Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחור באספקת סלון

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, חיפוש בלתי מקצועי שעשיתי, מעלה שבמקרה של איחור באספקת מוצר כמו סלון, ניתן לתבוע 5% פיצוי עבור כל שבוע עיכוב, ללא הוכחת נזק. יש לבקש זאת מהחנות לפני שפונים לתביעה.

שמצאתי רק מקור אחד לעילה הזו, באתר קטן ולא מצאתי מקור רשמי לחוק.

https://businesspedia.co.il/consumer-protection-law-delay-in-delivery/#:~:text=דוגמאות נפוצות לאיחורים באספקה וזכויות הצרכן&text=כאשר לקוח רוכש מוצר כלשהו,זכאי לפיצוי של 112.5 שקלים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

לדעתי, כשסופרים איחור, צריך לספור ימים קלנדרים, לא ימי עבודה. ספירת ימי עבודה רלוונטית לביצוע העבודה והאספקה. אבל כשמאחרים ללקוח, זה לא משנה שלא עובדים בסופ"ש או בחג, הוא ללא המוצר בימים שציפה שיהיה. לא הצלחתי למצוא איך זה מוגדר בחוק, או איך פוסקים בתי המשפט, אבל זה טיעון לגיטימי.

במקרים מסויימים הזכות לפיצוי על פי חוק הגנת הצרכן היא ללא הוכחת נזק, על עצם הפרת החוזה.

על פי מה קבעת את זה?

זה ממש לא בטוח. אם אדם צריך להשתמש במוצר שלא קיבל ונאלץ למצוא פתרון חלופי שעולה לו כסף, בהחלט יתכן שיקבל פיצוי על ההוצאות שנגרמו לו.

מה שכן, מוטלת עליו חובה לצמצם את הנזק, הוא לא יכול להזמין סלון יקר פי 10 ולצפות לפיצוי.

זה גם לא אומר שהוא יקבל פיצוי מלא על ההפרש, אם הוא הזמין יקר יותר, הוא גם קיבל ויהנה ממוצר יקר יותר.

מצד שני, לא ניתן לצפות ממנו "להתכלב" עם מחצלות וכסאות פלסטיק.

עשית סלט שלם.

1. איחור זה ימי עבודה. זה לא משנה מה אתה חושב או אם זה טיעון לגיטימי. זו הפרשנות בפסיקה.

2. פיצוי ללא הוכחת נזק רלוונטי בעסקה של הזמנת מוצר עם אספקה תוך 14 יום. זה לא המקרה.

3. שופט לא מצפה שתתכלב, גם לא איכפת לו יותר מדי, הוא בעיקר רוצה לסיים את התיק כמה שיותר מהר ולכן זה לא המקום למצוא רחמים ואמפטיה ובהתאם ה"סבל" של פלוני ממש לא נראה כך ליושב על כס המשפט (זה נכון להוציא חריגים שבהם יש עוול משווע, וזה רחוק מאוד מהמקרה הנוכחי)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

https://www.psakdin.co.il/Court/ת-ק-12726-05-16-סרי-נ-י-ש-ריהוט-יוקרה-בע-מ

יתרה מזאת הבהיר מר בן שושן כי מלכתחילה מאחר שההזמנה המעודכנת נעשתה בתקופת חגי תשרי בה אין רצף של ימי עסקים, הודיע לנתבע מראש על זמן אספקה ארוך (עמ' 2, ש' 12).

באשר לאספקת המוצרים לפי ההזמנה המקורית, גם אם היה איחור של מספר ימים באספקת המוצרים – ולענין זה אני לא קובע ממצא עובדתי – הסבירה הנתבעת שהתובע הקשה על תיאום מועד האספקה ודרש אספקת הריהוט ביום שישי – בו הנתבעת או מוביליה אינם פעילים.

פס"ד שמתייחס לעניין של ימי עסקים בהקשר של איחור

https://www.psakdin.co.il/Court/פסק-דין-בתיק-ת"ק-28032-07-12

יחד עם זאת, לא מצאתי שיהיה זה נכון להעניק לתובע את הפרש המחיר בין עלות המוצר שהזמין אצל הנתבעת ובין המוצר שרכש בפועל - זאת משני הטעמים הבאים: ראשית, התובע לא הוכיח, שרכש את אותה בריכה בעלת אותם נתונים ואותם אביזרים אשר הזמין מלכתחילה אצל הנתבעת ושנית, אני מסכים לטענת הנתבעת, שבעוד שהעסקה עם הנתבעת לא בוטלה בפועל, הוא רכש את הבריכה החלופית ביום 21.6.12 ורק לאחר מכן, ביום 24.6.12, הוא פנה בכתב אל הנתבעת.

גם לגבי הפיצוי על רכישת סלון יקר יותר, אפשר להמשיך לחלום

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

לפני 3 שעות, fatboy1340 כתב:

הציטוט מתחת לקישור הזה לא מופיע בפסק הדין (או שאולי הוא מופיע בגרסה המלאה שאין לי קישור אליה ולא אוכל להתייחס)

לא ברור מה ניסית לומר בציטוט הזה. אין פה ענין של ספירת ימי עסקים בחישוב הפיצוי, אלא בחישוב אספקה. הוא מתיחס לעובדה שהספק מראש התריע על זמן אספקה מאוחר בשל החגים, מה שלא נעשה במקרה של פות"ש.

פס"ד שמתייחס לעניין של ימי עסקים בהקשר של איחור

https://www.psakdin.co.il/Court/פסק-דין-בתיק-ת"ק-28032-07-12

גם פה, הציטוט לא מופיע בקישור, אין לי גישה לגרסה המלאה. אז לא אוכל להתייחס אלא לציטוט.

גם לגבי הפיצוי על רכישת סלון יקר יותר, אפשר להמשיך לחלום

אתה מתעלם באלגנטיות שהשופט מציין שתי סיבות ספציפיות להחלטתו לא לפצות על ההפרש במחיר. הראשוןנה כי לא הוכח שקנה מוצר דומה, ושתיים כי קנה אותו לפני ביטול העסקה.

כאמור, שופט מחליט בכל מקרה לגופו, בהתאם לנסיבות, לפיכך נסיון לקבוע באופן מוחלט מה שופט יפסוק הוא חסר בסיס.

לפני 6 שעות, GTאי כתב:

עשית סלט שלם.

1. איחור זה ימי עבודה. זה לא משנה מה אתה חושב או אם זה טיעון לגיטימי. זו הפרשנות בפסיקה.

2. פיצוי ללא הוכחת נזק רלוונטי בעסקה של הזמנת מוצר עם אספקה תוך 14 יום. זה לא המקרה.

3. שופט לא מצפה שתתכלב, גם לא איכפת לו יותר מדי, הוא בעיקר רוצה לסיים את התיק כמה שיותר מהר ולכן זה לא המקום למצוא רחמים ואמפטיה ובהתאם ה"סבל" של פלוני ממש לא נראה כך ליושב על כס המשפט (זה נכון להוציא חריגים שבהם יש עוול משווע, וזה רחוק מאוד מהמקרה הנוכחי)

שופט פועל לפי אמות מידע משפטיות. אכפת לו לא לא, זה לא הענין. יש דברים שקל לכמת ויש כאלה שלא, אז לא אומר שמתעלמים מהם.

הנה כמה ציטוטים משופטים לגבי הפעלת שיקול דעת משפטי לגבי נזק וסבל:

"דומני כי איחור של שבועיים בהתקנת חלק אחד מהמוצר כולו הנו מינורי" - אומנם כאן הוא קובע שהוא מינורי, אבל בהחלט לא ניתן לומר שלא אכפת לו, הרי התייחס, מכאן שאכפת.

עוד התייחסות לסבל של תובעת:

"התובעת עתרה גם לפיצוי בשל עגמת נפש בשל 2,000 ש"ח. אני סבור שאכן נגרמה לתובעת עגמת נפש ובכל מקרה היא זכאית לפיצוי בשל הטרדה שהייתה מנת חלקה בשל איכותו הירודה של המוצר שסופק לה והצורך לעסוק זמן רב בניסיונות לתקנו ולהחליפו.

לאור כך אני סבור שהתובעת זכאית לפיצוי בשל טרדה ועגמת נפש בסך של 2,000 ש"ח. אינני סבור שיש לקזז סכום כלשהו בשל העובדה שהתובעת "נהנתה" מהסלון עד היום."- לא בדיוק חוסר אכפתיות.

עד כאן שתי דוגמאות שמפריכות את הטענה הגורפת שלשופטים לא אכפת והם חסרי אמפתיה.

ועכשיו לענין ספירת הימים:

התיחסות לספירה קלנדרית, לא לימי עבודה:

"בנסיבות האמורות ניתן לקבוע כי כאשר ספקה חברת אלוני את מערכת הסאונה כעבור חודש ושלושה שבועות מהמועד המשוער אליו התחייבה הרי הפרה את החוזה עם התובע." - זו אמירה כללית שלא מתייחסת לחישוב הפיצוי, אבל אמשיך לחפש.

ועל הדרך התייחסות לחובת הספק לקחח בחשבון שיקולים שידועים לו מנסיונו (נושא שעלה בהודעת אחרת שלי, ודרך אגב מתייחס גם הוא לתאריך קלנדרי, לא לימי עבודה):

"פועל סופקה מערכת הסאונה ביום 12.6.00 באיחור של למעלה מחודש וחצי לעומת המועד המשוער הנקוב. הנתבעת לא נתנה הסבר לפער זמנים זה אשר על פניו נראה בלתי סביר. משהתחייבה הנתבעת לתאריך אספקה משוער  ונקבה ביום 25.4.00 מותר להניח כי איחור (או הקדמה) של ימים ספורים, עד סוף חודש אפריל או תחילת חודש מאי, סביר. אמנם נכון שתהליך היבוא אינו בשליטתה של חברת אלוני ולכן לא יכולה היתה להתחייב למועד אספקה מדויק, עם זאת, בעת שהעריכה את המועד המשוער היה עליה להביא בחשבון כל אותם מרכיבים של  תהליך היבוא לרבות עיכובים אפשריים בדרך." - על אחת כמה וכמה כשמדובר בחגים ידועים מראש.

לגבי פיצוי ללא הוכחת נזק, אכן מצאתי שמדובר במספר מקרים מוגדרים, ונראה שאיחור אספקה לא מפורט בהם, אבל אתר משפטי שקישרתי אליו מוגדר יותר טוען שכן (אותו פיצוי של 5%), אבל לא ברור על מה הוא מסתמך. אמשיך לחפש.

עריכה: הנה פסק דין שמתייחס לנקודות שחלקן רלוונטיות למקרה זה

https://www.fridmanwork.com/lawmix1675.html

"מקובלת עליי טענת הנתבעת לפיה, זמן אספקת המוצר הינו זמן אספקה משוער התלוי בספק. יחד עם זאת שוכנעתי כי, לתובעת נמסר המועד לאספקת המקרר עד ליום 9.6.12 ולא עד 60 ימי עסקים כנטען"

ימי עסקים הם ספירה שרלוונטית לבית העסק כדי לחשב כמה ימי עבודה דרושים לו להכנת המוצר. מה שמעניין את הלקוח הוא תאריך האספקה, ואם זה מה שסוכם, זה מה שקובע.

"יוצא אפוא כי, קיבלה את המקרר שהזמינה בחלוף למעלה מחודש ימים ממועד האספקה, זמן שאינו סביר בעיניי, אף אם המועד הינו משוער."

התייחסות לזמן קלנדרי, כי מה שחשוב זה כמה זמן סבל הלקוח מהאיחור באספקה, לא בכמה ימי עסקים איחר הספק.

"התובעת לא צירפה מסמך כלשהו המעיד על גובה הנזק שנגרם לה בעת שנאלצה לזרוק לפח מוצרים שהתקלקלו בתקופה שבה התעכבה האספקה, כאשר רוב הנזק שנגרם לתובעת, כפי שהעידה בתה, נגרם בשל עוגמת נפש וטרחה.

אשר על כן, אני פוסק לתובעת פיצוי כספי בשל האיחור באספקת המקרר על דרך האומדנה בסך של 1,000 ₪."

התייחסות לפיצוי ללא הוכחת נזק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

שלא יובן לא נכון, ההמלצה שלי היא לא להגיע למשפט.

אי אפשר לדעת מה יפסוק השופט, אבל מעיון בפסיקות אחרות, פיצוי ללא הוכחת נזק הוא קטן ולא שווה את הטרחה.

יהיה הרבה יותר יעיל לפתור את הענין מול הספק עם הצעות לפתרון, מתוך תקווה שהוא יבין שגם לו לא כדאי להגיע למשפט.

פורסם
בתאריך 6.10.2025 בשעה 10:20, ישה כתב:

בהנחה שהסלון מצא חן בעיניכם  בלע את  הלקרדה קבל את הסלון ואז תבקש פיצוי מן החנות בצורת רהיט קטן כמו הדום לרגליים עגלת תה או וזה יפה

זו ההצעה הכי מעשית והגיונית.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 5.10.2025 בשעה 16:49, YaronNahum כתב:

תשמע בלתמים קורים 

מהתיאור של פותש, זה לא בלת"ם! וזה מרתיח. 

-הסחורה מוכנה למשלוח. 

-סוכם תאריך משלוח. מראש. 

-לא מוכנים לשלוח את הסחורה שמוכנה, ומחכה כבר זמן, בתאריך שבו הם התחייבו לספק אותה. 

אין פה משהו בלתי צפוי\כח עליון\עז.

פשוט:

בתאריך 6.10.2025 בשעה 09:42, Be roo כתב:

החנות מודה שהבעיה היא שאין להם ״קו חלוקה״ לאיזור שלו. כנראה לא שווה להם לשלוח נהג בשביל לקוח אחד.

מנחש שהם חשבו שיהיו להם עוד כמה לקוחות על הקו באותו פרק זמן, מסתבר שאין, אז לא שווה להם להוציא נהג- ואני לא מצליח להבין למה זה נהיה בעייה של הלקוח. התחייבתם? תעמדו בזה בלאט. מקרים כאלו מרתיחים אותי. 

כעצמאי אני עשיתי שמיניות באוויר כדי לעמוד בהתחייבויות שלי כלפי לקוחות (וספקים, וכל אחד, בעצם, שהבטחתי לו משהו). 

כשכיר, קיבלתי פעם שיחת טלפון מעניינת של בעל עסק (ספק שלנו) שהיה צריך עזרה קטנה כדי לעמוד בהתחייבות שלו כלפי לקוחה. משהו מפתיע וחצי מבחינתי, לא ציפיתי מעסק מסחרי שילך כל כך רחוק האמת (מצד שני, הם גם ניסו לא להוציא על זה כסף, אז הם ביקשו עזרה ... עדיין, מאד התרשמתי מזה).

וככה זה צריך להיות מבחינתי. 

פות"ש

מצטער אבל אין לך פה מי יודע מה קייס. 

קח את העצה של ישה וזהו, או שפשוט תדאג אתה להובלה ותנסה להחזיר את העלות דרך תביעות קטנות כמו שאמרו פה- או שפשוט תדרוש מהחנות שיובילו אליך את הספה, אפילו שזה כבר באיחור. הם התחייבו, הם צריכים לעמוד בזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...