות של 100 אחוז עדיף על זה של סנה. באותה עונה סנה ניצח 5 מרוצים, שלושה מהם בגשם, אחד מהם באופן מופלא. שומכר ניצח אחד- מרוץ ההכתרה של פרוסט. אותו נהג שמישהו פה רשם את המוטו שלו - קח את האליפות תוך כדי נהיגה איטית ככל האפשר. אם אני לא טועה שומכר השיג באותה עונה יותר נקודות מסנה.

אם רוצים את העימות המוחלט בין שומכר לסנה, הרי היה אחד כזה - בברזיל 94. כתבתי פעם מאמר על המרוץ האפי הזה. אני לא מוצא אותה כרגע לצערי.

פורסם

ניר ,

אי אפשר להשוות מפני שאתה לא יכול להשוות 2 נהגים עפ"י מירוץ או שניים ובטח לא כשאחד בשיאו ואחד רק בתחילת דרכו...

נהג נשפט עפ"י שנים של נהיגה ולא עפ"י שנה אחת במיוחד לא כאשר הוא צעיר בניסיון משמעותית ביחס למתחרה .

אני לא טוען ששומאכר טוב יותר , אבל גם לא שהוא פחות טוב .

וישנם הרבה נהגים טובים , אם זה ניג'ל או פרוסט או וילנב וכו'...

אל תשכחו,

פורסם

אני דווקא כן אעיז ואומר בגלוי שלדעתי לסנה היה משהו שלשומאכר אין.

- סנה הצליח לנצח גם כשנהג במכונית לא תחרותית בעליל, שומאכר לא.

- סנה השיג את רוב הנצחונות שלו תוך כדי עקיפות ושליטה על המסלול עצמו, שומאכר השיג חלק לא קטן מהם ב PIT ובאמצעות אסטרטגיות.

- סנה נהג במכונית ידנית, ללא בקרות (למעט עונת 92 עם המתלים האקטיביים וה ABS) והיה יורד מהמכונית מזיע ובקושי מצליח להרים את הגביע מרוב עייפות, שומאכר נוהג במכונית הי-טק שעושה הכל בשבילו.

בקיצור,

אני חושב ששומאכר הוא נהג מעולה ומוכשר מאד, הכי מוכשר בימינו (אלא אם ריקונן יוכיח אחרת), אבל סנה היה עילוי ועשה עם המכונית מה שרצה, מתי שרצה וכמה שרצה. בלי תירוצים.

דני G.

פורסם

- סנה השיג את רוב הנצחונות שלו תוך כדי עקיפות ושליטה על המסלול עצמו, שומאכר השיג חלק לא קטן מהם ב PIT ובאמצעות אסטרטגיות.

אל תשכח שכיום אם לא תהיה לך אסטרטגייה נכונה אז אתה תפסיד בגלל זה , אז מה אתה מצפה ?

שהוא ינסה לנצח ללא אסטרטגייה בעוד שכולם כן , זה הרי לדפוק ת'ראש בקיר...

זה לא שרק הוא עם אסטרטגייה ואנשים שחושבים מתי להכניס אותו לפיטס וכו' ושאר הנהגים נכנסים איך שבא להם ? לכ-ו-ל-ם יש אסטרטגייה ואנשים שמתדרכים אותם מתי להיכנס ומה לעשות !

- סנה נהג במכונית ידנית, ללא בקרות (למעט עונת 92 עם המתלים האקטיביים וה ABS) והיה יורד מהמכונית מזיע ובקושי מצליח להרים את הגביע מרוב עייפות, שומאכר נוהג במכונית הי-טק שעושה הכל בשבילו.

אני גם מעריך כל דבר שלא קשור בעזרים אלקטרוניים , אבל שומאכר נמצא עם מכונית עם עזרים כי אם הוא היה עם מכונית ללא עזרים הוא היה מפסיד .

אותו דבר סנה אם היה צריך להתחרות היום במכונית ללא עזרים .

אתה לא יכול להגיד ששומאכר פחות טוב כי הוא נולד בתקופה אחרת... תהיה רציני .

אל תשכחו,

פורסם
ניר ,

אי אפשר להשוות מפני שאתה לא יכול להשוות 2 נהגים עפ"י מירוץ או שניים ובטח לא כשאחד בשיאו ואחד רק בתחילת דרכו...

נהג נשפט עפ"י שנים של נהיגה ולא עפ"י שנה אחת במיוחד לא כאשר הוא צעיר בניסיון משמעותית ביחס למתחרה .

...

ופה בדיוק סנה הוכיח עד כמה יש לו עתיד ענק .

מונקו 84 , מישהו זוכר , חוץ מניר ?

סנה , בעונתו הראשונה בפורמולה-1 , מכונית הטולמאן-הארט , מנוע טורבו מיושן ועצבני מול פרוסט ולאודה בצמד המקלארן-פורשה טורבו , מסלול רחובות צר ו...מוצף במים .

סנה מתחיל לזנב בכולם ולא מפסיק לעקוף בעוד פרוסט מוביל ומתבכיין לשופטים שיפסיקו את המירוץ הגשום הזה .

סנה מצליח לעקוף את פרוסט ואז המירוץ מופסק .

סנה בטוח שניצח , בעונתו הראשונה , במירוץ גשום במסלול קשה , אבל כאשר מירוץ מופסק הוא מוחזר הקפה אחורה ופרוסט מוכרז כמנצח...

שם כבר נחרץ הגורל .

סנה הוכיח שגם כנהג צעיר , אין לו חשבון לכלום והוא פשוט טוב .

01-SennaMonaco1984.jpg

עוד הוכחות כשאחזור מהעבודה - פורטוגל ובלגיה 85 עם לוטוס נחותה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...