Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר תלוי במצב המנוע במקרה הזה.

לדעתי יש מקום לנסות שמן דליל יותר.

בגלל שהרכב בתור רכב אספנות הולך לנסוע מעט יחסית בלאי המנוע הוא לא בראש הפירמידה כי עם כל שמן הוא יעביר את השנים הבאות בקלות.

אם יש לך לחץ שמן ונתוני יצרן נסה להגיע אליהם.

דליל יותר הוא יותר טוב בשביל אורך החיים של המנוע שלך אבל עוד פעם זה לא הנושא המרכזי.

אני רק רוצה לציין עובדה- שמן סינטטי ואפילו הדליל ביותר נשאר על החלקים (לאחר תקופה ממושכת שהמנוע לא עובד) טוב יותר מכל שמן מינראלי צמיגי כמה שיהיה ( בגבולות הטעם הטוב ) לכן רכב שמניע פעם בשבוע שבועיים יכול רק להרוויח מזה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית לצביקה, הציפור שקרנית, לא הייתי מקשיב לה. בני עזר לי עם רכב אחר (שלא שייך לי), במקצועיות רבה, אך כאן איתרתי את התקלה בעזרת הפורום, פורום האלנים, וחיפוש אינטנסיבי מתחת למכסה המנוע.

בנושא השמן, הוא אכן טורד את מנוחתי. לחץ השמן דווקא טוב למדי, ועומד על 30 (אין מושג איזו יחידת מידה) ובאמצע הסקלה.

עשיתי חיפוש קצר ולא יסודי אחר שמנים סינתטיים בצמיגות 20W50, ולא נתקלתי בכאלו. הם אמורים להיות זמינים בצורה רגילה, או שאני צריך לחפש צמיגות אחרת?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

עדכון:

אחרי חיפוש בפורומים בחו"ל, קניתי 4 ליטרים של 15w50 סינתטי מלא של MOTUL, ופילטר חדש מקורי של Motorcraft.

יהיה טוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שלום.

לחץ עוקה מהוא פעם ולתמיד ובלי ספקולציות ואוו איזה שפה?.

שימו לב ! כמו שכאשר הבוכנה עולה בצילנדר ויוצרת לחץ דחיסה ,אותו הדבר בדיוק קורא לצערינו כאשר הבוכנה יורדת כלפי מטה בצילנדר. רק מה כאשר הבוכנה יורדת בחלל הצילנדר היא יוצרת לחץ לחלל גל-הארכובה. התופעה ניקראת לחץ עוקה והיא נורמלית ויש מיספר דרכים כדי להתגבר על הבעיה .

הדרך המקובלת היא דרך מערכת נשמים. כאשר המנוע תקין אז הנשם עומד בתפקידו כמו גבר.

איפה מתעוררת הבעיה? כאשר נשם סתום לדוגמא נוצר לחץ עוקה גבוה מידי ואז הוא יכול לגרום לתופעות לואי כמו! נזילות שמן ממחזרי שמן ואטמים שונים.

הבעיה האמתית מיתעוררת כאשר יש שחיקה או בלאי, או רינגים תפוסים, או שבורים, ואז הנשם לא יכול למלות את תפקידו כי הוא לא עומד בעומס. לחץ עוקה גבוה ואז התפעות הם אלו נזילה ממחזרי שמן ,או מסנן אויר מיתמלא שמן. ובדרך כלל שפריצלך של שמן ממדיד השמן :shock: .

במצב כזה לא יעזור כלום! לא שום, לא חמסה, לא נעל קשורה לפגוש, ותרופות סבתא.

הפיתרון יש לפתוח את המנוע ולתקן או לשפץ.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
עדכון:

אחרי חיפוש בפורומים בחו"ל, קניתי 4 ליטרים של 15w50 סינתטי מלא של MOTUL, ופילטר חדש מקורי של Motorcraft.

יהיה טוב.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

רק הערה קטנה... במידה והמנוע שלך אינו במצב טוב - אתה תגלה (במיוחד עם השמן הנ"ל) כי תהייה שרפת/בריחת שמן מסויימת (שתנבע מן הסתם כתוצאה מגומיות שסתומים יבשות וגם/או טבעות בוכנה "סגורות") וגם/או אדי שמן/רטיבות מכל מיני מקומות במנוע.

אבל.... בכל מקרה שיהיה טוב.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
בנושא השמן, הוא אכן טורד את מנוחתי. לחץ השמן דווקא טוב למדי, ועומד על 30 (אין מושג איזו יחידת מידה) ובאמצע הסקלה.
יחידת המידה של לחץ השמן במכוניות בריטיות היא psi, כלומר ליברה לאינטש בריבוע.

לכל מנוע יש נתונים אחרים של "לחץ נורמאלי", אבל בדרך כלל לחץ של 30 psi הוא לחץ גבוה וטוב בסיבובי סרק, אבל נמוך יחסית ב-3000 סל"ד בערך - כל זה כמובן כשהמנוע חם.

לשם השוואה - במנועים של MGB, כאשר המנוע חם, לחץ השמן הנורמאלי ב-3000 סל"ד הוא בסביבות 50 psi, ובסיבובי סרק גם 15-20 psi הם בגדר הסביר.

מכיון שלאף אחד מאיתנו אין יותר מידי נסיון עם מנוע twin-cam של לוטוס, אני ממליץ לברר את הנתון בפורומים של האלאן, שאתה בטח חורש כל יום...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אומנם מדובר בהדיינות תיאורטית בלבד (לצערי מעולם לא ראיתי את הרכב הנדון) - אולם תקינות לחץ השמן אינה מעידה על תקינות המנוע - זוהי רק אחת מהנקודות שיש לבדוק.

את המנוע הנ"ל יהיה ניתן לבדוק רק לאחר שיעבוד זמן מה וכמובן בטמפרטורת עבודה תקינה, רצוי בעומס.

מצב לחץ השמן מעיד שמצב משאבת השמן ומיסבי המנוע תקין.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון , זה בכל זאת משהו.....

אגב במרצדס ( 230 שנת 74 ) יש מד לחץ שמן שאומר- 1-2-3 כרגע 2 סרק כל לחיצה קטנה מקפיצה ל3

זה בטוח באר?

אין איזה מידה מיוחדת?

• תוכן חדש...