Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת לגמרי לא תופעה חדשה, אבל בשנים האחרונות היא ממש גדלה בהיקפה, צצות להן בהיקף לא קטן סוכניות/מגרשים למכירת רכבי יוקרה.

כולן תמיד אותו דבר, נפתחות בקומת הקרקע של איזה בניין חצי נטוש באיזור תעשייה, תופסים את כל החניות מול הבניין, שמים שלט מפוצץ באנגלית באיזה פונט שאי אפשר לקרוא השם בד"כ כולל את המנוחים luxary/import/motors וכו' 

ולכולן יש סחורה באמת מרשימה, רכב יוקרה אמיתיים, סדרות הקצה של מיטב היצרנים במיטב הגרסאות, רכבים חדשים לעיתים או כמעט חדשים, מדובר ברכבים שחלק מהם נושקים לתג מחיר של מיליון ש"ח או עוברים אותו וחלקם שווים אולי חצי מזה, שזה עדיין מכובד. 

עכשיו, אני מרגיש שמשהו בקונספט חמק ממני ואסביר - 

אם אני הולך היום לחפש לי רכב משומש, לא בחצי מיליון שקל, בהרבה פחות - נגיד 50 אלף. או 100 אלף. אפילו בצחוק אני לא מתקרב למגרשים קטנים.  המקסימום זה מגרשי טרייד גדולים מאוד של היבואנים וגם שם זה בחשדנות מקסימלית. 

בן אדם שרוכש רכב במחירים הנ"ל - יש לו אופציות, מה האינטרס ללכת למגרש כזה?

אז חשבתי לי על כמה סיבות, אף אחת לא שכנעה אותי:

1. עבריינים/עסקאות מזומן וכו' - הדבר הראשון שעולה לראש, אבל גם יורד, אני לא מאמין שזה ההסבר לכמות הנ"ל - בסופו של יום תקראו לי תמים, אבל חוק המזומן פגע מאוד באפיק הזה. גם זה משהו מאוד מדווח, יש חוזים, יש רישום של העברות בעלות על התו סחר וממנו - לא יודע, לדעתי יש דרכים יותר טובות.

2. הלוואות/מימון - הם לא צריכים את הסוכנות. 

3. מחירים - זה גם לא מסביר, למה שבסוכנויות האלה הרכבים יהיו זולים יותר? 

בקיצור, לא יודע. מה הקאטץ?

• אהבתי 1
פורסם

מאוד נפוץ במגזר, כנראת שפשוט לא נחשפת לזה עדיין. אני לא מכיר את העניין לעומק, אבל בגדול מדובר במכוניות יוקרה משומשות בנות כמה שנים ספורות, ובכל מיני סדרות מוגבלות / מיוחדות מאובזרות להפליא. ההפרש במחיר הוא **עצום** ביחס לחדש, ואני לא יודע אם אי פעם ניסית להזמין מפרט מיוחד מאיזה שהוא יבואן מקומי... בדיחה. אז פה יש פתח.

אם רק היו מרימים את הכפפה גם במיניוואנים / ואנים - לא ייאמן מה זמין באירופה לעומת המושבים המקומיים והמזגנים המקרקשים שתוחבים לגרסה הכי ערומה של הרכב. 😕

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חלק מהמגרשים האלה גם עושים ייבוא מקביל לרכבי יוקרה חדשים.

והם מאוד נפוצים בכפרים במגזר הערבי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 10 שעות, hans כתב:

אני לא מכיר את העניין לעומק, אבל בגדול מדובר במכוניות יוקרה משומשות בנות כמה שנים ספורות

ניתן ליבא רכב שגילו עד שנתיים (24 חודשים), תושב חוזר עד 4 שנים (48 חודשים), אך פה לא עסקינן בתושב חוזר אז רק עד גיל שנתיים.

@Nakamichi, היו בעבר ידיעות/שמועות על העבר המפוקפק של רכבי יד שניה מחו״ל (השכרה/חברה, הורדת כמות נסועה וכיוצ״ב), כך שהרווח של היבוא המקביל גדול יותר.

• רעיון טוב! 1

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 11 שעות, Nakamichi כתב:

עכשיו, אני מרגיש שמשהו בקונספט חמק ממני ואסביר - 

אם אני הולך היום לחפש לי רכב משומש, לא בחצי מיליון שקל, בהרבה פחות - נגיד 50 אלף. או 100 אלף. אפילו בצחוק אני לא מתקרב למגרשים קטנים.  המקסימום זה מגרשי טרייד גדולים מאוד של היבואנים וגם שם זה בחשדנות מקסימלית. 

בן אדם שרוכש רכב במחירים הנ"ל - יש לו אופציות, מה האינטרס ללכת למגרש כזה?

במקרה ויש לי קרוב משפחה שכסף לא חסר לו, והוא אחד שתמיד הולך למגרש כזה וקונה שם רכבים(לא מיליון אמנם אבל 300-400 אלף, בהחלט כן)

הוא לא מבין כלום ברכבים. הוא רק רוצה רכב חזק שירגיש לו טוב ובעיקר שיעשה רושם על הסביבה. 

אז למה דווקא מגרש כזה?

כי המגרש הזה מסדר בשבילו הכול, ואחרי שנתיים הוא מרים טלפון ושואל אם יש משהו מעניין, ואם התשובה היא כן, אז הוא מגיע ועושים טרייד במקום. אם הרכב אחרי קצה שילדה, יד 5, 200 אלף קילומטר. לא מעניין אותו. הוא יודע שהוא משלם על רכב כזה את המחיר הרלוונטי בהתאם לנתונים שלו, נוסע על רכב שמתאים לצרכים שלו, ואחרי שנתיים עושה טרייד לרכב אחר כזה. 

• אהבתי 1
פורסם

הנה כמה דיווחי עבר ממהשנים האחרונות על אירועים שקשורים לנושא (כמובן אין המדגם  מעיד בהכרח על היקף התופעה)  :

"המשטרה פשטה על "מרכז הפרארי" בירכא: החרימה מכוניות יוקרה בשווי מיליוני שקלים" :

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bj2lmmluk

"שיתפו פעולה עם עבריינים": בעלי חברת רכב נעצרו בחשד להלבנת הון"

https://www.ynet.co.il/news/article/hyf11qqgoy

"שופוני והלבנת הון: ארגוני הפשע נוהרים אל רכבי היוקרה" :

https://www.mako.co.il/news-n12_magazine/2021_q4/Article-425d7de08b97d71026.htm

פורסם

בשנים האחרונות, ובעיקר אחרי הקורונה היתה עליה של מאות אחוזים ביבוא של רכבים חדשים בגזרת ה 1.5-2.5 מיליון ש"ח.

אחרי שנתיים מישהו צריך למכור אותם כיד שניה, אז זה לא מפתיע.

אני מהמר שרוב המגרשים האלו רק גוזרים קופון והם לא הבעלים של הרכבים בעצמם, סביר שהם משמשים כטרייד אין של יבואנים שלא רוצים להקדים מחלקה, כמו גם כמה יבואנים פרטיים שמאחורי הקלעים מספקים את המימון לרכבים החדשים. 

פורסם

עבריינים, במיוחד במגזר, נהנים כספית מהעסקים האלה, בין אם דרך פרוטקשן יקר מאוד מאוד (אם יש לך כסף למזראטי יש לך כסף לשלם לי חוואה) או הלבנת הון (תוך שימוש בתו סוחר רכב). במגזר גם תחלופת רכבי היוקרה גבוהה יותר, בעיקר בגלל שופוני ותרבות שלא ארחיב עליה במילים כי אני לא רוצה לדרדר את הרמה של הפורום המכובד הזה. כז זאת בלי קשר לכך שהפוטנציאל העסקי הגלום בעסקים האלה גבוהה מאוד במגזר.

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...