Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש לך ילדים שמשתמשים בהרואין זה הכי גרוע.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 27 דקות, Potato כתב:

*אורך

תיקנתי לך...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אם יש לך ילדים שמשתמשים בהרואין זה הכי גרוע.

אז אתה לא צריך לשבור את הראש איזה פעילות משותפת לחפש לעשות איתם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יהיה לך איפה לעשות איתם פעילויות כי כלא לבוגרים וכלא לנוער זה מקומות נפרדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעצר בית?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, sperial כתב:

קובע מה חיוני יותר ומה פחות. 

אני מניח שזה יראה כמו הפעם שביבי ציין תכונות טובות ורעות שלו.

עמודה אחת ריקה (חיוני). עמודה אחת מלאה בכל תחביב שעולה לו לראש (פחות חיוני).

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתאריך 5.9.2022 בשעה 14:35, Potato כתב:

אני נוטה שלא להסכים איתך פה.

התחביבים דיי מגדירים אותי ואת החיים שלי ובלעדיהם היה לי מאוד מבאס לקום לעבודה ...

הם מביאים לי משמעות לשעות הפנאי,מייצרים מעגלי חברים באותו התחום.

מסכים מאוד.

אין שום סיכוי לספק פה תשובה בינארית או נוסחה, זה מאוד אישי.

אישית, התחביב שלי זה לאסוף תחביבים, שזה די הרסני לעו"ש. עם השנים (והילדים) ויתרתי על כמה או שהעברתי אותם ל-P. מניסיון עם תקופות שונות שכללו לקום-עבודה-קארספורום-לישון - זה פשוט הרסני לנפש. חייבים משהו נוסף בצד. גם כשיש ילדים.

מה שכן, וזה נשמע מוזר, יש איזו פעולה שעוזרת לסמן "וי" על תחביב מסוים ולהביא למיצוי שלו - והיא קנייה של כלי טוב באמת (ויקר) שסוגר את הפינה בלי שום צורך לחזור ולהתעסק.

באודיו זה התבטא ברסיבר נורמלי שסגר את הסיפור,

בנגרות זה התבטא ב-2-3 כלים חדשים שעלו הון (להבדיל ממשומשים שכל אחד מהם היה עם בעיות משלו) וגו'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

בנגרות זה התבטא ב-2-3 כלים חדשים שעלו הון (להבדיל ממשומשים שכל אחד מהם היה עם בעיות משלו) וגו'.

הם הצדיקו את המחיר? אתה משתמש בהם מדי פעם גם כיום?

רציתי לקנות מסור פנדל וקיבלתי מבטים מהסביבה הקרובה של מי זה המשוגע הזה חח

פורסם

בתאריך 5.9.2022 בשעה 12:06, vadim6385 כתב:

מבחינתי תחביבים זה משהו nice to have. אם סגנון החיים שלך מאפשר את זה - בכיף. אם לא - אז לא

גישה מעניינת, אבל אני מוצא אותה שגוייה מאוד - 

בעיני, תחביבים הם מנוע מדהים להתחדשות וניקוי ראש, כמו גם כושר ובריאות במקרים מסויימים.

יש מקום בהחלט לפנות זמן וכסף לתחביבים בהתאם לרמתם וחשיבותם עבור הבן-אדם, התוצאה שווה הרבה יותר לנפש מהמחיר שהם עולים.

לפני 21 שעות, rev-Match כתב:

הרבה אנשים חושבים שעוד יש להם זמן ו"השנה נחסוך ונקנה בשנה הבאה" בפועל החיים עוברים וחבל לא להכניס קצת פאן בסופ"ש. 

בול ! 

לפני 11 שעות, hans כתב:

מה שכן, וזה נשמע מוזר, יש איזו פעולה שעוזרת לסמן "וי" על תחביב מסוים ולהביא למיצוי שלו - והיא קנייה של כלי טוב באמת (ויקר) שסוגר את הפינה בלי שום צורך לחזור ולהתעסק.

מסכים, אני גם במקום הזה באודיו - סגרתי פינות אחרי כמה שנים של רכישות מסודרות, 
סיימתי הכל עם רכישה של מגבר אינטגריטד של מקינטוש (MA7200) וזה הכל..
אני עם רמקולים אמריקאים של קליפש כבר 20 שנה (RF5), ביום שיהיה לי כסף מיותר ממש, אולי אחליף משהו - עד אז? חי מעולה עם מיצוי התחביב הזה ונהנה ממה שיש לי בלי שמץ של רצון לשדרג. 👍

גם בעולם הרכיבה על אופניים סגרתי פינה ושם אני מחליף אופניים פעם בכמה שנים ברמה הכלכלית כדי לא להפסיד כסף מבלי לשפר את הרמה (אני עם אופניים ברמה גבוהה גם ככה) - לא מרגיש צורך לעבור לאיזה כלי אקזוטי, נהנה מאוד ממה שיש לי. 🙂

לפני 10 שעות, MZN כתב:

רציתי לקנות מסור פנדל וקיבלתי מבטים מהסביבה הקרובה של מי זה המשוגע הזה

אני חושב לקנות קומפרסור בשביל עבודות על הרכב והאופניים - עדיין מקבל מבטים משתאים בכל פעם שהנושא עולה .. 😁

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 11 שעות, MZN כתב:

קניתי מסור שולחן במעל 3000 ש"ח בזמנו (מחיר מיוחד לחבר מועדון:wink:). ההוצאה היחידה הגדולה ביותר שלי על התחביב אי פעם. 

משתמש בו כמעט כל פעם שאני בסדנה. מוצדק מהמוצדקים ביותר שהוצדקו לתצדיק. 

בגדול? נסו להבין מה עומד מאחורי! התחביב, ולא להתמקד בתחביב עצמו. 

אצלי הכל משחק על "ליצור". אני אוהב ליצור דברים. בין אם זה להגות בלבד או לבנות. ההוצאות מתחילות כשהידע התיאורטי שלי עולה על היכולת ייצור הפיזית בגלל מחסור בכלים.

אולי מה שעומד מאחורי תחביב של צילום זה "להיות בטבע" יותר מאשר הצילום עצמו? למשל? ואז קל למצוא איך "לשחק" על התחביב עם הוצאות נמוכות יותר.

מפה אפשר להבין מה רצוי להשקיע בתחביב ומה יהיה רק NICE TO HAVE.

גיליתי שהלימודים שלי (הנדסאי מכונות) משחקים לי בדיוק על מה שאני נהנה בו בתחביב. גם חלק מסויים בעבודה (שכבר די השלמתי :-? )שיחק לי בדיוק על זה. 

כך שדי נרגעתי בתקופה האחרונה עם חדוות היצירה שלי... זה עולה לי במחסור חמור ברעיונות יצירתיים לפרוייקטים הבאים כי החלק במח שאחראי על היצירתיות מסופק היטב.

• אהבתי 2
  • מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 17 שעות, MZN כתב:

הם הצדיקו את המחיר? אתה משתמש בהם מדי פעם גם כיום?

בכל פעם. כן. מדובר בכלים ידניים, מפסלות ומסורים (בין השאר גם די התמקצעתי בעניין כך שהפסקתי להאשים את הכלים...)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, ברווז כתב:

בגדול? נסו להבין מה עומד מאחורי! התחביב, ולא להתמקד בתחביב עצמו. 

שעמום נחשב?

לפני 10 שעות, ברווז כתב:

אולי מה שעומד מאחורי תחביב של צילום זה "להיות בטבע" יותר מאשר הצילום עצמו? למשל? ואז קל למצוא איך "לשחק" על התחביב עם הוצאות נמוכות יותר.

צילום זו חתיכת הוצאה.

הציוד יקר מאוד והרצון להתחדש קיים תמיד.

יש לי מצלמה לא רעה,סבירה מינוס ואני משתמש בה מידי פעם,וכל פעם בא לי לשדרג.

אני אבל אומר לעצמי,"אל תזרוק כסף על התלהבות,קודם תמצה את מה שיש".

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

צילום זו חתיכת הוצאה.

ממש ממש לא.

כלומר, יש תחומים בצילום שמחייבים ציוד יקר, אבל יש כאלו שלא. האיכות של ציוד הצילום היום, מצלמות ועדשות, בתקציבים נמוכים היא כ״כ טובה, שאין שום בעיה להיות צלם עם ציוד ישן ו/או זול. צריך לזכור שמצלמה ממוצעת חדשה היום, יש לה יכולות של מצלמת על של לפני עשר שנים, לדוגמא.

וזה כמובן לפני שנכנסים לטכניקה, שהיא כ״כ יותר חשובה מהמצלמה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אתן את השנקל שלי..

במובן מסוים, תחביבים נותנים לנו את הריגושים בחיים, אני חושב שזה דבר מאוד מאוד חשוב.

כהרי תכל'ס כולנו עובדים, ומוצאים את הכסף שקיבלנו מהעבודה בשביל לחיות ובסופו של יום מתחילים להרגיש בגלגל שלא נגמר..

ו.. וואלה, לפחות אני שונא את זה, תמיד אני מחפש את הערך מוסך.

מה שאני תמיד מקפיד:

1. בחיים לא לקנות תחביבים בהלוואות, אלא רק אם יש לי את היכולת הכלכלית עכשיו אז בכיף.

2. לא לגמור את כל הכסף. לחשבן כמה כסף בחודש אם יכול להוציא על זה, שלא יקרה מצב שעמדתי בכלל הראשון, אבל בסוף צריך הלוואה על מוצר חובה בגלל שבתחילת החודש התפזרתי...

בהצלחה ו..תהנו מהתחביבים..

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם (נערך)

בעבר הלא רחוק היו לי תחביבים שבפן הכלכלי (אבל לא רק) הפסקתי בעשייה שלהם שהיו צילום, רחפנים וגיימינג (ציוד הגאים וכד') , כיום אני בעיקר נהנה להיכנס לאוף-טופיק ולחשוב שיש לי חברים. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
  • תוכן חדש...