Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי מאזדה cx5 2021.  

62000 ק"מ. החלטתי לעשות טרייד אין על מנת לקמות מודל 2025. 

איש המכירות שלח אותי לעשות בדיקה במכון בדיקה מאוד מפורסם בארץ

תוצאות הבדיקה 

מנוע - לא תקין לבדוק צריכת ששמן בנסיעה

מערכות קירור, דלק,פליטה, בלמים,צמיגים תקינים.

תיקונים קטנים בפח בעל משמעות שולית.

העברת כוח תמסורת אוטומאטית על פי יצרן.

הראיתי את הבדיקה למוסך המורשה שאני מטפל, והוא אמר לי שהשמן זה כסת"ח. 

מחיר המחירון הוא 122700. יד ראשונה. טיפולים ותחזוקה על פי הנהלים במוסך המורשה.

האם כתוצאה מהדו"ח תהיה ירידת ערך משמעותית לרכב?

תודה מראש

פורסם

ההפסד הגדול שלך ינבע מהטרייד אין. יורידו לך כמה עשרותֶאלפי ש״ח, או לחליפין, לא תקבל הנחה והטבות על הרכב החדש. אבל כדי לדעת מה הנזק עליך לבדוק את הצעות המחיר לשני הרכבים.

השאלה הראשונה שעולה במוחי היא ״למה להחליף רכב כמעט חדש?״, במיוחד עם הפסדי הטרייד אין. קרוב לודאי שאם תמכור בשוק החופשי הנזק יצומצם מאוד.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה ירידית ערך? אין כאן כלום לפי מה שאתה כותב.

לפסול מנוע על ״לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה״ זה מוזר, נשמע שחיפשו על מה לפסול בשביל לכסות על עצמם.

מאזדה CX5 זה רכב מבוקש, במקומך הייתי מנסה למכור עצמאית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, רויבן כתב:

איש המכירות שלח אותי לעשות בדיקה במכון בדיקה מאוד מפורסם בארץ

פה מתחילה הבעיה. למה דווקא למכון ההוא ולא מקום לבחירתך?

בגלל שזה ישראל, ומדובר על טרייד אין (נוכלים ברשיון), בחיים לא הייתי הולך למכון שהם ביקשו.

די בטוח שכבר בדרך הם קיבלו טלפון שאתה עומד להגיע ושהתוצאות יהיו בהתאם.

וזה מסביר איך במזדה 4 שנים על הכביש שבקושי נפתח לה המנוע  רשמו "מנוע לא תקין".

תרים טלפון למכון ותגיד שהמוסכניק שלך ביקש לדעת איך הגיעו למסקנה הזו, ואיזה בדיקות ביצעו, ושהוא מבקש לקבל את הנתונים. הם יתחילו לגמגם. תגיד להם אתם כתבתם שהמנוע לא תקין, האם אתם עומדים מאחורי זה במאה אחוז?  

אם לא, תתקנו עכשיו ותשלחו לי מעודכן שהמנוע תקין.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טרייד אין של מזדה?

לא צריכה להיות שום ירידת ערך, ה"לבדוק" זה קישקוש אם הוא לא מלווה בממצא של ממש.

תשאל את הטרייד מה הם נותנים לך, לא ימצא חן בעיניך תמכור לבד או לך לטרייד אחר. יתחלו לנפח את ה"ממצא" הזה תגיד תודה שמעתי, לא צריך. הבדיקה לא מעניינת זה מה שאני מבקש, כן כן, לא לא.

אתה מחזיק ביד רכב מבוקש בשלב מבוקש שלו, בן 4 עם ק"מ לא רע, הטרייד ירצה אותו.  

• רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כסתח רגיל.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 3.4.2025 בשעה 15:22, yossiaviel כתב:

12-15 % הפחתה עבור מכירה לטרייד, לפי "לוי" .

בנוסף ללא אגורה הנחה על הרכב החדש שתקנה ? 

שווה לך ?

אנשים לא מוכרים לטרייד בשביל המחיר אלא בשביל הנוחות, לא להתעסק במכירה. להרבה זה שווה, אחרת המודל הזה לא היה עובד. 

אישית הייתי פעם בסוכנות רכב ידועה בזמן שהמנהל כינס את אנשי המכירות שלו וצרח עליהם כמו משוגע שהם לא מביאים יותר טריידים. זה ללא ספק משתלם למגרשים מאוד. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 12 שעות, Jack457 כתב:

אנשים לא מוכרים לטרייד בשביל המחיר אלא בשביל הנוחות, לא להתעסק במכירה. להרבה זה שווה, אחרת המודל הזה לא היה עובד. 

אישית הייתי פעם בסוכנות רכב ידועה בזמן שהמנהל כינס את אנשי המכירות שלו וצרח עליהם כמו משוגע שהם לא מביאים יותר טריידים. זה ללא ספק משתלם למגרשים מאוד. 

אם הנוחות הזו שווה להם אלפי שקלים, ולפעמים עשרות אלפים, הפסד, [תלוי בסוג הרכב ומצבו ], שיבושם להם ...

שכחת לציין עוד גזל : הלוואות עם ריביות מטורפות . וכאן זהו בעצם הרווח האמיתי על העיסקאות הללו .

פורסם

אין בדיקה במכון שלא מופיעים בה כמה סעיפים

1) לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, זה תמיד יהיה, לא ראיתי בדיקה שלא היה איקס על המנוע אלא אם היא בדיקה מטעם מגרש רכבים., גם רעש אביזרים וגלגלות, ולעיתים קרובות רעש מערכת תזמון שסתומים- כל אלו סעיפי כיסוי תחת.

2) אין אחריות על תיבת הילוכים/ בלאי דיסקיות/ אין אחריות על מחשב גיר/ קלאצים מפרידים גבוה... כל אלו יופיעו גם על רכב שעשה 20 אלף קילומטר. גם זה כיסוי תחת, אין להם מכשור לבדוק את תיבות ההילוכים ולכן לא נותנים אחריות ומשרבבים כמה דברים כדי להסיר מעצמןם אחריות לעתיד.

3) מצבר- ראיתי בדיקות שכתבו מצבר ישן על מצבר בין שנה וחצי, סעיף הזוי. 

4) לתקן זוויות היגוי/ כיוון פרונט, עוד חירטוט, לפני שבועיים מכרנו את הרכב של אבא שלי שבועיים אחרי הטסט (אם היתה בעיה בזויות היגוי היה נכשל על זה בטסט) ובאותו מכום שעבר את הטסט, פתאום הופיע הסעיף הזה, בבדיקה אמיתית במכון פרונט שללו את העניין, לא היה צורך בכיון פרונט. הסעיף הזה יופיע כמעט אוטומטית בכל רכב שהוחלפו בו צמיגים בעבר, מהסיבה הפשוטה שלכאורה בהחלפת צמיגים צריך לעשות כיוון פרונט אחרי ההחלפה. במציאות איו צורך אלא אם הרכב מושך לאיזה צד או יש שחיקה לא שווה בין פנים הצמיג לחלק החיצוני שלו.

5) בלמים- משלמים 600 שקל על בדיקה והם לא טורחים לפרק גלגל ולהסתכל על הרפידות בלם, במקום זה הם כותבים "לפרק גלגלים לבדיקת בלמים", מאוד מעצבן. על מה אנחנו משלמים לכם מאות שקלים אם לפרק גלגל או לכל הפחות לקחת אנדוסקופ ולהעיף מבט על הרפידה ?! 

6) הם לפעמים נמנעים מלהחשיב פגיעת קורה כפגיעת שלדה, תאכלס קורה= שלדה. צריך להתעקש איתם כדי שיסכימו להגיד שמדובר במשהו משמעותי, בטח לא בעל משמעות נמוכה...

תפקיד הבדיקות האלו הם בעיקר כדי שיהיה לך המוכר כיסוי תחת שבו לא יבוא הקונה אחרי כמה שבועות ויטען לתקלה מהותית באוטו שלא ניתן היה לדעת, מבחינתך הבדיקה מאפשרת סעיף הזכרון הדברים בסגמנון "הקונה בדק את הרכב לשביעות רצונו ואין לו טענות כלפי המוכר". 

תפקיד נוסף הוא להדליק מנורה אדומה במקרה וישנה תאונה אמיתית או חלילה חמורה, או כשל קטסטרופלי או כשל יקר באחד הרכיבים, למשל נזילת שמן בין מנוע לגיר- תאכלס מחזיר שמן עולה כמה עשרות שקלים, פירוק גיר יעלה את התיקון לכמה אלפים.

חופש בהגה הוא דבר יקר שאפשר להתמקח עליו במחיר הרכב, פגיעות שלדה או פגיעה במשמעות גבוהה תהיה לטובתך, לעיתי םשווה גם לבטל לחלוטין את העסקה.

בעיה בקומפרסיה כאשר מצויין הבדלי הלחצים בין הבוכנות... דגל אדום.

גם סעיפים מסוימים בתיבת ההילוכים כמו השהייה בהעברת הילוכים זה סימן לתקלה חמורה וזה סעיף שהם כן יכתבו אם יגלו על כך או דפיקה בהעברת הילוכים או בהעברה לרוורס, זה דגל אדום בוהק בבדיקת רכב.

בטוח שיש נקודות נוספות ששכחתי, החברה פה ישמחו להשלים את הדברים שלי...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...