Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

ברשותינו מיטסובישי גרנדיס שנת 2006.

אשתי נסעה איתו מרחק כ-2 קמ והיא הריחה לאורך הדרך ריח של שריפה.

בכניסה לישוב - כל האורות דלקו והרכב נכבה. 

בגלל שהיא חסמה את הכניסה היא הדליקה שוב ונסעה 100 מטר ועצרה בצד.

גררתי למוסך והמסקנה היא שהרדיאטור סדוק 

1. האם כדאי לרכוש חדש או שאפשר גם יד שניה ?

2. לפי CHATGPT זה הדגם - MR993566  - האם זה נכון ? 

3. הכי חשוב - אני לא רוצה לתקן את הרדיאטור כדי לגלות אחכ שהמנוע כבר לא עובד - יש דרך להדליק את הרכב ולבחון את שאר הדברים - בלי לגרום לנזק נוסף ? כיצד ? 

בתודה מראש 

פורסם

חדש מקורי כנראה יקר למדי. יד שניה (מפירוק), אתה לא ממש תדע את מצבו, גם אם תקין כרגע, הרי שיכול להיסדק בדיוק כמו שלך בתוך זמן קצר.

אפשר לרכוש תחליפיים בארץ (בדוק למשל מול 'בשן רדיאטורים') או מחו"ל (בתקווה שלא יפגע בשילוח).

לגבי המק"ט המקורי, זה שציינת שייך כפי הנראה למכלול המק"ט MN171216 (מגיע עם הפקק ונקז). לפי מה שרואה בקטלוג של רכב דומה מיד 2, עולה המק"ט MN171217. כאשר לפי תמונות ברשת נראה שההבדל עומד על צינורות בתחתית הרדיאטור לחיבור קולר שמן (אולי קשור לתיבת הילוכים אוטומטית). כך שתצטרך לבדוק מה מתאים בדיוק לרכבך ואם הצנרת הזו קיימת או לא. בחיפוש הקצר שעשיתי, לא ראיתי איזכור למק"ט הספציפי לרדיאטור נטו מהאופציה השניה.

לגבי בדיקות לביצוע, הבסיסי יהיה לבדוק את מצב השמן, שלא הפך לטחינה או שיש סימנים דומים אחרים לערבוב עם נוזל הקירור, ולהיפך, לבדוק ברדיאטור אם אין סימנים לשמן.

לגבי בדיקות מתקדמות יותר (בדיקות לחץ), אשאיר הבמה לחברי הפורום האחרים. אבל לדעתי כל מוסך יכיר מה לבדוק.

פורסם

אל תגע ביד שנייה. תחליפי, אין בעייה. 

קרה לי בלנסר שלי (הקודמת)- אחת מ-2 הפעמים היחידות שהיא ראתה מוסך היה בעקבות חור ברדיאטור. לא סיפור יקר מדי, הותקן תחליפי, וזהו זה. 

הרכב היה בציר 2008, הוחלף אחרי שהיה אצלי 9-10 שנים (אצלי מ-2011). הרדיאטור התחליפי מחזיק לדעתי עד היום- הרכב הוחלף עם הרדיאטור התחליפי אחרי 4? בערך שנים מיום ההחלפה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אהלן מעדכן בסטטוס

המוסכניק אומר שהדליק את הרכב ושלא שמע רעשים מכיוון המנוע ונראה שזה עובד
חזר אלי עם הצעת מחיר של 1500 שח + מעמ לרדיאטור והתקנה

מצד שני בדקתי בחנויות של חלפים והציעו לי את הרדיאטור הסיני הבא שאמור להתאים ב-700 שח ועוד 400-500 של עבודה

https://www.otopoint.co.il/items/799...%A2%D7%9311-AT

האם יש בעיה בדגם הסיני הזה ?

מה ממליצים להתקדם ?
בכמה מתחת למחירון מקובל למכור ?

תודה

פורסם
לפני 6 שעות, Mediali כתב:

אהלן מעדכן בסטטוס

המוסכניק אומר שהדליק את הרכב ושלא שמע רעשים מכיוון המנוע ונראה שזה עובד
חזר אלי עם הצעת מחיר של 1500 שח + מעמ לרדיאטור והתקנה

מצד שני בדקתי בחנויות של חלפים והציעו לי את הרדיאטור הסיני הבא שאמור להתאים ב-700 שח ועוד 400-500 של עבודה

https://www.otopoint.co.il/items/799...%A2%D7%9311-AT

האם יש בעיה בדגם הסיני הזה ?

מה ממליצים להתקדם ?
בכמה מתחת למחירון מקובל למכור ?

תודה

לא ציינת מאיפה ואיזה רדיאטור המוסכניק שלך מציע, יש סיכוי שגם הוא מציע רשיאטור סיני

• אהבתי 1
פורסם

אין בעיה בחליפי, גם כך כנראה ההצעה שקיבלת מהמוסך היא לחליפי וזה לא רכיב שידוע שהחליפי לא מחזיק. 

רכב ישן ובעל ערך נמוך ואתה לא מעוניין להשקיע מעבר לנדרש, תרגיש בנוח להתקין את הזול. 

תשומת לבך בשבוע שלאחר ההתקנה לבדוק לפני כל נסיעה גובה מפלס מי קירור.

מוסכים, גם הטובים שבניהם, לא תמיד מבצעים ניקוז אוויר כיאות ולכן יש צורך להשלים נוזל קירור אז תיקח מהמוסך בקבוק עם ליטר / שניים. 

• אהבתי 1
פורסם

ממשיך לעדכן מהשטח ... לאור המלצת חברי הפורום שילמתי 350 שח בדיקת לחץ הפוך. והתוצאה לפי המכונאי היא שגם המנוע הלך. לכאורה המחירון של הרכב הוא 17 אלף שח. המוסך בודק לי מה העלות של מנוע חדש וזה בנוסף ל1700 נוספים עבור הרדיאטור. מה האפשרויות שלי לדעתכם ? אולי שווה כבר לתקן ולהחזיק אותו עד שיתפגר ? לא מזמן החלפתי אלטרנטור, גלגלים קדמיים ופנס אחורי (שעולה 1500 של לבדו) האם מישהו בכלל ירכוש אותו במצב הזה ? איך אני מוצא מישהו שירצה לפירוק ? כאב ראש

פורסם

מה זה "בדיקת לחץ הפוך"? לא מכיר.

יש בדיקת קומפרסיה (שעושים דרך הפתחים של הפלאגים), ובדיקת לחץ ברדיאטור (שעושים דרך פקק הרדיאטור או מיכל העיבוי).

אם נעשתה בדיקת קומפריסה והתוצאה הייתה לא טובה, זה אכן מצביע על בעיה במנוע.

אם נעשתה בדיקת לחץ ברדיאטור ויצאה לא תקינה - זה הגיוני אם יש סדק/חור ברדיאטור, לא אמור להשליך בשום צורה (לא חיובית ולא שלילית) על מצב המנוע.

פורסם

בבדיקת קומפרסיה, מתחברים עם שעון לחץ לפתח של המצתים ובניסיון הנעה מודדים את הלחץ המירבי שנוצר בצילינדר עם תנועת הבוכנה.

בבדיקת לחץ הפוך, מביאים את הבוכנה לנ.מ.ע. כאשר שסתומים סגורים. מתחברים גם לפתח המצתים אבל עם מדחס אוויר שאיתו מעלים את הלחץ בצילינדר ואז בודקים אם יש בריחה של הלחץ, ומהיכן. 

• מעניין 2
פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, chrono כתב:

מה זה "בדיקת לחץ הפוך"? לא מכיר.

יש בדיקת קומפרסיה (שעושים דרך הפתחים של הפלאגים), ובדיקת לחץ ברדיאטור (שעושים דרך פקק הרדיאטור או מיכל העיבוי).

אם נעשתה בדיקת קומפריסה והתוצאה הייתה לא טובה, זה אכן מצביע על בעיה במנוע.

אם נעשתה בדיקת לחץ ברדיאטור ויצאה לא תקינה - זה הגיוני אם יש סדק/חור ברדיאטור, לא אמור להשליך בשום צורה (לא חיובית ולא שלילית) על מצב המנוע.

נחשבת בדיקה יותר מקיפה מקומפרסיה.

לפני 20 שעות, Mediali כתב:

ממשיך לעדכן מהשטח ... לאור המלצת חברי הפורום שילמתי 350 שח בדיקת לחץ הפוך. והתוצאה לפי המכונאי היא שגם המנוע הלך. לכאורה המחירון של הרכב הוא 17 אלף שח. המוסך בודק לי מה העלות של מנוע חדש וזה בנוסף ל1700 נוספים עבור הרדיאטור. מה האפשרויות שלי לדעתכם ? אולי שווה כבר לתקן ולהחזיק אותו עד שיתפגר ? לא מזמן החלפתי אלטרנטור, גלגלים קדמיים ופנס אחורי (שעולה 1500 של לבדו) האם מישהו בכלל ירכוש אותו במצב הזה ? איך אני מוצא מישהו שירצה לפירוק ? כאב ראש

זה די ברור שאם הרכב נסע לאורך זמן ללא מים ברדיאטור אז יגרם נזק למנוע.
אני במקומך הייתי שוקל ברצינות האם שווה בכלל להשקיע בגופה, או לצמצם הפסדים ולרכוש רכב משומש תקין בתקציב סביר.

למכור לפירוק זה קלי קלות, תריץ חיפוש בגוגל ובפייסבוק ותמצא עשרות טלפונים של סוחרים שקונים לפירוק.

עוד אפשרות היא לשמור את הרכב לחלקים ולקנות רכב זהה, ככה אתה מכסה את עצמך לעתיד לתקלות ועדיין חוסך בתקציב ( אני אישית עשיתי כך בעבר וזה הוכיח את עצמו כלכלית ).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 28.1.2026 בשעה 18:23, Gauss כתב:

נחשבת בדיקה יותר מקיפה מקומפרסיה.

זה די ברור שאם הרכב נסע לאורך זמן ללא מים ברדיאטור אז יגרם נזק למנוע.
אני במקומך הייתי שוקל ברצינות האם שווה בכלל להשקיע בגופה, או לצמצם הפסדים ולרכוש רכב משומש תקין בתקציב סביר.

למכור לפירוק זה קלי קלות, תריץ חיפוש בגוגל ובפייסבוק ותמצא עשרות טלפונים של סוחרים שקונים לפירוק.

עוד אפשרות היא לשמור את הרכב לחלקים ולקנות רכב זהה, ככה אתה מכסה את עצמך לעתיד לתקלות ועדיין חוסך בתקציב ( אני אישית עשיתי כך בעבר וזה הוכיח את עצמו כלכלית ).

תודה, דיברתי עם 2 של פירוק אחד הציע לי 600 שקל ואחד 1000 שח 

הפסד גדול 

לאור זה שרק פנס אחורי שלו עלה לי 1700 שח 

גלגלים חדשים

בולמי זעזועים

משולשים 

יש אפשרות למכור חלקים ? 

או למצוא מישהו שנותן מחיר יותר הוגן ? 

תודה 

פורסם
לפני 3 דקות, Mediali כתב:

תודה, דיברתי עם 2 של פירוק אחד הציע לי 600 שקל ואחד 1000 שח 

הפסד גדול 

לאור זה שרק פנס אחורי שלו עלה לי 1700 שח 

גלגלים חדשים

בולמי זעזועים

משולשים 

יש אפשרות למכור חלקים ? 

או למצוא מישהו שנותן מחיר יותר הוגן ? 

תודה 

יש אפשרות למכור חלקים כמובן,
השאלה אם יש לך מקום,פנאי,יכולת וזמן להתעסק בזה - לרוב האנשים התשובה היא לא.

אתה יכול להרים עוד כמה טלפונים לסוחרים שקונים לפירוק, אבל מאמין שלא תעבור בהרבה את ה1500 ש"ח.

ברגע שהמנוע פסול, רכב לפירוק שווה אפילו פחות מבד"כ.. שגם ככה זה לא גבוה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...