Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעתד לבצע החלפה מונעת של המצבר (המקורי, 60Ah) במאזדה 2 שנת 2020 (אין ברכב start-stop).

החלטתי להחליף למצבר וורטא.

הציעו לי שני סוגים: מצבר וורטא כחול במחיר X עם אחריות לשנה או מצבר וורטא אפור במחיר X + 130 ש"ח עם אחריות לשנתיים.

אני מניח שכל אחד יכול לעשות לעצמו את השיקול האם וכמה לשלם על אחריות מורחבת.

השאלה שלי -  מעבר לנושא האחריות האם יש הבדל טכני (כימיה שונה?) בין שני סוגי המצברים - האפור או הכחול -  של וורטא? 

תודה רבה

פורסם

זה לא אפור זה כסף (סילבר). 

כסף נחשב ליותר איכותי מכחול פשוט.

לא חקרתי את הכימיה של שנייהם.  (לכן אני לא יכול לומר בוודאות שלא מדובר בתרגיל שיווקי)

אבל בז'רגון של וורטא הוא נחשב דרגה מעל.

פורסם

זה נכון שהאפור נחשב יותר מתקדם.

מה שלא נכון, גם הכחול מגיע עם שנתיים אחריות.

תבדוק באתר של וורטה איזה מצברים מתאימים לרכב שלך. אם יש אפשרות גם לכחול וגם לאפור, אתה יכול ללכת על הכחול אם אתה רוצה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בוורטה בדרך כלל, ויש כמה יוצאים מן הכלל, הכסוף הוא בטכנולוגיית AGM והכחול הוא EFB אז כן, יש הבדל ב"כימיה".

אם אין לך סטארט סטופ אין שום בעיה עם EFB כחול.

לגבי "החלפה מונעת", דעתי האישית, אם המצבר לא ישן מדיי ויכול להניע עדיין אחרי פרק זמן שנחשב "ארוך" מבחינתך, עדיף להשקיע כרגע 250 ש"ח בבוסטר ולתת למצבר למות בזמנו. אם זה לא המצב אז אכן כדאי להחליף.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...