Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יונאי i30 מודל מודל 2013 פרימיום

150,000 אלף קמ

לאחרונה נדלקה נורת צ'אק מנוע

לאחר חיבור סורק תקלות נרשם שמדובר בממיר קטליטי

הוחלפו 4 פלגים ולאחר מיכן מחיקת התקלה והתקלה נעלמה למשך שבוע

היום, שוב חזרה הנורה

יש לציין שאין שינוי בנסיעה , הכל כרגיל, רק הנורת צאק מנוע דולקת

לפני שהולכים להחלפת ממיר, יש עוד דברים שניתן לשלול ולטפל בהם?

הצעת מחיר להחלפת ממיר 4,000 אלף שח

תודה

פורסם

4 מיליון שקל זה המון בשביל ממיר

בקש הצעה ממקום נוסף, אני ממליץ על רוני אגזוזים ברחובות. 

אין מנוס מהחלפת ממיר כנראה.

פורסם

רוני אגזוזים אמר לי בפירוש שהוא לא מחליף בדר''כ אלא משפץ.

לגופו של עניין - לא תמיד הלך ממיר. לפעמים זה חיישן חמצן שנותן את אותה תקלה [P0420]

ולפעמים ניקוי ממיר מספיק.

ולפעמים יש רק ירידה קלה ביעילות אז מתקינים ספייסר קטן [ 4 ש''ח בעלי אקספרס] שמרחיק את החיישן האחורי מהממיר ומפסיק את הנורה ולא מפריע בטסט כי לא מזהם קיצוני.

האם היו נזילות שמן? 

משתדל לעזור

פורסם

אם זה פיח טבעי של ממיר, ייתכן וניקוי באמצעות חומר ייעודי [כמה מאות שקלים בכל מוסך] יעזור.

אם זה ''ירידת יעילות'' אבל בפועל לא מזהם הרבה מהמותר [כלומר עובר טסט מצד הפליטות] אז אפשר להתקין את ה''ספייסר / מרחיק'' מעלי אקספרס בחמישה שקלים וזה פשוט מרחיק את חיישן החמצן האחורי מהממיר.. [בפורום ג'יפולוג יש אחד בשם חיים שסיפר שהתקין בעבר כמה כאלו]

ממיר חדש זה כבר סיפור של 3K בערך [שיפוץ בערך 2000 אצל רוני אגזוזים ברחובות]

משתדל לעזור

פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

הרושם שלי היה שרוב המקומות רק משפצים.

אם להחליף, איזה יצרנים קיימים בארץ בסדר גודל כזה של מחיר?

אם רק שיפוץ, לכאורה מחליפים את כל "המילוי", זה אמור להחזיק?

נתקלתי בטענות שבעיית ממיר יכולה להיות בעיקר סימפטום נלווה לבעיה במקום אחר, כמו צריכת שמן גבוהה במנוע שמלכלכת את הממיר. ואם כך, כדאי לפתור את הבעיה העיקרית לפני החלפת ממיר, אחרת זה לא יחזיק לאורך זמן.

מה לגבי בעיית ממיר עליון לעומת תחתון? הבנתי שבארץ אוהבים פשוט לבטל את התחתון (נראה לי).

איך מבדילים בין בעיית חיישן (או 2 חיישנים?) לבעיית ממיר, וכמה החלפת חיישן עולה?

פורסם
לפני 4 שעות, elera כתב:

נתקלתי בטענות שבעיית ממיר יכולה להיות בעיקר סימפטום נלווה לבעיה במקום אחר, כמו צריכת שמן גבוהה במנוע שמלכלכת את הממיר. ואם כך, כדאי לפתור את הבעיה העיקרית לפני החלפת ממיר, אחרת זה לא יחזיק לאורך זמן.

שאלת הרבה שאלות [מציע לך לפנות למכון אגזוזים באמת]

אבל בהחלט יש מקום לבדוק צריכת שמן, ייתכן וזה הגורם שלכלך את הממיר.

משתדל לעזור

פורסם
בתאריך 4.4.2026 בשעה 21:42, PASHUT כתב:

אם זה פיח טבעי של ממיר, ייתכן וניקוי באמצעות חומר ייעודי [כמה מאות שקלים בכל מוסך] יעזור.

אם זה ''ירידת יעילות'' אבל בפועל לא מזהם הרבה מהמותר [כלומר עובר טסט מצד הפליטות] אז אפשר להתקין את ה''ספייסר / מרחיק'' מעלי אקספרס בחמישה שקלים וזה פשוט מרחיק את חיישן החמצן האחורי מהממיר.. [בפורום ג'יפולוג יש אחד בשם חיים שסיפר שהתקין בעבר כמה כאלו]

בתאריך 5.4.2026 בשעה 06:32, elera כתב:

הרושם שלי היה שרוב המקומות רק משפצים.

אם להחליף, איזה יצרנים קיימים בארץ בסדר גודל כזה של מחיר?

אם רק שיפוץ, לכאורה מחליפים את כל "המילוי", זה אמור להחזיק?

מה לגבי בעיית ממיר עליון לעומת תחתון? הבנתי שבארץ אוהבים פשוט לבטל את התחתון (נראה לי).

איך מבדילים בין בעיית חיישן (או 2 חיישנים?) לבעיית ממיר, וכמה החלפת חיישן עולה?

בתאריך 4.4.2026 בשעה 21:42, PASHUT כתב:

ממיר אצלינו( רוני אגזוזים רחובות),

עולה  הרבה פחות מ2000 ש"ח. 

ברכב הזה יונדאי באופן כללי הרבה מאוד פעמים יש תקלות נפוצות של ממיר, הרבה פעמים הממיר מגיע ממש שקוע בחלק הקדמי שלו כך שזה ממש נפוץ בנוסף יש לדעת שרכבים שמאבדים שמן באופן קבוע, ייתכן ולא יחזיק מעמד הרבה זמן ממירים, 

אנחנו מחליפים את הליבה לחדשה,את התוכן הפנימי הקרמי 

תהליך שנקרא שיפוץ. 

בברכה, מועדים לשמחה, וחג פסח כשר ושמח. 

• אהבתי 3
פורסם

נכון אני דיברתי איתכם [רוני] על רכב אחר אמרתם מחיר התחלתי [לפני בדיקת עומק] 1500 לפני מע''מ

וזו לא החלפה אלא שיפוץ

אם הפער לא גדול הייתי כן מעדיף חדש ראש שקט

אבל פותח שרשור רוצה לשלול שזו לא בעיה אחרת שמשפיעה על הממיר [חיישנים/בריחת שמן וכו']

משתדל לעזור

פורסם

99% שזה ממיר

מחליפים את התוכן של סעפת הפליטה וזה מחזיק בערך שנתיים

כך אמר לי בעל מוסך האגזוזים 

ובאמת אחרי שנתיים בערך נדלקה הנורה 

לטסט אפשר לשים חומר יעודי.לנסוע טוב

ואז לכבות עם סורק לפני הכניסה לטסט

קצת תהילים ועוברים.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
בתאריך 9.4.2026 בשעה 00:46, om2 כתב:

אז לכבות עם סורק לפני הכניסה לטסט

יש גם ספייסר המרחיק את החיישן חמצן אחורי מהממיר, עולה 5 ש''ח באליאקספרס.

בפורום 'מוסך' יש אחד בשם חיים שהתקין כמה כאלו.

משתדל לעזור

פורסם

לדוגמא  חשוב לוודא מול המוכר שמתאים לאוטו שלך כי יש כמה סוגים

https://he.aliexpress.com/item/1005009998645561.html?spm=a2g0o.productlist.main.2.4e0alGTXlGTX6M&algo_pvid=6dfc8d7b-492a-4a32-a40c-189e82d24463&algo_exp_id=6dfc8d7b-492a-4a32-a40c-189e82d24463-1&pdp_ext_f={"order"%3A"41"%2C"eval"%3A"1"%2C"fromPage"%3A"search"}&pdp_npi=6%40dis!ILS!47.87!22.98!!!104.70!50.26!%40210123bc17759476890206338e98ca!12000050800787569!sea!IL!0!ABX!1!0!n_tag%3A-29910%3Bd%3A688708c4%3Bm03_new_user%3A-29895&curPageLogUid=FrQhiicc3nda&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A|x_object_id%3A1005009998645561|_p_origin_prod%3A

חשוב לציין שממיר גמור לא יעבור בטסט

זה רק פתרון למי שהממיר טוב רק יעילות נמוכה, שבטסט יעבור רק יש נורה, אז זה נותן מענה לנורה

מכונאי הציע לי התקנה ב 200 ש''ח [להרים ליפט ולחבר בתוך החיישן האחורי]

• אהבתי 1

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...