Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאסאט, אקורד, מאזדה 6 או ??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב מודל 2003/2004.

אני מתלבט בין פאסאט 1.8 טורבו לבין הונדה אקורד 2.0.

מעוניין ברכב נוח, בטוח, מרווח, בעל ביצועים טובים ואמין.חשובה לי מאד הסחירות של הרכב בכדי לא להיתקע איתו בעת החלטת מכירה בעתיד.

הציעו לי גם כאפשרות את המאזדה 6 (הזולה מעט מהנ"ל)

שאלות:

1. איך האמינות והביצועים של האקורד 2.0 במודל זה?

2. מה ידוע לכם על הסחירות של הנ"ל?

3. מה המלצתכם לקנייה? האם אפשרות אחרת שלא חשבתי?

כל עצה תתקבל בברכה

פורסם

אתה לא יכול לפול עם האקורד. מנוע\גיר מעולים, אמינות אופיינית להונדה, סחירות בהתאם.

הרבה יותר חדשה מהפאסאט הקודמת, גם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אתה לא יכול לפול עם האקורד. מנוע\גיר מעולים, אמינות אופיינית להונדה, סחירות בהתאם.

הרבה יותר חדשה מהפאסאט הקודמת, גם.

נסיון וטעם אישי בלבד. ביליתי לאחרונה מספר ימים עם הונדה אקורד 2 ליטר חדשה. לצד החיוב מדובר במכונית עם היגוי מהטובים שהכרתי, מרחב פנימי נדיב עם תחושת קלאוסטרופוביה קלה, בשל החלונות הקטנים יחסית והישיבה הנמוכה. עוד לצד החיוב, מנוע נמרץ ושקט וכך אף הנסיעה. גם לגימור הפנימי במיוחד של הדשבורד המוקפד, אין במה להתבייש, במיוחד בהשוואה לתחושה הצעצועית שבמזדה 6. האכזבה היחידה, שלי לפחות, הייתה מאיכות הנסיעה המטרידה והקופצנית. נסיעה שאחרי כשעה, אתה מייחל לסיומה.
פורסם
אם הוא שוקל פאסאט טורבו כנראה שהוא מחפש ביצועים- משהו שהוא לא ימצא ב-B4.

ובמאזדה 6 הוא כן ימצא? ובאקורד?

אפילו הפאסאט, למרות שמישהו בגרמניה החליט לכתוב עליה "טורבו", היא לא ממש מכונית ביצועים. היא יותר מן מכונית נוסעים מאוד גרועה מהבחינה הדינמית, ועם עוד איזה 10% כ"ס (150 כ"ס, לא? אפילו ה B4 החדשה חזקה יותר).

בטיחות הוא מחפש? הוא ימצא ב B4 יותר מארבעת האופציות האחרות. אפילו בB4 דור-קודם.

נוחות הוא מחפש? גם את זה, הוא ימצא בB4 ברמה משמעותית גבוהה מהאחרות. כנ"ל, אפילו בדור הקודם.

אמינות וסחירות? אומנם כאן אין מדד מוחלט, אך קיימת מוסכמה הטוענת שלסובארו אין בעיות לא בזה ולא בזה.

מחיר? דווקא לB4 שמירת ערך מעולה. כך שאומנם הפאסאט יקרה יותר במחירון, אך אף אחד מבעלי הפאסאט לא באמת מצפה לקבל עליה מחירון. כך שדווקא את הפאסאט ניתן לרכוש במחיר נמוך משמעותית מהמחירון. דבר שלא ניתן לומר על האקורד וה B4, שנמכרות במחיר מחירון.

המאזדה 6 סובלת מהצפת שוק ולכן גם אותה, אני מניח שתהיה אפשרות לרכוש מתחת למחיר המחירון.

אין ספק, שמעבר ל B4, האקורד היא אופציה מצוינת, אם כי רוב הגרסאות שנמכרו היו דלות באבזור בצורה ממש מעליבה: זוג כריות אוויר, חישוקי 15 וזוג רמקולים בלבד??? אפילו סוזוקי איגניס מעט מאובזרת יותר. מילא.

פורסם

אפילו הפאסאט, למרות שמישהו בגרמניה החליט לכתוב עליה "טורבו", היא לא ממש מכונית ביצועים. היא יותר מן מכונית נוסעים מאוד גרועה מהבחינה הדינמית, ועם עוד איזה 10% כ"ס (150 כ"ס, לא? אפילו ה B4 החדשה חזקה יותר).

B4, גם בגרסתה החדשה חלשה מפסאט 1.8T כשהנתונים "יוצאים מהנייר".

פורסם

GORIDE אני הבן אדם האחרון שאתה צריך לשכנע אותו שהפאסאט היא חר* של אוטו.

אבל פותח הת'רד כתב במפורש הוא מחפש ביצועים משהו שהוא בפירוש לא ימצא ב-B4 עם ה-138 כ"ס.

פורסם

היי!

ביצועים הם משהו שאתה לא אמור לחפש ברכב מהקטגוריה שציינת!

מבחינת נוחות האקורד יותר נוחה מהפאסט, וגם יותר מאובזרת ממנה.

מבחינת שוק, לשתיהן יש שוק די זהה.

בקשר לB4, היא לא מתחרה עם האקורד והפאסט, מבחינת ביצועים (שוב פעם אני מדגיש את זה שאתה לא אמור לצפות לביצועים כלל מרכב בקטגוריה הזאת)

מבחינת איבזור היא יותר מאובזרת מהפאסט, ודי דומה לאקורד.

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לאון האבזור של האקרוד לפני האופציות מביש, משהו שיותר מתאים לקטגוריית הסופר מיני.

אם הוא קונה אקורד עם תוספות/חבילת אבזור אז יש על מה לדבר.

חוץ מזה השילוב מנוע גיר של האקורד יהיה הטוב ביותר.

פורסם

אני כאמור מחפש משפחתית מרווחת ודינאמית שתקבץ מגוון יכולות.

הביצועים ברכבים שציינתי אמנם אינם של מכוניות מירוץ, אך בהחלט מדובר ברכבים שמציעים ביצועים בבירור מעל הממוצע.

כיום אני נוסע (כפי שניתן לראות בחתימה שלי כאן) ב-Audi A4 1.8T, רכב מצוין ומאובזר, אך בעל סחירות בעייתית מאד לצערי (לא כך היה הדבר כאשר רכשתי את הרכב לפני 4 שנים).

הפאסאט 1.8T מוכר לי אישית, האחרות ממש לא.

הייתה לי על הכוונת עסקת החלפה שירדה מהפרק, לרכישת Honda Accord מודל 2003, אך המוכר מבקש 7,000 ש"ח מעל מחירון לרכב שנסע 75,000 ק"מ (הרבה מעל הממוצע).

בינתיים אמשיך לחפש.

תודה על דיעותיכם.

פורסם

לדעתי שכחתם כאן מישהי.... המונדיאו!!

דינמית,ביצועים מעולים, היגוי הטוב ביותר בקבוצה, איבזור בשפע ובטיחות ממוצעת כמו לשאר.

בזמנו, כשאנחנו התלבטנו בין המכוניות הנ"ל (וביצענו כאמור נסיעות מבחן), ההחלטה נפלה על ה-6 בגלל שאבי חובב יפניות מושבע (ובפרט מאזדה)

אגב, למשמיצים למינהם, המאזדה מכונית מעולה בקנה מידה בקבוצה הנ"ל, ומספקת כל מה שדרוש מרכב בסגמנט הזה, ובמחיר משביע רצון! (עוד מעט 3 שנים עם הרכב).

אמיר.

פורסם

תגובה מסודרת אך מקוצרת, לאחר שנהגתי בכל המכוניות המצוינות מעלה (פאסאט 1.8T, אקורד 2.0, B4 לפני ואחרי המתיחה, מאזדה 6 לפני ואחרי המתיחה, מונדיאו לפני ואחרי המתיחה)

קודם כל, ממישהו שיורד מ-A4 בגלל סחירות זה קצת מצחיק לעבור לפאסאט זהה מכיוון שהסחירות שלה בוודאי לא עדיפה, במיוחד אחרי הגעת הדגם החדש, אני מניח. היא גם לא ממש מכונית טובה כמו האחרות, ויתרונה היחיד על כולן (ללא יוצא מהכלל!) הוא השילוב מנוע+גיר שהוא פשוט מצוין. מצד שני היא יקרה יותר לאחזקה, תרד יותר בערכה, וצריכת הדלק שלה תהיה פחות טובה. חוצמזה היא לא מהנה לנהיגה, הנוחות טובה למדי, האיבזור נדיב, איכות החומרים טובה לרוב, המרווח טוב מאוד.

אקורד - שילוב מנוע+גיר טוב מאוד גם כן. איבזור מביש בדגם הבסיס, גם איבזור בטיחותי. מומלץ לחפש מכונית מדרגת איבזור גבוהה. נוחות טובה למדי, התנהגות כביש טובה מאוד, מרווח מספק בהחלט. אמינות צפויה - מצוינת.

B4 - לפני המתיחה שילוב מנוע+גיר גרוע, נוחות טובה, איבזור טוב, מרווח מספק, התנהגות כביש מצוינת, אמינות צפויה - מצוינת. אחרי המתיחה אותו דבר, אבל נראית קצת יותר טוב והמנוע משופר מאוד (הגיר עדיין 4 הילוכים ארוכייים מדי).

מאזדה 6 - לפני המתיחה (וגם אחריה!) היא הפחות יוקרתית ומפוארת מכולן. נראית פשוטה ומצועצעת. הנוחות סבירה ולא יותר, התנהגות הכביש מצוינת, מנוע+גיר בינוניים לפני המתיחה, טובים יותר אחריה (אבל מנוע מאוד מרעיש), מרווח טוב מאוד. סחירות שנויה במחלוקת - יש המון בשוק.

מונדיאו - אין כמעט הבדל מלפני ואחרי המתיחה. בגדול - מכונית טובה מאוד במחיר מצוין. התנהגות כביש מעולה, נוחות טובה מאוד, מנוע+גיר בינוניים, איכות חומרים גבוהה, איבזור טוב למדי (אבל רק רמת איבזור אחת), מרווח מצוין. סולידית ואנונימית.

האמת, שיש לך בעיה. כל המכוניות שציינת, ובעצם כמעט כל המכוניות בפלח השוק הזה, טובות מאוד. מומלץ שתבדוק את כולן, אפילו רק באולם התצוגה ובהשוואת נתונים אחת מול השנייה, ותחליט רק לאחר מכן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבעייה עם המונדיאו היא ירידת הערך שלה.

הפסאט טורבו יקרה מידיי - לא מצדיקה את המחיר שלה.

אם כבר פסאט טורבו(מחפש ביצועים) אז למה לא אימפרזה טורבו ולסגור את הסיפור.

יש גם טויוטה אוונסיס.

פורסם
הבעייה עם המונדיאו היא ירידת הערך שלה.

מת על כאלו שזורקים שטויות לאוויר בלי לבדוק.

מונדיאו מאבדת ערך בממוצע פחות מפאסאט ו-B4 (באחוזים) וטיפה יותר מאקורד ומ-6. ההבדלים בש"ח גם לא גדולים במיוחד. וכן, הרצתי בדיקה קצרה בלוי יצחק

הפסאט טורבו יקרה מידיי - לא מצדיקה את המחיר שלה.

משומשת - לא בהכרח. לא משמעותית יקרה מהאחרות, ואולי נותנת יותר, לאנשים מסוימים.

אם כבר פסאט טורבו(מחפש ביצועים) אז למה לא אימפרזה טורבו ולסגור את הסיפור.

אולי כי אין לו הגיון מעוות כמו שלך, וכי פאסאט טורבו היא לא מכונית ביצועים כלל ועיקר, אלא סתם משפחתית גדולה עם יחידת הנעה נמרצת

יש גם טויוטה אוונסיס.

נכון, אבל היא באמת יקרה מדי ולא מצדיקה את המחיר שלה

רוני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...