Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

באפריל 2022 מהמנוע התחילו קולות חזקים של שחיקה, כמו רצועה שמתחככת. מבדיקה התברר שהמדחס במזגן הלך. הוחלף מדחס וצינורות שמן. 18 חודש אחרי, בנובמבר 2023 שוב אותה תופעה הפעם אובחן שהלך המדחס והמעבה. החלפתי בשתי הפעמים לחלקים חדשים (תחליפי ולא מקורי כי נמסר שאין להשיג). השבוע שוב חזר הרעש של הרצועה והחיכוך שוב באבחנה ראשונית שהלך המדחס. המזגן מקרר אבל הרעש של השחיקה חזק (מתגבר כשמפעילים את המזגן) ויש ריח של גומי שרוף כשהמנוע עובד.

האם זה סביר להחליף מדחס חדש כל 18- 24 חודש אחרי שהרכב כבר אין את המדחס המקורי ?

כמו כן אבקש המלצה למוסך מקצועי מומלץ שיודע לטפל במזגן של טריוס בלי לקרוע את הכיס. באזור המרכז- פתח תקווה, יהוד, אור יהודה, תל אביב...

תודה לעונים.

פורסם (נערך)

קרה לי גם, ולא פעם אחת עד שהבנתי שהבעיה במוסך לא מקצועי שהיה לי פעם.

החלפה חוזרת של מדחס מזגן כל 18–24 חודשים אינה תקינה, גם כאשר מדובר במדחסים תחליפיים.
ברוב המקרים זה מצביע על כשל מערכתי, ולא על בעיה נקודתית במדחס עצמו.

כאשר מדחס נשחק או נתפס, נוצרים שבבי מתכת שמתפזרים עם השמן והגז בכל מערכת המיזוג.
אם בעת ההחלפה לא ביצעו לך שטיפה יסודית של המערכת עם חומר ייעודי, ואם לא הוחלפו רכיבים שאינם ניתנים לניקוי מלא (כנראה מעבה ושסתום התפשטות/מסנן), השבבים נשארים במערכת וממשיכים להרוס כל מדחס חדש שמותקן.

למיטב ידיעתי לא לכל המוסכים יש את הציוד המתאים לבצע שטיפה כזו. ואז עושים חצי עבודה.

זה אולי הסיפור שלך.

"אשר מיזוג לרכב" בפתח תקוה נחשב מקצועי.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא בעל מקצוע, אבל החלפתי מדחסי מזגן בכלים הנדסיים.

היו לי מדחסי שפשוט שהתפגרו ברמת פיצוץ! מה שהיינו עושים זה לשטוף עם לחץ אוויר ונוזל ניקוי כמו אלכוהול את הצנרת. חובה להחליף מייבש. המהדרין יחליפו גם שסתום התפשטות. כי יתכן חלקיקים קטנים יסתמו אותו. אח"כ הרכבת מדחס עם כל הגומיות והאטמים החדשים, ואקום וגז לפי משקל, לוודא שהמדחס החדש מגיע עם שמן! אם לא להוסיף...וזה שורד לנצח

image.thumb.jpeg.a29d77eecbbb503980e9bf65b94ef09c.jpeg

אני לא בעל מקצוע, אבל החלפתי מדחסי מזגן בכלים הנדסיים.

היו לי מדחסי שפשוט שהתפגרו ברמת פיצוץ! מה שהיינו עושים זה לשטוף עם לחץ אוויר ונוזל ניקוי כמו אלכוהול את הצנרת. חובה להחליף מייבש. המהדרין יחליפו גם שסתום התפשטות. כי יתכן חלקיקים קטנים יסתמו אותו. אח"כ הרכבת מדחס עם כל הגומיות והאטמים החדשים, ואקום וגז לפי משקל, לוודא שהמדחס החדש מגיע עם שמן! אם לא להוסיף...וזה שורד לנצח

image.thumb.jpeg.a29d77eecbbb503980e9bf65b94ef09c.jpegמצאתי גם תמונות של אחד המדחסים שפתחתי... תבין שכל הגיפה הזאת במערכת חייבים לנקות אותה עד הגרגר האחרון 

image.thumb.png.4abcc60dac6a5d77bb2f84a4971d3107.png

• רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

כל הכבוד.

ראיתי גם סרטונים של מכונאים בחו"ל וצריך לקחת בחשבון שאת המעבה לא ניתן לנקות, וגם אותו לפעמים צריך להחליף.

לבן אדם מן השורה אין סיכוי לעשות עבודה כזו בעצמו. הוא צריך לשלם.

אני לא רוצה לדעת כמה עולה עבודה כזו במוסך.

אז אולי מוסך עושה כבר חשבון שעדיף לו לעשות חצי עבודה ולראות כסף מאשר לבקש כסף על עבודה מלאה והלקוח יברח לו.

אין לי בעיה עם זה, יש לי בעיה עם זה שלא מספרים ללקוח שהוא משלם על תיקון לזמן קצר.

לי בכל מקרה מעולם לא טרחו לספר שזה עבודה שמחזיקה שנה-שנתיים.

עריכה אחרונה על ידי MRobot

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...