Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כיום רכב ליסינג דרך החברה שבה אני עובדת.

טויוטה קורולה 2021 היברידית.

4 שנים על הכביש, 25,000 ק"מ.

מתלבטת האם לרכוש אותו.

ההצעה של הליסינג היא 92 אלף.

מה היתרונות והחסרונות?

חוששת בעיקר מ:

1. כמה היותו רכב ליסינג יפגע בערך שלו.

2. האם תחזוקת מערכת היברידית תעלה לי כסף בקרוב?

3. באופן כללי, איזה טיפולים יקרים צפויים לי בשלוש השנים הקרובות?

תודה לכל העונים 

פורסם

1. איך הערך ייפגע? הרי את קונה אותו במחירון אחרי הפחתת ליסינג אז מה זה משנה?

2. מערכת ההיברידית של טויוטה אמינה וממש לא אמורה לעלות לך כסף. (תמיד אפשר להוסיף אחריות מהיבואן לשקט נפשי)

3. כל רכב יש לו טיפולים יקרים וטיפולים זולים בהינתן לשגרת הטיפולים, בהקשר הזה זה ממש לא משנה אם זה טויוטה או כל דבר אחר

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם

תורידי את האפליקציה של לוי יצחק וחשבי את המחירון המשוקלל של הרכב. כך תדעי האם הצעת המחיר של חברת הליסינג סבירה. מבחינתך מדובר ברכב שאת מכירה מקרוב, עם נסועה נמוכה מאוד, ולכן לא צפויות הפתעות ולכן עשוי להיות רכישה טובה.

מבחינת המערכת ההיברידית עלייך לההביא בחשבון שאחריות היצרן על הסוללה היא ל-5 שנים, ניתן להאריך במחיר כמה מאות שקלים לשנה (או 15,000 ק״מ, המוקדם ביניהם) עד 12 שנה, התנאי הוא בדיקה תקופתית במוסך ברשת היבואן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי, אם הרכב מתאים לך, מכירה את הבעיות שלו, יודעת מה עבר עליו ואת מרוצה - שווה לך לקנות אותו ולהחזיק אותו 3-4 שנים לפחות. אם לפחות זמן מזה, אז לא.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אם בכל מקרה התכוונת לקנות רכב דומה בסכום דומה, קנית רכב ליסינג שהיה "שלך" זו קניה נוחה ללא סיכונים, אני ממליץ מאוד. 

לא צפוי משהו מיוחד מבחינת אחזקה בטויוטה עם 25 אלף ק"מ.

תנסי לקבל מהם מחיר כמה שיותר טוב לרכב AS IS ללא השבחה. 

במכירה האלה ליד שלישית, רכב ליסינג שנרכש על ידי החוכר לשימוש בפטי והיה למעשה כל הזמן אצל אותו נהג, מהווה יתרון מסויים על פני רכבי ליסינג אחרים שנמכרו "לסתם מישהו". 

לטויוטה יש תוכנית ביטוח לסוללה אחרי סיום האחריות הרגילה, שהרבה לקוחות רוכשים.

תבדקי האם אפשר לעשות לרכב הנ"ל, אני לא יודע אם הביטוח הזנה ניתן למכוניות שהיו בליסינג, אולי רק לפרטיות. 

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

1+ מצטרף לתומכים.

זה מסוג רכבי הליסינג שלא יגיע לסוחרים, אלא למקורבים בחברה, אם לא תרכשי אותו בעצמך.

אני מציע לשמור תיעוד (חוזה חכירה, ביטוח וכדו') שיעיד על כך שהרכב אצלך מיומו הראשון, 

וזה יתן לך יתרון על רכבי ליסינג אחרים כשתרצי למכור בהמשך.

* הצצתי במחירון לוי כרגע, 82K₪ משוקלל לדגם 'סאן', ומבקשים ממך 10K מעל...

מצד שני - מחירון יד2 קובע 111K₪ אחרי שקלול ליסינג וק"מ

וזה פחות או יותר גם המחיר המבוקש במודעות ביד2 עם כפול ק"מ  ומעלה,

כך שהמחיר המבוקש כנראה סביר ותואם למחיר השוק.

Untitl21ed.jpg

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, VicZ כתב:

טויוטה קורולה 2021 היברידית.

25,000 ק"מ זה מעולה לרכב בן 4.

נסועה של שנה וחצי ברכב רגיל.

לפני 11 שעות, VicZ כתב:

ההצעה של הליסינג היא 92 אלף.

ענו לך לגבי סכום המכירה.

תנסי להוריד אותם קצת עוד טיפה אם אפשר להתמקח.

לפני 11 שעות, VicZ כתב:

ענו גם על זה - בעיקרון, עכשיו כשאת קונה את הרכב מהליסניג, את כבר זאת שמשלמת את ירידת הערך שלו כי הוא מליסינג...

אז זה כבר לא משנה.

לפני 11 שעות, VicZ כתב:

2. האם תחזוקת מערכת היברידית תעלה לי כסף בקרוב?

בקרוב?... מי יודע.

הרכב אמין.

ההיברידיות של טויוטה מאוד אמינות, וכמו שענו לך - יש תוכנית ביטוח להארכת הביטוח על הסוללה.

תבררי לגבי זה אצל היבואן.

לפני 11 שעות, VicZ כתב:

3. באופן כללי, איזה טיפולים יקרים צפויים לי בשלוש השנים הקרובות?

ב- 3 שנים הקרובות?... מי יודע.

תבקשי את תוכנית הטיפולים הצפויה של הרכב מהיבואן, ושם כתוב כל כמה זמן/ק"מ עושים מה שעושים.

כל כמה זמן/ק"מ טיפול גדול.

כל כמה זמן/ק"מ טיפול קטן.

וכו'.

בעבר רכשתי רכב בן 10 שנים (וזול) מבנאדם שקנה את הרכב מליסינג.

הוא היה הנהג היחיד על הרכב במהלך כל אותן 10 שנים, קיבל אותו דרך ליסינג צמוד ממקום העבודה, ולאחר 3 שנות ליסינג קנה אותו ממקום העבודה לאישתו (היה מרוצה ממנו מאוד), ואז הרכב נמכר לי.

בתור קונה, כבר לא התייחסתי לזה, כי מבחינתי זה היה כמו לרכוש רכב מהבנאדם "יד ראשונה" וגם כי הרכב היה זול, אז לא היה יותר מדי על מה להתמקח.

אם תחזיקי את הרכב 5-7 שנים, הכל יהיה מעולה.

הוא היחיד שנהג עליו לאורך כל חיי הרכב (לא ביקשתי הוכחות - האמנתי לבנאדם כי ידעתי ממי אני קונה את הרכב).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, VicZ כתב:

במקרה שלך את יכולה להפוך ל "נהג יחיד" אמיתי. תלכי לקצין הרכב שלך ותוציאי ממנן אישור על נייר רשמי וחותמת שהרכב הזה היה בליסינג אצלך. זה מוריד את ההפחתה על ליסינג.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נשמע כמו מציאה שיהיה לך קשה למצוא בחוץ, מעצם העובדה שאת גם מכירה את ההיסטוריה של הרכב. 

משמעות המילה ליסינג לא משחקת פה תפקיד בכלל עבורך. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

כן משחקת, אם הרכב ייגנב. 

זה בעצם הסיכון בלקנות רכב גניב מעל מחירון יצחק לוי- מפסידים את כל מה ששילמת מעל מחירון.

בשרשור השני רשמתי שצריך לברר מחירי ביטוח מקיף, זה צפוי להיות יקר, במיוחד כאשר אין עבר ביטוחי אחרי שנות ליסינג.

הייתי שוקל לקנות מנעול -זרוע להגה,  התעסקות איתו יקשה על הגנבים .

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני הייתי בדיוק באותו מצב רק עם רכב מדגם אחר.

אכן דאגתי לאישור מקצין הרכב בעבודה שאני הייתי נהג יחיד על הרכב כל התקופה אבל בכל מקרה, אם תרצי לבטח רכב כלשהו ולהנות מהנחת היעדר תביעות, חברת הביטוח ממילא תבקש ממך (1) אישור כזה שהיית נהגת יחידה על הרכב וגם (2) אישור מחברת הליסינג שלא היו תביעות לגביו, ואז תקבלי הנחה.

את הרכב שלי קניתי בהנחה של 15% ממחירון לוי יצחק שפורסם בחודש הליסינג האחרון שלי, כאשר הרכב בדיוק עבר טיפול שנתי וטסט והכל על חשבון הליסינג.

בהינתן שגם רציתי את הרכב, שום עסקה אחרת שבחנתי אפילו לא התקרבה לכדאיות של זו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 22.8.2025 בשעה 06:37, BoazB11 כתב:

* הצצתי במחירון לוי כרגע, 82K₪ משוקלל לדגם 'סאן', ומבקשים ממך 10K מעל...

מחירון לוי יצחק פשוט נוראי לקורולות האלה. יש איזה 15 דגמים בשנתון הזה. 

כשאני מחפש לפי מספר רכב(סתם קורולה ליסינג טיפוסית ממודעות יד 2) אני רואה שהוא מתמחר אותה ב-108 אלף(בהנחה וחודש עליה הוא 01/2021 ) 

בלי קשר לזה, אם את מרוצה מהרכב, לדעתי כדאי ללכת על זה גם אם בסוף המחיר יהיה מעט גבוה יותר. יש לי מכר שב-2012 קנה את הקורולה 2009 שהייתה לו בליסינג. הוא שילם בזמנו קצת יותר, אבל עד היום הרכב הזה אצלו, מאוד מרוצה ממנו. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.8.2025 בשעה 21:19, VicZ כתב:

אצלנו בחברה הרכבים האלו חזרו לחברת הליסינג בסיום עסקה של 3 שנים עם מינימום 100,000 ק"מ ועד 200,000 ללא שום תקלה וללא רחמים, כפי שציינו מעליי, תאריכי אחריות לסוללה ותהני מרכב אמין שאת מכירה, לחפש נבלות בכמה שקלים פחות לא שווה את ההתעסקות, בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...