Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, דג כתב:

אני עשיתי רוורס 300 מטר על גיר ידני בעלייה קשוחה עם תמרונים מורכבים, וכן בסיום העליה היה ריח חריף מאד של קלאצ'ים ברכב גם שעות אח"כ.

אפשר לשאול על זה? 

איפה? מתי? כמה ולמה?

בכל עשרות שנותיי בנהיגה, לא עשיתי הרבה רוורס (אולי במצטבר).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 30 דקות, saar5555 כתב:

אפשר לשאול על זה? 

איפה? מתי? כמה ולמה?

בכל עשרות שנותיי בנהיגה, לא עשיתי הרבה רוורס (אולי במצטבר).

מקרה חריג בו נדרשתי לפרוק ציוד כבד מטרנספורטר לאיזה מבנה שיש אליו שביל גישה תלול וצר באורך של 300 מטר. 

אין מקום להסתובב למעלה, והדרך חזרה צריכה להיות בירידה ברוורס.

החלטתי לעלות ברוורס גם כדי לפרוק בצורה נוחה יותר. בדיעבד - לא היתי עושה זאת שוב. סיוט.  

אכן מקרה חריג אבל גם ההודי שדפק 700 מטר רוורס בהרים זה חריג ולכן אין לייחס לזה דפקט של DSG כאשר מדובר במקרה קצה שלא אמור לקרות ביום יום. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 48 דקות, דג כתב:

שילוב של מנוע חשמלי קטן בגיר עצמו?

אתה מתכוון ל DSG actuator arm? 

זו זרוע שמזיזה את המצמדים שנדחפת הדראולית לא חשמלית. הפקודה להזזה מגיעה ממחשב הגיר (חלק מהמכטרוניקס, החלק החשמלי) שפוקדת על התנועה על ידי ממסרים. 

לא מוכרים מקרים בהם באופן גורף (לפחות לא ברשת בפורומים טכניים העוסקים בגירים האלה (ולא בפייסבוק, עקב סיפורש חבר מכונאי אמר לי שזה כשל ידוע 😉)

מכלול מכטרוניקס שנפגע מעיכול האטמים עקב שימוש בשמנים לא איכותיים, עשוי להפגם בחלק האלקטרוני ,שזה יותר נפוץ, או בממסרים שפוקדים על הזזת הזרוע, ממש לא במכלול ההזזה.

ככלל, אני וחברי לא מקבלים את אמירות הפייסבוק כאמת צרופה. אבל זה אני.

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 20 דקות, zaf כתב:

אתה מתכוון ל DSG actuator arm? 

לא. 
ממש לא התכוונתי לכך. אני מכיר פחות או יותר את שיטת הפעולה של ה"רובוט" בגיר הרובוטי... 

אני ציטטתי את ההודעה הזו:

בתאריך 5.10.2025 בשעה 08:27, TZR84 כתב:

בלא מעט רכבי VAG מהשנים האחרונות יש AUTO HOLD שמחזיק את הרכב בלי לזחול בעזיבת ברקס או שילוב של מנוע חשמלי קטן בגיר לזחילה.

2 אלה פותרים חלק גדול מהבלאי של שחיקת מצמדים בפקקים.

מה שכן יש לא מעט דיווחים בפייסבוק על תקלות במנוע החשמלי בגיר DSG

מהכתוב בהודעה זו ניתן להבין שיש מנוע עזר חשמלי בתיבה עצמה המניעה את הגיר ומזיזה את הרכב במצב זחילה. לשם ביהור עניין זה דרשתי אסמכתא, שכן אני לא מכיר שום תיבת DSG עם מנוע עזר שכזה... 

פורסם (נערך)

כי פשוט אין. מה שיש זה מנוע חשמלי קטן שמניע את המשאבה ההידראולית שמייצרת את הלחץ להזזזת הבורר. 
אוטו הולד בסך הכל זה מפסק שמורה לפיקוד להחזיק את הבלם ״לחוץ״ , לכן הגיר יתנהג בדיוק כמו שאתה מחזיק את דוושת הבלם לחוצה. גם אם תוריד את הרגל. הרכב ינוע רק כשתלחץ גז.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 7 שעות, דג כתב:

לפני 14 שעות, רוןS כתב:

סיפור מפורום בהודו:

לא נשמע הזוי בכלל.

הבן אדם טיפס 700 מטר בתוואי הררי ברוורס, ברור שהרכב החזיק על חצי קלאץ' זמן נכבד מאד. 

זו היתה דוגמה לפותח השרשור  "מה לא לעשות עם גיר רובוטי"

הכוונה לשימוש חריג שיגרום לנזק ברור.

** בליל ראש השנה (ליל הפקקים הגדול) הייתי תקוע בפקק במשך שעתיים עם רכב עמוס, בלי תופעות מיוחדות.

בשימוש רגיל אפילו בנסיעה בעיר לא צריכה להתעורר בעיה, רק להצמד להמלצות.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

דווקא הברקס האוטומטי הזה מזיק לרכב יותר משמועיל, הרעיון נולד בשביל שהרכבים יזהמו פחות ויהיו יותר ירוקים ועל הדרך יגדילו את ההכנסות בגלל המנגנונים (הצתה, מיזוג, בלמים וכו') שפועלים הרבה יותר ממצב סטנדרטי

בעניין השרשור - משנת 2013 הגיר עבר שינוי דרסטי, בגלל שהמכטרוניק היה הולך הרבה בגלל התחממות של השמן הפרידו את המחשב מהמצמדים לתיבה נפרדת, בנוסף שינו את התיבה למתכת אחרת והשילו ממשקלה 1.3 ק"ג - מי שיסתכל על הגירים לפני השינוי ואחרי יוכל לראות סוגי ברגים שונים שסוגרים את התיבה

מאז הגיר נחשב כאמין מאוד - נהגתי במאות רכבים שחצו את ה140K ק"מ ללא טיפול בגיר בכלל - למעט סקודה קודיאק ששם הגיר הולך בקצב, אומנם הגיר מצריך אופי נהיגה שונה בגלל אופי הפעולה (כמו שגיר פלמנטרי מצריך נהיגה שונה מגיר רציף) אבל להגיד שהגיר לא אמין זה בלבול מוח או שהנאדם ישן בעמידה 

פורסם (נערך)
בתאריך 6.10.2025 בשעה 12:48, דג כתב:

מהכתוב בהודעה זו ניתן להבין שיש מנוע עזר חשמלי בתיבה עצמה המניעה את הגיר ומזיזה את הרכב במצב זחילה. לשם ביהור עניין זה דרשתי אסמכתא, שכן אני לא מכיר שום תיבת DSG עם מנוע עזר שכזה... 

אתה צודק מה שכתבתי לא מדויק המנוע החשמלי 48V לא יושב בתוך הגיר עצמו אבל הוא קיים למשל באוקטביה ודוחף את הרכב בזחילה בפקקים ללא שילוב של המצמדים והמנוע ומונע את בעיית הזחילה עם הגיר.

אפשר לראות אופי הפעולה פה למשל החל מדקה 29

לגבי התביעה היצוגית אפשר לפנות לעורך דין מוחמד זידאן מוכר מאוד בתחום הייצוגיות לרכב

Screenshot_20251008_080021_Facebook.jpg

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 5 שעות, TZR84 כתב:

דוחף את הרכב בזחילה בפקקים ללא שילוב של המצמדים והמנוע ומונע את בעיית הזחילה עם הגיר.

פה הטעות.

אם כל הכבוד לביקורת של בועז וחברו יש שם כמה אי דיוקים....

קודם כל המקור הטוב ביותר הוא VW, באתר שלהם יש מידע על אופן פעולת ה-eTSI - אתה מוזמן לעיין.

כתבתי בעבר בפורום על אופן פעולת מערכות mild-hybrid 48V ממוצעת:
לא כל המערכות זהות, אבל הרעיון המרכזי של רובן הוא לשלב את הסטרטר עם האלטרנטור.
כך גם ב-eTSI שם החיבור בין ה"סטרטר/גנרטור" נעשה באופן המסורתי ע"י רצועה.

לכן המנוע החשמלי מניע את גל הארכובה של המנוע ומשם יוצא לתיבה.

משמעות הדבר - אין אפשרות של הנעת הרכב ע"י המנוע החשמלי ללא שימוש במצמדים.
המנוע החשמלי לא יכול להזיז את הרכב מבלי להניע את גל הארכובה של מנוע הבנזין, והתיבה מתופעלת בדיוק באותה צורה - כי זה אותו input shaft בדיוק שמגיע אליה.

מה שאתה רואה במסך הרכב "לוח שעונים" שהסל"ד יורד ל-0 משמעות הדבר היא שאכן המנוע בע"פ כבה, אבל גם המנוע החשמלי לא מזיז את הרכב והוא גם בעצם כבוי. הרכב נכנס למצב coasting - שיוט בניוטרל על מנוע כבוי. זה מתאפשר בזמן נסיעה כי מערכת ה-48V מניעה את הרכב במיידית במידת הצורך.

גם ההתלהבות בביקורת על כך שהמנוע בזמן נסיעה עובר מ-0 ל-2000 סל"ד ולא מרגישים "דפיקה" זה די ישן, הרי ככה עובדות על ההיברידיות.  

פורסם
לפני 13 דקות, דג כתב:

אם כל הכבוד לביקורת של בועז וחברו יש שם כמה אי דיוקים....

לא התייחסתי ל-eTSI , אבל אשמח לתיקונים של אי דיוקים בדברי האחרים.

פורסם
לפני 3 שעות, רוןS כתב:

הכוונה לבועז ה"סלב", הוא מרבה למרוח הסברים טכניים.

לא הייתי קונה אף הסבר שלו. בא נאמר שהוא לא המקור המועדף על מנת להבין איך מנגנון ה mild hybrid עובד. 😉

לפני הרבה שנים הוא ״פירשן״ מרוצי פורמולה 1 ורוני אהרונוביץ  ז״ל הגיב בפורום נטקאר שלו אז במיטב המילים על נושא ידיעותי של הסלב בנושא. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...