Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע על איביזה 2017 הצורה החדשה עד היום, עשיתי כבר 120 א' ק"מ ורק בשנה הקרובה בעז"ה אצטרך לבצע טיפול ולהחליף קלאצ' בפעם הראשונה. טיפול של סביב 4000 ש"ח. 

הכל עניין של לדעת לנהוג עליו, במיוחד בפקקים. 

אז מצד אחד, בפקקים אתה קצת סובל (לא בגלל הרכב, בגלל הנודניקים שרוצים שתתקדם כל חצי מטר ומציקים) אבל בנסיעה רגילה זה הגיר הכי כייפי לנהיגה, תגובה סופר מהירה וניצול כוח מעולה עם מעברי הילוכים כלכך מהירים שאתה חוצה צומת מאפס ומסיים בהילוך רביעי חמישי בלי שהרגשת. 

• אהבתי 2
  • תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 14:53, menir1 כתב:

לא נהגת מעולם במכונית ידנית? 

מה שכתבת לא נכון. 

הוא נהג בתקופת המצאת האסבסט, לפני המצאת מחשב ההזרקה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Liondi כתב:

) אבל בנסיעה רגילה זה הגיר הכי כייפי לנהיגה,

מסכים שהגיר עובד היטב. 

ולדעתי גיר ידני.. לא יעזור. הרבה יותר כיף בנהיגה. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אוסיף לדיון שיצא לי לחקור את הנושא של נעילת המצמד אחרי תחילת התנועה ע"י קריאת פורומים ובלוגים בחו"ל. אנשים בדקו את הזה עם המיכשור והגיעו למסקנה שזה תלוי בגיר. הגיר שעניין אותי הוא המפורסם של DSG DQ200 ושם הנעילה המלאה קורת באיזור 5-7 קמ"ש בלי קשר ללחיצה על דוושת הגז. בעקבות זה סיגלתי לעצמי את ההרגל שאפילו בפקק עיקש אני מחכה עד שיש מרווח מסויים מהרכב לפני ומתחיל תמיד עם הלחיצה על הגז כדי להגיע למהירות הנגדרשת.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

לפי יחס העברה של ההילוך הראשון, זאת המהירות של המכונית ההילוך הראשון משולב. כלומר אם עוזבים את דוושת הגז לחלוטין, הרובוט משלב הילוך ראשון והמצמד מופרד - פעולה שלוקחת פחות משנייה. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גיר הdsg עבר המון מאז תחילת השימוש בו. גיר מאוד נעים בשיוט בכביש מהיר, מעצבן בהילוך ראשון ושני. 

לנו במשפחה יש מספר רכבים עם גרסאות שונות של הגיר הזה (איביזה, ארונה, אטקה חדש וישן, סקודה אוקטביה..), בשנתונים שונים (2017, 2019, 2021, 2025..).

באף רכב לא היו בעיות מיוחדות או בעיות גיר, כן לעיתים ניתן לשמוע חריקה מכיוון הגיר אך לא דבר שהיה צריך לטפל בו ולא משפיע על ביצועי הרכב. 

בשקלול הניסיון שלי עם הגיר והקונצרן, אחד הגירים הכי נוחים עם תפוקת כח מאוד טובה ביחס לגודל המנועים. אין מהנה יותר או טוב יותר מגיר ידני לדעתי, אך בשל העובדה שאתה מעוניין באוטומט אתה תהנה מdsg ואל תחשוב יותר מדי. 

תקנה רכב חדש ותוסיף 1000 שח על אחריות 3 שנים וזהו.

פורסם
לפני שעתיים, seat2005 כתב:

גיר הdsg עבר המון מאז תחילת השימוש בו. גיר מאוד נעים בשיוט בכביש מהיר, מעצבן בהילוך ראשון ושני. 

לנו במשפחה יש מספר רכבים עם גרסאות שונות של הגיר הזה (איביזה, ארונה, אטקה חדש וישן, סקודה אוקטביה..), בשנתונים שונים (2017, 2019, 2021, 2025..).

באף רכב לא היו בעיות מיוחדות או בעיות גיר, כן לעיתים ניתן לשמוע חריקה מכיוון הגיר אך לא דבר שהיה צריך לטפל בו ולא משפיע על ביצועי הרכב. 

בשקלול הניסיון שלי עם הגיר והקונצרן, אחד הגירים הכי נוחים עם תפוקת כח מאוד טובה ביחס לגודל המנועים. אין מהנה יותר או טוב יותר מגיר ידני לדעתי, אך בשל העובדה שאתה מעוניין באוטומט אתה תהנה מdsg ואל תחשוב יותר מדי. 

תקנה רכב חדש ותוסיף 1000 שח על אחריות 3 שנים וזהו.

מה ההסבר שכל כך הרבה ישראלים חווים בעיות גיר ?

עד כדי כך שפתחו קבוצה ענקית של נפגעי DSG 

קודיאק נמכרת הרבה מתחת למחירון לדעתי 

פורסם

יש פה גם עניין של מזל. לחלק יש בעיות חלק לא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, דרדס אבא כתב:

עד כדי כך שפתחו קבוצה ענקית של נפגעי DSG 

קודיאק נמכרת הרבה מתחת למחירון לדעתי ( דעה איננה עובדה. לכל רכב יש מחיר שבו קונה מרצון ומוכר מרצון נפגשים) 

אין הסבר אחד. מרבית התלונות הן על ה 200 מהשנים הראשונות בעיקר מצמדים ובעיקר כאלו מנהגו בפקקים בזחילה עם רגל על הבלמים. אחר כך כאלו שבהן מכטרוניקס כשל , ושוב הרבה מהן (סטטיסטית) מבעלי רכבים שלא טופלו בשמנים הנכונים במוסכי הרשת או מתמחים. 

קבוצת פייסבוק היא לא מדד, אבל מאפשרת לקבל תמונה כללית ממש לא מדויקת ( דגם גיר/שנת יצור/טיפולים/צורת נהיגה ) . מי שבאמת מבין, לא נמצא שם, ומי שרוצה מידע אמין לא יכול להסתמך על הסיפורים שם. (להתעלם מהודעות ותלונות על מחירים, שאין בינן לבין עובדות לגבי מהות התקלה/תיקון כל קשר)  

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לא אומר שאין תקלות ואין בעיות ב- dsg. בטוח שיש המון כאלה ושאנשים שחוו את זה סבלו מאוד כלכלית.

אך לפני שממהרים לשפוט רכב כזה או אחר חשוב לזכור שקבוצה בפייסבוק של אנשים עם אותה בעיה היא ההגדרה של הטייה שנקראת selection bias. כל מי שנמצא שם יספר על בעיה ולא יספר שהגיר טוב, כך שאתה לא מקבל תמונה מלאה, להפך.

אי אפשר להסיק מזה שום דבר חוץ מרעיון כללי שישנה בעיה.

מניסיון אישי עם מספר רכבים לא היו בעיות, האם זה המצב הכללי ? לא יודע. 

אישית, הנוחות והיתרונות בגיר שווים לשים בצד 3000 שח בעשור.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, דרדס אבא כתב:

אם תשאל אותי, ההסבר הוא בגדול שישראלים הם נהגים חרא.

מזלזלים סדרתיים ברכוש וברכבים של אחרים (גם אני לא חף מהבעיה הזו, ברומא אני וינאי), למשל כל שיפשופי הטמבון האקראיים, פציעות הצבע על הדלתות, וישיבות הקפה על הבגאז' של רכבים לא להם בביטחון כאילו הרכב שלהם... וכו'.

מזלזלים סדרתיים בביטחון של נהגים אחרים, מזלזלים סדרתיים בחיים של נהגים אחרים, מתעקשים על צד שמאל גם כשהימין פנוי לגמרי (ואז גם מתעצבנים שצפרו והיבהבו להם!), חותכים על ימין ועל שמאל, חותכים נרקומנים של הימין והשמאל, מאותתים רק בטעות ולא מתוך כוונה ברורה... וכו'.

אולי ישראלים הם לא נהגים חרא יותר או פחות משלל שועי העולם, במיוחד לעומת הנהגים בטנזניה, אבל ישראלים במיוחד הם נהגים חרא.

ישראלים גם מטפלים חרא ברכבים שלהם וזה עוד סימפטום (גם אני לא חף מהבעיה הזו, בפראג אני ברלינאי). תמיד בקמצנות וכמעט שאף פעם לא ברוחב לב כי הכל יקר במדינה הזו וההרגשה היא תמיד ש"דופקים" אותך (מה שלא רחוק מהמציאות).

גם בעלי המקצוע בישראל כבודם במקומם בקושי מונח, חפיפניקים ברמה קשה, תמיד הכל יהיה בסדר והכל יסתדר אל תדאג, ייסע כבודו המפתחות בפנים, המוסכניקים וכו' הם די חרא, רובם חפיפניקיים, ללא לימודים מסודרים בתחום ואך ורק עם ידע מעשי בלבד (שאני לא מזלזל בו ב-כ-ל-ל, אבל כשרק הוא בנמצא זו בעיה). רובם הגדול לא מתעדכנים בחומר. מקלים ראש. מתייחסים לקלה כחמורה ולחמורה כקלה.

וזה בלי שום קשר לגיר DSG שאין לי קשר אליו ולא מבין בו כלום וגם אין לי אחד כמוהו.

שוב, אם תשאל אותי, ההסבר הוא בגדול שישראלים הם נהגים חרא. הם בכלל לא יודעים שיש להם תיבת הילוכים רובוטית (=ידנית!) חד או דו מצמדית.

מבחינתם אוטומאט זה אוטומאט זה אוטומאט.

להאשים אותם בזה?

לא יודע. לא מעניין.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 2
פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 01:13, Liondi כתב:

הכל עניין של לדעת לנהוג עליו, במיוחד בפקקים. 

אז מצד אחד, בפקקים אתה קצת סובל

אם יש לך איזה טיפ או שניים. אשמח לשמוע. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

אם יש לך איזה טיפ או שניים. אשמח לשמוע. 

סער, פיזרו פה מעל 5 פעמים (ויותר) מה צורת הנהיגה הממומלצת לנהיגה בתיבה הרובוטית הנ"ל - בעיקרון הבעיה היא בעיקר בפקקים ושם זו נהיגה של גז-ברקס.

בלי גלישה לרכב שממולך, כלומר בלי לאפשר לתיבה להתקדם ולגלוש קדימה כמו בתיבה אוטומאטית פלנטרית רגילה...

מגז לברקס כדי שלא לשרוף את המצמד שנכנס בחצי-קלאצ' בכמה שניות הראשונות.

בנוסף, בהתחלת נסיעה לא ללחוץ באלימות על הגז אלה בעדינות כדי לתת לרובוט לשלב את הקלאצ' בניחותא.

זה מה שהבנתי...

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...