Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Nissan Sentra 2021 SV | החלפת רכיב EGR תקול

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,
מתלבט מה לעשות ואשמח לדעות.
לפני פחות משנה קנינו Sentra 2021 SV דרך פריסבי, עם אחריות לשנתיים כביכול.
לפני בערך חודשיים התחילה לנו בעיה (שנראתה תמימה) בהנעה, לפעמים מניע מהר, ולפעמים לוקח 2-3 שניות.
הייתי בטוח שזה משהו שקשור למצבר או סטרטר, חיכיתי לטיפול שנתי.
בטיפול שנתי (הילוך שישי קרסו ת״א) מצאו שהרכיב EGR תקול. שניקיון לא יעזור, שיש בעיה שם ברכיב החשמלי ככל הנראה.
כמובן שהרכיב הזה מוחרג מהאחריות.
ההצעת מחיר גבוהה מאוד: שסתום + אטם + עבודה בערך ₪5500 כולל מע״מ.
מצאתי את השסתום באתר של ניסאן ארה״ב:
https://parts.nissanusa.com/parts/nissan-exhaust-gas-re-circulation-valve-147106ca1e
זאת אפילו גרסא חדשה יותר: `14710-6CA1E` שמחליפה את מה שהציעו לי `14710-6CA1D`, וכמובן כתוב שזה מתאים לדגם של הרכב שלי, וגם וידאתי עם המוסך שהם ירכיבו לי את זה אם אזמין את זה.
על פניו, השסתום עם אטמים כולל משלוח דרך שילוח צד שלישי (shipito) אמור לצאת לי באיזור ₪1000. להוסיף לזה את העבודה של המוסך עוד ₪1100, יוצא בערך ₪2200, ולכאורה חסכתי פה ₪3300 שזה מטורף.
הסייג העיקרי זה שבדרך הזאת אין לי שום אחריות, אם משהו לא תקין ברכיב, או משהו נדפק בהתקנה, הלכו בעצם ₪2200.
אם אני עושה דרך המוסך ב-₪5500 אז יש לי אחריות לשנתיים על החלקים והעבודה.
מצד אחד הסבירות שתיהיה בעיה בחלק מקורי מאתר רישמי של ניסאן הוא לא גבוה, והחיסכון הוא מטורף, מצד שני אי אפשר לדעת..
ניסיתי לברר עם עוד מוסכים, רובם לא מתעסקים עם EGR, חלק ביפו הציעו לקנות מחלפים/פירוק, שזה יכול לעלות נניח ₪2000 לשסתום, בלי עבודה, ונראה לי לא כולל מע״מ, שזה עדיין חיסכון, אבל לא יודע כמה זה עדיף מבחינת רוגע/ביטחון לעומת להזמין מארה״ב.

במוסך שאלתי מה קורה אם לא מתקנים, ובגדול אמרו שהרכב יכול פשוט להפסיק להניע לגמרי באיזשהו שלב. ואז אם זה באמת יקרה, אני אהיה חייב לשלם את ה-₪5500 כי אני לא אתקע בלי רכב עד שזה יגיע מארה״ב.

מה לדעתכם כדאי לעשות? (רציתי לעשות סקר אבל אז אי אפשר להרחיב)

1. להזמין מארה״ב עם הוזלה משמעותית

2. לעשות דרך מוסך בארץ עם אחריות

3. לנסות דרך חלפים/פירוק - הצעות בתגובות

4. לחיות עם זה ככה בנתיים - להסתכן שלא יניע באיזשהו שלב

5. אפשרות אחרת - פירוט בתגובות

תודה לעונים

פורסם
לפני שעה, ariel2011 כתב:

לפני פחות משנה קנינו Sentra 2021 SV דרך פריסבי, עם אחריות לשנתיים כביכול.

[...]

לפני שעה, ariel2011 כתב:

אם אני עושה דרך המוסך ב-₪5500 אז יש לי אחריות לשנתיים על החלקים והעבודה.

מה למדנו על הערך של אחריות לשנתיים מהמשפט הראשון?

תזמין מחו"ל. מבדיקה קצרה ב-RockAuto, מה שמצאת זה במחיר מצוין למקורי (ב-RockAutio התחליפיים עולים יותר). מחיפוש מהיר נראה שאפשר למצוא את החלק המקורי במקומות נוספים בקצת פחות (עד 200 דולר), אבל ההפרש לא משמעותי. ב-PartSouq יש כבר הנחה יותר רצינית - הוא עולה 150 דולר, אבל אין במלאי. טוענים שיהיה עוד יומיים - הייתי מחכה כמה ימים לראות. קח בחשבון שהערכת העלות שלך לוקה בחסר - לא לקחת בחשבון מסים (או שאם לקחת, אז לא מספיק). על משהו יקר כ"כ תשלם גם מע"מ, גם מכס, וגם עמלות שונות של הבלדר על השחרור - אם נניח עלות החלק פלוס משלוח היא 250 דולר, אז אנחנו בכיף מדברים על תוספת של 400-500 ש"ח מסים ועמלות. אז תגיע למחיר שקרוב יותר ל-1,500 ש"ח ולא 1,000. עדיין משתלם בעיניי, פשוט רוצה לעשות לך הערכת עלויות מדוייקת יותר.

כל זה בהנחה והדיאגנוזה נכונה והרכיב באמת תקול - אולי שווה בכלל לקבל חו"ד נוספת. ובכל מקרה שווה לבדוק אופציה של מוסך אחר שיבצע את העבודה - לא מכיר את הרכב הספציפי, אבל קרוב לשעתיים עבודה על החלפת EGR נשמע לי מוגזם.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, chrono כתב:

לא לקחת בחשבון מסים

צודק, שכחתי, תודה.

אבל כמו שרשמת זה עדיין משתלם בסדר גודל

לפני 5 שעות, chrono כתב:

כל זה בהנחה והדיאגנוזה נכונה והרכיב באמת תקול - אולי שווה בכלל לקבל חו"ד נוספת. ובכל מקרה שווה לבדוק אופציה של מוסך אחר שיבצע את העבודה - לא מכיר את הרכב הספציפי, אבל קרוב לשעתיים עבודה על החלפת EGR נשמע לי מוגזם.

כן אני גם אבדוק מוסך אחר, קיבלתי כל מיני הצעות בקבוצה בפייסבוק. אם יש לך גם המלצה אשמח

פורסם

לדעתי במקרה כזה עדיף לקחת מחו"ל, הסיכוי שיתקלקל סתם ככה נמוך ביותר, וההפרש במחיר שווה את ה"סיכון" הנמוך כי הוא מתקרב לחצי מחיר. מה שכן אני ממליץ לך לבדוק במוסכים מקצועיים אחרים לגבי העניין, לרבות מורשי ניסאן עם דירוגים גבוהים. מחיר העבודה נשמע יקר ואולי בכל זאת אפשר לנקות והם טעו בדיאגנוסטיקה.  

פורסם

הייתי מתחיל בדיאגנוסטיקה במקום מומלץ. הרבה פעמים מאבחנים בעיית EGR לא נכון. למשל בעיה מזערית באטימה יכולה להוביל להחלפת EGR שלא תפתור כלום, אלא אם במקרה הבעיה הייתה באטם של ה הEGR עצמו  ואז משלמים 5,500 ש"ח עבור אטם שנאטם כמו שצריך בהרכבה ולכן הבעיה "נפתרת". אם וידאו שהבעיה אכן חשמלית, ב EGR חשמלי יש אפשרות לפרק את החלק החשמלי ולהחליף רק אותו. אפשר מפירוק או לחפש אם ניתן להחליף רק את החלק החשמלי באינטרנט. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 21.7.2025 בשעה 21:21, nissan1211 כתב:

מה שכן אני ממליץ לך לבדוק במוסכים מקצועיים אחרים לגבי העניין, לרבות מורשי ניסאן עם דירוגים גבוהים

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

הייתי מתחיל בדיאגנוסטיקה במקום מומלץ

בגדול הדיאגנוזה זה ממוסך ניסאן מורשה/רישמי - הילוך שישי קרסו ת״א.

אני יכול לנסות בעוד מקום, הבעיה כשביררתי נניח בניסאן הרצליה, זה ₪550 רק לבדיקה. זה לא מעט.

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

אם וידאו שהבעיה אכן חשמלית

ממה שאני זוכר הוא אמר שהבעיה באמת ברכיב החשמלי.

לפני 4 שעות, נירו72 כתב:

יש אפשרות לפרק את החלק החשמלי ולהחליף רק אותו. אפשר מפירוק או לחפש אם ניתן להחליף רק את החלק החשמלי באינטרנט.

הכל טוב ויפה הבעיה שדיברתי עם איזה 8 מוסכים מומלצים במדרג, אף אחד לא מתעסק ב-EGR.

יש מישהו אחר שמצאתי בדרום יפו שאמר שאפשר אולי למצוא מפירוק, אבל להחליף רק את הרכיב חשמלי נשמע לי מאוד ספציפי, ממה שיצא לי לדבר עם אנשים אף אחד לא יעשה את זה.

אם אתה/ם מכיר/ים מישהו, אשמח להמלצה.

פורסם

לא מכיר ספציפית את המנוע אבל מכמה egr שיצא לי להחליף בחיי, העבודה היתה פלאג ושני ברגים

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

להחליף EGR כל מוסך כללי יכול זו עבודה די פשוטה. אני עושה הכל לבד, אבל המוסך היחיד שמכיר ונעזרתי בו פעם היה מוסך הסלע בבת ים. הוא יחסית לרמה הנמוכה פה מקצועי, לא מנפח דברים ועושה סרטים ומאוד אמין. מוסך קטן, שהתחיל מלטפל ולשפץ פורשה ומכוניות יוקרה, והיום עושה הכל. מבחינתי מי שיודע לעסוק בכאלו דברים, יסתדר עם EGR 🙂 .

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...