Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב יד 2 sx4 קרסאובר 2014.

הבעילים הקודם עדכן אותי שלפעמים הסגירת חלונות עובדת ולפעמים לא.

אחרי כמה נסיונות הבנתי שהבעיה היא שהחלונות נסגרים בפתיחה של הרכב ולא בנעילה.

האם יש דרך פשוטה להגדיר את זה בצורה תקינה.

(אני שכחן סידרתי ועוד מעט חורף)

תודה

פורסם (נערך)

ברכב רנו קליאו 2023 חדש מהחנות, הודיעו לי שהפונקציה הזאת כבר לא קיימת. (חקיקה של EU).

תתרגל לסגור לפני שאתה יוצא מהרכב.

(*)  מה גם שבחורף (וגם בקיץ) נוסעים בדר"כ עם חלון סגור.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 13 שעות, IsraCar כתב:

ברכב רנו קליאו 2023 חדש מהחנות, הודיעו לי שהפונקציה הזאת כבר לא קיימת.

גם בסוזוקי שלו הפונקציה הזו לא קיימת במקור. היא בשום רכב כמעט לא קיימת. החקיקה בעניין יצאה לפני הרבה שנים. 

מה שמבצע את הסגירה בכל המכוניות שיש להן את זה,  זה מנגנון "מרים שמשות" שהותקן בארץ אצל היבואן, לפני שהאוטו נמסר ללקוח. קופסא שמקבלת פקודה מהנעילה המרכזית ו"לחוצת על הכפתור של החלון". מנגנון לא מקורי אז לא תראה אזכור בספר רכב לגבי זה. 

המנגנון הזה קיים אצלו באוטו ועבד, עכשיו משהו השתבש וזה התחיל לעבוד הפוך. 

יש איזה כלל בפורום טכני שאם לא יודעים את התשובה, לא חייבים לענות. הוא לא ביקש המלצות לסגור את החלון ידנית 😁

• מעניין 1

פורסם

בשביל שההודעה שלי לא תהיה ריקה מתוכן - זה מרים שמשות טיפוסי שקיים בהרבה דגמים מאותה תקופה (לפני עשור פלוס מינוס), לאו דווקא בסוזוקי. 

הקופסא מותקנת בדלת נהג. המערכת מנצלת את הפונקציה המקורית של האוטו שמאפשרת להפעיל חלונות חשמל במשך דקה אחרי סגירת הסוויץ'.

הקופסא מקבלת פקודה מהנעילה המרכזית - הרכב ננעל". לאחר מכן הקופסא מבצעת לחיצה על 4 כפתורי החלונות לכיוון הסגירה, אבל לא על כולם ביחד אלא בזה אחר זה בשביל לא להעמיס כל המצבר הפעלה של 4 מנועי חלון בו זמנית. 

ההפעלה באמצעות התעלקות על החוטים המקוריים של כפתורי החלונות, איפה שסימנתי איזולירבנד שחור בתמונה השניה. 

בתמונה השלישית זה הקופסא עצמה. 

למרות שיש חקיקה שאוסרת את זה, אנשים רבים אוהבים את הפיצ'ר הזה ולא רוצים לוותר עליו. וזה מותקן בארץ בהרבה מאוד מכוניות, בדרך כלל כבר אצל היבואן והלקוח חושב שזה מקורי.

במתקדמים יותר זה כבר עם פלגים ולא צריך חיתוך חוטים ואיזולירבנד. 

IMG_20241010_142035.thumb.jpg.a278cc59f47405084e087742cdddd0f8.jpg

IMG_20241010_142057.thumb.jpg.04a3dcdc5ac367ffb8d6ce8eebe7b868.jpg

IMG_20241010_142132.thumb.jpg.69966988f9ae4796bac597981fcf4a04.jpg

• אהבתי 2

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 10.10.2024 בשעה 13:00, Buki כתב:

גם בסוזוקי שלו הפונקציה הזו לא קיימת במקור. היא בשום רכב כמעט לא קיימת. החקיקה בעניין יצאה לפני הרבה שנים. 

מה שמבצע את הסגירה בכל המכוניות שיש להן את זה,  זה מנגנון "מרים שמשות" שהותקן בארץ אצל היבואן, לפני שהאוטו נמסר ללקוח. קופסא שמקבלת פקודה מהנעילה המרכזית ו"לחוצת על הכפתור של החלון". מנגנון לא מקורי אז לא תראה אזכור בספר רכב לגבי זה. 

המנגנון הזה קיים אצלו באוטו ועבד, עכשיו משהו השתבש וזה התחיל לעבוד הפוך. 

יש איזה כלל בפורום טכני שאם לא יודעים את התשובה, לא חייבים לענות. הוא לא ביקש המלצות לסגור את החלון ידנית 😁

מתעלק על השרשור 

באיזה שנתונים זה התקנה מקומית?

באוקטביה 2018 זה עובד לי בלי בעיה ובפיאסטה 2015 היה לי את זה ופיג'ו 307 2008 זה עובד לפי הטמפרמנט הידוע של הצרפתיות

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave
תיקון
פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

מתכוון להרמת חלונות אוטומטית בנעילה.

היה לי לרגע בלבול

בI20 מ2022 למשל אין הרמת חלונות בנעילה  גם לא ידנית אתה לוחץ על הנעילה בשלט\כפתור בדלת במקרה של KEYLESS ואין תגובה 

פורסם

מתנצל לא הבנתי מה אתה שואל. 

הרמת חלונות שמופעלת אוטומטית בנעילת האוטו - אין את זה מקורי  ברוב המוחלט של המכוניות כי התקינה אוסרת את זה.

בהרבה מאוד מכוניות בארץ התקינו תוספת לא מקורית שכן עושה את זה, נקראית "מרים שמשות". 

יש מכוניות שבלחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט סוגרות את החלונות, בלחיצה ארוכה מותר בתקינה. 

אבל זה לא אצל כל היצרנים בכל הדגמים. יש יצרנים שאין להם את הפונקציה הזו. 

פורסם
לפני 9 דקות, Buki כתב:

לחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט סוגרות את החלונות, בלחיצה ארוכה מותר בתקינה. 

במרבית המכוניות האירופאיות. 

באחרות, אלו שנבנו באירופה, קיה צ׳כיה ,יונדאי אירופאי (לא בכל הטורקיות), אולי גם סוזוקי מהונגריה.

רכבים שהגיעו מהמזרח, כמעט ולא. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 7.1.2025 בשעה 12:01, Buki כתב:

יש מכוניות שבלחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט סוגרות את החלונות, בלחיצה ארוכה מותר בתקינה.-לזה התכוונתי 

ביונדאי אין בסקודות יש 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...