Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע לסאאב 95

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירון ברוך הבא!

קודם לסאאב שלך קוראים 9-5, 95 שייך כבר לפורום אספנות...

האפשרויות שלך עניין סאאב:

1) לשלוח הודעה פרטית ל"מועדון סאאב" (אורן קיפניס) או לדוד נמרי משתמש "nameri" הם ודאי ידעו לכוון אותך למקום בו תמצא את מבוקשך.

2) פנה לאייל נוימן מנ. אייל ואלדר מעבדה לרכב ממוחשב טל. 08-9203737 או 0545553787 הנ"ל היה בתפקיד בכיר ב-UMI והא אחד מהאנשים שיש להם הכי הרבה ידע טכני על סאאב והוא יושב בתוך פירוקיה מלאה כלי רכב חדישים כך שנראה לי שאצלו תוכל למצוא את מבוקשך.

3) בכל הקושר לסאאב שמעתי טובות גם על "אלון ארבל שירותי רכב" ברח' בית הלל 32 בתל-אביב

טל. 03-5618655

4) בהצלחה, ודווח על התוצאות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קיבלת תשובה מושלמת!!

דרך אגב, מה קרה למנוע? האם צריך גם מנוע וגם טורבו? האם הדיאגנוזה שאכן צריך אחד מהם או שניהם וודאית ואתה סומך ידך על כך?

האם קיבלת איזשהן הצעות שלא נראו לך?

בברכה

דני ממוסך מצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, תודה גם לך על ההתעניינות, במיוחד לאור העובדה שבהיותי חסר ידע מוטורי אני בהחלט בוהה באפלה.

מה שקרה הוא שאת המכונית קניתי לפני מספר חודשים מועט (כי סאאב היה חלום בלתי מושג עבורי עד אז) ולצערי הרב, עשיתי שטות כי סמכתי על בדיקה שערך לרכב אורן קיפניס שהוזכר לעיל, ואולם בשעת נסיעה רגילה בכביש בין עירוני לפתע הרכב כבה ולא היה יותר סטארטר (המצבר תקין), הרכב נגרר למוסך של אלון ארבל (שגם הוא הוזכר לפני כן) שקבע כי המנוע "נתפס" ונתן לי הצעת מחיר לתיקון שכמעט ואושפזתי כששמעתי אותה, ואז הרכב הועבר למוסך אחר בירושלים שבהתחלה מצא תקלה ב COIL (יש 4 כאלו) ואחר כך כשהצליח להניע אותה אמר לי (אני לא הייתי נוכח כשהוא הניע אותה) שהמנוע "דופק ומרעיש ומוציא עשן שחור לגמרי" ולכן המסקנה שלו היא שעדיף להחליף מנוע מאשר להתעסק עם פירוקו.

אותו מוסך אף מצא מנוע (לדבריו מנוע נפלא ומבריק שעשה רק 80000 ק"מ) רק שהמחיר כולל הרכבה הגיע ל 20000 ש"ח והאמת היא שאת כל מה שהיה לי הוצאתי כבר על רכישת הרכב ואין לי אפשרות לעמוד בהוצאה כל כך גבוהה - לכן החלטתי לחפש בכוחות עצמי וכך הגעתי לאתר שלכם

ושוב תודה על העזרה

פורסם
ירון ברוך הבא!

2) פנה לאייל נוימן מנ. אייל ואלדר מעבדה לרכב ממוחשב טל. 08-9203737 או 0545553787 הנ"ל היה בתפקיד בכיר ב-UMI והא אחד מהאנשים שיש להם הכי הרבה ידע טכני על סאאב והוא יושב בתוך פירוקיה מלאה כלי רכב חדישים כך שנראה לי שאצלו תוכל למצוא את מבוקשך.

.

אכן נראה לי שיש מקום להתקשר לאייל נויימן , תבדוק מה הוא אומר, אולי יש לו מנוע כזה

אם לא מסתדר, תעדכן ונחשוב שוב,

צריכים כאן גם את דעתו , נסיונו, והכירותו, של רפי לין, רפי- איפה אתה?

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
דני, תודה גם לך על ההתעניינות, במיוחד לאור העובדה שבהיותי חסר ידע מוטורי אני בהחלט בוהה באפלה.

מה שקרה הוא שאת המכונית קניתי לפני מספר חודשים מועט (כי סאאב היה חלום בלתי מושג עבורי עד אז) ולצערי הרב, עשיתי שטות כי סמכתי על בדיקה שערך לרכב אורן קיפניס שהוזכר לעיל, ואולם בשעת נסיעה רגילה בכביש בין עירוני לפתע הרכב כבה ולא היה יותר סטארטר (המצבר תקין), הרכב נגרר למוסך של אלון ארבל (שגם הוא הוזכר לפני כן) שקבע כי המנוע "נתפס" ונתן לי הצעת מחיר לתיקון שכמעט ואושפזתי כששמעתי אותה, ואז הרכב הועבר למוסך אחר בירושלים שבהתחלה מצא תקלה ב COIL (יש 4 כאלו) ואחר כך כשהצליח להניע אותה אמר לי (אני לא הייתי נוכח כשהוא הניע אותה) שהמנוע "דופק ומרעיש ומוציא עשן שחור לגמרי" ולכן המסקנה שלו היא שעדיף להחליף מנוע מאשר להתעסק עם פירוקו.

אותו מוסך אף מצא מנוע (לדבריו מנוע נפלא ומבריק שעשה רק 80000 ק"מ) רק שהמחיר כולל הרכבה הגיע ל 20000 ש"ח והאמת היא שאת כל מה שהיה לי הוצאתי כבר על רכישת הרכב ואין לי אפשרות לעמוד בהוצאה כל כך גבוהה - לכן החלטתי לחפש בכוחות עצמי וכך הגעתי לאתר שלכם

ושוב תודה על העזרה

שלום מר ירון גולן,

ראשית, אתה שכותב בשרשור הזה שאתה חסר ידע מוטורי ובוהה באפלה, ופתאום מייעץ בשרשור אחר לגבי החלפת שמן הגה (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=95026), תוך שאתה מבלבל לחלוטין בין תכונות ושגרת טיפולים של שמן הגה כוח עם נוזל בלמים שכלל אינו שמן.

לענין הסאאב תשע חמש ולא תשעים וחמש כפי שכתבת, אזכיר לך ברשותך מספר עובדות שלא הזכרת כאן:

1. כאשר נועצת בי באופן כללי לגבי סאאב ובאופן פרטני לגבי המכונית שרכשת בהמשך, הצגתי לך את הנקודות החייבות התיחסות באופן כללי ובאופן פרטני. להזכירך לא התלהבתי מהמכונית כאשר הצגת לי אותה.

2. המלצתי לך לבצע מייד לאחר שתרכוש את המכונית "יישור קו" שכולל פירוק וניקוי אגן שמן מנוע, ניקוי הרשתית בקו היניקה של משאבת השמן, ניקוי משקעים מצידו הפנימי של בלוק המנוע, בדיקת משאבת השמן והחלפת אטמי המשאבה וצינורות השימון הראשיים של המנוע. הדגשתי בפניך כי במקרה קיצוני המנוע עלול להתפס או להתחיל לדפוק וזאת ללא התראה מוקדמת, כפי שלצערי אכן קרה לך. הפעם הנוספת שיצרת עימי קשר היה לאחר תפיסת המנוע וגרירת המכונית אל המוסך של אלון ארבל.

3. לאחר שקיבלת מאלון ארבל הצעת מחיר, פנית אלי ועל סמך הנתונים שהצגת לי הערכתי כי מדובר בסכום נמוך יותר ממה שהוצע לך וגם נמוך יותר מהמחיר שאתה מפרט כאן. מאז ועד עכשיו קולך נדם.

המלצתי העקרונית במנועים מסוג זה היא לתקן את המנוע הקיים במידה והוא בר תיקון, וכך תדע בדיוק מהיכן אתה מתחיל. מנוע שפורק ממכונית אחרת הוא סימן שאלה אחד גדול, אלא אם תפרק את הראש ואת כל המיסבים לבדיקה. זה נכון בכל מנוע ועל אחת כמה וכמה במנוע יקר ומורכב כמו מנוע של סאאב תשע חמש, שעלותו גבוהה גם בהיותו מנוע משומש.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...