Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש המלצה.. 

כאן בתמונה מדובר על סיר סולתם ישן, תוצרת ישראל, שרוט בתחתית, 

אולי אני עושה משהו לא נכון? מחמם סיר על אש הכי גבוהה, לדקה, שם כף - כף וחצי שמן זית, מטגן אורז בסמטי או פרסי, מוסיף מלח, 1.5 כוסות מים בטמפ' החדר, מביא לרתיחה, מוריד לאש קטנה ומכסה בערך 17 דקות, משאיר מכוסה 5 דקות לא על הכירה החמה.

 

מה שרואים שחור בצד שמאל זה טעות שעירבבתי פעם עם פלסטיק וזה לא יורד.

 

תקציב כ 100$ עדיפות לפחות כולל המשלוח

תודה

IMG_20260129_221819.jpg

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

rice cooker. 

וזהו. 

בלי לשרוף, בלי להשאיר על הגז, בלי לדאוג. בלי כלום.

שם ויוצא אורז. 

מיליארדי אסיאתים לא טועים. 

 

ולפני שאתה מתחיל לספר שסבבה לך והכול, ואתה מומחה באורז - תקנה ואז תגיד את זה. כי בינתיים אין אדם אחד ששיכנעתי לנסות רייס קוקר שרצה לחזור חזרה.

  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני עובד אחרת.

שוטף את האורז במים

שופך את המים

מחמם על אש בינונית עם קצת שמן ומלח

מוסיף מים רותחים שמכסים את האורז ס"מ מעל הגובה המקסימלי שלו.

לא מניח מכסה.

  • מעניין 1
פורסם

קודם כול, 

איך אתה ממשיך לבשל בסיר שהותך בו פלסטיק ואתה לא מצליח להוריד את השאריות? לזרוק לפח, ועוד אתמול! 

דבר שני, אין יותר מדי תהליכים בשביל שאורז יצא סביר. אם הוא נדבק לתחתית זה בגלל שהוא מתחיל להשרף בתחתית שלו. 17 דקות עבור הכלי הזה ועוצמת האש שלך, זה לא מתאים. 

כשאתה מכין אורז, בזמן שהמים מתאדים מהחלק העליון שלו, תעשה חור באמצע עד לתחתית. ברגע שאתה לא רואה מים בתחתית, אתה יכול לכבות את האש. 

 

אבל כמו ש @David32 אמר, אם אתה מתקשה עם זה/אין רצון/מרגיש שעוד פעם תשרוף פלסטיק בפנים, תקנה סיר אידוי חשמלי. הם לא עולים יקר והתוצאה אחידה כול פעם. 

 

 

  • אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

rice cooker. 

וזהו. 

בלי לשרוף, בלי להשאיר על הגז, בלי לדאוג. בלי כלום.

שם ויוצא אורז. 

מיליארדי אסיאתים לא טועים. 

 

ולפני שאתה מתחיל לספר שסבבה לך והכול, ואתה מומחה באורז - תקנה ואז תגיד את זה. כי בינתיים אין אדם אחד ששיכנעתי לנסות רייס קוקר שרצה לחזור חזרה.

אבדוק את העניין תודה!

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

אני עובד אחרת.

שוטף את האורז במים

שופך את המים

מחמם על אש בינונית עם קצת שמן ומלח

מוסיף מים רותחים שמכסים את האורז ס"מ מעל הגובה המקסימלי שלו.

לא מניח מכסה.

סבבה, תודה, גם 17 דקות בערך?

לפני 7 דקות, davemustaine87 כתב:

איך אתה ממשיך לבשל בסיר שהותך בו פלסטיק ואתה לא מצליח להוריד את השאריות? לזרוק לפח, ועוד אתמול! 

 

אם לא הצלחתי להוריד את זה גם עם אלכוהול גם עם אצטון וגם עם שפשוף זה לא יכול לרדת לאוכל אני חושב? אבל אתה צודק בעקרון

לפני 7 דקות, davemustaine87 כתב:

דבר שני, אין יותר מדי תהליכים בשביל שאורז יצא סביר. אם הוא נדבק לתחתית זה בגלל שהוא מתחיל להשרף בתחתית שלו. 17 דקות עבור הכלי הזה ועוצמת האש שלך, זה לא מתאים. 

 

אנסה לחמם על אש קטנה רק 13 דקות ואעדכן

אקנה סיר אחר בוודאות השאלה איזה

הבנתי שסולתם היום בארץ, מה שנמכר, זה 100% סיני

לכן פוזל לאמזון 

פורסם

בסיר שהוא 100 אחוז נירוסטה(ללא ציפוי) זה פחות משנה המותג. 

 

בסירים עם ציפוי כלשהו, אל תלך על ממש מותגים עלומי שם(למרות שכניראה כול מה שנמכר בארץ הוא בטיחותי מספיק)

סולתם, למרות שהוא מוצר מדבקה סיני ,כניראה מיוצר באיכות מספקת. 

 

 

  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני משתמש בקלחת מאיקאה עם מכסה, עכשיו עולה 25 שקלים.

שם על אש בינונית שמן מוסיף אורז, דקה מערבב.

מוסיף מים עד לרתיחה, מוריד לאש הכי קטנה ל10 או 12 דקות ושם מכסה, לפני ששם מכסה אני מערבב שהאורז לא ידבק לתחתית.

נותן זמן בלי אש כמה דקות.

 

לאורז לא אכפת שהקלחת זולה.

וגם המכסה מזכוכית, ככה שאפשר לראות מה קורה בפנים.

עריכה אחרונה על ידי car_me
  • רעיון טוב! 1

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אני לא מבשל, אבל אני מטפל בכלים.

 

מאז שעברתי מכיריים גז לאינדוקציה החלפתי את כל סירי הסולתם הקלסיים לסירים חדשים - עד כמה שאני יודע אישתי לא רואה מקום להחלפת הסירים ה״סיניים״ בסירים היקרים, וחוץ ממחבתות עם ציפי טפלון שנהרס אחרי תקופת שימוש סירי הנירוסטה הגנריים משמשים לאורך שנים.

 

@גולדן191 את הסיר שנדבק אליו פלסטיק השלך מייד לפח. ולהבא אל תשתמש לבישול בכלים שאינם מיועדים לעמוד בטמפרטורות הנדרשות. יש אפילו טענה שאין להשתמש בכלי הסיליקון השחורים.

  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

אם המטרה אורז, מה שדויד כתב. אין תחרות לרייס קוקר. כמובן שהוא לא עושה ריזוטו או פרייד רייס או פלוב, אבל לבישול אורז בנפרד (רק עם תיבול ולא תבשיל) הוא מושלם. 

לגבי סירים, עוד לא מצאתי מדהו יותר טוב מנירוסטה, אבל בגלל שנירוסטה צריכה חום כדי שלא יידבק אז חאורז כל סיר נון סטיק פשוט יחזיק לך המון זמן וכלום לא יידבק אליו. 

 

  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני אגיד לך שאני מבשל אורז בתנור.

שם כוס אורז ואז שתי כוסות מים (יחס של 1:2)

 

סירי נירוסטה ואם נגיד שמת בשר עוף וירקות בסיר, אז שעתיים בתנור ב130 מעלות זה יוצא די מוכן. זה תלוי בתנור שלך.. עם טורבו ובאיזור 150 מעלות אצלי (תנור של דלונגי).

 

ולא צריך לעמוד ולערבב את האורז על הגז. 

 

עם הניסיון, האורז ייצא לך מעולה. 

 

לחילופין, אתה יכול להתחיל עם טיגון קל של האורז, ואז להעביר את הסיר, אחרי שהוספת מים, לתנור. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • מעניין 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לא מזמן התחלתי לעשות אורז בנינג'ה ספידי וזה נהדר.

שם אורז תבלינים,מים והוא עושה את השאר(אתה אפילו מקבל קצת קריספיות בחלק העליון).

תוצאה אחידה.

וכמובן הוא עושה את כל שאר הדברים שהנינג'ות האחרות עושות.

פורסם

סיר נירוסטה של סולתם בגודל קטן. אם הכמות הרצויה היא קטנה משתמש בקלחת עם מכסה (גם היא נירוסטה של סולתם). 

קצת שמן זית. 

מוסיף אורז (בסמטי, זה מה שהולך אצלנו) בכמות הרצויה ומטגן קלות על אש בינונית. 

מוסיף מים רותחים בכמות שהיא פי 1.5 מכמות האורז ששמתי. 

ממליח, בוחש ומביא לרתיחה עם מכסה סגור. 

כשרותח מחליש לאש חלשה (המבער הכי קטן, על העוצמה הכי חלשה). 

אחרי 15 דקות סוגר את האש ומוריד את הסיר מהכיריים החמות. 

אחרי עוד 15 דקות פותחו ומערבב. 

נותן לאורז להתקרר תוך כדי ערבוב מידי כמה דקות, שלא ידבק ויהפוך לגוש.

 

 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אורז אורז אורז... האויב הגדול של הסירים.

 

פה בעיקר תקבל (וכבר קיבלת) המלצות על מתקנים אלקטרו-אטום-אירוביים שמכינים אורז בשיטת טמגוצ'י-אסהי-שימבון.

 

אם יש עוד פלסטיק שרוף אל תשתמש בסיר אבל עוד לא אבדה התקווה, סיר נירוסטה ישן אפשר לנקות תוך כדי שימוש באמצעי מיגון גם בחומרים חריפים כמו מנקה אסלות. כמובן שיש לשטוף את הסיר היטב לאחר הטיפול הזה.

 

הסיר שלך נשרף כיוון שאתה עושה שתי טעויות: 1. אתה לא שוטף היטב או משרה את האורז לפני הבישול כדי להוריד את עודפי העמילן מהאורז. 2. אתה מבשל על להבה יותר מדי גבוהה. לאחר ההרתחה להעביר את הסיר ללהבה הכי נמוכה שיש בכיריים. אם עדיין האורז נשרף אפשר להשתמש במתקן לפיזור חם. הסבתות שמות מגבת בין הסיר למכסה. שים לב שכל סוד אורז מייבואן אחר דורש זמן בישול קצת אחר. את הזמן המדוייק שתלוי בתת המין של האורז, בסיר ובכיריים שלך תוכל למצוא רק בניסוי וטעייה.

 

מקור "מתכון" טוב להתחלה אצל לייזה: https://lizapanelim.com/אורז-אחד-אחד/

 

 

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן


×
×
  • תוכן חדש...