Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלכתי אתמול לתקן תקר בגלגל האחורי ומיד איך שהעובד בפנצ'ריה הגיע לאוטו הוא הסתכל ואמר לי שאני צריך להחליף את שני הקדמיים. בגדול הוא אני לא חושב שהוא טועה, הם בני 4 ועברו כמעט 40K ק"מ, אבל השאלה שלי היא האם זה באמת דחוף? לי נראה שעוד יש קצת "בשר" על הצמיג אבל אני לא מבין בזה הרבה אז חשבתי לפנות למומחים. 😄
על מה שאמר לי בעל המקום לגבי לאיזה מותג להחליף ובאיזה מחיר נדבר אחרי שתגידו מה דעתכם על מצב הצמיג ודחיפות ההחלפה.

תודה.

IMG_20250823_133638.jpg

IMG_20250823_133653.jpg

IMG_20250823_133917.jpg

IMG_20250823_133928.jpg

IMG_20250823_133939.jpg

IMG_20250823_133947.jpg

פורסם (נערך)

לא רואה משהו דחוף כאן.

יש קצת יובש, בעיקר בכתף החיצונית ואולי קצת בדופן.

יש לך חוות דעת כללית על הדגם הזה?

אתה מרגיש איזשהו הבדל מוחשי בביצועים שלהם?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, Spongebob כתב:

אבל השאלה שלי היא האם זה באמת דחוף?

דחוף?... ממש לא דחוף.

דחוף זו מילה שזורקים לאוויר יותר מדי פעמים שלא בהקשרה ובמקומה. אין פה שום דבר דחוף.

על פניו נראה שהסוליה קצת יבשה (תמונות 3+4), אבל זה הגיוני אם הרכב חונה בחוץ וכו'.

אולי יש פה כאלו שיכתבו שהם נראים כמו צמיגים ש"ישמחו להחלפה"... אני לא הייתי מחליף, ולי הם נראים לגמרי בסדר אלא אם פספסתי משהו.

יש פה כאלו שכל 4 שנים מחליפים רק בגלל שעברו 4 שנים.

יש פה כאלו שכל 40,000 ק"מ מחליפים רק כי עברו עליהם 40,000 ק"מ.

כל אחד והסטנדרטים שלו... יש אנשים שמצחצחים שיניים פעם ביום ויש כאלו שמצחצחים פעם ביום.

בסה"כ מצבם של הצמיגים לפי התמונות פיקס לחלוטין.

מה תאריך היצור שלהם? (4 ספרות שמוטבעות על דופן הצמיג)

• רעיון טוב! 1
פורסם

על צמיג ככלל יש ״מד שחיקה״ שמתייחס לעומק החריצים וכאשר מגיעים אליו, יש להחליף. אצלך ממש לא נראה שזה המצב.

כן ניכר יובש בכתפיים, אבל ממש לא משהו חריג לצמיג ישראלי בן 4.

אני לא הייתי מחליף, בטח לא במידה שלך שכל צמיג איכותי בה יעלה סביב 600-700₪. התקנת או מותקנים ברכב לפי מה שאני רואה צמיגי קונטיננטל שנחשבים בקטיגוריית ״פרימיום״ ובהתחשב במצבם ומחירם, אפשר לדעתי להמשיך לנסוע עליהם. בחורף שיגיע עוד כמה חודשים תעשה הערכה מחודשת, זה מה שאני הייתי עושה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

לא רואה משהו דחוף כאן.

יש קצת יובש, בעיקר בכתף החיצונית ואולי קצת בדופן.

יש לך חוות דעת כללית על הדגם הזה?

אתה מרגיש איזשהו הבדל מוחשי בביצועים שלהם?

אין לי חוות דעת על הדגם הזה, ככה הרכב יצא מהיבואן.
לגבי הבדל בביצועים קשה לי להגיד, זו שחיקה לאורך זמן, לא משהו שבבת אחת השתנה.

עכשיו כשאני רגוע שאין מה להיות מודאג לגבי הצמיגים, נעבור למה שבעל הפנצ'רייה הציע לי.
לא באמת התכוונתי להחליף צמיגים במקום לפני שאני בודק כאן בפורום אבל הסתקרנתי לגבי המחיר. אמרתי לו שאני לא מעוניין בצמיגים סיניים אז הוא הציע לי צמיגי Kumho ב-750 ש"ח לצמיג. אמרתי לו לא תודה אז המחיר ירד ל-700. שוב סירבתי.  אחרי כמה דקות הוא חזר אליי ושאל אם אני בטוח שאני לא רוצה זוג צמיגים ב-650 ש"ח לאחד. סירבתי בנימוס. לפני שהלכתי שאלתי אותו למה דווקא Kumho (שוב, מתוך סקרנות) והוא טען שאומנם קונטיננטל נחשבים צמיגי פרימיום אבל יש להם חיסרון שהם נשחקים ומתייבשים מהר (כמובן שלא אמרתי לו שאלה הצמיגים המקוריים של היבואן שמחזיקים יפה מאוד והאחוריים במצב עוד יותר טוב). לטענתו Kumho הם צמיגים שמחזיקים הרבה יותר טוב באקלים הישראלי וטובים כמעט כמו קונטיננטל. 

יש לי הרגשה שזו שאלה קצת מיותרת, אבל בכל זאת: מה דעתכם על האמירה הזו? האם צמיגי Kumho הם באמת צמיגים איכותיים כמו קונטיננטל? ברור לי שיש דגמים שונים, גדלים וכו', אבל כאמירה כללית, האם המותג Kumho עומד בשורה אחת עם מותגי הפרימיום? האם אלה צמיגים שאתם הייתם בוחרים לרכב שלכם?

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
פורסם

מותקנים אצלך כרגע צמיגים איכותיים מאוד.

הם נראים מעט יבשים אבל לדעתי הלא מקצועית אין דחיפות להחלפה. 

פעלת נכון שלא רכשת מיד צמיגים אלא בחרת לחשוב / להתייעץ. 

הצמיגים שהוצעו לך הם סבירים מאוד אבל לא ברמה של הצמיגים שלך. 

אישית הייתי מחליף לפני החורף הקרוב או לכל היותר בשנה הבאה. 

מה לרכוש זה כבר תלוי כמה אתה מעוניין להשקיע. מה שמותקן אצלך כרגע זה ברף הגבוה של המחיר. 

יש מספר אתרים שבהם תוכל לערוך השוואת מחיר בין דגמים נבחרים ע"פ מידת הצמיג שרשומה ברשיון הרכב יחד עם קוד המשקל וקוד המהירות. 

יש כאן לא מעט פוסטים בעניין, בטוח שתמצא תשובות מפורטות. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, Spongebob כתב:

יש הרבה ספרות על דופן הצמיג... 😄
4820 הגיוני?

אם זה בתוך אליפסה - כן. וגם מתאים לכך שסיפרת שהם בני 4.

4820 פירושו שיוצרו בשבוע ה-48 בשנת 2020, זה בסוף נובמבר באותה שנה. עוד כמה חודשים באחסנה ובדרך עד שהותקנו על הרכב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Spongebob כתב:

לגבי הבדל בביצועים קשה לי להגיד, זו שחיקה לאורך זמן, לא משהו שבבת אחת השתנה.

עכשיו כשאני רגוע שאין מה להיות מודאג לגבי הצמיגים, נעבור למה שבעל הפנצ'רייה הציע לי.
לא באמת התכוונתי להחליף צמיגים במקום לפני שאני בודק כאן בפורום אבל הסתקרנתי לגבי המחיר. אמרתי לו שאני לא מעוניין בצמיגים סיניים אז הוא הציע לי צמיגי Kumho ב-750 ש"ח לצמיג. אמרתי לו לא תודה אז המחיר ירד ל-700. שוב סירבתי.  אחרי כמה דקות הוא חזר אליי ושאל אם אני בטוח שאני לא רוצה זוג צמיגים ב-650 ש"ח לאחד. סירבתי בנימוס. לפני שהלכתי שאלתי אותו למה דווקא Kumho (שוב, מתוך סקרנות) והוא טען שאומנם קונטיננטל נחשבים צמיגי פרימיום אבל יש להם חיסרון שהם נשחקים ומתייבשים מהר (כמובן שלא אמרתי לו שאלה הצמיגים המקוריים של היבואן שמחזיקים יפה מאוד והאחוריים במצב עוד יותר טוב). לטענתו Kumho הם צמיגים שמחזיקים הרבה יותר טוב באקלים הישראלי וטובים כמעט כמו קונטיננטל. 

יש לי הרגשה שזו שאלה קצת מיותרת, אבל בכל זאת: מה דעתכם על האמירה הזו? האם צמיגי Kumho הם באמת צמיגים איכותיים כמו קונטיננטל? ברור לי שיש דגמים שונים, גדלים וכו', אבל כאמירה כללית, האם המותג Kumho עומד בשורה אחת עם מותגי הפרימיום? האם אלה צמיגים שאתם הייתם בוחרים לרכב שלכם?

ראשית כל, לא כל פנצ׳רייה עובדת עם כל יבואני הצמיגים, כך שייתכן שזה מה שהיה לאותו בחור להציע לך במידה המתאימה, בניסיון לעשות עסקה מהירה.

אכן, קונטיננטל נחשב יצרן ״פרימיום״, ומחירי הצמיגים בהתאם. חשוב לזכור שכמו בכל מוצר של כל יצרן, יש דגמים נחשבים יותר ונחשבים ויש דגמים פחות מוצלחים. כל הטיעונים של ״צמיג של יצרן כזה וכזה מתייבש מהר יותר ואחר יותר לאט״ הן לא רציניות בעיניי. 

קומהו הוא יצרן ידוע ומוכר, שדגמי צמיגים שלו מגיעים על רכבים חדשים של יצרנים שונים. 

צריך לעשות בדיקה, ולראות מהם הדגמים המוצלחים במידה שלך ולעשות שקלול של עלות מול תועלת.

פורסם
לפני שעה, Spongebob כתב:

4820 הגיוני?

כן. שבוע 48 שנת 2020. הגיוני מאוד לרנו קפצ'ור 2021 כמו שלך.

התרשמות כללית לפי השימושים שלך. לא בהשוואה לצמיגים אחרים בהכרח.

אם יש דברים טובים או פחות להגיד עליהם, גם בהסתכלות קדימה לגבי תחליף.

לפני שעה, HaimO כתב:

על צמיג ככלל יש ״מד שחיקה״ שמתייחס לעומק החריצים וכאשר מגיעים אליו, יש להחליף.

לרוב רק כזה שמעיד על קרבה לגבול החוקי. 2 מ"מ בארץ.

ניתן לראות באחת התמונות שהועלו, כאשר לצידם על הכתף/דופן יופיע הכיתוב TWI שניתן לראות באחת התמונות האחרות (אצל כל חברה קצת אחרת):

image.thumb.png.bab167a8f1040d78926bc41c4a79e2b6.png

אבל בקונטי האלו ואחרים יש גם סימון לגבול המומלץ לנסיעה בכביש רטוב, מאחר והירידה ביכולות הצמיג מוחשיות יותר מתחת ל-3-4 מ"מ של עומק תעלות.

image.thumb.png.10b4389e92175401b0c19aa7177284d1.png

לצד אלו יש סימון מיוחד אחר בדמות טיפת מים:

image.thumb.png.a11cb8ab70dbbf74f365569381d80d8c.png

מה דעתכם על האמירה הזו? האם צמיגי Kumho הם באמת צמיגים איכותיים כמו קונטיננטל? ברור לי שיש דגמים שונים, גדלים וכו', אבל כאמירה כללית, האם המותג Kumho עומד בשורה אחת עם מותגי הפרימיום? האם אלה צמיגים שאתם הייתם בוחרים לרכב שלכם?

מאוד משנה איזה דגם הוצע. תמיד התייחס לכך.

בנוסף חשוב להתייחס לקוד העומס והמהירות כפי שמופיע ברשיון (בתמונות רואים 95H שאני מניח תואם בהתחשב שמקוריים). אפשר גבוה יותר, אבל זה עשוי לפגוע מעט בנוחות (בעיקר קוד עומס).

המחיר הסופי שהוצע לך מתאים לצמיג שלהם מדגם Ecsta PS71 שנמכר למשל פה בדיוק ב-650 בלי טובות והנחות.

אם בו מדובר, נראה שמדובר בדגם יחסית סביר לאור המבחנים באתר הזה (או אם מדובר בגרסאת ה-SUV אז כאן).

מאחר והוא בטווח המחירים הנמוך יותר (יש כמה מומלצים בכלליות קצת יותר זולים), כן הייתי שוקל אותו. אבל לא יודע להגיד לך איך הוא לאורך זמן.

צמיגים זהים לשלך נמכרים לכאורה תמורת כ-750 ש"ח. אבל לא בטוח שיש להם מלאי מאחר והקונטי-פרימיום 7 במידה שלך כבר קיים בשוק. אך הוא יקר יותר בכ-100 ש"ח לצמיג (וגם הוא נראה שמגיע עם קודים גבוהים יותר, 99V. יש עוד כמה אפשרויות שאינן קונטיננטל, אבל הן לא רבות.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Spongebob כתב:

4820 הגיוני?

כן. ענו לך מעליי בדיוק מה זה אומר.

אחלה צמיגים ובמצב מצויין.

לדעתי האישית אין פה עניין בכלל, הם במצב בסדר גמור, ואפשר לנסוע עליהם בכיף עוד שנה-שנתיים-שלוש אפילו, ועוד 20,000-30,000 ק"מ לדעתי תלוי בשימוש שלך.

כשתחליף, תעשה סקר שוק ותקנה מה שמתאים לתקציב שלך וזהו.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אולי אנחנו רואים תמונות שונות, כי מה שאני רואה פה זה צמיג שמתקרב לסף השחיקה הרצוי לפינוי מים.

בגלל הקילומטראז' השנתי הנמוך שלך אני מנחש שאתה יכול להעביר עוד חורף עד להגעה ל- TWI (מסומנים ב-X) אבל שים לך תזכורת פעם בחודש לבדוק את זה.

כשאתה מגיע לזה - תחליף.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE
  • רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, HaimO כתב:

ראשית כל, לא כל פנצ׳רייה עובדת עם כל יבואני הצמיגים, כך שייתכן שזה מה שהיה לאותו בחור להציע לך במידה המתאימה, בניסיון לעשות עסקה מהירה.

לא, זה לא המקרה. הוא בפירוש אמר שהוא ממליץ על Kumho אבל אם אני רוצה צמיג מכל מותג אחר אז הוא יכול להזמין לי.

די ברור שיש לי לכל הפחות עוד שנה עם הצמיגים האלה, אם לא שנתיים. הנהיגה שלי רגועה, אני כבר לא בגיל של פתיחות ברמזור, לא מתרגש מערסים שעוקפים אותי ולא נוסע בשטח. כמו שהבנתם אני בנסועה של 10K לשנה פלוס מינוס ככה שהצמיגים שלי לא נמצאים בעומס גבוה.
תודה לכולם על כל התשובות וההסברים, בהחלט החכמתי. כשיגיע הזמן אני אחזור לפה עם בקשות להמלצה. 🙂

עריכה אחרונה על ידי Spongebob
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...