Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עובר בקרוב לבית שקניתי ועושה מטבח חדש.

הבית הוא בן 22 ואין בו תשתית תלת פאזית.

ראיתי שיש כיריים אינדוקציה 60 סמ )שזה הגודל שתכננית במטבח מפאת חוסר מקום).

בית מבשל סטנדרטי לא משהו חריג.

האם הכיריים שמחוברים לשקע רגיל זה פיקציה או לא?

פורסם

אתה מבצע שיפוץ כלשהו? שדרג את הבית לתלת פאזי. לשחרר עומסים ממיזוג, חימום, אפיה וגם בישול.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש לא פיקציה. אם כבר, להפך... התלת פאזי הוא (אומר בזהירות, לרוב) לא באמת תלת פאזי, אלא שכל מבער מחובר לפאזה בודדת אחרת.

בחיבור חד פאזי תהייה מוגבל במספר המבערים שפועלים בו זמנית.

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, alex321 כתב:

האם הכיריים שמחוברים לשקע רגיל זה פיקציה או לא?

לא יכול להעיד על כיריים חד פאזיים שיושבים בהתקנה בתוך השיש, אבל כירת אינדוקציה חד פאזית  פשוטה (שיושבת על השיש) זה עדיין פצצה של דבר.

בית בן 22 - יש סיכוי שהוא תלת פאזי. יש לך אפשרות לצלם את לוח החשמל ?

בעיקרון ראיתי שמוכרים כיריים עם 4 אזורי בישול, חד פאזי, שמצריך שקע כח 16A.

הספק מקסימלי כללי של 3700W אומר לי שרק 2 איזורי בישול יוכלו לפעול על המקסימום בו זמנית, למרות שכל איזור בישול נותן הספק של של בין 1400W ל 2200W נומינלי - ומגיע עד ל 2200-3700W במקסימום [בוסט\טורבו] )

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה אחלה, כל עוד אתה מבין שיש מגבלה אמיתית להפעלה של כמה במקביל.

כמו שרשמו לך, תבדוק את ההספק של כל כירה ואת הכללי.

אנחנו בדירה שכורה עם מוצר כזה, בפועל אין אפשרות להרתחה של יותר מכירה אחת ובישול בינוני של 2 במקביל.

אצלנו ספציפית בטיגון ארוך כל העסק מתחמם ונכבה מדי פעם - זו כירת no name.

פורסם

כיריים חשמליות (לא אינדוקציה) עובדות יופי מ2008 עם חד פאזי. מעולם לא הייתה בעייה להפעיל כמה נקודות במקביל. כן, 60 ס''מ עם 4 אזורים. 

אוהד

פורסם

8 שנים עם אינדוקציה חד פאזית.

אפשר להסתדר, המגבלה שלא ניתן להפעיל את כל האזורים בעוצמה חזקה יחדיו.

בדיעבד הייתי הולך על תלת פאזי.

😈Seat Leon Cupra 280😈

פורסם (נערך)

המטרה היא לברר האם אין הזנה בלוח כלל תלת פאזי? זאת אומרת שיש של מקסימום 40A (ויתכן 25A). אז צריך לשים לב לעומס [דוד, מזגן,תנור אפיה...]

או שאין חיבור (בית תקע) תלת פאזי במטבח אבל הבית מוזן מ25AX3?

אצלי בדירה (בת 30+) יש הזנה של 3*25A.

עריכה אחרונה על ידי FROGIE
פורסם

יש מדינות שלמות שחיות עם פאזה אחת והכל בסדר, ספרד למשל. לא יודע אם בפאזה האחת הזאת יש יותר אמפרים או משהו, אבל זה מחזיק בלי בעיה גם דירות גדולות עם שלושה מזגנים וגם בתים פרטיים עם שני מטבחים.

בתור טכנאי אני תמיד בעד חשמל תלת-פאזי משיקולי יציבות ופיזור העומס, אבל מעשית מדובר במותרות שפשוט הפכו לסטנדרט בחלקים מסויימים של העולם. אני מניח שבוש, סימנס ושות' מייצרים לכל העולם ולא רק למדינות שהתלת-פאזי נהוג בהן, כך שבסבירות גבוהה תוכל למצוא בקטלוג שלהם כמה דגמים שיצליחו 'לסחוב בעליות של הקסטל'.

פורסם
לפני 10 שעות, Derish כתב:

לא יודע אם בפאזה האחת הזאת יש יותר אמפרים או משהו

תסתכל בלוח חשמל הדירתי, מה הערך של המאמ"ת הכי גדול.

מעניין אם זה מעל 40 אמפר. 

בארץ מספקים בפאזה אחת עד 40 אמפר לדירה. אם יש דרישה ליותר אז צריכים לעבור לתלת פאזי 3X25 שזה המינימום בתלת פאזי ונותן 75 אמפר כולל. 

בגדול, 40 אמפר קצת גבולי לבית מודרני עם 4-5 חדים.

כשמזגן מיני מרכזי נגיד 2600W ותנור אפיה 3500W פעילים, נשאר לך משהו כמו 15 אמפר לצריכה של כל הדירה. אם במקביל הפעלת גם מכונת כביסה ובדיוק תמי 4 התחיל מחזור חימום מים, אתה כבר שניה לפני שהמפסק הראשי קופץ, וזה עוד לפני שדיברנו על כל הציוד האחר שצורך מעט אבל במצטבר מגיע לעוד כמה אמפר. 

כן אפשר להסתדר עם 40 אמפר רק צריך לנווט לא להפעיל את כל הדברים האלו יחד שזה לפעמים קצת מגביל. 

לפני 18 שעות, alex321 כתב:

שזה הגודל שתכננית במטבח מפאת חוסר מקום).

יש דגמים משולבים שני מבערי גז ושני אינדוקציה, זה עובד בחד פאזי. 

יכול להיות שזה מה שהייתי שם, נותן את זתי האופציות ולא צריך שדרוג תשתית. 

פורסם

אני עם חד פאזי של בוש כבר 5 שנים.
עובד פי מיליון יותר טוב מכל כיריים גז, אצלי יש מגבלה של הפעלה של יותר מ2 איזורים על המקסימום, זה לא רלוונטי ל99 אחוז מהמקרים, אני מפעיל את העוצמה המקסימלית רק אם צריך להרתיח מים,לרוב לא עובר 50-60 אחוז עוצמה.
עלו לי בזמנו סדר גודל של 2800ש"ח,  היום ראיתי שמוכרים את אותו הדגם ב2000 ש"ח,בדיעבד מזל שלא הלכתי על הדגמים החלשים והזולים יותר, יש פערים משמעותיים מאוד בין חברות, לחמותי יש של אלקטרה וזה עובד משמעותית פחות טוב מאצלי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אם אתה לפני השיפוץ וטרם התקנת את המטבח הכן תשתית לתלת פאזי בקרבת הכיריים, כך שאם וכאשר תשדרג את הבית לתלת פאזי שדרוג האספקה כיריים יתבטא רק בחיווט בלוח החשמל. כנ״ל לגבי האספקה למזגן, אם אתה מתכוון להתקין מיני-מרכזי. חשמלאי טוב יכין את הלוח לשדרוג לתלת פאזי כך שכשתבצע את השדרוג זו תהיה עבודה קטנה בלוח, החלפת מונה ובדיקה של חברת החשמל.

בכלל, כש

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...