Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שזה תלוי בהרגלי נסיעה. כאשר קר בחוץ ואתה בהילוך 5 ב80-90 קמ"ש ונוסעה ככה דקות ארוכות יש סבירות שהמחג ירד.

יש פה עוד מישהו עם גולף שיתן דעה?(עתיד?)

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמעט בכל כלי הרכב המצב כזה. נסעתי היום ב-7 בבוקר 35 ק"מ בכבישים בין עירוניים על 90-100 קמ"ש והמחוג היה על הרבע ואפילו פחות.

בשעה 11 בבוקר בנסיעה חזרה המצב היה דומה. רק כאשר נסעתי בעליה תוך כדי עקיפה על 110-120 קמ"ש מד החום התייצב קו אחד לפני האמצע.

סה"כ הרכב נסע היום 70 ק"מ.

פורסם

היתה לי בעיה כזאת בשנה שעברה (בפיג'ו ולא בגולף) הטרמוסטט היה פגום >> תמיד פתוח.

תפקיד הטרמוסטט לאפשר להפתח ולהזרים את נוזל הקירור דרך הרדיאטור בחום מנוע נדרש.

בדרך כלל קיימים 2 סוגים: 1 נפתח בטמפ' של 82 מעלות 2. נפתח בטמפ' 91 אם אינני טועה.

פורסם

הייתה לי גם בעיה כזו (בפונטו) שבחורף הירושלמי בנסיעה מהירה הטמפ' הייתה יורדת.

הטרמוסטט היה תקוע על מצב פתוח תמידי.

היה גם לוקח הרבה זמן למנוע להגיע לטמפ' עבודה.

וידאתי סופית שהטרמוסטט תקוע על מצב פתוח לפי זה שבבוקר קר כאשר התנעתי כמעט מיד הצינור העליון שמוביל לרדיאטור מכיוון המנוע, היה חמים בעוד שידעתי שלוקח זמן עד שהטרמוסטט נפתח חלקית ורק אז מתחילה זרימה לכיוון הרדיאטור.

החלפת הטרמוסטט פתרה את הבעיה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אולי קצת הסבר; חום המנוע המינימלי והמירבי נקבע ע"י יצרני הרכב משתי סיבות עיקריות:

1. כל מנוע יתן תפוקה גבוהה יותר וניצולת דלק טובה בחום גבוה, לכן הגבילו את החום המינימלי, מתחת לכך הניצולת יורדת.

2.המידה המקסימלית היא לשמירה על חלקי המנוע, אין מה לעשות גם פה יש גבולות, אשר עם השנים עלו בצורה משמעותית. שים לב, במכוניות חדישות , צימצמו את כניסת האויר בקידמת הרכב.

לכן ולפי דעתי העניה: אם אתה רואה עלייה גדולה בתצרוכת הדלק, מנוע לא מתפקד כראוי וכו, אז רוץ לבדוק את הנושא.

אך, אם הכל כשורה וכך אני מאמין, הרי לא סתם המאווררים מתחילים פעולתם בחום מסוים ומפסיקים כאשר הוא יורד למינימום הקבוע ע"י היצרן. וברור כי כאשר רכב נוסע על כביש פתוח והאויר קר, הוא יתחמם פחות. לעומת זאת בעיר ופקקים ובתנאי מזג אויר חורפיים אך לא קיצוניים , עדיין אפשר לראות את חום המנוע עולה והמאווררים פועלים ומפסיקים בקצב אחיד.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

שורה תחתונה המחוג לא צריך לזוז יותר מאשר 5 +/- מעלות או בכלל לא.

ברכב הקודם שלי גולף 1986 המחוג היה נשאר קבוע לאחר כ-5 דקות נסיעה.חורף קיץ אותו דבר.

בגולף הנוכחית שנת 2000 מנוע 1.6 AKL, המחוג נשאר קבוע.

אני בטוח שהגרמנים לא המציאו את 'הפטנט' כך שבכול הרכבים המחוג אמור להיות במקום קבוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא בכל המכוניות המחוג תמיד נשאר קבוע, גם לא בחדישות שבהן.

סע ב-307, ותראה איך המחוג עולה טיפה מעל ה-90, ואז כשהמאווררים מתחילים לעבוד אתה רואה את המחוג יורד.

בקיצור כמו שכבר כתבתי, תבדוק טרמוסטט כדי להיות בראש שקט, גם החלפה שלו לא יקרה (אם מחליפים רצוי מקורי) ואם תקין, אז הצעד הבא זה בדיקת היוניט חום מנוע. ככל הידוע לי לא אמורות להיות תנודות במחוג ברכב הזה.

פורסם

משום מה, ואני לא מהמבינים אז יתקן אותי מי שרוצה, נראה לי שאתם מגזימים.

כפי שציין שמר ועוד אנשים המצב הזה זה לא בעיה. בחורף כשקר ואתה משייט עם מינימום שריפת דלק המנוע לא יכול להישאר חם גם אם הטרמוסטט נסגר היטב, אז הגיוני לגמרי שהחום ירד קצת, וזהו. לא יוניט ולא בטיח...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

צביקה, יכול מאוד להיות שאתה צודק. מה מצב חום המנוע בחורף אצלך?

כמו שאמרתי קודם, היום נסעתי בסה"כ 70 ק"מ עם הרכב. בשעה 7 בבוקר, בכביש מצומת פרדייס לחוף הכרמל נסעתי 90 קמ"ש בהילוך חמישי. המחוג הראה קו אחד מתחת לרבע!

במצב כזה אם נוסעים מעל 100 קמ"ש המנוע מתחיל להרעיש, כלומר הטורים עולים.

אם המנוע נמצא בטמפ' עבודה, כלומר על החצי או אפילו קו אחד מעל לחצי במאמץ בקיץ, המנוע נשאר שקט גם ב 130 קמ"ש. מניסיון.

מה שאפשר להבין מזה שזה לא טוב למנוע לפעול בטמפ' נמוכה. במקרה של האונו ככה זה היה תמיד אצלי בחורף, במיוחד לאחר החלפת הרדיאטור לאחר שנהרס.

טרמוסטט לא בדקתי מעולם, אז אין אינדיקציה.

פורסם

בכל מכונית , לוקח כ-7 עד 10 דקות לקבלת חום מנוע יעיל, רצוי לחמם את המנוע בנסיעה. בחורף זה יכול לקחת מעט זמן יותר.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

יש לי גם בעיה דומה, או-שמה, זו לא בעיה,

פשוט קריר ושהאוטו במהירות גבוהה ואין סל"ד גבוהה, כלומר המנוע לא מתאמץ.. הטמ"פ שלו צונחת, כן גם אצלי, לדעתי זה בסדר גמור, לא חושב שיש איזו שהיא בעיה..

פורסם

המנוע שלי גם מתקרר בנסיעה ארוכה וקלילה בחורף, ולמיטב ידיעתי הטרמוסטט תקין, אבל לא בדקתי אותו ישירות כי הוא לא עשה לי בעיות של חום מנוע לא קבוע או משהו כזה רוב הזמן...

...Carpe Diem

פורסם

תודה לכולם, נראה לי אני אלך לבדוק את הטרמוסטט במוסך שבוע הבא.

יש למישהוא מושג לגבי עלות(הערכה גסה) החלפת הטרמוסטט כולל עבודה ?

תודה

:king:

• תוכן חדש...