אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,369 נושאים בפורום הזה
-
היי חבר'ה, שאלה שמאוד מעניינת אותי, במיוחד בימים/תקופה של התייקרות, איך אתם מנווטים בין הרצון שלכם לחסוך (בהנחה ויש לכם כזה) לבין הרצון להתחדש/ לקנות משהו/ לתחזק תחביב שעולה כסף? כל הוצאה שאינה הכרחית מבחינתי מעבירה אותי הרבה סיבובים ומחשבות האם כדאי או לא, האם לא היה עדיף לחסוך את הכסף/לסגור/השקעה וכו' מה אתם אומרים? איך אתם מנווטים?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים. מחפש לרכוש מדבקה לחיפוי חלון על מנת לסנן קרני שמש. יש לי ניסיון טוב בהדבקה מישהו מכיר או התנסה היכן ניתן לרכוש אך המדבקה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי לילה טוב. קרובת משפחה שלי גרה בבניין כלשהו במרכז הארץ. לאחרונה פרצו לאחת הדירות פעמיים, וגם אותה קרובת משפחה טוענת שמדי פעם הם שומעים דפיקות חלשות בדלת אבל כשהם פותחים אין שם אף אחד (והמעלית על קומה 0, כלומר לא השתמשו בה). בעלי הדירה שנפרצה, ועוד כמה דיירים, ביקשו מהועד שיתקין מצלמות כדי למנוע את המקרה הבא. הועד טען ש ״מי שרוצה שיתקין בקומה שלו מצלמה משלו״ (כדי שקרובת המשפחה תראה מי דופק לה בדלת כל פעם), ולא מעוניין לרשת את הבניין. אז מלאכת החיפוש עברה אליי היא מעדיפה שאחפש לה משהו מומלץ והיא רק תקנה ותתקין. היא שלחה לי קישור לאיזה מוצר שכתוב עליו Reolink Argus 2E שזו מצלמה שמוטענת סולארית אבל זה מרגיש לי כל כך חרטא. …
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש אנשים שהם פשוט רוצחים על הכביש, היום הייתי עד למקרה כזה. מי שמכיר כביש 40 שמוביל מיישובי פתח תקווה לכיוון נתבג , איזור תעשייה אווירית. יש קטעים של 2 נתיבים לכיוון וקטעים של נתיב לכיוון . תנועה זורמת יחסית , 40 קמש בשיא העומס , הבנאדם החליט לעצור באמצע להסתובב על הנתיב שלו ולעשות פרסה! באמצע כביש עם מהירות מותרת 70 שלרוב אפשר להגיע בו בכיף ל80-100. אני לא חושב שיש פה טיפשות, חוסר מקצועיות או משהו בסגנון, אלא יותר רישיון לרצח .
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, מתעניינים במכרז למגרש לבניה עצמית בפרדס חנה כרכור. מכרז 239/2022 לינק: https://apps.land.gov.il/MichrazimSite/#/michraz/20220239 יש את חוברת המכרז, יש את את מחירי המינימום של המגרשים, אך לא מפורסם שום מידע על עלויות הפיתוח שלהם (אני רגיל שיש טבלה נוספת שלהם). מישהו יודע איך אפשר לבדוק כמה עלויות פיתוח של על המגרשים? כמו-כן מי בעלי המקצוע שצריכים ללוות את הרכישה/מכרז במידה ונחליט להוציא לפועל? תודה
הודעה אחרונה מאת stas12, -
תנור עם הספק מקסימלי של 3.3KW, ומיקרו עם הסםק מקסימלי של 1KW חולקים שקע כוח יחיד של 16A. בעייתי?
מאת vxlan- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
תוהה אן לתקן ולבקש שישחילו מהלוח עוד שקע כח כך שיהיה אחד לכל אחד, או שהמצב הנוכחי סביר?
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כביש 38 השבוע אני על 90 קמ"ש התנועה זורמת מלפנים ומאחור, מבחין בכלבלב שמנסה להתאבד. מצד אחד לרדת צריך על הבלמים, מצד שני הבלימה בלתי צפויה כי הכביש ישר ופתוח לגמרי והחשש מתאונת שרשרת לא בלתי סביר. הפעלתי דאבל ווינקר ווידאתי שהחבר'ה מאחור עירניים מספיק וקלטו אותי. הצלחתי לעצור ממש סנטימטרים ספורים ממנה והתנועה כולה נעצרה. יצאתי מהרכב והעברתי אותה אל מעבר למעקה הבטיחות, אך היא קפצה שוב ושוב אל הכביש, ופשוט באה אחרי והתיישבה בתוך הרכב. מלוכלכת, מיובשת ורעבה. אין לי שום נסיון עם כלבים, גר בשכונה חרדית שיש בה 2 כלבים על 4,500 דירות, אין בני משפחה או חברים עם כלבים. בקיצור, אין לי מושג מה עושים עם הדבר הזה. כשלב ראשון הגיעה איתי הביתה, א…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בימים הקרובים יותקן אצלי בבית אינטרנט סיבים של סלקום במהירות 600 מגה. כיוון שהבית הינו בעל 2 קומות נדרש לי בקומה השניה ראוטר מגביר טווח למשתמשי הקומה , אין לי קצה קצהו של מושג ולכן מבקש את המלצות החברים הנכבדים. לחלופין, ניתן לבצע הזמנה מסלקום למכשיר בעלות של 10 שקלים לחודשלמשך 36 חודש. הארות, הערות והמלצות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כאמור בנושא, אני רואה הודעה וכאשר אני לוחץ על "תגובות" אני מקבל הודעה כנ"ל. ההודעה מתקבלת רק כאשר אני גולש דרך טאבלט סמסונג s7, דרך מחשב או דרך טלפון אין את הבעיה, ורואים את התגובות. חיפשתי דרך גוגל את ההודעת שגיאה, אבל מקבלים המון הודעות לא רלוונטית, וקשה למצוא את השעור שבעיסה. הודה לפתרון.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
הגעתי לגיל שאפשר להתחיל להיות מוטרד מהפנסיה נניח שהמשכורת נטו שלי היום היא 10,000 שקל ואני חי ממנה מצוין. מספיק לכל מה שאני רוצה/ צריך/ חייב ועוד חוסך מזה קצת. נניח שאני יוצא לפנסיה בשנת 2041 והצפי להכנסה חודשית מכל מיני מקורות גם היא תגיע ל-10,000 שקל נטו. האם 10,000 שקל בשנת 2041 יספיקו למחיה באותה רמת חיים כמו היום ? האם אותם 10,000 שקל יספיקו גם אם אחיה עוד 20 שנה אחרי הפרישה ? האם בפנסיה ההוצאות גדלות או קטנות עבור רוב האנשים ?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שבוע הבא עליי להתייצב שם בשעה 09:00, בתקווה לחידוש דרכון (אגיע שעה לפני). נישאלת שאלה אחת שלא הצלחתי למצוא עליה תשובה, לא בגוגל מפות וגם לא סתם ברשת: היכן אחנה שם?
הודעה אחרונה מאת D_D, -
-
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לפעמים יושב מול הטלוויזיה ורואה וידאו דרך המחשב ,וכשאני רוצה לעצור את הסרט ,אני צריך לקום למחשב , וחשבתי אולי לרכוש עכבר אלחוטי ,שיעשה את החיים קלים, נכנסתי לרשת וראיתי שיש המון בסוגים של עכברים ,ואין לי מושג מה יתאים, אשמח לייעוץ ממי שמבין או בעל ניסיון עם עכברים שכאלה?
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני רוצה לצאת לטיול רגלי בקצת שטח ירוק. בתכנון שלי מסלול מאוניברסיטת חיפה ויציאה בטירת הכרמל. ניסיתי לאתר קו אוטובוס שמגיע מטירה לאוניברסיטה, אבל פשוט לא הצלחתי להבין מי נגד מי ואיך לכל הרוחות עושים את זה... תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוכב על אופנוע, ומדיי פעם כשאני קם לא במיטבי אני מעדיף לקחת תחבורה ציבורית. אני לוקח את האוטובוס שלי מצומת הבורסה למרכז ת"א ושמתי לב לתופעה: בעוד שקווי אגד המפרקיים( 75,76, 271, 171 ו274 לשעבר) יוצאים *תמיד* כמפרקית( אפילו בשעות השפל ובמוצאי שבת ) לא כך הדבר עם דן, מלבד קו 1(קורה לעיתים ש אפילו 189 יוצא קצר...) קווים לדוגמא: 25, 82 ו18. לא אגיד שרוב הנסיעות הם בקצרים, אבל אחוז נכבד מהן, גם בשעות העומס של הבוקר. בקווים גם יש תופעה דומה שלפעמים קווים מסיימים יוצאים במפרקית ולפעמים בקצר. מישהו יודע להסביר למה זה ככה? הרי יש רישיון קו, המחויבות משתנה בין המפעיל? …
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום מדפיס 10-15 דפים בחודש. עד היום כל פעם קפצתי לחנות צילום, קצת נמאס אז אני מחפש מדפסת קטנה וזולה. הבנתי שלhp לא כדאי להתקרב, נכון/לא נכון? מה אומרים על זו, ועל זו? עוד המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אל תצחקו אבל יש לי פטישון "בוש" בן כמעט 30 שפתאום התחיל להקפיץ את הפיוז כל פעם שמפעילים אותו. אני מנחש שאחד מהקבלים הלך אבל בלי מגר אין לי דרך לבדוק זאת. -האם אפשר להשיג חלפים ולתקן לבד? זיווד הקבלים עם נעלי כבל נראה לי מוזר, האם ניתן להשיג קבלים כאלה? -אם אי אפשר לתקן בבית, ישנו טכנאי מומלץ? ישנן פעולות נוספות ששווה לעשות על הדרך? -האם זה שווה את המאמץ😉 אני מניח כי לתקן ענתיקה כזו נשמע קצת מוזר אבל.... -זו הייתה מתנת אירוסים כך שיש לזה משמעות נוספת. -רוב הכלים עם שם היום לא שווים את המדבקה המודבקת עליהם, אחרי האכזבה מהגרניק "בוש" הסיני שקניתי הבנתי שלמעט השם לא נשאר הרבה מהמותג. תחשבו, כלי בן כמעט 30 (והשתמשתי בו לא מעט בזמנו כ…
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי דרכון שפג תוקפו, אני לא הצלחתי למצוא תור קרוב מאוד והלשכה הרנדומלית שבחרתי נתנה לי תור לחצי שנה קדימה (בחרתי בתור שקיבלתי בלית ברירה וליתר ביטחון). בעבר אני הכרתי שיש בוט תורים ללשכות, להבנתי הבוט נסגר בגלל חוסר היכולת של המפתחים לעמוד בקצב השינויים שעשו לקוד של האתר להזמנת תורים. יש דרכון זר אבל התוקף של ההחלטה לאפשר להשתמש בו ליציאה מהארץ היא עד סוף השנה (1.1.23) - טוב אבל לא אופטימלי. אשמח לקבל תובנות וקיצורי דרך בנושא המדובר. יש דרך לעקוף את זה ולקבל תור לדרכון טיפש? או שיש רק ביומטרי? יש מאעכרים בתחום המדובר? עלויות? (סקרנות גרידא)
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 819 צפיות
שלום מחפש המלצה על איש מקצוע בחיפה או באזור להתקנת סנטף לפרגולת אלומניום 12 מטר ומרזב
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
נשבר לנו חלק מישהו מכיר מנסיון חנות/מקום/בית מלאכה שיש לו חלקי חילוף שיכול למצוא לי חלק תואם? החלק: BOBBIN WINDER SHAFT והמכונה BROTHER LX3817.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 8 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, כשנכנסו לדירה שלנו, עשינו טעות והתקנו עצמאית ארונות אמבטיה. מה שלא לקחנו בחשבון זה למקם את הכיור באמצא כדי שסיפון רגיל יכנס שם. כמובן שלהזיז את הארון שמקובע עם סופר 7 יהיה סרט מהגינהום (להוציא את הכיור הסטנדרטי המעפן שהיה כאן היה סיוט מספיק גדול). אז מצאתי כפתרון את הצינור השרשורי הבא: https://www.ace.co.il/3031320?ref=pmax&camp=general&gclid=Cj0KCQjwmdGYBhDRARIsABmSEeOTZRICcGC886stuJxbKurWQGMkIpOlotj0xbPTwPLu5WZOLBfIQsQaAgOLEALw_wcB לא ספציפית מאייס, אבל הרעיון מובן. החלטנו לעזוב את הדירה ולא הייתי רוצה להשאיר סיפון כזה כדי שלא יהיה פתח לבעיות וצרות. אז האם בעצם אני צריך לחפש כזה סיפון: https://mersa.co.il/Catalog.asp?…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב. מנסיונכם הטוב. רק ציינו בבקשה מהו "תחום המכירות" שלכם באם הוא ספציפי (כי יש כאלה שמוכרים הכל כמעט). משתלם ? נוח ? נקודות התורפה ? היחס של EBAY למוכרים ? טיפים אחרים ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
מעבר לעובדה שקיים בנק עצום של מוצרים ברחבי המירשתת, יש לי לא מעט רעיונות מגניבים משל עצמי שהייתי שמח שיקרמו עור וגידים ביקום הפיזי. מדפסת שכזו לפעמים היא הפתרון האידאלי להפתעות שכאלו. ברור לי היטב שיש פה עקומת למידה ושלא אצפה לתוצאות מדהימות מההדפסה הראשונה. או ה-20. מה אני בכלל צריך לבדוק? מה סדרי גודל של עלויות למשהו ביתי סביר ברמת ENTRY? ועלויות חומ"ג? (לא שעווה. כן עמיד בחום. לא מתכות. לא פיבר\מרוכבים.) מה השימושים האפשריים למכונות כאלו- מעבר לחפצי נוי ברמת שמישות זו או אחרת? מכיר כמה כלים קטנים שאפשר להדפיס לבד, מה העלות-תועלת שלהם לעומת קנויים? ושאלה טובה יותר היא, מה לגבי הגזים הרעילים הנפלטים מהמכשירים האלו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
נוזל הברקה לא ממש מצאתי משהו בזול. לגבי ריח למדיח חשבתי לקנות את זה https://www.amazon.com/gp/product/B0080ODVX6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A82GPSSSH8F38&psc=1 לגבי ניקוי המדיח חשבתי לקנות את אלה https://www.amazon.com/gp/product/B084J55Q74/ref=ox_sc_act_title_3?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 https://www.amazon.com/gp/product/B002R0DXQE/ref=ox_sc_act_title_2?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1 אשמח גם לשמוע עלויות קפסולות וכו' תודה
הודעה אחרונה מאת arik100, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ההורים שלי משכירים דירה בשכונת מצוקה בפריפרייה, זאת אומרת אין בדיוק ביקושי שיא. פעם אחת נפלו על זבל שלא שילם והשאיר נזקים, ברח ממנה אחרי שקיבל צו פינוי לאחר חצי שנה. פעם שניה שוכרים ששילמו אבל היה לא מעט בעיות עם התשלומים. בשני המקרים השוכרים היו ניראים הגונים ובסדר. והגיעו אחרים שהיו ניראים מאוד מפוקפקים ונפסלו ישר. אני יכול לבקש תלוש משכורת אחרונים או משהו כזה, אבל אני מפחד שזה סתם ירתיע ואנשים יפסלו. האם זה משהו מקובל? מה עוד אפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 879 צפיות
שאלה של המשפחה המורחבת. סבא שלי התקשר אלי וביקש שאעזור לו לרכוש סוג של טאבלט עם מקלדת לנכד ללימודים (הילד בכיתה ב' או ג' לדעתי) אני אישית לא מבין עד כמה באמת ילדים בימינו צריכים את הדברים האלו ללימודים וכמה באמת משתמשים בהם וכמה ימים\שבועות הציוד הזה ישרוד כי הם ילדים בסופו של דבר. ואני זוכר גם את עצמי משכנע את ההורים שלי שאני צריך מחשב ללימודים (הדבר היחיד שלמדתי זה לשנן צ'יטים בעל פה בVICE CITY) בקיצור אשמח לחו"ד, אם באמת צריך ואם כן מה כדאי לקנות?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חבר'ס, שלחתי לעצמי לג'ימייל תמונות רבות. כעת אני מבקש להעביר אותן לאלבום שיצרתי בגוגל תמונות. כאשר אני פותח הדוא"ל, יש בצד אפשרות להעביר התמונות אל גוגל דרייב, אבל לא אל גוגל תמונות, לאלבום. העברתי מס' תמונות אל דרייב, אבל משם לא הצלחתי למצוא אפשרות לסמן הכל ולהעביר לאלבום. כך גם בלתי אפשרי לסמן את כל התמונות ולגרור אותן אל גוגל תמונות, שפתחתי במקביל, בצד. מה קורה כאן? האם באמת זה המקסימום שגוגל מסוגלים אליו? או שאני עושה משהו לא נכון? לא רואה הכל? אודה לכל עזרה.
הודעה אחרונה מאת ירחמיאל, -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שבת שלום לחברי הפורום , אני יוצא לרומא מחר ב3.9 וחוזר ב11.9. במהלך התקופה השכרנו רכב דרך ראנטל קארס , הבעיה שאין לי את הפלסטיק.(נגנב) קיים רישיון בינלאומי וספח רישיון שהוצאתי ברשיומנט בסופר פארם. האם לצפות לבעיות מסיומות?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני רוצה להביא יין לארוחת החג בראש השנה. המשפחה בדר"כ שותה יינות אדומים. מאחר והניסיון שיש לי הוא מועט ביין, מדי פעם בארוחות לוקח כוס ולא יותר מזה. אני לא מבין גדול בזנים וההבדלים ביניהם. אזור ה100-120 שקל לבקבוק נשמע לי אחלה לתקציב.
הודעה אחרונה מאת יובל .מ., -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה לי למבינים במיטות ומזרנים. שכנים נתנו לנו במתנה מיטת קומותיים מהממת, שבמקרה גודל המיטות לא סטנדרטי 100x190. אחרי חיפושים רבים באינטרנט מצאנו מבחר דל ביותר במידה הזאת. לעומת זאת, את 90x190 יש בכל מקום כמעט. עד כמה זה בסדר לצייד את המיטות במזרנים כאלה? האם החסכנות משתלמת?
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי פורום, בהמשך לפוסט של @avargel (לינק), נפלה ההחלטה לחפש לגורה המתוקה בית חדש (או אומנה זמנית) וכאן אנחנו חייבם את עזרתכם. אנחנו בקשר עם עמותה שיכולה לקחת עליה חסות, אבל כרגע כל המחסות מלאים ואנחנו חייבם למצוא לה אומנה זמנית באזור השרון / המרכז (או בית לכל החיים - אם יש מי שמעוניין). מצורפות תמונות לקנה מידה (זאת לא העונה לאבטיחים). נודה לכל עזרה בהצלת חברת פורום. אני זמין בה"פ לכל דבר.
הודעה אחרונה מאת avargel,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,579 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יובל .מ.
- rev-Match
- `Infinity
- chezik
- nio
- falou
- SlowRide
- SurfHigh
- dinnnn
- guy.a
- danbr
- עדי-אל