Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגבולות באירופה לפני שנגן

tinoki

פוסטים מומלצים

שאלה:

לפני הסכמי שנגן, אני מבין כי כל הגבולות באירופה היו מגודרים.

כיצד היה מתבצע המעבר בין המדינות במקומות בהן הגבולות חצו יישובים / בתים / רחובות וכד’? ובמובלעות?

מיקום לדוגמא

https://goo.gl/maps/H8UzceErbcsJNnhY6?g_st=ac

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שנגן היה בנלוקס - אז בין הולנד, בלגיה ולוקסמבורג כבר היה מעבר חופשי. בין שאר המדינות היית צריך להציג דרכון, אבל לא ויזה. כמובן שמזרח אירופה היתה מחוץ לתחום.

ב-1980 ביקרתי אצל המשפחה בהולנד, נסענו לבלגיה והמעבר הורגש בצליל האספלט ותאורת הכביש. לקניות בצד הצרפתי של הגבול עברנו באיזה כביש צדדי בארדנים, שוטר הגבול הצרפתי התבלבל לגמרי עם הדרכון הישראלי שנקרא מימין לשמאל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוגמא פחות טובה, כי הולנד-בלגיה-לוקסמבורג היו עם הסכם משלהם לפני השנגן מסוף מלחמת העולם השניה. 

דוגמא יותר טובה לזה זה:

https://maps.app.goo.gl/pQ2U7PWQiAxjsMNe8

אבל שם הייתה גדר.

אני תוהה לגבי כול הגבולות באיזור הכפרי, אין סיכוי שהיו שם גדרות

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המובלעת שציינת היתה בתוך תחומי הבנלוקס, ובמשך השנים נעשו מספר תיקוני גבול בגלל תזוזת ערוצי הנהרות. הקטע המשוגע היה בקורונה בגלל חוקי בידוד שונים בין בלגיה והולנד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כל הגבולות היו מגודרים.

אני זוכר דוגמה ספציפית בין שוויץ לצרפת לפני האיחוד האירופי - כביש עם מחסום לביקורת שהוא בגדול פתוח, ומשני הצדדים - שדות מתמשכים :-)

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברור שהגבולות לא היו מגודרים. 

יותר מזה, לא תמיד בדקו את הדרכונים. רק מדגמית, לפחות בין שוויץ לצרפת

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, falou כתב:

ברור שהגבולות לא היו מגודרים. 

יותר מזה, לא תמיד בדקו את הדרכונים. רק מדגמית, לפחות בין שוויץ לצרפת

כנל בין שוויץ ואיטליה, איטליה-מונקו-צרפת, וגרמניה איטליה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, tinoki כתב:

לפני הסכמי שנגן, אני מבין כי כל הגבולות באירופה היו מגודרים.

זה לא שלפני הקמת האיחוד הגבולות היו מגודרים, אלא הפוך.

אחד הגורמים שאיפשרו את הקמת האיחוד האירופי הוא שגם ככה לא היו גבולות ״אמיתיים״ והיה חופש תנועה מלא בין המדינות.

האיחוד היה המשך טבעי למצב שהיה כבר קיים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין.

כשאני מנסה לשחזר את המקומות בהן ראיתי גדרות, אני נזכר רק בגבולות של שנגן במזרח אירופה: פולין והונגריה, שם וודאי שהיו גדרות.

בשווייץ לא היו גדרות?

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היו. עכשיו כשאני נזכר בזה (לפני 30 שנה...) גם בין שוויץ לאיטליה לא הייתה שום גדר, יש (בין השאר) רכבת צרת-פסים תיירותית שעוברת בין המדינות באזור -centovalli

עולה על הרכבת בשוויץ, ומעשית עובר תוך כדי נסיעה לאיטליה במשך כמה תחנות. שום דרכונים, כלום.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם כבר, שאלת טריוויה: איזה גבול (בין מדינות) הכי קרוב למדינת ישראל היה ללא גדר ברוב אורכו עד לפני 20-30 שנה?

נתייג את @קורן בן אשר

עריכה אחרונה על ידי tinoki

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישראל מצרים.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
לפני 11 שעות, garicho כתב:

בידיוק נתקלתי בקליפ הזה ביוטיוב, על מצב הגבול שעובר באמצע עיירה מחולקת בין הולנד לגרמניה:

הקדמת אותי, עמדתי לשלוח גם 😃

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...